Jump to content

Mod functionare switch presiune ulei


gabyte00
 Share

Postare recomandată

Vin si eu cu o intrebare care s-a nascut din experientele mele repetate cu presiunea la ulei.

Din cate am inteles eu switch-ul de presiune a uleiului nu este un senzor ci doar avertizeaza in bord cu martorul rosu atunci cand presiunea scade sub valoarea data de producator, in cazul meu 0.3-0.6bari. Toate simple pana acum, insa mai exista un aspect: cu vag-com-ul, pe Instruments, canalul 001, se poate vedea daca presiunea uleiului este ok sau nu, nu si valoarea ei. Din ce am citit citirea s-ar face din acest switch.

Din experienta mea exista 2 trepte ale avertizarii de presiune micaL treapta 1 - avertizarea este vizibila pe vag-com "oil.pr.2<min", dar nu se aprinde martorul in bord, iar treapta 2 - cand se aprinde martorul in bord. Nu ar fi logic, daca citirea se face de pe acelasi switch, sa se aprinda martorul odata cu valoarea din vag-com?

Acum, de exemplu sunt in situatia in care vag-com-ul imi spune ca presiunea la ulei este mica, insa nu am martorul aprins in bord. Martorul stiu ca merge ca l-am vazut aprins ultima oara acum cateva saptamani.

Deci, acest switch masoara sau nu presiunea? Eu cred ca o masoara si decide daca e cazul sa declanseze si becul pe langa valoara din vag-com. Daca o masoara putem face ceva, o modificare pe undeva, ca sa vedem si noi valoare aia in loc de "ok" sau "nu ok"?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu ce anume si in ce conditii "citesti" cu Vag-Com_ul dar, switch-ul (dupa cum ii spune si numele) este un simplu "intrerupator". El nu stie sa faca nimic altceva decat On/Off; in consecinta, nu ai ce artificii sa faci pentru citirea presiunii cu ajutorul acestui switch.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Special am scris denumirea corecta a lui, adica "switch: si nu termenul uzitat de multi "senzor". Stiu cum ar trebui sa functioneze, nu inteleg de ce nu functioneaza asa. Daca vag-com-ul nu isi ia valoarea din acest switch atunci de unde si-o ia de mie nu mi se aprinde becul in bord dar totusi presiunea "citita" in Instruments zice ca e sub minim?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Switch sau senzor... Conform DEX, senzorul sesizeaza aparitia unei situatii anume! Deci este un senzor, implementat sub forma de switch.

Am cautat un pic pe google si am vazut (e drept ca pentru alte modele/motoare) ca ar fi doi astfel de senzori. Unul functioneaza la turatii mici si unul la turatii mari. Explicatia e simpla - la turatii mari presiunea creste. Deci si limita minima admisa e mai mare decat la relanti. Deci cei doi senzori masoara fiecare in regimuri de functionare diferite.

Pentru a masura presiunea de ulei in schimb se foloseste un manometru :) (e un add-on, se monteaza separat)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In vag-com chiar scrie "oil pressure switch 2" sub campul respectiv insa etka nu zice nimic de un al doilea senzor. De unde vine valoarea asta totusi?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Excelenta informatie in primul pdf. Nici nu ma asteptam la altceva :)).

Uite ce am gasit pe grupul de discutii al vag-comul de pe yahoo.:

"Re: [VAG-COM] Oil Pr. 2 <min / Oil Pr. 2 OK

There is no oil pressure sensor in VAG cars, only pressure switches - so

based on that the field shows the status of the (usually 0.9 bar)

pressure switch.

Sebastian

Ole Gudmund Bj

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca mai ai inca un switch pe undeva si se fac comaparari in ecu. Nu citeste presiunea ci doar se observa circuite deschise respectiv inchise.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

NU exista al 2-lea switch.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!