Jump to content

Sfat achizitie Touran


marcopolo
 Share

Postare recomandată

@paxo, desi sunt benzinare, mpi si fsi  sunt  foarte diferite.Pe fsi nu se recomanda GPL. Eu am Gpl pe mpi (Golf) si sunt foarte multumit. Din pacate nu am vazut Touran cu mpi.Probabil exista...

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe site-ul autodata apare varianta cea mai slaba de 102 cai / 105 (cel mai probabil) cu motor MPI... De-aia intrebam. Intre timp am decis sa il scot din lista de achizitii datorita motorizarilor. Daca nu gasesc MPI-ul... FSI-ul nu ma intereseaza. 

ModelTouran

GenerationTouran I

Modification (Engine)1.6 i (102 Hp)

Power102 hp/5600 rpm.

Engine displacement1595 cm3

Fuel System Multi-point injection

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Salutare! Tot citesc de ceva vreme prin topic-uri dar inca nu am gasit ce caut. Asa ca, cu scuzele de rigoare daca am sa repet vreun topic, as avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu achizitia unui Touran.

Este vorba de un Touran din generatia 2010 incolo. La banii de care dispun, cel mai des motor este cel 1.6 diesel, 90 sau 105 cai. Acum, am auzit ceva pareri diversificate despre motoarele acestea, nu stiu ce sa zic, poate ma mai ajutati voi. 

Mentionez faptul ca vreau sa fac in jur de 90 km pe zi cu el, campie, combinat oras cu drum national, plus  doua drumuri de austria-romania pe an. Stil de condus: depinde de stare :) prefer mai agresiv dar facand naveta trebuie sa stai cuminte din cauza consumului.

La ce detalii ar trebui sa fiu atent in cautarea mea si ce cutie mi-ati recomanda?

Mersi frumos anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In aceasta arie

https://vwforum.ro/forum/12-tdi-forum/

exista topic-uri exhaustive despre 1.6 tdi asa ca in niciun caz nu reluam discutia aici. In rest, Touranul a fost o masina scumpa iar 1.6 tdi s-a montat pe 1T3, deci exemplarele sub 10 mii de euro sunt obosite de mult. Celelalte probleme sunt comune deci iti faci o idee citind in aria asta.

Cit priveste puterea, la mine 140 de cai mi s-au parut insuficienti mai ales la reprize cu masina plina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mersi de ajutor. O zi faina

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Buna ziua !

A venit vremea sa schimb masinuta g4 ....ma gandesc la un touran din 2014 motor 2.0 tdi 177 cai.....ce parere aveti ?

Mentionez ca in trecut am avut touran din 2005 motor azv parca 136 cai si am avut nenumarate probleme .....ma gandesc ca noua generartie de propulsor poate este mai reusit.

Modificat de Adibdx
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca e in mintile ei, este motorul care se potriveste cel mai bine Touranului, mai ales impreuna cu DSG, nu pare submotorizata indiferent de incarcare. Motorul e silentios, consuma putin. Cea de 140 pare usor submotorizata la reprizele de reaccelerare pe autostrada, sub 140 de cai nici nu vreau sa ma gindesc cum e. Desigur, exista viata si fara putere mare :)) dar Touranul este o masina mare si grea si mai ales cu capacitate mare de incarcare, ar fi pacat sa nu o poti folosi la potential sau sa ai disconfort in folosire.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc frumos de raspuns,insa am ajuns prea tarziu si era dat......am optat pentru un passat b8 combi 2015 model 2016 r line motor 2.0 ....190 cai.....sper sa fie alegerea corecta.

Modificat de Adibdx
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 weeks later...

buna ziua tuturor

am vandut vechiul touran 2004 motor AZV de care am fost extrem de multumit timp de 3 ani cat a stat la mine si as dori sa iau ultimul model 2016. Am vazut mai multe motorizari, am ales cel de 150 CP dar nu am gasit nimic pe net despre acest motor pus, am vazut si pe octavia, audi etc. Are cineva cunostinta despre acest motor, plusuri, minusuri...? Tot ce am vazut second hand au cam 170.000-210.000 km facuti in 3 ani.

