Jump to content

Cum sa ne spalam masina rapid si sigur!


colin
 Share

Postare recomandată

Avand in vedere ca 90% dintre noi stam la bloc si suntem nevoiti sa apelam la spalatoriile de cartier care ne umplu masinile de celebra panza de paianjen, am zis sa va arat o alternativa pe care eu personal o folosesc foarte des, si mai ales atunci cand nu am timp.

Acest review, se refera la produsul Optiumum No Rinse(ONR)

CUM?

Pai va cumparati doua galeti de 10-20 litri, depinde cat de mare e masina.

In una din galeti diluat ONR(Optimum No Rinse) sub forma de solutie de spalat , diluat conform cu instructiunile de mai jos. In cealalta galeata lasati apa curata pentru clatirea buretelui.

00.jpg

Iata o poza cu masina dupa o saptamana de mers prin ploaie, cu siguranta v-ati dat seama e vorba de o masina care a mers intr-o tara civilizata cu apa calda.....Deci nu in Romania.

01.jpg

ONR a fost diluat in galeata pentru a obtine solutia de spalat. Sticla contine Quick Detailer obtinut din ONR.

Dilutia solutiei de spalat: 60 ml de ONR la 20 Litri de apa

Dilutie Quick Detailer: 60 ml de ONR la 1 Litru de apa

02.jpg

Panoul a fost dat mai intai cu ONR QD, iar apoi spalat cu Manusa. Dupa fiecare panou am sters cu prosopul de uscat Sonus Der Wunder Drying Towel. Apoi am trecut la celelalte panouri.

Practic ca la orice spalare se incepe cu plafonul pana ajungem la praguri, deci mergem de sus in jos ca sa nu plimbam contaminantii

03.jpg

04.jpg

In poza de mai jos puteti observa picatura de ONR ce a ridicat de jos mizeria si a incapsulat-o.

05.jpg

Aceeasi poza mai de aproape.

06.jpg

Folosind manusa din balana de oaie am trecut pe fiecare panou de cate doua ori.

07.jpg

Folositi un prosop de uscat dupa fiecare panou.

08.jpg

Spaland usa din spate.......

09.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

Inainte de ONR,

13.jpg

Dupa ONR,

14.jpg

Vopseaua nu era perfecta inainte, insa cu siguranta nu a produs zgarieturi suplimentare.

Am folosit mai apoi si buretele de microfibra.

15.jpg

16.jpg

Inainte de ONR,

17.jpg

Dupa ONR,

18.jpg

Am spalat in continuare cu un burete,

De cand am inceput sa invat despre sistemul cu doua galeti, am evitat mereu buretii deoarece se presupune ca ei plimba mizeria pe suprafata vopsita provocand zgarieturi. Este usor de intuit ca am fost mai mult decat sceptic.

Buretele a fost folosit fara sa mai prespal suprafata cu ONR Quick Detailer.

19.jpg

Prosopul ramane perfect curat, astfel ca mizeria a disparut total de pe panou.

20.jpg

O jumatate a fost spalata cu buretele fara prespalare cu Quick Detailer ONR.

21.jpg

Inainte de ONR, spalarea cu buretele.

22.jpg

Dupa ONR si spalarea cu buretele.

23.jpg

24.jpg

Fantastic!!! Nici o zgarietura in plus provocata de spalarea cu ONR, am fost total surprins. Nu ma asteptam la acest rezultat.

Concluzia:

De bine:

Curata extrem de bine orice fel de suprafata.

Sigur - Nu induce zgarieturi noi daca este folosit corect.

Poate fi folosit ca o alternativa extrem de ieftina la Quick Detailer(ceara lichida, ceara instant) si Clay Lube(Lubrefiant pentru Argila).

Scutesti o groaza de curent si apa

Se gaseste mai nou in Romania.

Cons:

Daca nu folositi suficienta solutie de spalat poate provoca zgarieturi.

Daca l-as cumpara?

Da, cu siguranta pentru cei care stau la bloc, sau pentru cei care vor sa isi spele rapid masina in garaj, mai ales iarna, este solutia ideala. Doua galeti, un burete si o laveta de sters este tot ce iti trebuie ca sa iti intretii in mod regulat masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Suna bine, dar nu cred ca putem vorbi despre un "spalat rapid". Mai rapid, mai simplu si mai ieftin e sa o duc la spalatorie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Foarte interesant si mereu raman uimit de treaba si produsele pe care le vindeti. Mi-as cumpara produsele care le-ati folosit mai sus, or fi ele utile dar pretul mi se pare un pic cam exagerat de mare, 75 lei/1L de solutie+ daca mai pun ce mai trebuie si prosoape si manusa aceea speciala cred ca mai simplu e sa adopt metoda lui Sharanel.

