Jump to content

Ce trebuie verificat cand cumperi o masina SH?


lautrec
 Share

Postare recomandată

Intotdeauna vanzarea/cumpararea unei masini sh are si o componenta importanta numita...noroc :)

Eu am vandut saptamana trecuta Polo-ul si am avut "placerea" ca primul potential client sa fie un ..samsar. Sincer, ii urasc din toata inima (pentru ca 95% din ei consider ca ar trebui sa fie inchisi de mult timp prin puscarii si aruncata cheia) si daca stiam cu cine ma intalnesc nu mergeam nici platit - normal. 

Verifica samsarul masina de ii sareau ochii (mai mult decat clientul final :) care a cumparat masina) si ma uitam la tehnica lui de a baga fitile la orice pentru a-si justifica superba oferta de la sfarsit. I-am spus clar ca nu conteaza ce zice el, nu ma intereseaza, masina nu este pentru el, nu ne vom intelege NICIODATA la pret si oricum nu vreau sa i-o vand lui :D A fost cumva si funny chiar daca am pierdut 1 ora din timpul meu...

Am ramas insa cu urmatoarea concluzie dupa intalnire, recunoscuta de el si din pacate inca adevarata in Romania: in tara noastra sunt muulttiii.....p... nepriceputi care se uita cum arata masina pe afara, daca este "impecabila" (masina tipla impecabila exista doar la dealeri de noua) se vinde. Restul, cum merge motorul, ce mai e pe dedesupt, alte detalii nu mai conteaza. Asta fac si samsarii in Romania...spoiala si prosteala. E bine totusi ca eu zic ca oamenii incep sa se mai dezmeticeasca si nu mai vor masini de la samsari - dar inca este loc foarte mult de imbunatatit aici. Aud de asemenea ca prin Vitan (Rai-ul lor probabil) nu se vinde mai nimic (!).

Este bine ca la cumpararea unei masini SH , daca nu esti foarte priceput, sa iei pe cineva care se pricepe cu tine, sa ceri o inspectie service eventual. Dar asa cum spuneam si la inceput, este vorba si de noroc, pentru ca masina poate avea niste vicii/probleme ascunse care se vor manifesta evident poate peste 1-2-3 luni de zile si pe care nu le vei descoperi pe moment. 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Tocmai am citit un articol interesant: http://www.auto-bild.ro/video/cum-modifica-samsarii-kilometrajul-unei-masini-prin-intermediul-unui-telefon-inteligent-97569.html
Nu stiu cat e de real dar e foarte posibil. Deci o masina second se verifica dupa seria VIN si daca e mult timp intre ultima intrare in service si data vanzarii iar km sunt putini atunci e clara situatia. La fel trebuie vazut si media de km facuti, daca e mare gen 50 de mii pe an iar de la ultima intrare cand avea 150 de mii si pana la data vanzarii km sunt aceeasi iar e probabil ca au fost dati km inapoi.

Modificat de Aerofan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...

Salutare,

Ma gandesc serios sa calatoresc, Timisoara-Pitesti, sa vad acest Phaeton:

https://www.autovit.ro/anunt/volkswagen-phaeton-vw-phaeton-individual4x4-distronic-trapa-softclose-webasto-keyless-go-ID7GjXjR.html#2bd424144f

Aveti idee de un service in Pitesti pt o verificare electrica si mecanica? Ma gandeam poate la reprezentata VW de acolo.

M-am interesat pe cat posibil la ce ar trebui sa fiu atent la intalnire; daca aveti sugestii, cu cea mai mare placere le accept.

Pe scurt actualul proprietar/vanzator spune ca are istoric service complet la VW (germania) pe care am de gand sa-l verific in reprezentata (sper ca se poate) si masina este intr-o stare ireprosabila.

