Jump to content

Golf 4 tdi probleme la pornire


31claudiu
 Share

Postare recomandată

Doar carcasa. Se scot pinii cu tot cu fire din mufa de pe masina - nu ai ce taia si reface.

Cel mai sigur, la reprezentanta - mergi si comanda - cod nu am acum, doar pe seara.

Trimite-i un Pm lui GABIVVX - poate te ajuta el cu un cod, pret...eventual comanda.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

4b0973712 vreo 4 euro, asta daca nu ai rezolvat pana acum. ca sa scoti pinii trebuie scasa acea siguranta violeta si apoi declipsati pinii cu o scula speciala.

ceva de genul: http://www.my-gti.com/wp-content/uploads/volkswagen_terminal_tools_volkswagen_VAS1978-7A_1.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca nu iti trebuie si nu vrei sa arunci banii pe o scula de scos pinii, cum avem noi, iti poti confectiona singur, dintr-o agrafa de birou, mai mare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

DAca nedumerirea ta e legata de distributie, atunci pot sa-ti spun ca avansul este reglat cum trebuie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

un prieten are o problema , dupa ce a schimbat duzele la injectoarele unui alh cu unele mai mare de 0.230 . porneste greu , invarte cu putere dar dureaza 10-15 secunde pana porneste ! inainte de asta masina pornea perfect ! a pus si supapa unisens dar degeaba ! e posibil sa fie de la conductele din capul injectoarelor ? sau de la oringurile de etansare ale injectoarelor alea din cupru ? masina nu scoate sunete ciudate ca si cum ar pierde presiunea ! montarea si demontarea injectoarelor a facuto el , deci e posibil sa fi gresit undeva? de tras trage mult mai bine decat inainte , problema e doar pornitul !

aceasta problema se manifesta la prima pornire ! sau daca masina sta mai mult de 5 ore nepornita !

Multumesc !

Modificat de silv33r
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

vezi ca inlocuind duzele la injectoare automat sa modificat cantitatea injectata, incepi de aici , dc ar fi saibele de cupru sar auzi ca ar scapa compresia pe acolo si ar pufaii, totusi e posibil sa fie o coincidenta faza cu pornitul, nu ii foarte greu sa iti faci 1 ora timp sa le aschimbi la loc si atunci vezi si stii ce sa cauti

Incepe oricum cu verificarea cantitatii injectate, acel IQ

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu ii foarte greu sa iti faci 1 ora timp sa le aschimbi la loc si atunci vezi si stii ce sa cauti la ce te-ai referit ?

astazi am vazut si eu masina pr meu , si faza e ca ii da bule de aer in prostie , mai ales la turatii mari gen 3000 , cand decelereaza nu mai da deloc , am pus pe direct furtunele tot da bule , am incercat sa schimb furtunele alea 2 care ies din conductele de fier si duc la filtru dar nu am reusit sa desfac sigurantele , e posibil sa fie alea ? deoarece par destul de 'solide'

P.s zi-mi cum sa verific iq-ul de injectie ! mc

este posibil ca in conditiile de vacuum ale rampei de retur poate patrunde aer pe langa injectoare , ma refer la garniturile de etansare ale injectoarelor in returul pompei ,mai departe in rezervor si filtru ,rezultatul ducand la o functionare defectuoasa cu aer,dezamorsare ?

multumesc !

Modificat de silv33r
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

m-am referit la faptul sa schimbe la loc duzele vechi

bule de aer au majoritatea, dc e in cantitati mari atunci prinde aer undeva, asta pana gasesti poti pune o supapa pe tur si una pe retur asa esti sigur ca nu se dezamorseaza peste noapte

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pe tur a pus dar degeaba , sa inteleg ca trebuie pus si pe retur ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 years later...

În primul rand salutare tuturor membrilor! 

