Jump to content

Activare Computer de Bord / Tempomat


Florinutzu
 Share

Postare recomandată

Buna seara tuturor,

Dat fiind ca discutiile depana acum despre Noul Polo sunt mai mult generale si pentru ca am un subiect destul de particular cu privire la aceasta minunata masina :) consider de cuviinta crearea unui topic separat dedicat acestui subiect.

De curand, in urma unei discutii private cu un membru de pe grup am aflat ca dealerul din Craiova i-a specificat ca optionalul COMPUTER DE BORD (care lipseste cu desavarsire chiar si de pe varianta COMFORTLINE), lucru foarte neplacut pt o masina care costa aproape 12.000 - 1.2mpi 70cp Comfortline) se poate activa si dupa vanzarea masinii.

Ca sa am certitudinea acestei informatii, am trimis cateva emailuri catre alti dealeri din Bucuresti si din tara si pana la ora actuala nu am primit decat un singur raspuns ... cum ca acest lucru este imposibil si ca nu se poate realiza aceasta imbunatatire. :P

De asemenea am anexat acestei intrebari inca un aspect ( sa zicem ... mai mult de testare al credibilitatii raspunsului ) si anume cel al montarii TEMPOMATULUI de asemenea dupa achizitionarea masinii. Din cate cunosc, cea mai mare parte a masinilor VAG, permite montarea acestui optional ulterior achizitionarii. Cu atat mai mult cu cat acest optional este disponibil in lista pentru toate versiunile si pentru toate motorizarile la Noul POLO.

Mentionez ca am primit acelasi raspuns, cum ca TEMPOMATUL nu se poate monta aftermarket sub nici o forma. Chiar mi s-a specificat cuvantul ... IMPOSIBIL.

Dat fiind cele specificate anterior inclin sa concluzionez ca cea de a doua partea a raspunsului de la dealer (legat de tempomat) este complet eronata.

Nu imi ramane decat sa cred urmatorul lucru : pentru dealer e mai rentabil sa vanda o masina de pe stoc (in care a blocat deja banii) si a convins clientul (in defavoarea unei noi comenzi care ar fi durat mai mult) cu argumentul activarii CB dupa vanzare (ce presupunea ... citez... cateva modificari rapide din soft si prin schimbarea manetei pentru stergatoare). Acum ramane de vazut daca asta se si poate face !

In ceea ce priveste a doua mea problema : Mi se pare inadmisibil sa nu se poata monta Tempomatul ulterior achizitionarii masinii. :D

Asadar ori am dat eu peste un dealer care vroia sa pun toate optionalele din start ca sa fie pretul mai mare de achizitie si implicit comisionul sau (si modificarile s-ar fi putut face si dupa vanzare). Ori colegul nostru a fost mintit de catre dealerul lui pentru a achizitiona rapid o masina de pe stoc.

Mentionez ca pt o masina care costa peste 11.000 euro mi se pare inadmisibil sa nu aiba Computer de Bord (acest lucru imi displace mult la masina actuala) si daca in urma cercetarilor aflu ca nu se poate activa CB aftermarket, si nici Tempomatul, cred ca voi renunta la achizitionare Noului Polo desi imi place ENORM de mult design-ul sau si spatiul interior si este si mai ieftina decat Noul Golf, lucru care ma ajuta mult la capitolul buget.

Ma intereseaza acest subiect pentru ca nu am rabdare sa dau comanda si cel mai probabil voi lua o masina de pe stoc Comfortline 1.2mpi 70cp sau 1.4mpi 85cp (preferabil 1.4mpi) si cele de pe stoc nu au deloc Computer de Bord si in nici un caz Tempomat (si sunt 2 optionale pe care mi le-as dori montate ulterior)

Va rog pentru cine are mai multe informatii despre posibila instalare a acestor doua optionale COMPUTER DE BORD si TEMPOMAT pe Noul Polo 6R sa ne spuna si noua.

