Jump to content

Giardini Naxos - Taormina - Italy


Wug
 Share

Postare recomandată

Salutare!

Vreau sa impart si cu voi experienta traita acum 2 zile in aceste locuri. Am fost 7 nopti in perioada 4 -11 sept. Am stat in Giardini, o locatie la 3 km de Taormina. Hotel de 3 stele cu mic dejun - 80 euro/noapte, un pret f bun chiar si pentru aceasta perioada.

Plaja mica, nisip de calitate medie, dar se compenseaza pe alte parti. Apa este excelenta, f curata si fara alge. Recomand snokling sau scuba pentru cei care vor sa vada si alta lume. Temperatura in aer a fost de 34 grade iar in apa 22-23 grade.

Un set de 2 sezlonguri cu masa si umbrele - 10-12 euro. Un pranz de 2 persoane format din pasta, pizza, supa de scoici, bere, sucuri = 25-30 euro.

La 45km este Catania unde zboara Blueair si Wizzair. La 35km e Messina, unde se face trecerea in peninsula. Cel mai inalt vulcan activ din Europa, ETNA 3300m se afla la doar 40km. Recomand tur la vulcan in limita posibilitatilor. De obicei fumega si arunca cenusa mai tot timpul. Pana la 2500m exita asfalt, dupa care numai 4X4 fiind drum forestier. Pentru cine are timp, Syracuse e de vizitat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa e, daca cumperi bilet de avion din timp 2-3 luni poti avea surpriza sa gasesti si cu 30-40 euro roundtrip/pers. Initial am vrut sa mergem cu masina dar sunt 2800km Bucuresti-Sicilia, din care 1400 numai pe Italia. Autobenzile sunt cam scumpe acolo. Mai exista varianta prin Grecia, dar feriboturile sunt si ele scumpe in perioada asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa mergeti la Castelmola e aproape de Taormina, sa vedeti acolo strazi si case construite in varf de multe, eu am fost acum cativa ani cu un Passat si la cateva curve a trebuit sa dau inapoi ca nu ajungea unghiul de bracare.

Frumoasa Sicilia intradevar e diferita de restul Italiei. Nicaieri in lume nu m-am simtit mai bine decat in orasul Catania nu stiu de ce dar parca acolo era intradevar acasa ptr mine.

Plaja in Riposto nu e de nisip ci din pietre mici rotunjite la maxim foarte confortabil ptr picior, tragi cu pusca dupa o musca, si apa doamne ce curata si sarata era, si nu uitati sa luati cu voi Il Umbrelone.

Am stat in Santa Venerina si am prins un cutremur cu o mica eruptie pantalon plin la maxim, dar ptr localnici nimic interesant.

Intradevar Wug de recomandat, si cand ai planuit revizitarea regiunii??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

As merge si maine daca as avea timp. Eu unul as ramane acolo, dar sunt cateva chestii care ma tin legat de RO%20flag.gif . Este un loc superb, nu tocmai ieftin si fara prea multi romani, in afara de ospatari si receptioneri. Cum ai spus ca e plaja din Riposto la fel e la Insula Bella. Culmea ca nu ma asteptam sa fie prea multa lume care sa stea pe o plaja fara sezlong, direct cu cearceaful pe pietre. Mai ales ca pentru 2 cola si o apa am platit 11 euro. Noi am ajuns pe la 10 dimineata si era full. Vand emigrantii pe acolo cipici de plastic pentru cei sensibili la picioruse, eu am preferat sa simt pietrele la picioare. Apa este curata si albastra datorita salinitatii ridicate.

In Assoro, EN un satuc de 4000 locuitori fiind primul din Sicilia, aprox. anul 400AD, am stat vreo 2 zile. Pentru a putea urca cu un Reno Megane scurt era nevoie sa pliem oglinzile pentru a putea trece de peretii caselor care erau construite chiar cu geamul in strada. Daca aveam un Panda sau Uno era no problem. :icon_cheesygrin: Toata locatia e construita pe un munte.

Eu unul ma declar fan Sicilia. mai ales pentru mancarea siciliana.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Di intradevat cine a vazut Sicilia a vazut adevarata Italie, cizma este numai o scursura a Europei sau o prelungire a Africii, poate ca e mai bine sa mergi cu avionul in Sicilia pentru a nu trece prin aceasta scursura.

Ai ajuns si in Corleone?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din pacate nu am ajuns in Corleone, am vrut sa mergem in Syracuse dar timpul nu ne-a permis. 7 zile e putin pentru locatia aia. Dupa mine as sta o luna si cred ca tot n-ai timp sa vezi tot. In cizma n-am ajuns decat la Venetia, care e exagerat de scumpa pentru o piata si cateva canale cu apa. E frumos da' nu prea ... vorba la aia de la Piscani. :icon_cheesygrin:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!