Jump to content

Consum


hallucinogen
 Share

Postare recomandată

viostefanesti

Salut

cu motor de 2000 si cutie automata consumam 12-13 in oras, am pus instalatie de gaz,cosumul este de 13-14la 100km,oricum,e mult mai bine ,nu se cunoate nici o diferenta la drum, am montat o intalatie secventiala,tomaseto 300,

se simte la buzunar,inainte un plin=280ron,acum acelasi plin 120ron, cam 60% economie.

rezervorul de 57 litri, in locul roti de rezerva,iar busonul de umplere linga cel de benzina.Sunt incintat.

Gazul numai de la Lukoil, super investitie de 600eu. merita daca faci km multi pe an.

bafta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

revin si eu cu un consum.... pus max motion 100 de 45 de lei , mers 85 km in regim urban , multe opriri dese si uneori putin jar.

Modificat de Georgik
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut.

Felicitari pentru idee si instalatie @viostefanesti. O sa te ajute sa faci economie mare, mai ales daca circuli mult, motorul de 2l fiind destul de insetat, nu ca cel de 1.6l (vorbesc din experienta proprie) nu ar fi.

P.S. Nu este acesta topicul cel mai potrivit pentru GPL, dar am sa fac o precizare: nu va lasati impresionati de marimea exacta pe care o dau cei care monteaza GPL, deoarece datorita masurilor de siguranta butelia nu poate fi incarcata la maximum (in mod normal) -> de aceea te costa 120 RON plinul (daca cumperi cu 2,63 l). Butelia se umple 80% din capacitate adica in cazul tau 45,6 l. Si e Tomasetto Stag 300 iar economia e 40-50%, acum benzina de 95 e ~5,4 RON si rezervorul la 2l benzina nu poate fi mai mic ca la 1.6l benzina la care e de 60l iar consumul e cu ~2l in plus la o calibrare optima.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

SE pare ca pretul benzinei era "de vina" cand mi se parea ca beetle-ul meu a inceput sa consume cam mult. Cum a scazut sub $4/gallon(azi am pus cu $3.77/gallon) se pare ca si consumul isi revine la normal:))Just a thought!:)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut.

Scuze de off topic:

@Westcoast -> mi-ar placea sa fiu la fel de optimist ca tine! Acum, tu stai intr-o tara cu mai multa experienta in capitalism si drept urmare acesta e mai bine inteles. Din pacate pt cei care inca mai suntem in RO, testam in fiecare zi capitalismul prost inteles: lipsa unor conditii de bun simt, scumpiri nefondate, slaba remunerare, multa batjocura ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tot off-topic: Optimismul vine din interior. Si recunosc ca sunt o optimista incorigibila.

Am facut un consum si pe freeway in conditii de hard-traffic(morning commute) fac cam 23-25 mpg. In conditii normale de traffic(foarte rar lol) fac cam 28-30 mpg.Cred ca este normal la un motor de 2,5 L inline-5 cylinder,nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut.

Ca sa lamurim lucrurile, uite ce am gasit pt 2.5 l benzina: http://www.fueleconomy.gov/feg/bymodel/2010_Volkswagen_New_Beetle.shtml

Pt alte modele: http://www.fueleconomy.gov/feg/bymodel/2002_Volkswagen_New_Beetle.shtml

Ca sa transformati mpg in l, puteti alege de aici: http://www.google.ro/search?sourceid=navclient&aq=2&oq=mpg+&ie=UTF-8&q=mpg+to+l

O zi frumoasa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...
simionica cosmin

Va rog ajutor, am un NEW BEETLE 2.0i benzina si consuma de rupe. Am fost cu el la Midocar au pus toate testerele pe a si nimic. Pe bord nimic nu sta aprins. Am schimbat de curand ambele sonde lambda, catalizatorul e ok. Masina merge f frumos si rotund, nu balbaie si trage bine de jos in sus dar ma uit la indicator si vad cu ochii cum scade acul. Estimativ e peste 20l/100km

Cand am luat masina acum un an mergea impecabil si consuma ok adica 10-12 mers normal

a mai avut cineva problema asta, vreo idee ceva ca astia la midocar n-au idee

Nu scoate fum deloc si nu papa ulei

filtre schimbate recent

As aprecia si un e-mail direct la : cosmin.simionica@gmail.com

Multumesc anticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai schimba service-ul .ar fi trebuit sa dea erori pe vag com .

debitmetrul e in parametri?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut.