Multumim anticipat !

Florin

Modificat de BLiTZ
corectie titlu topic.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu se poate pune dupa decat foarte scump...nu are nu ai ce sa activezi, trebuie alte ceasuri cu totul si pentru pilot automat o maneta si niste cabluri.Nu cred sa gasesti second as aceva inca .Daca modelul dorit de tine nu are comp de bord comanda una cu ce vrei tu si gata....

De ce nu incerci altceva daca ti se pare inadmisibil sa nu aiba...ia un g5 si gata, diferenta e mica, mai sunt si alte masini la care sa te uiti...

Eu unul pentru motorul ala nu as da suma aia de bani niciodata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

gabriel chiar nu vad nimic constructiv in cele spuse de tine, decat un ton destul de ostentativ si o parere foarte subiectiva.

- In primul rand, ceasurile nu se schimba, sunt aceleasi si cu si fara Computer de Bord la Noul Polo !

- In al doilea rand nici nu am pus problema de instalat piese second hand. Oricum daca ai fi dat un click pe site-ul cu Noul Polo ai fi gasit ca Tempomatul costa enorm peste 1200 ron, iar din cele gasite in prezent la un G5 ar costa undeva la 500-700 ron cu tot cu manopera, la fel la o Octavia 2.

- In al treilea rand : am specificat clar ca nu vreau sa fac comanda (si nu inteleg de ce insisti sa fac un lucru pe care nu il doresc) doresc sa iau o masina de pe stoc ( nu am de gand sa nu mai dorm 1 saptamana inainte sa soseasca precum unii dintre colegii nostri, ...ca ma cunosc bine )

- In al patrulea rand : mi-ai facut o recomandare care nu isi are rostul ... G5 second bineinteles ! Banuiesc ca nu te-ai gandit ca daca doresc o masina noua s-ar putea sa am motivele mele !

- In al cincilea rand : inteleg ca tu pentru motorul ACELA nu ai da suma ACEEA de bani, nici nu te obliga nimeni ! (e doar parerea ta) dar banuiesc ca nu te-ai gandit ca as avea alte prioritati in alegerea mea : ESP, 6 airbaguri, toate standard si alte detalii.

OFF TOPIC : Apropo de ESP si alte sisteme de protectie... probabil ca ati auzit multi dintre voi de accidentul de duminica aceasta de la intrare in Constanta unde a murit 1 om si alte 3 persoane au fost ranite.

Eu am fost a doua masina in spatele accidentului, e cumplit sa vezi asa ceva :P , masinile fumegand, sa alergi dupa bornele de la baterii sa nu sara in aer tot. Sa vezi cum soferul din LOGAN a ajuns pe bancheta din spate, sange peste tot, oameni urland de disperare. Sa te simti atat de inutil in fata mortii ... :(

Totul din cauza unui Matiz care a virat pe dubla linie continua si a rezultat impactul dintre o Honda Civic si un Logan care nu a pastrat distanta de Matiz.

Soferul din Logan mai avea inca puls cand am ajuns noi la el (dar era inconstient si se innegrea vazand cu ochii) si chiar si cand a sosit ambulanta avea puls insa am aflat ulterior ca a murit :( din cauza leziunilor interne. Honda Civic implicata complet nevinovat avea cel putin 8-10 airbaguri toate sarite si nici nu a pierdut directia, pasagerii aveau rani nu foarte grave, insa in Logan nu a sarit nici macar un airbag, si a mai si pierdut si controlul directiei. Un ESP, poate macar o data in viata te-ar fi putut lasa viu dupa o astfel de situatie. Nu ma refer sa pleci pe picioare de la accident dar macar sa nu mori acolo pe loc.

Oricum concluzia este sumbra e din ce in ce mai probabil sa fim implicati in accidente din postura de soferi nevinovati asa ca PRIORITATEA mea nu este motorul ci sistemele de siguranta, iar Noul Polo este singurul din clasa sa care ofera maxim de 5 stele si ESP si 6 airbaguri si alte detalii de siguranta. Nu ma bazez pe ele, ma bazez pe mine intai, pe instinctele mele dar nu pot acoperi totdeauna toate situatiile, e imposibil ...

