Jump to content

S-a dus motorul?


badmania98
 Share

Postare recomandată

Atunci unde e "marmelada" despre care e vorba?

Am avut mai demult o Skoda Felicia 1.6 la care atunci cand am desfacut capacul motorului a trebuit sa curat mazga depusa pe axul cu came cu o surbelnita, asa de inchegat si tare era jegul ala incat se vedeau in el locasurile in care se invarteau camele. Si tot nu am ramas fara ungere ca sa mi se intampla asa ceva. Il desfacusem sa schimb simeringurile de supapa si am ramas uimit de ce era acolo.

E bine ca ai rezolvat si ca iti merge bine masina, insa e foarte important sa depistezi cauza care a dus aici pentru ca altfel ti se poate repeta problema asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fiind atehnic imi este complicat sa explic. Meseriasii atat mi-au spus: s-au infundat niste orificii in motor, nu s-a mai facut ungerea cum trebuie, s-a intepenit nu stiu ce, apoi pistonul 4 a busit cele 2 supape de evacuare. De ulei au spus ca nu este uleios si ca este foarte fluid , ca apa. De demontat au demontat mai tot, asta din ce am vazut eu. Inclusiv carcasa filtrului de aer. Sper sa nu mai am probleme, dar cu siguranta daca mai se aprinde senzorul si mai da 3 bipuri, eu opresc motorul (si masina) chit ca-s in buricul targului cu ea.

Eroarea data cu Vagcom ul:

Tuesday,04,January,2011,11:16:14:59303

VAG-COM Version: Release 704.1

Address 01: Engine

Control Module Part Number: 6K0 906 034 D

Component and/or Version: MARELLI 4LV S152

Software Coding: 00001

Work Shop Code: WSC 06402

7 Faults Found:

16684 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected

P0300 - 35-10 - - - Intermittent

16685 - Cylinder 1: Misfire Detected

P0301 - 35-10 - - - Intermittent

16686 - Cylinder 2: Misfire Detected

P0302 - 35-10 - - - Intermittent

16684 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected

P0300 - 35-10 - - - Intermittent

16685 - Cylinder 1: Misfire Detected

P0301 - 35-10 - - - Intermittent

16686 - Cylinder 2: Misfire Detected

P0302 - 35-10 - - - Intermittent

17961 - Barometric / Manifold Pressure Signals: Implausible Correlation

P1553 - 35-10 - - - Intermittent

Readiness: N/A

---------------------------------------------------------------------------

Scanarea a fost facuta azi. ieri mesterii mi au spus ca au reusit sa porneasca motorul dar ca merge in 3 pistoane. Azi am pornit masina, cu uleiul nou si filtrul schimbat. A mers cateva minute si s-a oprit. Am citit cu Vag erorile de mai sus, le-am sters dar masina nu a mai pornit. Invartea dar nu pornea. S-a luat decizia de a schimba cele doua supape si garnitura de chiulasa. Dupa alte 2 ore, masina a pornit si in cateva minute a inceput sa mearga rotund. Azi nu au fost semnale de la lampa de ulei, luminoase sau sonore.

Modificat de badmania98
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iti dorim sa nu mai auzi nimic prin bord, in afara de atentionare ca nu mai ai solutie pentru parbriz.

Deci au fost varza toate supapele pe cilindrul 4, sa inteleg. Totusi, eu n-am auzit de aditivi de ulei cu care sa mergi tot timpul in motor. Stiam ca se baga, se tine un numar nu foarte mare de km in motor si apoi se face schimbul de ulei, in felul asta incercand mai mult sa "cureti" depunerile pe care in mod normal nu ai avea cum sa le cureti.

Sa fie invatare de minte si pentru alti colegi: aditiv pentru ulei+ulei+temperaturi foarte joase=vaselina => uzura de multe mii de km in cateva minute.

@badmania98: incearca si tu de-acum sa folosesti numai ulei si-atat. Un ulei de calitate, cu vascozitate corespunzatoare, eventual sa-l inlocuiesti mai devreme de termen, inainte de inlocuire incearca sa nu mai turezi motorul foarte mult decat daca e nevoie si tot asa. Eu asa procedez cu masina mea, are 153.000km si motorul merge brici. Si nu te gandi ca nu-i dau forja, mai ales acum ca e zapada!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!