Mașina în cauza : Golf 4 tdi axr fabricație 2006

Ieri dimineață am pornit mașina , cu greu. Ajuns la destinație, am vrut sa parchez și s-a oprit din mers și nu a mai vrut sa mai pornească.  Motorul de invartit,invarte, e ca si cum nu ar avea alimentare.

Am verificat pompa de motorina din rezervor,care a fost schimbată anul trecut,  se aude funcținând, am scos furtunasele de la tur din filtru de motorina ,iese motorină,  am scos și cele care pleacă din filtru spre motor , la fel ,merg, deci nici filtrul nu e înfundat . În bord nu îmi apare  nici o eroare electronica. Aveți idee ce ar putea fi? Posibil  sa fie pompa de înalte ? 

Va mulțumesc anticipat!  

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salutare tuturor!

De câteva zile am aproximativ aceeași problemă ca și @micutzu_boy, doar că în cazul meu nu ajunge motorina la filtru.

Mașina: golf 4 axr 101 cp din 2004

Prima dată când am pățit-o mi s-a oprit motorul în mers. M-am dat jos, m-am uitat la curele și totul era ok. Am mai dat o dată la cheie și era clar că e ceva din alimentare. Apoi am scos furtunul care bagă motorină în filtru (turul) și am observat că nu bagă nici când pun contactul, nici când dau la automat și mi-am dat seama că nu merge pompa din rezervor. Am ridicat bancheta din dreapta spate, i-am dat doi pumni și când am pus contactul a bâzâit cum făcea în mod normal. După vreo două chei, am reușit să o pornesc. A fost perfect 2 zile. Culmea e că astăzi am rămas exact în același loc, la câțiva km de casă. Aceeași treabă cu filtrul, nu ajunge motorina la el. Pompa își revine după câțiva pumni, dar la fel, nu apuc sa o pornesc, pun iar contactul și nu se mai aude nimic. Își revine numai când vrea, cu mulți pumni, dar nu îndeajuns cât sa pornească. Rezervorul era 3/4, nu cred că ar fi probleme.

Mă întreb dacă e dusă pompa sau e ceva releu care nu funcționează bine. Mufa arată bine și firele la fel. Aș cumpăra o pompă, dar nu știu dacă să fie nouă (varianta mai scumpă având în vedere că sunt student și e mai greu cu banii) sau second, are un preț mai ok dar nu se știe cât ține. Mâine scot pompa să mă uit cu atenție și eventual să o curăț.

Mașina are 265.000 km, de la 200.000 e la mine, nu am avut probleme de când o am cu alimentarea, schimburile au fost făcute la fiecare 10.000.

Astept o părere. Mulțumesc anticipat! 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

in loc de pompa, pe firele de alimentare pune un bec de 21W si vezi daca se aprinde la punerea contactului , asa vezi daca este pompa sau releul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Salutare, am incercat azi sa pornesc golful dar scoate un sunet ciudat si nu porneste. Pare ca nici nu invarte volant (nu se simt vibratiile specifice).
Am facut un filmulet cu sunetul pe care il scoate.

Ati mai intalnit acest simptom? Care ar putea fi defectiunea?

Am mai pornit masina cam in urma cu o saptamana si a luat-o la sfert de cheie, asta dupa o pauza de aprox. 2 luni in care a stat pe dreapta si dupa ce am incarcat full acumulatorul.

Masina este un golf 4 2002 TDI ALH.

multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

marius1982.11

Verifica cum se prezinta cureaua de distributie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Baieti. Si eu am aceeasi problema cu pornirea, nu numai dimineata ci si dupa amiaza cand plecam de la lucru. Am schimbat urmatoarele: furtunele motorina tur-retur, pompa tandem originala, senzor temperatura original, oringuri injectoare originale, carbuni electromotor noi, pompa rezervor baga 0,75 bari. Am pus si furtune transparente sa vad daca prinde aer fals si nu apare nici macar o bula. Injectoarele functioneaza in parametri si totusi nu porneste bine dimineata. Am un Golf 4 TDI 131 CP ASZ. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!