Cu stima

Eugen

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ei hai ... EA 288 este montat din 2013 pe toate masinile grupului, daca nici aici pe forum nu gasesc date, nu mai gasesti nicaieri ... Motoarele sunt fiabile, un pic mai zgomotoase decit EA 189 si consuma mai mult pentru ca sunt depoluate mai drastic ... 2016 nu mai sufera de probleme la pompa din rezervor dar e Euro 6 adica are potential probleme cu VVT ul etc. Spor la cautat pe forum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Se dau urmatoarele masini:

https://www.olx.ro/oferta/3850-euro-vw-touran-dsg-IDd2YN7.html

https://www.olx.ro/oferta/vw-touran-2-0-tdi-2008-IDdbKEb.html

 

Sotia isi va lua permisul, o va folosi pt copil si un mic bussines de aceea este nevoie de spatiul din spate.

Prefer dsg si diesel deoarece benzina nu am gasit cel putin in bugetul acesta.

Ca si coduri motor banuiesc ca e bkd sau bmm cel din 2005 si cel de 170cp bmn.

Nu am prea gasit 1.9 , nu imi place diesel dar nu prea am incotro.

La ce sa fiu atent in general, injectoare deja au fost schimbate daca a fost cazul ma gandesc  si cel de 170cp are probleme la chiulasa?

Cutiile ma gandesc ca sunt dsg 6 si un schimb de ulei dupa nu face rau.

Preturile cum vi se par, realiste la vechimea lor?

salutari

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Buna ziua,

Sunt in cautarea unui Vw Touran (2010-2014), 1.6Tdi Dsg.Daca ma poate ajuta vreun posesor de asa ceva cu cateva informatii:

1.consum real (in Bucuresti/exterior)-cel teoretic e destul de mic,in realitate lucrurile stiu ca stau altfel,masina e destul de grea.

2.cutia Dsg-costuri de intretinere/reapratie (daca a fost cazul).

3.probleme Dpf,Egr...avute/aparute dupa 200 000km.

4.alte criterii de luat in calcul inainte de achizitie. 

 

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Despre DSG 7 cu ambreiaje uscate, ca si despre 1.6 TDI EA189, exista topic-uri kilometrice in zona tehnica, asa ca nu voi mai permite discutii si aici. Masini cu km putini si reali sunt greu de gasit pentru ca la origini a fost o masina scumpa. In rest, intretinerea e ca la Golf sau Octavia cu aceeasi motorizare.

Problemele specifice Touranului le gasesti citind in aceasta arie, multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca se permite doar o  mica sugestie , nu cumpara 1.6 Tdi este lesinat rau , o sa-ti para rau , cumpara 2.0 tdi  140 cp. Masini sunt si cu km reali , dar pretul este peste asteptarile Romanului?

Modificat de fishu26
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aia ca 1.6 TDI e lesinat, e on top, mai ales daca-i folosesti tot potentialul, ca doar e MPV si are spatiu berechet si chiar 7 locuri. Mie si 2.0 mi s-a parut usor depasit uneori ... pina i-am dat pastila de MTM :), iar pretul ... a mea a avut pret de nou aproape 40 de mii de euro. Ca sa ajunga in zona suportabila de catre romani (4-7 mii de euro) citi kilometri trebuie sa faca? Pardon, cite milioane?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Bună ziua. Am citit paginile de internet de am înnebunit, am cautat pe acest forum, din scoarța în scoarța, despre viitoarea mea achiziție, sper. Este vorba de VW Touran, 1.4 tsi, din 2011 și după, bineînțeles în funcție de buget. Am citit postarile colegilor de aici, despre acest motor, însă sincer sunt total bulversat. Am auzit păreri clar împotriva acestor motoare, descriind probleme, la km putini, care ma înfioară gândindu-mă totuși la brand - ul Volkswagen, apoi am auzit, total opus păreri excelente despre aceste motoare. La acesta, adaug ca nu vreau motorina în nici un caz, sunt pățit și ma tem de costurile ulterioare întreținerii, precizând ca trăiesc din salariu și nu sunt un om cu bani. M ați întreba probabil de ce vreau acesta mașină, poate sunt fițe. Nu! Va spun. Conduc un Logan, la naveta și la frecat prin oraș, dar având o familie cu doi copii destul de mărișori, fete, fiecare cu trolerul propriu , îmi trebuie o mașină a doua, de familie, cu dotări minime (Logan ul e chel) sa ma simt decent și în siguranță. Pe de alta parte, rămâne temerea, sa nu petrec mai mult în service cu acesta mașină,decat pe drumuri. Va rog sa ma ajutați cu un sfat, poate al posesorilor acestor mașini, poate ale unor motoare identice, care au stăpânit acesta mașină mai mult timp. Aici vin cu o completare;vreau sa țin acesta mașină mai mult timp, nu mi permit sa o schimb cât de repede. Chiar va rog sa ma ajutați, ca sunt total bulversat. Înțeleg ca orice mașină se strica, se schimba piese, dar nu vreau sa mai pun încă o data prețul ei, pe ea, cel puțin într-o perioada scurta. Va mulțumesc anticipat, dragi colegi și rog administratorii acestui forum sa ma înțeleagă dacă am greșit cu ceva, ca nu prea am folosit astfel de forumuri. Va mulțumesc anticipat încă o data! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai postat aceeasi intrebare despre 1.4 tsi in vreo trei locuri, deci aici nu voi mai permite o discutie despre acest motor. In rest, in aceasta arie gasesti tot ce te intereseaza despre Touran. Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Va salut as dori sa cumpar si eu un VW Touran din 2004 motor 2.0 140 CP cutie manuala. Are clima, incalzire in scaune, pilot, interior crem. Pret 2000 de euro tara de origine Finlanda masina nu este rulata in Romania. Ce spuneti de pret imi recomandati sa o cumpar sau nu ? Va multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumim pentru detalii, vei primi raspunsuri la fel.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai multe detalii nu am despre masina ☹️ 

