Jump to content

Problema relanti la rece.


Sebu
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Am un passat 1.8T, 2004, 150CP, Tiptronic, GPL BRC ;

Acum cca 2 luni dupa un drum prin tara s-a aprins martorul check engine in bord si masina nu mai mergea cum trebuie, mai ales la relanti.

Dupa o scanare cu VAG-COM-ul aveam lipsa presiune intre turbina si clapeta de acceleratie. Am luat fiecare furtul la verificat, fiecare particica si nimic, curatat clapeta de acceleratie, schimbat bujii cu un set nou NGK la fel, nicio schimbare. Pana la urma dupa o diagnoza la cei de la Cardinal Ploiesti un baiat mai istet de acolo si-a dat seama ca o valva de presiune are membrana sparta si de'aia face masina asa.

Ok, schimbat acea valva, masina merge ok fara vreun cod de eroare doar ca de atunci in fiecare dimineata (sau seara) cand este rece dupa cca 1-2 minute de mers, la prima oprire in semafor sau la vreo intersectie, masina are o fluctuatie puternica de relanti si de cele mai multe ori se opreste. Daca este pe benzina nu se opreste mereu dar turatia scade f mult, daca este pe gaz, in momentul in care scade turatia sare din gaz in benzina, iar din cauza acestei treceri si a turatiei mici se opreste.

Mentionez ca dupa repornirea motorului masina merge perfect in sarcina doar la relanti mai are cate o fluctuatie f mica de turatie de cca 10 - 20 tur/min. Pana in ziua urmatoare sau dupa 7-8 ore de stationat nu mai face absolut nimic.

Clapeta de acceleratie este curata ca noua, i-am facut o readaptare la pozitie cu vag com-ul, masina face la fel in fiecare dimineata.

Aveti vreo idee de la ce ar putea fi?

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

inclin sa cred ca e ceva care are legatura cu instalatia de GPL. nu stiu asta a ta unde e facuta/montata..dar stiu ca nu sunt ff agreate de toate masinile mai noi.

nu stiu cum se intelege softul masinii turbo cu GPLul...

ce benzina folosesti? incearca sa-i faci o revizie completa a filtrelor..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred ca este de la gaz pt. ca face la fel si pe benzina, instalatia este montata la Pro gaz Buzau si pana acum nu am avut nicio treaba cu ea a mers perfect, am fost la ei, i-am schimbat filtrele de gaz, instalatia este in parametri ei normali, am facut cca 25.000 km de cand am GPL si a mers fara probleme.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cam cat consuma pe gaz? eu am tot gpl BRC dar pe motorul de 1,6. Caderea aceea a turatiei s-ar putea sa fie din reglajul instalatiei, am mai citit pe aici ceva asemanator, atunci cand pui frana brusc si scoti pe liber cade turatia aproape de 0 si se opreste motorul dar asta tine de reglaj, daca e facuta sa consume putin se pot intampla astfel de lucruri.

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=11506

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=42751

Modificat de CATYON
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mie imi consuma destul de mult pe gaz pt ca am cutia tiptronica si ii creste consumul iar motorul de 1.8T oricum consuma mai mult, iar legat de reglajul instalatiei, nu cred sa fie de la ea pt. ca face la fel si pe benzina si nu face mereu, decat odata dimineata si atat, apoi merge fara nici un fel de problema.

Toata treaba a inceput de cand am umblat la ea in vara cand nu-i dadeam de cap cu acea valva, pana atunci nu am avut treaba cu masina.

Modificat de Sebu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la ce grupuri sa fac un log si cum, ca sa imi pot face o idee despre ce ar putea fi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Senzorul de temperatura? PCV? Cam astea ar fi principalele suspecte la probleme tale.

Poti incerca sa mergi cu senzorul de temperatura declupat o zi doua sa vezi daca face la fel. O sa ai relanti-ul foarte scazut dimineata, adica nu-ti va mai compensa pentru motorul rece.

Nu stiu foarte bine cum este PCV-ul la motorul tau, dar ar trebui sa ai o supapa care se mai infunda de obicei sau chiar crapa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

te rog sa ne dai niste cifre in ceea ce priveste consumul oras/afara.Si eu sunt posesor de 1.8T si ma gandeam sa pun gpl....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!