Jump to content

Cutia de viteze


dan27692000
 Share

Postare recomandată

Salut.Urmaresc cu interes discutiile despre Touran mai ales ca am si eu o pbl.. .am ramas si eu farà ambreiaj la un model de 2.0 tdi ABT-Sportsline dar in sensul ca cupleaza vitezele toate F.B. dar nu se transmite tractiunea!Se aude doar un zgomot usor de rotatie care e diferit in functie de ce treapta de viteza selectez...Am schimbat tot kitul de ambreiaj (disc,volante,rulment marca LUK) cu 20.000km in urma.Mecanicul e de parere ca e cutia...Voi ce ziceti?
 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai desfacut sa vezi ca ambreiajul este OK?

Eu cand am patit asa (intra in toate vitezele dar nu pleca de pe loc), aveam discul de ambreiaj rupt.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Maine imi vine mecanicul s-o desfaca...asa ziceam si eu...ca e discul desi sa fii rezistat doar 20.000?Ciudat...Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Da...am rezolvat problema!Axul planetar intermediar era super uzat si nu mai avea canelura deloc pe interior.Cutia pare ok...Doar grupul are un joc axial nu stiu daca e normal...in viitor,daca nu vind masina,poate-l bucsez la capacul cutiei...Multumesc de ajutor!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa te pregatesti cu ceva banii daca vrei sa bucsezi capacul cutiei.Costa destul de scump.Cel putin eu am platit destul de mult pentru aceasta operatiune

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Zilele trecute am achiziționat din Germania un Touran 1.9 TDI, 105CP, 2006, manuală etc. Toate bune și frumoase, doar că pedala de ambreiaj avea un recul destul de puternic. Dar abia acum începe telenovela:

1. După 700km pe autostradă în Germania, la intrare în Austria nu mi-am mai găsit pedala de ambreiaj. Era lipită de podea și nu era blocată de preș sau covoraș. Pentru a schimba vitezele trebuia să ridic pedala de două - trei ori și apoi să „bag în viteză.”

 

2. Traversat Austria și Ungaria fără vreo îmbunătățire a situației, ba din contra, agravîndu-se. Norocuțul meu fiind că n-a trebuit să schimb vitezele decît foarte rar. Gluma cea mai faină e că după Debrețin am găsit un alt posesor de Touran, care tocmai își urca mașina pe platformă! Ghiciți motivul?! Nu mai putea schimba vitezele!

 

3.Am intrat în țară și mă așteptam la orice, pentru că nu ieșea din viteză și nici nu mai intra decît după 10 -15 pedale!! Faza curioasă aici începe! Cu cît înaintam pe drumurile naționale, cu atît începea ambreiajul să-și revină! Ba mai mult, de pe Tihuța, unde erau -7C, a început să-mi funcționeze perfect, ca și cum nu s-ar fi întîmplat nimic, folosind chiar și frîna de motor.

 

Am descris toată povestea pentru a înțelege simptomatica. Întrebarea mea: ce s-a întîmplat? Ce-mi pică? A mai pățit careva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Beyond Invisible

Da, am patit-o si eu. Sistemul de ambreiaj are 2 pistoane, unul in spatele pedalei de ambreiaj si unul in cutia de viteze. Unul din ele a dat ortul popii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cel din cutia de viteza este in rulmentul de presiune.

 

In prima faza verifica daca ai lichid de frana suficient in bidonas (este comun ambreiaj si frana)

Apoi incearca sa aerisesti circuitul de ambreiaj.

Din ce am citit, la unii s-a rezolvat problema cu inlocuitul lichidului de frana - la mine nu a functionat asta.

Apoi cel mai usor este sa schimbi poma de frana din spatele pedalei de ambreiaj.

 

Toate solutiile de mai sus nu au functionat in cazul meu (la mine doar se bloca pedala la mijlocul cursei, nu revenea de tot)

 

Problema a disparut doar dupa inlocuirea kitului de ambreiaj.

(Cred ca totusi a fost rulmentul de presiune cu probleme in cazul meu - pt ca el a ramas singurul neschimbat din lista de mai sus)

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salut...am si eu o problema cu cutia de viteza...am vazut ca tu andrei.v ai fost la ceva mecanic profesionist si meserias in cv de la cluj...daca ai fi amabil as vrea daca poti sa-mi dai un nr. de tel sau cum sa pot lua legatura cu el....am de mers la cluj pt o problema si cu un drum as merge si la mecanicul respectiv....Iti multumesc anticipat....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E vorba de Abdul cred eu la el am fost cind am avut baiuri cu cutia de viteze.In gilau este daca te ajuta iti dau nr de telefon 0740601143.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Poate..am ales sectiunea gresit...

O intrebare: Ar merge pe un touran 1.9.bkc.77kw din 2006 cutie de 2.0. 140cp?Daca nu ma insel 2009, kit volant de 2.0 azw bkd!? Am schimbat in urma cu 25.000 km kit ul de ambreiaj si de la montarea lui am avut suspiciuni. La plecare zguduie ... parca e un cuplu fortat. Pe marsarier se aude un zgomot metalic, vibrand. In mers se comporta ok. Mersi.

