Jump to content

Sistem navigatie aftermarket Skoda Superb 3U


damiann99
 Share

Postare recomandată

Salut!

Am o Superba care a fost dotata la cumpararea ei de catre primul propietar cu un sistem de navigatie + multimedia Eonon, o chinezarie care si-a facut treaba o vreme apoi a cedat uzurii si actualmente nu mai poate oferi decat radio,tv si usb.Gps-ul e mort.Definitiv si irevocabil, oricat am incercat sa-l resuscitez pe la toti specialistii.

Ce ma sfatuiti sa fac?Sa-mi iau un sistem de navigatie nou dedicat Skoda(gen TTi etc) sau sa pastrez sistemul actual de navigatie ca da bine la impresia artistica desi e stricat si sa-mi cumpar un gps portabil?

Multumesc mult.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • F l o r i n

    18

  • EmilianPop

    10

  • Vlad11

    8

  • Al Bundy

    6

Top Posters In This Topic

Posted Images

sincer parearea mea e ca un gps portabil de tip garmin sau mio e net superor ca semnal chinezariilor!La urma urmei cred ca si un smatphone e mai util decat china!Sincer mi se par bani aruncati doar asa de impresie artistica!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc mult! La asta ma gandesc si eu, sa iau un GPS portabil pentru ca sa pot sa ma descurc in drumurile pe care le fac in afara tarii de cateva ori pe an.Despre smartphone nu stiu ca sa zic,mi-ar surade ideea dar cam toate smartphon-urile despre care am auzit ca fac treaba buna sunt la pretul unei navigatii multi-media si mai este o chestie: cu multe din ele nu poti naviga gps off-line;trebuie sa fii conectat la internet ori asta inseamna alti bani,alta distractie.Cred ca ideea cu Garmin sau Mio e cea mai buna.Multumesc mult.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa stii ca daca ai Iphone 4 si iti instalezi Igo, ai navigatie exact ca la Mio/Garmin & co fara a avea nevoie de conectare la internet (care in roaming este prohibitiv ca pret). Asta deoarece ai toate hartile memorate in memoria telefonului (16/32 Gb capacitate din care igo ia cam 2 gb ptr toata europa)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:offtopic: nu trebuie neaparat iphone pt harti ci chiar cel mai ieftin samsung gen galaxi mini ,htc etc pe care sa memorezi hartile.Raman la parerea mea pt ca le am pe ambele :cel mai bun e un sistem gps (eu am un garmin nuvi care m a scos elegant din multe situatii).Un dezavantaj la telefon ar fi ca at cand suna se deconecteaza si poate chiar in momentul ala ai nevoie de harta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut din nou,

Va multumesc mult tuturor pentru sprijin si apreciez asta foarte mult;problema e ca acum sunt mai incurcat decat la inceput.

Deci sa inteleg ca as avea urmatoarele optiuni:

1- las pe loc sistemul vechi de navigatie multimedia cu gps-ul care nu merge si imi iau:

- smartphone pe care memorez hartile (pret aprox 1000ron numai dispozitivul);dezavantajul ar fi ca smartphone-urile nu au harti precise NavTeq sau Telenav , inclusiv cele cu Google Maps Navigation, iar multe sunt cunoscute pentru performante limitate in special in orase ,slabe,uneori chiar indicatii gresite (

http://gps.about.com/od/gpsproductoverview/a/smartphone-vs-dedicated-gps.htm).Iar asta ar insemna ca ar trebui sa aleg unul care sa functioneze si offline sa nu mai platesc transferul de date si sa aiba si harti bune.Nu stiu ce sa zic ca m-am uitat si nu am gasit asa ceva.Aici e un test comparativ:http://www.engadget.com/2010/02/25/smartphone-gps-shootout-google-ovi-and-verizon.In plus te lasa balta daca te suna cineva daca am inteles bine.

- imi iau gps portabil gen Mio/Garmin care face treaba bine, evident cu scaparile fiecaruia ca nimic nu e perfect: pret aprox 1000 - 1200 ron;dezavantaj ca iti restringe un pic campul vizual.

- impreuna fac peste 2000 ron.Daca le iau pe amandoua e cam prea mult.

- iau iphone4 si instalez igo.Elegant dar pret peste 2200 ron.

2-inlocuiesc navigatia multimedia +gps veche cu una noua,dedicata skoda;isi face treaba dar nu nemaipomenit - pret 1600 - 1800 ron.

Ce sa fac sa ma descurc bine cu ceva ce are gps, ca am mare nevoie, dar nici sa-mi ia pielea de pe mine?

Ma baga in pamant navigatia asta.

Va multumesc tuturor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sincer preturile care le zici tu acolo mi se par exagerate.Cand vorbim de smartphone lucrurile nu incep si se termina cu iphone pt ca nu e singurul de pe piata!Repet sunt reclame la tv cu telefoane super ok la preturi decente:samsung galaxi mini era la orange cu 500ron,acu vad ca la vodafone e galaxy ace care iar e f ieftin.Hartile care se incarca pe aceste telefoane sunt f exacte(doar in oras nu merg chiar la ninel de scara de bloc) iar incarcarea lor in telefon nu necestita abonament de net ci doar un cablu de date ,un PC si putina rabdare in a le cauta pe forumuri gsm!Repet functonare hartilor nu are nevoie de conexiune internet deoarece sunt stocate pe memoria tel sau card(daca are slot).Acu nah.. ce sa zic daca vrei neaparat fite iei iphone sau galaxy S2 dar cu pret pe masura!