@simionica cosmin -> nu ne dai f multe detalii, ca de ex: ce stil de condus ai (dar aici trebuie sa ne dai un raspuns obiectiv, ca pt tine o faci), ce fel de benzina bagi in masina, cum ai calculat acest consum estimativ, ce testere au folosit cei de la Midocar, ce sonde ai pus in locul celor schimbate (ai luat pe original, adica bosch, esti sigur de asta), ce filtre ai schimbat mai exact, circuli cu ac pornit + ce a scris mai sus @Georgik.

Oricum problemele legate de consumul crescut s-au discutat deja -> ai putea sa dai o geana la topicurile din aceasta parte de forum.

Noapte buna.

Modificat de h0m3s1ck
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salut,

Si eu am aceeasi problema ca a lui Cosmin. Am cumparat sotiei un New Beetle din anul 2000, 2.0, 116 cp i-am facut revizie generala acum o luna (schimbat toate filtrele, ulei ) si imi consuma 20l/100 km lejer. Sotia face 5 km pana la servici si inapoi acasa (Bucuresti) si ma gandesc ca din cauza asta are consumul mare ...in rest masina merge exceptional, nu mananca ulei, nu scoate fum, etc.

Laurentiu

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut.

Eu va inteleg problemele, dar voi nu ne dati f multe detalii, cum am scris mai sus si atunci cum vreti sa va ajutam?

Pe site-ul de mai sus am gasit ca ar lua 13.5l/100km, dar asta este consumul masinii noi -> voi nu ne dati suficiente informatii despre cum a fost intretinuta masina (ne scrii mai sus ca nu scoate fum, pai nu e diesel si in plus, chiar daca ar "papa" un pic de ulei tot nu ai sa vezi pe esapament, doar daca bea bine ulei se vede, dar nu ai sa vezi fum negru, pt ca nu este diesel), ce benzina bagi, daca are cutie automata, cum ai calculat consumul, etc.

Ai fost la cineva cu tester, da ceva erori? Cum sunt bujiile si ce bujii are? Cum sunt fisele la bujii? Cum este incarcarea pe baterie? Cum este incarcarea pe alternator? Cate turatii are la relantii?

Daca vreti rezolvare la problema, dati detalii si noi va raspundem.

Numai bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Incerc sa raspund la intrebari cat mai detaliat :).

Cand am fost la service cu ea pentru revizie generala mi-au spus ca cel care a avut masina inainte a intretinut-o foarte bine.

- bag benzina de la Rompetrol, 95.

- nu are cutie automata

- am facut plinul ochi si am calculat consumul

- la tester nu mi-a dat nicio eroare, am una singura legata senzorul ABS

- bujiile si fisele le-am schimbat acum o luna la revizia generala (nu am idee ce fel de bujii sunt)

- nu stiu cat e incarcarea pe baterie (ma interesez)

- nu stiu cat este incarcarea pe alternator (ma interesez)

- are relantiul la 700 de turatii si se mentine constant

- am curatat toate injectoarele acum o luna la revizia generala.

daca mai ai alte intrebari te rog sa-mi spui.

totusi ma gandesc ca fiind distanta foarte scurta de acasa pana la servici poate din cauza asta consuma atat.

Multumesc,

Laurentiu

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Debitmetrul, clapeta de acceleratie, egr si tubulatura care duce aer la motor au fost vreodata curatate? Si daca da s-a facut apoi resetarea la valorile din fabrica a motorului si readaptarea clapeta + egr?

Debitmetrul a fost schimbat? Daca da, s-a pus de care trebuie?

Au fost schimbate sondele lambda? Daca da, s-au pus de care trebuie?

Ce tester au pus pe masina ta? -> daca este vorba de unul multimarca atunci poate sa nu fie relevant, in pincipiu trebuie vag-com, vcds sau vas.

Cand se circula cu masina se circula cu AC pornit (chiar daca e pus pe cald, tot papa 1l/100km in plus, poate chiar 1,5l) si inca nu este asa de frig ca sa nu mai porneasca automat cand e apasat butonul de AC.

Se folosesc de asemenea consumatori mari? De ex. incalzire in scaune, amplificatoare audio de putere, etc.

Ce stil de condus are nevasta ta? Poate suna ca o intrebare dubioasa, dar stiu de ce intreb -> daca tureaza masina (fara rost), aceasta va consuma clar mai mult.

