Jump to content

Service "Set 1410" Bucuresti- Str. Turnu Magurele


SosoCKX
 Share

Postare recomandată

Salutare, vin cu un feedback foarte negativ pentru acest service in speranta ca n-or sa faca si altii prostia mea.

Motivul:

In mai 2010 am avut masina in curtea acestui service fiind dauna totala, iar masina era acolo pentru constatare dauna la societatea Astra, constatare care se face si acum in fiecare zi de vineri de la 8 la 14:00, acolo prezentandu-se un agent constatator de la ASTRA!

In fine, dupa rezolvarea problemelor cu asigurarea, am trecut la reparatia masinii , fiind necesara inlocuirea botului de la bara fata pana la electroventilatoare, alternator, curea accesorii si suportul de motor de pe partea dreapa, dinspre distributie si airbag-uri fata + calculator airbag. Majoritatea pieselor au fost piese originale, insa S-H din dezmembrari luate de la User-ul Phoenix de pe forum, in stare foarte buna pentru o piesa S-H si la un pret mai mult decat corect pentru mine. Ca exemplu de pret: airbag volan+airbag pasager+calculator airbag=800 ron. In fine, tragarul l-am cumparat de nou pentru ca nu l-a avut dansul si cureaua de accesorii la fel + niste role care cica nu mai erau bune, la fel noi. Lonjeroanele nu au fost atinse nici macar in cap, bara a fost originala, insa cu toate acestea mie nu-mi vine bara "linie". Am verificat toate suruburile unde stiam ca s-a umblat, peste 50% dintre ele gasindu-le slabe, desfacute 2-3 fileturi. Aaa, am uitat sa zic ca am gasit si usa stanga-spate atinsa, asta o revopsisem de nici macar o luna la niste prieteni de-ai unui unchi.

Ultima patanie: Vroiam sa fac itp-ul la masina pentru ca imi expira peste cateva zile, si am plecat dimineata de acasa de la tara cu gandul sa opresc la Metrotehnica si sa-l fac acolo, insa acestia aveau program de la 9 (pe urma am aflat ca itp-ul se face doar 2-3 ore din zi la ei) si ce ma gandesc: hai sa ma duc la "papucarii" aia, ca n-au ce sa-mi faca la masina ca doar o verifica.

La sfarsitul verificarii, aflu ca nu poate sa-mi dea itp-ul pentru ca am parbrizul fisurat. Buun, pentru ca era vineri, era si zi de constatare, am si casco la Astra, am zburat acasa si am luat polita. Deschid dosar pentru parbriz si proiector dreapta care era si el crapat, se trimite nota de plata de la acest service catre Astra, acceptul venind dupa 2 saptamani. Ma duc cu masina acolo intr-o joi dimineata, o las la ei impreuna cu cheie si talon si rugamintea ca proiectorul sa nu mi-l schimbe pentru ca vreau sa astept pana ii cade sticla astuia, sa nu cumva sa se sparga si-ala nou foarte repede.

Am convenit cu oamenii sa ma duc sa iau masina vineri pe la 11-12 ca sa las destul timp masticului sa se usuce si sa nu se dezlipeasca parbrizul din cauza ca am luat masina prea repede. Sun vineri dimineata, mi se spune ca le-au trimis alt parbriz care nu se potriveste si l-au trimis p-ala inapoi si asteapta sa vina cel bun si sa-l schimbe in aceeasi zi si sa merg sambata dimineata sa iau masina.

Ma duc sambata dimineata dupa ce am sunat sa vad daca pot sa iau masina, din departare din taxi am observat ca masina e cu geamurile deschise, mi s-a parut ciudat, dar ma rog, fie! Ma duc la masina, vad ca e pornita si baga caldura, ma gandesc ca e un lucru bun ca se usuca masticul si mai bine.

In fine, bag masina la itp, mi se da itp-ul, pe urma ma uit per ansamblu sa vad daca s-a lucrat cum trebuie...Observ numarul din fata adancit, ca si cum s-ar fi oprit intr-un cui de remorcare, zic: "da-l incolo de numar ca-l indrept eu acasa". Opresc masina pentru cateva minute si cand dau s-o pornesc din nou am vazut ca invarte greu si mi-a si cazut tensiunea o data. M-am gandit ca e mai frig, bateria era veche, bateria e de vina!

Ajuns acasa, observ ca bandoul de pe plafon de pe partea dreapta era iesit din fata, nu era bagat corect. Il ridic mai mult, bag partea de cauciuc in cea metalica si apoi imping cu nadejde inapoi in plafon, n-a mai iesit de-atunci. Chederele care vin pe lateralele parbrizului nu stateau nici ele bine, insa nu aveam ce le face alora. Ma uit sub capota, vad ca e rupta o ureche care tine capacul de la baterie, am injurat un sfert de ora si mi-a trecut.

