Jump to content

Probleme injector şi relanti motoare pe benzina - Golf V


aleodor45
 Share

Postare recomandată

Am o problema cu partea de alimentare cu carburant la un Golf V. de 1,4, 80CP, evident benzinar. Maşina are abia 53.000km, deci nu ar fi trebuit să am probleme. Şi totusi... Am alimentat de un peco Rompetrol si după nici 5 minute mi s-a aprins martorul de bord pentru motor. Mersul motorului a devenit neregulat, mai ales la relanti, iar puterea a scăzut. Rapid pe tester. Rezultat: defect la cilidrul II. Remedieri: schimbat bujii noi, originale, verificat bobine. Totul

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un sfat , de la un nu prea mare specialist.

Alimentare cu benzina cit mai buna, ALTO 101, OMV 100, 99+, in proportie care sa contracareze, cred eu, calitatea benzinei proaste care a provocat defectul injectorului.

Apoi daca problema persista, eu as verifica cureaua de distributie.

Mult noroc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trei probleme ar putea fi:benzina,injectoare sau supape.Ai verificat ppresiunea pe fiecare cilindru independent?Ce a aratat manometru?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Benzina care mi-a făcut probleme, de multă vreme a fost consumată. Bujiile le-am schimbat, bobinele le-am verificat(inclusiv schimbate

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cam aceeasi pb am si eu cu tremuratul variata turatiei la relanti. Credeam ca e de la volant...dar tremuratul nu dispare cand apas ambreiajul...plus ca are perioade cand nu se simte deloc. Practic..cand motorul e mai rece si incearca sa revina la turatia de relanti, motorul incepe sa tremure..ca si cum tot vrea sa compenseze calculatorul ceva. Injectoarele au valori bune. Turatia relanti variaza intre 830-920 (urca,scade). Ma gandesc ca e ceva senzor...dar nu stiu ce. PArca e mai pregnant cand am pornit si clima.

Pareri?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

DariusB ai acelaşi motor ca şi mine(1,4 80CP, benzină)?

La mine, mai nou, (după

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Jeunderscore

Din cate stiu eu la motorizarile pe benzina nu au nevoie de volant bimasic deci nu e de la volant. Iar ce spui tu ca e de la benzina de la rompetrol eu nu cred pt ca ei mi-au facut mie un contract prin care eu alimentez numai de la ei iar daca am probleme la sistemul de alimentare si se adevereste la un service autorizat rar ca este din cauza motorinei ei imi platesc atat piesele de schimb cat si manopera. Deci daca ei au curajul sa faca treaba asta inseamna ca ei sunt ferm convinsi ca produsele lor sunt curate. Incearca sa ii schimbi filtrul de benzina si dupa da-i putin mai tare pana la rosu si vezi dupa. mersul neregulat avea dreptate cineva mai sus cand zicea ca se poate datora si de la supape dar tinand cont ca masina are de abia 52 k km, am pretentia ca e totusi masina nu caruta de dacie.

Regards,

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut.

Sunt motoare care au si volant bimasa, masina din semnatura mea are asa ceva, dar nu cred ca este vorba de ea. Din postul tau nu am reusit sa imi dau seama daca ai schimbat so bobinele de inductie ... sau macar pozitia lor. Adica bobina de pe cilindrul cu probleme sa o treci pe un alt cilindru si sa vezi daca se muta eroarea pe cilindrul respectiv (E valabil doar daca ai bobine de inductie separate - cate 1 pe fiecare cilindru).

Roaga pe cineva sa verifice sondele lambda (cel putin cu VAG-COM-ul). Din cate am inteles ele ar trebui sa varieze intre 0.3 si 1 V la ralanti si cresc pana la 5V in sarcina. Schimba-i filtrul de benzina (este destul de ieftin) poate s-a infundat si nu mai primeste benzina suficienta. Curata clapeta de acceleratie (o sa vezi ca e neagra) si recalibreaz-o.

Asta mi s-a recomandat mie sa fac si am facut tot mai putin curatatul injectoarelor cu ultrasunete. Fiecare din cele mentionate mai sus a condus la o ameliorare a acelei vibratii. Sper ca o data cu curatarea injectoarelor sa scap de tot de ea.

Multa bafta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

DariusB ai acelaşi motor ca şi mine(1,4 80CP, benzină)?

La mine, mai nou, (după

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca nu iti merg bobinele sau bujiile ai Missfire Cylinder X (X intre 1 si 4 in cazul tau) eroare pe Vag-Com.

Fa o scanare si vezi ce iti da. Mie mai nou imi da Fuel pressure exceeded. O sa merg sa curat returul si inca o chestie si o sa vad daca se rezolva. Daca nu incerc sa schimb senzorii sa vedem ce mai zice (depinde de costuri).Cel mai sfant e Vag-Comul si erorile care apar ... incearca sa mergi la cineva cu Vag-Com si sa il rogi sa iti faca o diagnoza amanuntita pe Sonde Lambda, bobine si ce mai poate sa citeasca cu VCDS-ul si sa compare cu valorile normale, poate reusesti sa depistezi cauza.