Foarte scump daca iei in calcul de cate ori speli cu un flacon nu ar fi ca ar ajunge undeva la 15 spalari, dar pe partea cealalata sa dai atatia bani pe 1 sticluta de doar 1L mi se pare cam scump.

Cand mai scade pretul pe la 50 lei/L sa ma anuntati ca ma apuc si eu de spalat masina in fata blocului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

aveti si voi dreptate intr-o oarecare masura,dar colin prezinta spalarea + un pic de detailing,ceea ce la spalatoria din colt unde dau rasol baietii nu primesti,decat ceva zgarieturi in plus.am ocazia sa imi spal masina acasa si imi si place sa stau calare pe ea 2ore,iar la final e o mare diferenta fata de cum ar iesi la o spalatorie oarecare.

ideea e sa alegem cum e mai bine pt a avea o masina cat mai proaspata in timp.

brgds

p.s:si daca putem sa ramanem si nefaultati rau la buzunare,e si mai bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

stai putin dai 75 ron ca sa iti speli masina de 20 de ori? Dacaa nu iti permiti asta ma indoiesc ca te duci la spalatorie.........

Produsul este extrem de rentabil, si mai pune la socoteala ca iti ingrijesti masina cum vrei tu, intra pe linkul din semnatura unde o sa gas ONR si la 250 ml cu numai 22 ron.

Bafta multa

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

colin nu folosesti numai solutia la spalare,right? ... mai sunt si alte produse, cum ar fi: 2 galeti,manusa,burete,laveta, etc ... no fa acum un calcul si vezi cat iti iasa ... nici eu nu sunt adeptul spalatoriilor si incerc sa o spal acasa cat mai mult pt. ca am posibilitatea dar aici sunt de acord cu Auras in ceeace priveste produsele pe care le comercializezi ... Noi facem comparatie intre ele si cele de la Sonax,Mafra,Turtle Wax ... Nu mi-o lua in nume de rau ... Poate pt. capitala nu sunt preturi mari dar in provincie sti cum e? "Stai sa ma mai uit si in alta parte" ....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cum am scris si mai sus, depinde cat de mult vrei sa iti ingrijesti masina, daca stai la bloc, iti trebuie ONR+2 galeti+prosop de uscare+burete.

Practic: 75 RON/l de ONR+10-15 RON 2 galeti de 20 litri+burete de gresie sa zicem -15 RON +prosop de uscare - 30-59 RON.

La un calcul sumar ajungem intre 130 ron-170 RON. Daca asta este mult, atunci e clar, nu e cazul sa ne facem griji de metodele astea. Persoana respectiva oricum are cu siguranta alte griji financiare mai mari :)

Modificat de colin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

masina mea, dupa o saptamana de mers prin oras pe/dupa ploaie in multe locuri de formeaza un strat destul de consistent de "depuneri" si nu este numai praf ci si pietricele mici incastrate in noroi uscat. Crezi ca fara spalat la spalatorie cu jet cu presiune rezolv ceva cu produsele astea? Chiar ma uitam ziele trecute dupa 3 zile de ploaie sporadica ce era pe tractorasul meu :icon_thumright:

Cred ca solutia se preteaza la praful de vara, care se ia usor. mai observ ca masina pe care s-a facut proba avea si o ceara care isi facea treaba.

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Toate solutiile au limitarile lor.

Este vident ca daca ai pietricele si noroi gros pe masina nu ai cum sa o speli doar cu ONR. De fapt ai cum sa o speli si poti sa o faci chiar curatata. Insa iti vei zgaria vopseaua........

Sfatul meu este sa mergi mai intai la o benzinarie cum este OMV si sa dai un jet inainte de spalarea cu ONR.

Eu va recomand tuturor sa va protejati masina mai ales pentru ca se spala mult mai usor, si multe alte considerente incepand cu aspectul mai frumos. Asta nu inseamna ca masina brusc o sa ramana curata indiferent cat/cum circuli cu ea

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

colin ... era doar un punct de vedere al meu personal :P ... te apreciez foarte mult pt. munca depusa pe forum si nu numai, ci si pt. ca impartasesti cu noi din experienta ta ... faci o treaba super :salut:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

si totusi eu sunt foarte curios daca prin toata "jmecheria" asta numita spalat rapid si sigur nu ajungem sa mai facem cate 1-2-3 mici zgarieturi pe masinile noastre?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu tocmai de asta si intreb fiindca mai vazusem pe cineva prin parcarile hypermarketurilor cu astfel de produse(bineinteles nu la fel) si totusi ma surprinde un pic. sunt curios intr-un fel si cred ca intr-o zi cu risc sau nu voi incerca un asemenea spalat.