Dupa 2 calatorii esuate in vederea achizitonarii unei masini SH de la noi (diferenta dintre internet si conversatii si realitate era mare, la care mai pui si neseriozitatea si usurinta de a denatura adevarul) am zis sa postez masina inainte poate primesc feedback pertinent, chiar despre masina in cauza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, am fost avertizat dar daca nu joci nici nu castigi. O sa fiu foarte meticulos cu verificatul. Recunosc ca am pretentia ca masina sa fie in stare buna, daca nu foarte buna, mai ales daca si zici ca este. Singurul risc este pierderea timpului meu asa cum s-a intamplat si sapt trecuta cand am stat 11h intr-o zi in masina dus-intors.

Va spun sincer nu aveam Phaeton in vizor dar acest model, echiparea si dotarile mi-au atras atentia. Interiorul in special mi-a picat cu tronc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu vreau sa te dezamăgesc dar mie îmi miroase a teapa.....Ai văzut ceva asemănător pe mobile.de la prețul asta?

Poate găsești pe forum un coleg din Pitești care te poate ajuta ......asta înainte să te pui tu la drum spre Pitești de la Timișoara...

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sincer sunt 2 pe mobile din 2010 sub 150k km si pana in 13k euro.

Poate ca nu e sanatos sa gasesc argumente pro samsari, avand in vedere ca o sa ma conving sa merg sa o vad, dar exista situatii in care masina sa fie pe bune ca si:

  • astia mai urmaresc site-uri de licitatii unde pot aparea masini bune sub pretul pietei
  • lucreaza pe dincolo si au constinte sau sefi care isi vand masina si se roaga de ei sa le-o dea la un pret bun
  • nu subestima niciodata abilitatile de negociere ale unui bisnitar care stie germana :)

Stiu ca astea sunt cazuri exceptionale dar eu am auzit exemple de tranzactii fericite pt fiecare punct de mai sus.

 

Ar fi ideal si de apreciat daca s-ar gasi un coleg de forum din Pitesti cu putin timp si chef sa mearga sa o vada. 

Modificat de BogdanBe
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu vreau sa intru in nici o polemica cu tine dar eu sunt  99% sigur că îi prea frumos sa fie adevărat ceea ce spui.

Argumentele scrise de tine nu sunt valabile pentru mine in cazul de fata deoarece locuiesc în de și cam stiu ce și cum din auzite/citite/trăite. S-au discutat de n ori pe forum ce fel de bazme și argumente găsesc samsarii deci nu vreau sa reiau subiectul.

 

Eu la o scurta căutare pe mobile.de am găsit o singura bucata în jurul sumei de 13000 doar că nu are 100% aceleași dotari (m-am uitat strict după an, km, câteva dotari similare) și restul de la 15000 in sus.

 

Îți doresc bafta și să ne tii la curent.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O sa va tin la curent.

Deocamdata mi l-a recomandat un fost coleg de la Continental Automotive pe tipul asta: http://www.auto.ro/cauta-experti/dan_b-49.html

I-am trimis un mail sa vedem daca e dispus si care sunt pretentiile lui pt o evaluare la Pitesti. In cazul in care ne intelegem si rezultatul e safisfacator as fi mai impacat sa dedic o zi sa merg pana acolo. Oricum odata ajuns o sa o duc la EuroTehnoGroup la verificari si daca toate astea dovedesc ca e o masina buna, doar atunci o sa o cumpar.

Cred ca asta va fi ultima incercare de a lua o masina SH din RO. Nu prea pare sa fie o piata de desfacere satisfacatoare pt o persoana meticuloasa si cu cunostinte tehnice de automotive, din pacate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E buna recomandarea, am interactionat cu el si mi-a lasat o impresie buna. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mi-a raspuns. 720 ron ar fi evaluarea din partea lui. Am fost surprins, mai ales ca pe site-ul lui el a scris ca "evaluare auto" este 100ron/buc si apare disponibil in Arges. Suma mi se parea mica dar nici o diferenta asa mare, mai ales ca si eu am de gand sa fac cam tot ce are si el de gand.

Eu vreau doar un heads up daca e sau nu o teapa ca sa nu bat drumul degeaba, nu neaparat o lista cu defectele si preturi de reparatie si toate cele.