:)) Apropo ... din ce am cautat la FSI nu se pot curata injectoarele inca - nu cu ultrasunete si respectand toti pasii ... nu se poate face testarea datorita presiunii prea mari.

Multa bafta. Daca intre timp reusesc sa rezolv cu vibratia mea - care este foarte asemanatoare cu ce ai tu te anunt.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa cum zicea cineva anterior incearca sa mergi putin mai turat. Ca fapt divers eu am scapat de fluctuatiile la relantii cu un mers turat si combustibil de la rompetrol. Nu ar face ei contract cu persoane civile/juridice pe baza calitatii combustibilului daca nu ar stii ce vand.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Salut baieti, mi sa aprins si mie martorul de la gaze, robinetul galben, imi sta putin aprins defapt clipeste si se inchide, asta numai dimineata, chestia e ca de ceva timp a crescut consumul considerabil la masina, nu stiu ce sa mai fac, de la 8 maxim cat aveam inainte, acum am 12-13%, si pe benzina sunt ceva banuti la fiecare 100km. am adaugat un cod de eroare de pe VCDS ( tin sa mentionez ca am cumparat bujii noi, si bobinele le-am schimbat intre ele si eroarea se mentine tot pe inj. 4 ) masina merge in parametri normali, trepideaza doar un pic la relantiu dimineata da pe urma isi revine. ma gandeam sa imi recomandati si ceva pentru curatarea injectorului nu prea vreau sa-l schimb. Va multumesc, adaug logo, btw masina din semnatura. ( relantiu sta normal la 780 rpm )

1 Fault Found

16688 - cylinder 4 : Misfire detected

P0304 - 000 - - - INTERMITTENT

Freeze FRAME:

fault status: 00100000

Fault Priority: 9

Fault Frequency: 1

Reset counter: 2

Mileage: 55269 KM

Time Indication: 0

Date: 2000.01.01

Time: 00:07:01

Freeze Frame:

Bin. Bits: 00000000

Load: 25.0%

Lambda: 4.0 %

Speed: 0.0 km/h

Temperature: 21.0 C

Absolute Pres. : 344.1 mbar

RPM: 1063/min

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inainte de a curata injectorul masoara compresia in cilindri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pe vcds arata ca lucreaza toti cam in aceeasi parametri, mai este si alt mod de a verifica compresia ?

Modificat de dudu
Nu mai da Quote mesajului anterior! Foloseste AddReply sau FastReply! Mersi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

DA, cu un manometru conectat in locul bujiilor, la un atelier specializat.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Ce e ciudat ca si eu am aceeasi motorizare 1.4 si ma confrunt cu aceeasi problema. Adica acum un an mi-a spus cineva dupa un test ca am doua erori missfire cylinder x parca 1 si 4 si ca ar trebui sa le schimb pana nu mor cu totul. La momentul respectiv nu le-am schimbat si de atunci am facut zeci de scanari pe masina dar nu mai gaseste acea eroare. Cu toate aste in unele dimineti incepe sa tremure motorul foarte tare fara sa mi se aprinda ceva in bord. Eu o tin 2-3 minute la o turatie de 1500 accelerata dupa care cand eliberez pedala nu mai tremura... Sa-mi fac griji ca s-ar putea defecta mai tare?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

sa va spun si yo prb mea...am un golf 5 1.6 fsi.la fel am av prb la relanti la inceput...tremura usor...apoi a inceput sa mi se aprinda epc-ul...cum e tipic romaneste am lasat masina asa k o sa mearga.apoi s a agravat tremuratul la relanti asa ca m am decis sa merg la reprezentanta.rezultatul unul dezastruos:presiune 0 in cilindrul 2.asa ca s a desfacut motorul si pistonul 2 practic era topit.cei de la reprez mi au cerut 3500 de euro sa mi faca masina spunandu mi ca nu pot inlocui doar pistonul.asa ca am apelat la un mecanic.am rez problema cu pistonul...dar tot am o problema.nu mai tremura la relanti...dar acum practic nu mi mai trage motorul.nu pot sa i dau mai mult de 90 km/h cu pedala la maxim...si daca o las pe liber sau calc ambreiajul mi se opreste motorul in mers...ink incerc sa i dau de cap cu mecanicul meu dar nu gasim nimic...are cineva vreo solutie???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...