Modificat de dudu
Nu mai da Quote mesajului anterior! Foloseste AddReply sau FastReply! Mersi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stai putin tu faci o confuzie

Metoda asta nu isi propune sa spele fara apa, Doamne fereste nu spalati niciodata fara apa ca va mauiti vopseaua in 2 timpi si 3 miscari.

Metoda asta incearca sa va explice ca dupa prespalarea cu spuma sau fara spuma, dar neaparat cu jetul cand masina e mai murdara, este bine sa folosesti un sistem cu doua galeti:

Adica o galeata de 20 litri in care ai solutia de spalat si o galeata in care clatesti manusa murdara dupa ce o plimbi cu samponul pe masina.

In cazul explicat mai sus am folosit un sampon fara clatire: Optimum No Rinse, dar se poate folosi orice alt sampon care necesita clatire.

Ca idee insa marea majoritate a detailerilor folosesc aceasta metoda.

Inca ceva:

Admira personajul din acest link: http://detailingromania.ro/viewtopic.php?f=16&t=104 - El afirma ca si-a spalat masina in tinuturile nordice ale europei timp de doi ani doar cu Optimum No Rinse.

Crezi ca masinile noastre arata mai bine?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Admira personajul din acest link: http://detailingromania.ro/viewtopic.php?f=16&t=104 - El afirma ca si-a spalat masina in tinuturile nordice ale europei timp de doi ani doar cu Optimum No Rinse.

Care dintre personaje? Eu am vazut doar un post de-al tau de pe detailingromania.

E intr-adevar interesant acest ONR? Chiar ti-ai spalat masina timp de 2 ani fara alte detailing-uri?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acolo e vorba de un Norvegian paremise, care chiar si-a spalat masina timp de 2 Ani doar cu ONR si a folosit Optimum Opti Sealant pentru protectie la fiecare 3 luni.

Personal imi spal de 1 an masina cu ONR doar iarna. Pentru ca vara imi pot spala si afara cu sampon. Pe cand iarna sunt obligat sa spal inauntru unde e cald si bine.

Bafta.

P.S: Incearca si ai sa te convingi!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ma mir ca am ratat discutia asta, mai ales ca vorbiti despre samponul meu preferat :P si il folosesc de mai bine de 2 ani

Suna bine, dar nu cred ca putem vorbi despre un "spalat rapid". Mai rapid, mai simplu si mai ieftin e sa o duc la spalatorie.

Foarte interesant si mereu raman uimit de treaba si produsele pe care le vindeti. Mi-as cumpara produsele care le-ati folosit mai sus, or fi ele utile dar pretul mi se pare un pic cam exagerat de mare, 75 lei/1L de solutie+ daca mai pun ce mai trebuie si prosoape si manusa aceea speciala cred ca mai simplu e sa adopt metoda lui Sharanel.

Foarte scump daca iei in calcul de cate ori speli cu un flacon nu ar fi ca ar ajunge undeva la 15 spalari, dar pe partea cealalata sa dai atatia bani pe 1 sticluta de doar 1L mi se pare cam scump.

Cand mai scade pretul pe la 50 lei/L sa ma anuntati ca ma apuc si eu de spalat masina in fata blocului.

Sticla are 32oz; la o spalare normala eu folosesc cam 15L de apa, adica am nevoie de 2oz ONR concentrat. Deci o sticla tine 16 spalari.

Asta inseamna mai putin de 5lei/spalare!

O manusa de microfibra gasiti in supermarketuri cu ~15lei sau se poate folosi un burete de gresie (~5lei), o laveta de uscare de MF porneste de la ~30lei. Galeti puteti folosi orice, cele mai ieftine de 10L cred ca sunt in jur de 6lei/buc. Asta sunt accesorii care le pastrati muuuult timp, nu de cumparati la fiecare spalare ;)

Metoda este mult mai sigura decat cea de la spalatorii, unde se pulverizeaza o zeama diluata la ochi si apoi se limpezeste si se sterge cu o carpa care vede zeci de masini pe zi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

SAlutari colegi, am comandat si eu o sticla ONR de la colin si abia astept sa-l primesc sa vad ce poate .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!