Referitor la sistemele gps de sine statoare nu stiu de unde ai scos preturile alea .Eu am cumparat de 3 ani un garmin nuvi 200w de pe okazii cu 400 roni sigilat in cutie(sincer am impresia ca vanzatorul e chiar coleg de forum) de care sunt f multumit.Acu' daca vrei si factura il iei din magazin si platesti pe masura!(oricum nici in magazin nu mai sunt atat de scumpe iar in Germania sau Austria sunt superaccesibile)

Deci solutii ieftnine si ok exista doar sa vrei si sa cauti ,ca at daca intri in primul magazin e normal sa dai de asemenea preturi!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am citit cu mare atentie si iti multumesc mult pentru sfaturile si parerile de bun simt pe care le-am primit.De fapt va multumesc tuturor celor care incearca sa ma descurce din situatia asta neplacuta.O sa iau in calcul toate variantele si sper sa fac cea mai buna alegere.Inca o data va multumesc mult de tot colegi de forum si aveti toata aprecierea mea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Ok desi nu e neaparat o necesitate as dori niste sfaturi in legatura cu o navigatie care m-ar tenta pentru Superb. Am atasat cateva poze.

Specificatii: *Ecran LCD TFT DIGITAL de 6,2 " -16cm ecran fix High Definition 800x480

*Navigatie GPS Windows CE5.0 -IGO 3D Full Europe Rezolutie 800x480

*Aplicatie GPS in limba romana, alarma camere radar fixe

*Radio FM/AM cu functii RDS/ TA/ TP

*Amplificator audio MOSFET cu putere de iesire 4x45W

*ESP- Electronic Shock Protection cu memorie 10" pentru cititorul DVD

*Port comenzi volan cu functie Smart Learning-pentru 6 butoane

*Iesire audio separata pentru subwoofer

*Interfata cu Functie remote pentru IPOD/

*Intrare USB Multimedia pentru memorie externa flash/stick (conector pe spate)

*Slot SD in spatele butoanelor antffurt pentru redare fisiere Multimedia

*Carkit BLUETOOTH integrat cu A2DP

*Intrare separata pentru camera mers cu spatele

*Iesiri AV pentru dispozitive externe- Monitoare sau Tetiere

*Telecomanda IR cu infrarosu

Bun, si pretul e undeva la 1600 RON. TV-tuner digital e optional si costa si el 499 RON.. Pareri? :) Detine cineva o astfel de navi?

post-22229-0-05799300-1328575288_thumb.j

post-22229-0-07103100-1328575300_thumb.j

Modificat de emi_arad
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vin si eu cu o parere nu mi sariti in cap,in legatura cu chinezariile, aproape orice aparat electronic e fabricat in China la ora actuala, am inteles ca si Pioneer, Blaupunkt, firme consacrate germane care se zice ca nu au moarte tot in China se fabrica, deci cam tot ce cumperi e de la ei, chiar nu tii ce sa mai crezi si eu am in plan in scurt timp sa cumpar o navigatie dedicata si TOATE sunt facute in China, dar nu ma panichez prea tare o data ce e un produs care a mai fost testat si de altii e fiabil citesti forumuri, intrebi pe unu, altu de respectivul model, pui in balanta si cred ca e ok, s au cam dus vremurile cand cumparai un Tv si te tinea 15 ani....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca functionalitate - isi fac treba. Ca fialbilitate, calitatea executiei, claritatea sunetului si a receptiei radioului - sunt departe de unitatile originale sau produse de firme de renume.

Eu am avut pe masina, pana acum - o jucarie chinezeasca, un MFD si acum un Kenwood 2Din dnx7220 - dintre toate, singura care ma enerva, cel putin cu receptia radio, era cea chinezeasca.

Avantajul replicilor este pretul mic...si faptul ca citesc cam tot ce misca pe planeta.

Kenwood-ul (chiar daca e facut si el prin Asia---nu-i China, dar nu are importanta) - le rupe - citeste si el cam tot ce se poate, are doua zone - in fata te uiti la Navi (merge cu Garmin) si asculti radio - pt locurile din spate - pui un DVD (trebuie sa ai monitor separat) si ii reglezi sunetul independent de cel din fata.....zeci de reglaje, memorii, etc...

deci, nu merge pe premiza ca daca toate sunt fabricate in China, sunt aceelasi lucru.....