Ai scris ca bagi benzina de 95 -> parerea mea este ca faci rau (este nevoie de mai multa benzina inferioara calitativ ca sa-si faca motorul functia -> dar din pacate in RO nu stiu sa-ti spun de care sa bagi -> un reper poate fi, pe care "o consuma mai putin")

S-a umblat la softul masinii? Daca da ce fel de soft s-a pus?

Si daca tot nu-i dam dupa asta de cap -> te poti gandi sa pui o instalatie pe gpl, in viitor.

P.S. Era sa si uit de cauciucuri -> pe 16 inch ar trebui sa fie 205/55 -> aici e optim (pentru restul dimensiunilor poti gasi pe un motor de cautare cum este optim). Daca sunt mai late atunci va consuma mai mult masina: la mine cu 225/50 R16 imi papa 1l in plus la suta -> astea sunt observatii proprii pe care mi le pastrez, nu am nevoie de discutii in contradictoriu.

Modificat de h0m3s1ck
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

din ce ai scris mai sus doar clapeta de acceleratie a fost curata. cred ca daca fac tot ce ai scris mai sus trebuie sa mai bag lejer 1 000 ron in ea.stilul de condus batranesc, nu tureaza motorul :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stai sa ne intelegem. Eu nu ti-am scris sa schimbi ceva ce merge -> eu te-am intrebat ce s-a facut la masinuta.

Pentru un curatat de egr, tubulatura care duce aer la motor si debitmetru + verificare incarcare baterie si alternator + un tester, nu ai cum sa ajungi la 1000RON .

Ca daca vrei sa pui gpl dai pe o instalitie buna vreo 2000RON, asta este alta poveste.

Poti sa verifici ce ti-am scris si sa selectezi ce crezi ca te ajuta.

Incearca si tu sa gasesti un mecanic care sa nu fie escroc si fa-ti-l prieten si atunci iti da el sfaturi si va mai intelegeti si la pret.

Modificat de h0m3s1ck
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

cat consuma un beetle diesel in bucuresti?

as vrea sa schimb lupo-ul 3l pe un beetle tot automat.

 

ma intereseaza ff mult consumul ptr ca masina o folosesc doar in bucuresti. ptr celelalte drumuri alfa e perfecta, inclusiv la consum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am o cunostinta cu un Beetle diesel si automat, care chiar sta in Bucuresti, iar consumul este undeva in jur de 8 la vremea de acum. Iarna cand e foarte frig sau vara cu aerul conditionat pornit, undeva in jur de 9

Important: stilul de condus este unul linistit spre foarte linistit. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc frumos de raspuns.

Mult...cel putin ptr mine, ptr a justifica a doua masina...

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Beetle-ul in general e o masina care consuma mai mult. Si a mea consuma cam cu un litru mai mult fata de un Golf IV cu acelasi motor. E motorul mai mic, caroseria e cam la fel de grea (pe sub caroserie e aproape toata un Golf IV), aerodinamica nu prea a contat cand a fost proiectata... mie imi ia un Bucuresti undeva in jur 9 acum, iar iarna cam 10... chiar 11 uneori.

Insa are cu ce sa compenseze. Chiar si cu un consum ceva mai mare eu sunt foarte multumit de ea. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Am si eu o astfel de masinuta de o luna. 1. 6 benzina din 2001 ..si am constat ca imi consuma in oras 12 % mi se pare foartee mult....si sincer nu stiu ce sa fac... Un amic i a facut tester si nu da nici o eroare... oare ce as putea face?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut.

Se tot intreaba de consum in general -> am vrea masina ieftina, care sa nu consume nimic (eventual un motor pe "folie") -> in manualul de utilizare, la fisa tehnica, la motorul de 1.6 8v se da un consum urban de 10-12l/100 km fara AC, care la randul sau mai pune 1l in plus -> asta in contextul unei masini noi, care se presupune ca nu are inca uzura (mare).

Ti-am scris @Angelinne pe privat un rezumat la ce s-a discutat in cele 3 pagini pe forum, mai mult decat atat momentan nu pot face.

Sa fie intr-un ceas bun.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

si eu am una 1.6 benzina si imi consuma 11, 5  si 12 % in oras... mi se pare cam mult... a voastre cit consuma aceasi motorizare? ar merita montata instalatia GPL? mersi

Modificat de Angelinne
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!