Salut,

am si o problema la un golf 5 (1.4, 75 CP - benzina - 113.000 KM) - dimineata sau dupa cateva zile de pauza la prima cheie cand intra socul incepe sa tremure toata masina fara insa a avea variatii de turatie. Daca il las incepe sa palpaie martorul engine check. Cand motorul este cald nu sunt trepidatii. Am schimbat bobinele (Bosh) si bujiile (NKG) dar nu i-am dat de cap. Stie cineva de la ce poate sa fie ? Vad ca este o boala generala la FSI cu tremuratul la relanti.

Eroarea care apare in VCDS este:

16684 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detect

P0300 - 001 - Upper Limit Exceeded

16685 - Cylinder 1:Misfire Detected

P0301 - 001 - Upper Limit Exceeded - Intermittent

16687 - Cylinder 3:Misfire Detected

P0303 - 001 - Upper Limit Exceeded

16688 - Cylinder 4:Misfire Detected

P0304 - 001 - Upper Limit Exceeded

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salutare!

Am si eu nevoie de ajutoul vostru, va rog! Benzinarul de 80 CP imi face probleme de cateva zile: la relanti si urcat usor in ture (pana la maxim 1.100 rpm), motorul vibreaza. Nu mi s-au aprins martori in bord pana acum. Mentionez faptul ca in ultima perioada am schimbat benzina: in urma cu 1 luna am inceput sa pun numai ECTO 98 de la Lukoil, fata de EUROLUK 95 tot de la ei, o perioada le-am si combinat.

Ce imi recomandati sa fac prima oara?

Va multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Observ ca discutia de aici este legata de motoarele pe benzina, dar dupa search pe aria Golf V & Jetta nu am gasit alt topic despre subiectul asta asa ca o sa postez si eu problema/nelamurirea mea, care suna asa:

Am un Golf V 1.9TDI BKC (masina din semnatura) din 2004 in posesie de 5 luni (aprox 9500 de km facuti de mine). Masina in momentul de fata are 142000km fix.

Problema este urmatoarea: la relanti(din ce am observat, indiferent daca este la cald sau la rece) motorul are o trepidatie, ca o intrerupere pentru o fractiune de secunda, o neregularitate sa zic asa, care nu numai ca se aude dar se si simte fizic ca o vibratie.

Am facuot o diagnoza masinii acum vreo 2 spatamni cred si totul este in parametrii (injectoare, egr) iar cel care s-a ocupat de diagnoza mi-a spus ca e o "buba" frecventa a motoarelor acestea. Un membru al familiei ce are cunostinte mai avansate de mecanica(cu toate ca nu prea pe grupul vag) mi-a spus ca ar putea fi un tampon de la motor rupt.

Ar trebui sa imi fac griji?

*Daca exista, totusi un topic cu o discutie pe tema asta, rog unul din moderatorii acestei sectiuni sa-mi stearga postul si sa ma ajute cu un link.

Cam la fel e si la mine numai ca nu e cu sunet si mototrul e 1.6 102cp, La relanti nu merge motorul fluent si se simte in masina cum intrerupe, cateodata face un pic mai mult cateodata mai putin,am bagat benzina din diferite locuri,acum recent am schimbat bujiile si fisele dar... nu stiu daca are cineva vreo idee e bine venita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare!

Am si eu nevoie de ajutoul vostru, va rog! Benzinarul de 80 CP imi face probleme de cateva zile: la relanti si urcat usor in ture (pana la maxim 1.100 rpm), motorul vibreaza. Nu mi s-au aprins martori in bord pana acum. Mentionez faptul ca in ultima perioada am schimbat benzina: in urma cu 1 luna am inceput sa pun numai ECTO 98 de la Lukoil, fata de EUROLUK 95 tot de la ei, o perioada le-am si combinat.

Ce imi recomandati sa fac prima oara?

Va multumesc!

Verifica cu VAG COM,ar trebui sa dsepistezi daca ai vreo defectiune.

Modificat de cogdao
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am observat si la esapament ca tuseste,ca si cum ar da un rateu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

legat de trepidatii...le simt si eu de multe ori la relanti, cald rece nu conteaza, tip benzina - nu conteaza.

am obsevat ca si la esapament iti da o f mica senzatie de evacuare "neuniforma" care se transforma intr-o evacuare care suna f lin daca accelerezi pe la aprox 1200rpm.

stiu ca nu trebuie sa ne amagim cu "asa fac toate", dar nici sa ne facem din asta o ocupatie/grija care nu isi are rostul momentan.

p.s ce pretentii sa avem de la un motor "antic", putin insetat si ieftin...dar care inca isi face treaba.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am vazut la diagnoza ca am missfire pe 3 cilindrii de acolo intrerupe.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

anul trecut in decembrie la reprez. am scanat si la fel: missfire pe 1 si 3 parca.

nu i-am facut nimic de atunci merg tot asa si momentan e in regula...

nici nu cred ca e vreo problema grava intrucat masina merge ca atunci cand era noua...in afara de cateva trepidatii la semafor :)

Modificat de oldhit
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!