Jump to content

Geamuri electrice fata - probleme


johnyBOY
 Share

Postare recomandată

Am rezolvat (momentan) cu geamul din dreapta. In weekend m-am pus sa desfac macaraua, si dupa ce am miscat-o putin, geamul a coborat suficient ca sa pot desface suportii. Din cate imi dau seama, era blocata rola din partea dreapta jos (era murdara si cu ceva urme de coroziune). Am urmat pasii din tutorialul de aici ca sa dau jos macaraua: http://danstyan.co.uk/wp-content/uploads/2012/05/VW-Lupo-Window-Regulator-Removal.pdf

Am curatat cablurile si rolele, iar apoi le-am uns cu niste ulei de mecanisme fine. N-am desfacut partea de la motor, unde se infasoara cablurile, deoarece vaselina din zonele unde intra cablurile e in stare buna, nu am vazut mizerie pe acolo si nici nu scoate sunete ciudate. Din pacate, clema culisanta din partea dinspre incuietoare are o ureche rupta, si (cred ca) din cauza asta geamul urca mai greu. Urcarea mai greoaie e posibil sa fie si din cauza chederelor, zic asta pentru ca pe partea soferului am aceeasi problema cu clema, in schimb chederele le-am curatat si le-am dat cu ceva lubrifiat cu silicon si merge foarte usor geamul.

 

Voi ce recomandati sa folosesc pentru lubrifierea sinelor (si implicit a clemelor culisante) ?

Modificat de calinczy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Va salut cu respect.Doua rugaminti as avea si eu.

1.Cum se scoate clema care vine in motorasul de macara de la usa soferului,caci am incercat aproape toate variantele si nu merge scoasa pentru a putea demonta macaraua.Geamul nu se mai deschide,insa se aude un releu la actionarea butorului,deci banuiala ar fi la motorul respectiv.

2.Are cineva o schema cu indicativul sigurantelor,caci cred ca este o suma de defectiuni,in sensul ca nu se aprinde nici becul de la frana de mana trasa,nici cel de usa deschisa,iar acum este si problema macaralelor amandoua care nu mai functioneaza.

Va multumesc anticipat.

Este vorba de un vw Lupo de 1000,motor auc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai în pdf ceva documentaţie. Ţi-am pus şi schema de interconectare, o explicaţie cum se citeşte schema şi siguranţele

door window.pdf

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Buna ziua. Am urmatoarea problema cu geamul soferului. Nu stiu daca are probleme si geamul pasagerului pt acela nu a functionat niciodata.

Ieri m-a oprit politia sa ma intrebe ce mai fac, iar cand am vrut sa cobor geamul nu a coborat pt ca era inghetat. Nu mi-am dat seama ca este inghetat ca altfel nu incercam. Azi dimineata cand am mers la masina am gasit geamul soferului coborat de tot. Sunt geamuri electrice. Cand pun contactul pot urca si cobora geamul fara probleme. Dar in momentul cand opresc motorul se activeaza automat inchiderea centralizata si geamul coboara de tot. Am incercat sa scot borna de la baterie, am zis ca poate asa se reseteaza ce e de resetat si nu mai face figura. Am lasat masina cu geamul jos si am scos borna. Am pus borna la loc dupa 30 de min si totul a revenit la normal. Nu mai facea figuri. Dar dupa o ora m-am uitat la masina si iarasi era geamul coborat de tot. Care sa fie problema ? Din ce cauza cand opresc motorul se activeaza inchiderea centralizata si coboara geamul de tot jos ?

Multumesc.

Am uitat sa precizez ca masina are inchidere centralizata din fabrica si are separat montata cheie cu telecomanda.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!