Modificat de Florinutzu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

MAi trebuie vazut daca si calculatorul de coloana de volan suporta tempomat si CB.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca nu accepti alte pareri d ece mai postezi?

Vad ca nu vrei sa stii ca stii tu mai multe , atunci ia ce vrei si nu mai intreba ....In rpivinta preturilor te inseli grav ca si a ceasurilor dar nu mai are rost.

O zi buna!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Florinutzu, probabil ca se pot monta. Un coleg a montat BC maxi dot pe 9N. L-a costat dar si-a facut placerea.

Posibil sa fie mai simplu pe noul bord...si chiar sa se poata activa cum spui tu dar deocamdata nimeni nu a explorat :)

Cat despre tempomat...la fel.

OffTopic: de ce nu intrebi la dealer sa iti zica ce are pe stoc importatorul... Poate vor gasi o masina cu BC si tempomat in banii tai. Sau contaceaza alti dealeri, sau imporatorul direct. Dar daca tot iti faci hatarul si iti iei masina noua, macar ia-o cu ce iti doresti...si da comanda. Comandati ceea ce nu poti monta aftersale, cum ar fi BC, tempomat...climatronic...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Calculatorul de bord este chiar ultimul :lol: neajuns al variantei Confort line. Se poate trai si fara el, stati linistiti. Iar prin Bucuresti nu cred ca ai ce face cu tempomatul...

Modificat de Aditu
QUOTE
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic sa iei din start BC si tempomat deoarece packetul care le contine, e f.ieftin la doar 383Eur cu TVA, in conditiile in care ai sistem cu senzori parcare si monitorizare pneuri:

Pachet confort-park pilot cu avertizare 322,-- 383,18

acustica la obstacole in spate,tempomat,

computer de bord si sistem de

monitorizare presiune pneuri

La pretul asta ce vrei mai mult? Codul pachetului este WFK. Uite alt pachet interesant, cod WW1:

Pachet iarna-scaune fata 283,-- 336,77

incalzite,indicator pentru nivelul

lichidului de spalare,instalatie

spalare faruri,duze instalatie spalare

parbriz incalzite

Modificat de ECL
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mugur007 nu cumpar masina pentru Bucuresti, circul 40% urban 60% extra in limita a maxim 18.000km pe an.

Si crede-ma chiar este un neajuns lipsa acestui optional din dotarea standard.

Sa nu uitam un Noul Polo Comfortline 1.4mpi 85cp cu cotiera si proiectoare (doar aceste doua optionale se gasesc pe stoc in plus) costa aprox 12.000 euro si nu are CB, (romaneste o zic ca) pana si un Logan are CB si costa doar 8000euro si exemplele sunt multe. Nu vreau sa sune ca o comparatie dar dupa parerea mea la acest pret e un mare neajuns lipsa CB.

Problema e in felul urmator cu acest CB lipsa : pe langa faptul ca el nu exista, noul indicator pentru combustibil este digital fapt care da o estimare destul de vaga a nivelului de carburant in comparatie cu indicatorul analog, clasic cu ac.

La CB ma intereseaza in special functia care indica cati km mai poti parcurge cu benzina ramasa in functie de media de pe ultimii 100km acea Autonomie previzibila.

Este foarte importanta (pentru mine aceasta functie) si dau un exemplu, de obicei cu masina din dotare cu rezervor de 40 de litri cu un plin fac Buc - Mamaia dus intors si ajung cam pe rosu in bucuresti si uneori aveam emotii (acum stiu ca sunt benzinariile pe autostrada) dar acest caz poate fi valabil si in alte situatii, in alte deplasari. Vezi ca iti spune ca ai mai avea pentru 150 de km benzina, tu stii ca mai ai 110-120 pana la destinatie ... nu iti faci probleme, (avand acelasi consum mediu) dar cand vezi deja becul rosu aprins, parca uneori stau numai cu gadul la el desi poate mai am benzina pentru inca 100 km pe langa cei 150. Aceasta functie e mai mult pentru confortul psihic personal. Si bineinteles un consum mediu din cand in cand e foarte bine venit de stiu (aproximativ).