 

De data asta am modificat eu postul ca sa fie scris in romaneste. Data viitoare aplicam sanctiuni.

Modificat de vdragos
Maltratarea limbii romane
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Salut,de curand mi sa spart cutia de la vw touran an 2006 motor 1.6 fsi , am reparat-o dar nu stiu ce cantitate de ulei intra exact in cutie . Poate sa imi spuna cineva ? Multumesc !

Modificat de Andrei321a
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

2 litri, daca a fost desfacuta complet

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salutare! Va cer parerea in legatura cu o problema la o cutie de viteze. Este vorba de un Touran 1.9 tdi 105 cai, cod motor bkc, din 2004. Intra in toate vitezele fara probleme dar nu sta in a 6-a. Cum iau piciorul de pe ambreiaj incepe sa "cârâie" si sare din viteză. Un mecanic mi-a cerut 1000 de lei doar sa o demonteze sa vada ce problema e in interior. Ce parere aveti, ce ar fi? S-ar putea repara sau mai bine caut una la dezmembrari?  Si daca iau de la dezmembrari, e compatibila si cu alte modele de vw, sau alte motorizari? Multumesc anticipat! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Buna ziua. Va deranjez si eu cu o problema la masina din dotare Touran BKD la care am schimbat kit ambreiaj cu volant,rulment, placa , disc. Mentionez ca inainte de schimbare batea volant foarte tare si am zis sa schimb tot. Dupa aceasta a aparut problema ce consta in urmatoarele: la rece nu am nici o problema cu viteza 1 si marsarier dar in aglomeratie si fataiala prin oras ramane blocata in treapta 1 sau in marsarier si abia iasa prin smucirea schimbatorului. Am fost la numeroase service-uri in Tg Jiu si mi se spune ca ma numar printer ghinionistii la care,sper ca ma exprim ok,mi s-a spus, ceva legat de trenul de rulare la cutie se misca in fata-spate si trebuie sa rebucsez carcasa la un rulment. Am vazut ca sunt colegi care au intampinat aceasta problema si au mers la cineva in zona clujului.Mentionez ca au fost facute aerisiri la instalatie,celelalte viteze merg foarte bine, nu agata, doar viteza intai si marsarier raman blocate. Ce ati putea recomanda reconditionare cutie sau achizitionare cutie, second-hand bineinteles. Cineva care a facut operatia de rebucsare (cam asta as vrea) poate sa-mi spuna dupa un numar de x km daca este in ordine?
Multumesc anticipat si sarbatori fericite!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Lupu 89..poate te ajuta..sper sa nu gresesc indrumarea spre rezolvarea problemei tale! : Vizionează „02M 6 Speed Gearbox Shim Whining Fix  - VW / Audi / SEAT / Skoda” pe YouTube
https://youtu.be/6WWChWV9Rqw

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Am o problema . La un turan 20 tdi 140 cai 2004 cu motor BKD cutie viteze 6 viteze manuala ,sa spart blocul motor si vreau sa inlocuiesc motorul . Am gasit motor BKD cu cutie automata . Intrebarea este daca pot monta motorul BKD demontat de pe masina cu cutie automata pe masina cu cutie normala 6 viteze . Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut,am ceva probleme la cutia de viteze manuala,mai exact imi uruie in treapta a 5 a si nu intra deloc in a 6 a,luna viitoare o sa demonteze mecanicul cutia sa vada daca merita s-o repar sau daca sa cumpar alta.

Daca va trebui s-o schimb,ar trebui sa pun acelasi cod de cutie(GNE) sau merge sa pun si alte coduri compatibile cu 2.0 tdi BKD?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salutare !!!

am si eu o problema,nu stiu exact daca este din cutie de la volant sau kit distributie !!!

poate cineva a mai trecut prin asa ceva 

am un touran din 2003 1,6fsi 115cp motor BAG cutie manuala 6+1

 

DE CURAND AM INCEPUT SA AUD IN MERS NU “zumzait”

la liber cu picioru apasat pe ambreiaj zumzaitul se diminueaza din zgomot,cand iau picioru dupa ambreiaj se aude mai tare,la plecarea dupa loc in treapta 1 se aude rau,in timp ce schimb o treapta superioara se aude mai incet !!!!

 

am fost la cativa mecanici si zic in felu urmator !!! E grupu,sunt rulmentii,e volant,schimba cutia, de reparat daca ar fi nu prea se baga nimeni....

sa cumperi o cutie de viteze ....valoreaza mai mult decat am dat pe masina ....sa iei cutie sh .... nici nu stiu ce sa mai cred !!! 

Poate imi dati si mie un sfat si o indrumare 

Vă Multumesc frumos

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

De astazi va rog sa postati problemele legate de cutiile de viteza aici:

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • vdragos a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!