Jump to content

Kodiaq - discuții generale


Bogdan VW
 Share

Postare recomandată

On 3/26/2017 at 7:30 PM, yanq said:

Există "sansa" sa ți se livreze modelul actual dupa ce apare deja  MY2018... ar fi frustrant as zice.

Ar fi intr-adevar frustrant :)

De dimineata m-a sunat dealerul, masina va fi livrata in saptamana 26 ( final de Iunie)

Modificat de stryder
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@kthor AI dreptate in mare parte, dar, se pare ca Skoda a inceput sa fie comparabil cu Jag, nu invers. Si da, ai dreptate, nou vs old, dar totusi preturile trebuie sa fie aliniate cu brandul dotarile si costurile, iar 36k pentru 1.4 TSI ( motor care il gasesti in toata gama VAG, de ani de zile) si cam ioc! inovatii, nu mi se pare rezonabil. 

Parca incepe sa se adevereasca ce spuneam despre campanii de marketing, gresite dpmdv, legate de comenzi, stoc, cota etc etc.

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asta este altă discuție și se aplică cam la toată piața mărcilor ieftine. Trendul este de creștere și la premium, diferențele vor rămâne mereu substanțiale. VAG a fost taxat destul de puternic pentru niște greșeli de care nu are rost să mai amintim, nu cred că vrea să repete experiența prea curând dar nici dator nu va rămâne. ;)

Și ca să inchidem partea de off-topic, de mai bine de 1 lună analizez diverși producători și, în segmentul SUV, niciunul nu pleacă de sub 30k preț de listă pentru ce mă interesează pe mine. Iar pentru unii, mai ales cei cu ochii o idee mai oblici, discountul obținut de stryder la Kodiaq pare de neatins. Deci nu, VAG nu joacă de unul singur meciul ăsta, oricât am vrea noi să-i tăvălim pe subiect.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@kthor: ca tot veni vorba si suntem (oarecum) pe subiect, ai identificat o alternativa mai buna pentru tine la Kodiak ?

@stryder: asteptare usoara :)  Ar fi fain sa-i faci topic, e de interes un jurnal de bord pentru Kodiak, ar avea audienta cu siguranta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Alternativă nu ar fi chiar cuvântul potrivit, tot ce am găsit până acum necesită montarea unei soluții de la Thule pentru a ieși bine la capitolul volum cargo și nici la interior nu sunt comparabile. Kodiaq este foarte OK gândit și nu prea văd alternativă. Skoda chiar a reușit să puncteze cu el.

Problema pentru mine a fost prețul, configurația propusă de către mine trecea de 37k dar "financiarul" nu-mi dădea voie să mă gândesc mai sus de 31k și doar dacă era ceva deosebit (costul de oportunitate la mine nu bate cu mult peste DAE așa că mașina ajunge să mă coste chiar și de la 27k). Cum pentru mine Kodiaq era departe de ideea de deosebit, am început să testez variante care să fie pe acolo. Și ca să nu spuneți că țin doar pentru mine, aveți mai jos câteva gânduri:

 - Ateca, cel mai bun raport calitate preț, finanțare OK prin PLR, reducere finală frumușică. Păcat că s-a terminat iar termenele de livrare garantate contractual sunt atât de largi încât am rămas cu impresia că vine la pachet cu Sunseeker 75. Caz în care așteptam chiar și 2 ani, doar că s-a dovedit a fi doar incapacitate de producție, nimic mai mult.
 
 - 3008, cel mai interior dintre interioare, singurul cu care am făcut test (3 motorizări într-o zi). Când am revenit în Octavia am avut impresia că mi-au spart mașina și mi-au luat din elementele de interior. Plus că apoi, în mers, am tot verificat geamurile să nu fie deschise, atât de mare era diferența față de Peugeot. Chiar n-am putut să înțeleg cum a reușit franțuzul să facă o portieră pe care dacă o închizi cu geamul lăsat la jumătate, nu rămâi cu impresia că ai spart vitrina. Doar că franțuzul nu a învățat 4x4 iar prețul de listă la ce mi-am configurat a sărit de 32k. L-au mai adus reducerile către un 29k dar tot nu sunt lămurit cu finanțarea propusă de către ei. Rămâne opțiunea 1, chiar și fără AWD, chiar și 1.6 BlueHDI de 120CP/300Nm (singurul exemplar diesel pe care l-aș lua fără să mai discut, eu fiind "benzinar" convins), chiar și fără parbriz cu degivrare.
 