Oricum ramane si asta ca optiune daca chiar nu o sa am timp/chef sa merg iar prin tara.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Lucrurile s-au aranjat frumos. O sa fie fratele meu prin apropiere astea 4 zile de mini concediu si a zis ca da el o fuga luni pana la Pitesti :) Am vb si la EuroTehnoGroup. Si intre timp a mai aparut un Phaeton:

https://www.autovit.ro/anunt/volkswagen-phaeton-model-president-long-full-electric-ventilatie-masaj-4motion-ID7GjZmJ.html#9673b91977

E modelul Long, care arata interesant, doar ca nu are Dynaudio sound system. Lucru care ma cam incanta fiind, as putea zice, un audiofil. Oricum o sa mearga sa le vada pe ambele sper si daca macar unul dintre ele e bun o sa merg si eu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare,

Cauta-l pe acest tip pe facebook: Andrew Daniel Johannes

El s-a ocupat de fotografierea lor si de publicarea masinilor pe autovit.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Euro Tehno Group nu vor sa faca nici o verificare in vederea vanzarii/cumpararii, cu toate ca vineri cineva de acolo mi-a zis ca da. Fratele meu este deja acolo, am incercat si la Skoda si nu au diagnoza de VW. Stiti un service profesionist in Pitesti?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E normal sa nu faca asta... Sa fii sigur ca se cunosc cu "proprietarul" si nu vor sa-i strice afacerea. De ce nu dai o fuga la capitala? E la 2 pasi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Au zis motivul pentru care nu vor sa faca verificarea? Mai sunt variante unde poti sa verifici masina nu foarte departe....exemplul dat de colegul Radu este unul de luat in seama. 

Ai mai apelat si la evaluator?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Toate bune si frumoase, m-am ales cu un VW Phaeton :). Masina e in stare foarte buna dpdv mecanic, electric si vizual. Acum mai raman de rezolvat cateva probleme de interior pe care o sa le expun pe:

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa o stapanesti sanatos. Cum au descurs negocierile? Ai reusit sa mergi la VW pentru verificare sau ai facut verificarea in alt service?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu am reusit la service-ul VW. Am vb intr-un final cu directorul de acolo si mi-a explicat ca asta e politica de vreo 2 ani, de cand o persoana care si-a facut verificarea acolo i-a dat in judecata pe motivul ca i-a fost ascuns un defect la cutia de viteze automata si de atunci se judeca, suma ceruta ca si despagubire fiind imensa. Am facut la alt service.

Eu zic ca ok, am obtinut o reducere de 800e fata de pretul cerut.

Masina a fost de reprezentanta, prima inmatriculare e 08.2014 si a avut un singur proprietar pana acum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fabricat 2010 si inmatriculat 2014 ai avut mare noroc! Sa-l stapanesti sanatos fara evenimente. Si reducerea este ceva, eu la 8700 abia am obtinut 300.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ConstantinM_VWF

Salut, 

Ma ajutati si pe mine cu cateva pareri despre masina aceasta: https://www.autovit.ro/anunt/skoda-rapid-skoda-rapid-1-4-tsi-dsg-122cp-ID7Gk9kN.html

Cat de corect e pretul? Care ar fi pretul corect?

Care ar fi probleme posibilie cu DSG7 (din ce am gasit eu pe net asta ar trebui sa aiba o Skoda Rapid din 2013)? Problema (tot din ce am gasit pe net) cu uleiul sintetic vs. mineral (sau ceva de genul) se mai aplica?

La ce ar trebui sa mai fiu atent?

Multumesc

Modificat de ConstantinM_VWF
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...
  • Administrator
4 minute în urmă, ndfk a scris:

Aveti idee cat de seriosi sunt cei de la Tiriac?

 

Sa zicem ca sunt la fel de seriosi ca... orice roman care vrea sa vanda o masina. :)

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. Motorul+cutia

2. Avariile daca e cazul

3. Electronica

4. Rugina

5. Actele de la masina si ale sercive-urilor.

Modificat de SacreDro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In general eu as incepe cu ....actele 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!