Modificat de vdragos
Citare absolut inutila
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai si ce sfat vrei sa primesti? Ia-o ca la bucata daca nu merge, iei mai multi bani? Eu nu cred ca masini decente vei gasi mai jos de 6-7 mii de euro dar cu Finlanda nu am experienta. 2004 e probabil maxim Euro 3, km sunt relevanti ca in 16 ani putea face 1 milion de km, daca a fost taxi sau scoala de soferi iarasi e relevant. Nu mai continui.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am inteles pe forum aici nu au loc saraciile ca mine de isi cumpara masina de 2000 de euro deci ca prin urmare nu are rost sa il ajuti cu un sfat sau o idee despre motor. Sa fiti sanatosi si imi cer scuze de deranj

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu e nevoie sa te victimizezi, ar fi de dorit sa citesti mai intai Regulamentul ca sa fii ajutat. Iti dau un citat relevant daca nu e prea greu sa-l citesti:

Dacă te-ai decis să deschizi un topic nou, ai grijă ca titlul să fie scris citeț și să reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Așadar, titlul "Problemă cu ambreiajul" este de preferat celui "Am o problemă".
Titlurile de genul: "Am o problemă!", "Help!", "Probleme grave" și altele asemenea vor fi sancționate.
Este strict interzisă deschiderea unui topic nou în care sunt tratate două sau mai multe probleme. Fiecare problemă va fi tratată separat într-un topic nou sau, dacă s-a mai discutat deja, în topicul dedicat respectivei probleme.
Dacă topicul se referă la o problemă, oferă cât mai multe detalii despre aceasta și nu aștepta ca ceilalți utilizatori să-ți ceară detaliile. Spre exemplu, enunță de la început anul de fabricație, motorul, codul motorului, etc, făcând referire inclusiv la componentele care nu-ți par importante; e mai bine să oferi detalii în plus decât în minus.

Si rezum si intelesul: daca doresti sa fii ajutat pe forum, ESTE DE DATORIA TA sa te interesezi pe cont propriu si sa oferi cit mai multe detalii despre problema. Ce detalii si de ce sunt relevante ti-am scris mai sus dar nu te-ai obosit sa le citesti ...

In rest, nu are nimeni nimic cu tine ca vrei o masina la 2000 de Euro, eu as vrea si gratis desi stiu bine ca gratis nu exista, la fel cum nu pot exista masini bune care noi au fost 25-30 de mii de euro si acum se vind cu 2 mii. Sanatate!

PS Ca sa nu uit, despre motor gasesti toate detaliile pe forum. Trebuie doar sa faci un (mic) efort sa cauti si sa citesti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Nu știu unde să postez .este cineva din judetul Dolj care se pricepe la motoarele bkd 2.0?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Avand topicul "Manuale Touran" inchis, postez aici: am achizitionat recent un VW Touran, model 2017, cu manualul de utilizator in limba Germana. Are cineva un manual, preferabil .pdf, in Romana sau Engleza, pentru acest model?

Sau ... stiti un link de unde il pot downloada?

 

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!