 - Sportage, de departe surpriza listei. Preț excelent la benzinarul echipării de top. Echipare care are aproape tot ce-mi doresc. Doar că pe lista de opționale, așa că prețul se duce lejer cu 4k în sus față de încântătorul 25k afișat cu mândrie de distribuitor. Cum sunt obișnuit cu PET-urile, nu m-a impresionat în mod negativ cantitatea de plastic din habitaclu iar designul este chiar haios. Comparativ cu Octavia 3 FL, altfel e cam urâțică. Rămâne să văd ce înseamnă reducere la coreeni, faptul că nu are ACC fiind singurul lucru care nu-mi place dpdv tehnic.
 
 - Tucson, un Sportage care arată mai bine, consumă mai mult și pare cam scump după ce ajungi să vezi și lista de dotări.
 
 - CX-5, CR-V. N-are rost, sunt pentru cei cu buget peste 33-35k iar pentru mine n-au ce trebuie ca să mă facă să mă gândesc la așa ceva.
 
 - Kadjar... îl las pe @cristi511 să continue aici.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

3 hours ago, 75NOR said:

 

@stryder: asteptare usoara :)  Ar fi fain sa-i faci topic, e de interes un jurnal de bord pentru Kodiak, ar avea audienta cu siguranta.

Mersi :)

Voi crea un topic dedicat cu siguranta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@kthor Multumim pentru impresii. Pe topic-ul de SUV battle, cam toate lumea spunea de 3008 ca nu merita, ca n-are 4x4 etc, dar nu prea vazusem nicio persoana sa fi facut TD. cred ca esti primul. Poti sa detaliezi, daca ai mers si cu varianta GT? Benzina sau Diesel?

Eventual aici: 

 

Modificat de Luciosu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@kthor stii ca imi place sa imi dau cu parerea pe banii altora asa ca o sa o fac cu placere pe topicul de "battle". Cat priveste Skodiaqul, parera mea este clara: "expensiva" domne, ca sa folosesc un "englezism". Cum din pacate masinile de genul asta le vad doar bine echipate, cu 4x4 si cutie automata, preturile sunt mult peste ideea de "Skoda".

Imi pare rau pentru cei care poate se simt jigniti dar trebuia sa fie simply clever nu simply expensive. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

M-am uitat mai atent pe stoc. Observ ca Style 2.0 TDI 150CP 4x4, porneste, la cele stoc ma refer, de la 38k Eur. Exagerat, din nou. Stiu ca am tot zis asta, dar parca ma uit si ma crucesc. :) La banii astia, ma uit mai degraba la asta si imi mai ramam si bani de un concediu extrem de frumos. :) Masina e noua, din stoc!

 

https://www.autovit.ro/anunt/land-rover-discovery-sport-ID7GjQ0h.html#88841d3fd6

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Corect ! Si vorba aia Land Rover tatal 4x4 pistol cu apa pe langa "Scodiaq".Nu imi displace Kodiaq chiar sunt foarte entuziasmat sa il vad dar facand comparatie cu land rover ii chiar WOW

Modificat de djsmiley007
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Domnilor,

Eu zic ca am putea discuta si alte subiecte pe acest topic decat "kodiak e scump"... Caci vorba aia, "las' ca e tiguanul ieftin" :banghead:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Momentan, discutam pe ce avem palpabil. Adica lista de stoc. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai...masina e palpabila, iar de saptamana viitoare ar trebui sa fie de TD, deci putem discuta "pe concret"

LE. Chiar nu inteleg de ce a fost nevoie de apreciere negativa. In fond, de cateva pagini topicul asta doar la asta se rezuma, la faptul ca masina pare exorbitant de scumpa. Si cu toate astea se vinde, avem chiar colegi care au dat comanda.

Personal astept cu mare interes TD-ul ce urmeaza.

Modificat de 75NOR
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu ma refeream ca nu e palpabila. Vorbeam de pret raportat la motorizari. Ca momentan nu are nimeni, care sa spuna o parere obiectiva, sa spuna ca a dat x euro pe y echipare si ca merita. Eu ieri am vazut lista cu masini cu livrare imediata si am ramas extrem de surprins de preturile mari pentru motorizarile de 150cp atat diesel cat si benzina. Iar pretul, cred ca este printre principalii factori cand iei o decizie legata de o masina.

Modificat de Luciosu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In orice caz, atunci cand cumperi "stoc" nu cumperi "lista"...

Da, ok, la comanda e altceva, vei cumpara "lista" sau foarte aproape de "lista", dar la stoc nu.

Mai ales pe masura ce trec lunile si se apropie MY2018.