Mentionez ca nu doresc masina pentru circulatia urbana, ponderea mai mare va fi circulatia extraurbana dupa cum am specificat si mai sus.

Aditu in ceea ce priveste masinile de pe stoc nu au decat proiectoare si cotiera optional, asa au toate... iar o comanda este exclusa, dureaza peste 2 luni si ar insemna minim 2-3 saptamani de nesomn (ca ma cunosc) ca si asa astept de aproape 1 an sa schimb masina.

multumesc pentru propunere ECL dar dupa cum am spus deja comanda este exclusa din ecuatie ... nu am rabdare si cu atat mai mult sa blochez si banii de avans pe aceasta perioada.

Stiu de existenta Pachetul Confort, e f interesant dar repet asta presupune efectuarea unei comenzi si nu o masina de pe stoc.

Modificat de Florinutzu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am ales la polo-ul meu optiunea W44 ( 450 euro ) care contine : Cotiera centrala fata cu spatiu de

depozitare,scaune fata incalzite,instalatie spalare faruri,indicator nivel lichid de spalare,duze spalare faruri

incalzite,computer de bord,faruri de ceatacu lomina la virare inclusa ,indicator presiune pneuri . Cred ca este o optiune foarte buna .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se cam face OffTopic deja. Daca nu aveti nimic de spus pe baza subiectului exista alte topic-uri unde puteti discuta despre pachete si ce dotari sa comandati.

In plus topicul nu e unul care sa ceara sfaturi de achizitie.

Postati OnTopic!

Modificat de Aditu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In legatura cu Computerul de Bord. Cand voi merge la specialist pentru chip-tuning, il voi intreba si de posibilitatea activarii CB pentru acest tip de Polo, pentru ca displayul acela mic central este acelasi, doar manerul de stergatoare difera, si banuiesc ca daca stie dansul cu motorul sa'l seteze, ar sti si un soft de computer acolo.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
motanul lenes
De curand, in urma unei discutii private cu un membru de pe grup am aflat ca dealerul din Craiova i-a specificat ca optionalul COMPUTER DE BORD (care lipseste cu desavarsire chiar si de pe varianta COMFORTLINE)

Membrul respectiv, eu sunt :)) Da, Serpico Craiova a spus ca se poate face acest lucru, costurile fiind de aproximativ 500 ron, suma in care intra maneta de stergatoare, cablaj si nu stiu ce "coclender" legat de tempomat.

Aceeasi intrebare am pus-o intre timp si la Nurvil Ramnicu Valcea. Aici tipul de la receptie se uita ca la OZN-uri cand am pus intrebarea, a chemat un electrician din service, care a inceput, cu superioritatea unui guru al electronicii, sa-mi explice, ca, domne', nu se prea poate, e foarte costisitor, trebuie schimbate ceasurile de bord, sau e posibil ca, in timp sa apara un kit de montaj, bla,bla,bla. Acuma, ca sa fim corecti, eu am prezentat cele doua discutii... Care din ei o avea dreptate... sa judece cei mai priceputi dintre noi in domeniul asta.