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bun, dar totusi pretul nu este cam mare pentru o chinezarie? Momentan am un MP3 Player Pioneer care era pus pe masina de noua ( cadou de la dealer Skoda) Si calitatea sunetului este foarte buna. Nu as vrea sa am o calitate mai proasta daca as lua aceasta navigatie. Intrebam de pret deoarece si fratele meu si-a luat ceva chinezarie cu 500 Ron si a montat-o pe Fiesta lui si de 1 an si ceva de cand o are nu a avut nici o problema.. M-am gandit si la Navi OEM si din ce am vazut e chiar mai ieftina decat aceasta pe care am postat-o doar ca nu imi prea este pe plac navigatia originala..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Navi OEM....SH...ca una noua, e peste 1000 euro.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bine zis Florin :D am uitat sa spun chestia asta.. Asa deci revin la intrebarea mea. Pretul nu este prea mare pentru o chinezarie?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa sunt, astea noi....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...

Salut!

Si-a montat cineva sistem de navigatie de generatia a doua sau a treia (Bolero sau Columbus) pe Skoda Superb1? S-ar putea face acest tip de upgrade?

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

NU ai cum. Nu se impaca cu CAN-ul de generatie veche.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc! Deci singura solutie care ar da bine cu consola de bord ramane achizitionarea unui MDF1 (3B0 035 191). Sunt si aici in dilema, poate aveti cateva sfaturi utile, pentru ca nu stiu ce versiune sa aleg si nici exact ce stie fara adaptoarele optionale. Ce ma intereseaza mai exact sa aibe: radio, CD mp3, USB, dispaly color. Nu as prefera cele AM ca atrag atentia celor cu "mana lunga".

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nimic, fara auxiliare - nu citeste nici track-uri....

In rest, exista mai multe timpuri de interfete, care te vor ajuta sa iti indeplinesti dorintele..... audio, video....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va multumesc pentru informatii. In concluzie ramane de achizitionat un mp3 after market (1DIN sa nu atraga atentia) cu toate optionalele dorite.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Vin si eu cu o parere nu mi sariti in cap,in legatura cu chinezariile, aproape orice aparat electronic e fabricat in China la ora actuala, am inteles ca si Pioneer, Blaupunkt, firme consacrate germane care se zice ca nu au moarte tot in China se fabrica, deci cam tot ce cumperi e de la ei, chiar nu tii ce sa mai crezi si eu am in plan in scurt timp sa cumpar o navigatie dedicata si TOATE sunt facute in China, dar nu ma panichez prea tare o data ce e un produs care a mai fost testat si de altii e fiabil citesti forumuri, intrebi pe unu, altu de respectivul model, pui in balanta si cred ca e ok, s au cam dus vremurile cand cumparai un Tv si te tinea 15 ani....

Pentru firmele consacrate se fabrica produsele tot in China(din cauza ca au cea mai ieftina mana de lucru) dar la un alt nivel de calitate spre deosebire de aparatele dedicate mai ieftine(gen best buy la prima vedere) care au fiabilitate mai scazuta si garantie ioc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

... si se folosesc - in multe cazuri - alte componente.

 

sa nu uitam ca o navigatie OEM costa peste 10.000 lei - noua, iar una dedicata, in jurul la 2.000 lei.

 

amandoua isi fac treaba.... ce si cum.. s-a dezbatut de multe ori.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Dupa 2 ani,  :)) ,  m-am hotarat sa imi fac un upgrade si la capitolul asta asa ca am nevoie de niste sfaturi. Ideea e ca as vrea un 2din, si nu tin neaparat sa aibe si navi integrat. Eu am 2 variante si nu stiu care ar fi mai indicata. Navi oem nu as vrea din cauza faptului ca nu citeste mp3, nu imi place cum arata si e destul de limitat si la functii. Deci:

 

1. Navigatie dedicata: AS8601 .Pret undeva la 1500 RON. DVD/CD/USB/SD  Se potriveste perfect si nu mai e nevoie de rama adaptoare. Doar ca arata ca si o chinezarie la prima vedere. Mai multe specs gasiti in link.

 

2. JVC KW-AV70BT . Pret: 900 RON. DVD/CD/USB/SD  La prima vedere as merge pe varianta asta. Mult mai ieftin mai multe feature-uri, rezolutie mai buna dar nu are navi integrat. Doar ca nu stiu cum se procedeaza cu rama adaptoare, de unde imi iau special pentru Superb? Ca sa nu mai zic de cabluri unde iar is paralel. Oricum de montat, nu o sa fac pe eroul si sa incerc singur, deci probabil intr-un service.  :D

 

Pareri sau alte variante sunt bine primite :)

 

JVC_KW-AV70BT_8.jpgblt1.jpg

Modificat de emi_arad
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

F l o r i n

mai cauta un pic - exista si de la Kenwood, Alpine, etc.

 

JVC-ul ala cred ca o sa iasa mult in afara ramei centrale... deci nu o sa arate asa frumos....

 

chinezaria - are toate functiile posibile la un pret f. mic. In rest - cam toata lumea se plange de receptia radio..... acum, ieftin si bun - nu exista, din pacate. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

prima varianta o folosesc din 2010.

sunt foarte multumit si o recomand.

'este de acolo' nu faci modificari instalatiei.

 

ps. nu stiu de ce spui ca arata ca o chinezarie,

Modificat de Prazvan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!