De as fi in postura de cumparator, decat sa iau in Mai-Iunie un MY2017 stoc, mai bine dau comanda si iau MY2018. Chiar daca nu sunt modificari, macar pentru faptul ca in MY+1 fata de debut mai imbunatatesc diverse repere care au prezentat probleme in MY debut.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sunt foarte curios ce discount se da la masinile stoc...vazand politica din ultima perioada. Uita-te si in topicul de "Sfaturi achizitie" , sa vezi ca unii "se roaga" sa o poata primi prin 2018, in conditiile in care sunt vreo 30 pe stoc. Asta pentru ca asa le-a spus dealer-ul. "s-a terminat cota" etc etc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Spoiler
  1. preturi-skoda-kodiaq-moldova.jpg

Iar in Rep.Moldova am vazut ca Benzinarul de 1.4 de 125CP se vinde pe la 17.950E ceea ce la noi nu am vazut pe configurator motorizarea si pretul ista...SURSA

Modificat de djsmiley007
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ma scuzati ca intervin in discutie, dar pana in 2018 apare noul Yeti (LE: probabil il vom vedea la Paris in octombrie) care o sa fie si mai frumos, si mai ieftin si mai "adecvat" ca marime ca Kodiaq, ca nu vrea toata lumea sa se plimbe cu ursul toata ziua buna ziua :) eu unul astept rabdator sa vad noul Yeti si presimt ca o sa imi placa atat de mult incat o sa-l iau :) am inteles ca vine cu 1.5tsi dar pe alta platforma decat MQB  (m-as mira dar asa am auzit de la cineva de la PBN). Avem topic de Yeti 2 deja? Pentru ca daca nu Kodiaq sau Ateca, Yeti 2 va fi la mare cautare daca iese la pret nu cu mult peste Qashqai si Sportage, ca sub Tiguan si Tucson probabil ca va fi.

https://www.carwow.co.uk/news/skoda-yeti-price-specs-release-date-2871

Modificat de codz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutari..sunt deja masini de test drive in tara. SI pana sa vedem cat de scump sau de ieftin este, hai sa aruncam un ochi si la concurenta Kia, Hyundai, Ford etc - care SUV 4x4 automat nivel de top este ieftin ? Ca eu am vazut ca toate pleaca de la 30.000 EUR in sus la echiparile superioare 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@crystyann Toate cele enumerate de tine sunt mai ieftine. Kia Sportage este 35-36k eur cam cu tot ce poti pune pe ea, Hyundai, nu m-am uitat dar cred ca e tot pe acolo.Iar legat de Ford, uite un citat :)

 

"Primit oferta cu 17% discount la prima strigare. Titanium 180 cp 4x4 Powershift la 25k cu TVA"

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Faci confuzie si compari cu Kia Sportage ( 4,48 cm ) - Kodiaq este mult mai apropiat de Sorento ( 4,78 Sorento, 4,70 Kodiaq). La Hyundai la fel, compara cu cine trebuie :).

Iar la Ford inseamna ca au lichidare de stoc ceva...pai la pretul ala , daca puteai sa pui toate dotarile pe un Duster, ieseai mai scump cu marca de la Mioveni :)))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu e numai vorba de confuzie, este vorba și de utilitate. Iar Kodiaq este foarte OK poziționat pentru cine se mulțumește cu stoc. Când îl configurezi se duce cam departe dar deloc nejustificat. Desigur, nu se compară cu Tucson, Sportage, 3008 (insist! :icon_cheesygrin:), CX-5, Ateca și alte miniaturi, probabil referința a fost de ordin general.

Apreciez și umorul lui Luciosu: Ford, Powershift... :biggrin:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am dat citat dintr-un coleg, de pe topicul de SUV battle. :) 

Am vazut un Grand Santa Fe, echipare Luxury, 2.2 CRDI 200 cp AT, cam cu tot ce puteai sa pui pe el, la 43k Eur redus de la 47k ce-i drept.

Revenind on: tot scump mi se pare... :)) singura configuratie ce o consider palpabila si atractiva este de Style 2.0 TSI plus ceva optionale. 

"Las' ca Tiguanu'i mai ieftin"  :biggrin:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai ce, nu-i asa ? :biggrin:

Eu consider ca un Kodiak Style 2.0 TSI DSG 4x4 cu ceva optionale de bun simt (roti19'', scaune sport, alcantara, PDG, carlig, Canton, sunset) intr-un pret lista de 35-36k e o propunere foarte buna si ca-si merita banii. Raportat la ce este pe piata de SUV-uri. Ca in valoare absoluta, da, este o groaza de bani...

Modificat de 75NOR
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • vdragos a închis acest topic
  • Bebeee a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!