Am mai intrebat la Nurvil cat ar costa ornamentul acela cromat de pe volan. Mi-au spus care-i pretul, dar ca nu se poate monta pe volanul meu, pentru ca cel care vine cu ornamentul din fabrica ar fi altfel turnat, ceea ce... ma cam indoiesc. De aceea am dubii si in privinta raspunsului legat de CB.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ar fi misto daca se poate, insa apare intrebarea 500 de lei bagati in CB sau in benzina, avand in vedere ca, consumul ramane acelasi.. Iar din ce am vazut, optional se putea comanda impreuna cu presiune in pneuri si costau vreo 118 euro fara tva, deci circa 500 si ceva de lei. ma freaca lipsa computerului de bord, imi da senzatia ca conduc o masina gen logan 1.6 16 valve stas..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa e, colegul cu care am vorbit este AC DC, asteptam sa vedem daca cineva care are Noul Polo doreste aceasta modificare sa o realizeze efectiv si daca va avea vesti noi pentru noi toti.

Apropo polotsi ziceai ca datorita lipsei CB ai impresia ca te afli la volanul unui logan 1.6 16v. Stiu sigur ca logan cu acest motor nu se poate comanda fara CB. Asa ca ... :icon_rambo: (nu inteleg in continuare de ce lipseste cu desavarsire CB de pe Noul Polo atat de pe Trendline dar mai ales de pe Comfortline.

Este totusi o masina care in echipare Comfortline si cu 1.4 85cp sau 1.2tsi ajunge pe la 13.000 euro sau chiar mai mult, iar la acest pret lipsa CB mi se pare un punct negativ destul de mare. Are ESP, este echipata full electric (geamuri fata/spate oglinzi inchidere) 6 airbaguri si totusi ... ioc CB. Sa vezi acolo o Autonomie previzionata (mai ales ca rezervorul este digital acum) un consum mediu ocazional pe diferite rute... :blah_:

Cred ca lipsa CB si suspensia spate semi-independenta (fata de cea multilink de la Golf 6) ma imping usor usor sa fac un efort suplimentar si sa ma orientez spre Golf 6 desi imi place mai mult ca design Noul Polo mai ales ALB si cu folie pe geamuri. Vedeti poza atasata.

Stiu ca se poate comanda ca optional CB-ul dar nu am rabdare pentru o comanda noua, dureaza mult prea mult, asa ca in momentul in care ma voi decide o voi lua cel mai probabil de pe stoc. (fie ca va fi Noul Polo ori Golf 6)

post-18826-1278423883_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va rog ca in posturile urmatoare sa nu mai deviatii :) .

Pentru discutii despre ce sa va alegeti folositi acest topic: >>aici<<, sau eventual in cazuri speciale poate sa deschidem un nou topic gen "Configurare Polo 6R".

Modificat de Aditu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se poate instala CB dupa ce am cumparat masina? Daca da, cam cat costa?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Danut pai pentru aceasta intrebare am lansat si noi acest topic, asteptam in continuare sa ne impartaseasca cineva daca a facut aceasta imbunatatire.

Incearca sa adresezi o intrebare pe la dealeri pe la tine, :) tu ai si masina cu pricina :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dealeru zice ca exista un pachet care cuprinde mai multe chestii (CB, Pilot automat,alea alea), dar ca e o optiune pentru masina noua. L-am rugat sa se intereseze si sa-mi spuna daca se poate monta pachetul ala si afthermarket chiar daca ar fi nevoie sa ma duc cu masina in Germania, de exemplu sa-l montez. Acum astept raspunsul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salut,

Astazi am ridicat cartea tehnica a masinii si l-am intrebat pe dealer daca este posibil sa montez tempomat aftermarket.

Mi-a raspuns ca se poate monta tempomat fara probleme insa nu mi-a spus si pretul, pentru pret si durata interventiei urmeaza sa primesc detalii saptamana viitoare printr-un e-mail.

Voi reveni cu detalii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Am montat eu pe un Polo deci se poate. Se schimba manetele si se trag fire catre centrala electrica.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Unde am putea face operatiunile in vederea instalarii computerului? multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Al Bundy, as dori si eu mai multe detalii despre aceasta operatiune...in primul rand, cat a costat ? E complicat tare?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Operatiunea a fost de montare tempomat, destul de complicat, dureaza vreo 2 ore.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!