Duminica seara am plecat spre Bucuresti ca sa merg la camin cu muzica data tare, etc. Opresc la benzinarie la OMV pe Giurgiului, bag benzina, platesc si apoi dau sa pornesc masina: Low Battery, pornire nereusita! Deschid capota ca sa ma uit la baterie si am vazut ca "+"-ul era slab, statea ca o cana peste o scobitoare. Mi-am dat seama atunci ca n-am sanse de reusita si sun un prieten ca sa-l intreb daca pleaca si el spre Bucuresti, a zis ca da si i-am zis sa ia niste cabluri ca sa-mi dea si mie curent ca am ramas fara. Strangem borna, pornim Leutzu' si plecam fiecare la treaba lui. Pentru ca am gasit borna slaba, am realizat ca oamenii au ascultat muzica la ea sau ceva pana mi-au descarcat bateria si apoi au pus-o probabil pe redresor, insa n-au mai strans bornele la loc. Inainte sa duc masina acolo, tineam masina pornita 1-2 minute seara fara vreun consumator ca sa am curent dimineata si puteam sa pornesc fara probleme. Dupa ce am scos masina din service, nu mai stiam nici daca o sa porneasca peste 5 minute dupa ce-am oprit-o. Descarcarile astea 2 i-au fost fatale desi eram sigur ca trec si de iarna asta cu bateria aceea. Mi-am schimbat bateria pentru ca nu a mai pornit intr-o dimineata.

Buun, acum partea cu reparatia parbrizului e dureroasa! si anume:

Ajung intr-o vineri seara acasa la tara, a plouat toata noaptea de vineri si toata ziua sambata. Sambata pe la 20:00 am urcat in masina ca sa plec spre club si vad o balta de apa la picioare la pasager in dreapta-fata. Era covorasul de cauciuc cu buza de 2cm in sus plin cu apa, cel textil de dedesubt imbibat cu apa si mocheta imbibata cu apa. Am estimat vreo 3L de apa. Macar nu baga apa si in alta parte...

Ii sun luni si le explic problema, merg acolo sa tratam, iar un mosulet care e tot timpul cu ochii dupa bani , pe numele lui "Nea Costel", imi propune sa contribui si eu cu un tub de mastic si manopera ca sa nu suporte ei tot costul lucrarii, lucrare care se efectua in garantie. Fiind foarte nervos pentru ca imi mirosea a balta in masina, ii zic ca daca vrea ii aduc un tub de mastic si atat. N-a fost omu' de acord. I-am zis ca daca vrea ii trimit un inspector de la OPC si orice alta institutie care le poate crea probleme si la nevoie fac rost si de avocat. A fost de acord cu tubul de mastic.

N-au avut timp sa se ocupe de masina, asa ca a ramas sa ma duc dupa sarbatori ca sa facem lucrarea, asta insemnand ca trebuie parbrizul dat jos si lipit din nou. Intre timp, a inceput sa curga apa din zapada topita de pe plafon, pe interiorul parbrizului, parbrizul se abureste in ultimul hal, mai raman doar 2 "gaurele" de 3 cm patrati pe unde pot vedea cand merg in conditiile in care aeroterma e data la maxim si cu caldura la maxim si cu A/c pornit si degeaba. Am crezut ca poate sunt eu bou si nu stiu ce sa-i fac ca sa-l dezaburesc, am incercat si cu cald si cu rece si degeaba, tot se abureste. Uneori se clarifica mai repede, alteori nu. Geamurile laterale fata se aburesc in ultimul hal, daca cobor geamurile de tot si apoi le ridic se curata de chederul de la usa, ramanand pata de "abur" exact in dreptul oglinzilor pe ambele parti!

Daca vreti sa mergeti acolo pentru constatare in cazul in care sunteti pagubit intr-un eveniment rutier, iar cel vinovat are asigurare la Astra, se poate merge.

Dar sa nu cumva sa va lasati pacaliti si sa lasati masina la ei pentru reparatie! Se vede pe fetele mecanicilor alora de-acolo ca cea mai complexa masina pe care o pot repara ei este Dacia 1310 cu motor pe injectie!

Imi cer mii de scuze pentru post-ul lung de mii de mile, insa am vrut sa explic cu lux de amanunte ce se poate intampla la acest "service" ca sa trageti voi concluzia corecta. Multumesc celor care au avut rabdarea sa citeasca tot!

Modificat de Bwwlan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!