Jump to content

Ruloul portbagaj la Variant


hremus
 Share

Postare recomandată

Bună ziua. Am ajuns și eu la problema ruloului defect. Poate pune cineva, vă rog, pozele de la DIY?

Mulțumesc!

Modificat de flo108
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Am si eu o intrebare.merge pus un rulou la un golf 4 hatchback daca acum am placa din aia agatata de usa portbagajului?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 months later...

REPARATIE RULOU  PORTBAGAJ - VW GOLF IV VARIANT:

ACEIASI SOLUTIE: FIXARE CU DOUA SURUBURI, cu adaugarea a 2 SAIBE CRESTATE, pentru blocarea rasucirii.

Reparatie simpla: inlocuirea suruburilor din capete cu doua suruburi mai mari, de 4,8mm x 30 mm si se adauga 2 saibe crestate Diam. interior 8 mm. E nevoie de doua persoane. Suruburile se infileteaza atat in corpurile mici cu profil in cruce cat si in plasticul alb din capatul tijei ruloului. Suruburile nu pot fi mai lungi deoarece ar forta stiftul care fixeaza capatul de plastic al tijei ruloului, e bine sa nu fie mai scurte ca sa aiba prinderea maxim  posibila in corpul capetelor albe de plastic. Saibele vor fi fixate pe suruburi, intre capetele tijei axului si corpurile laterale, pe interior, ca sa fixeze axul, evitand rotirea.

1. Se desfac surubururile din capete (cu surubelnita sau patent) si se pastreaza la locul lor capetele  negre in cruce (care initial faceau corp comun cu corpurile din margini)

2. Se scot corpurile laterale (capacele de plastic din margini) ca sa putem potrivi suruburile si saibele mai usor

3. Intr-unul din corpurile  laterale se introduce din exterior un surub, avand grija sa fie traversata una din saibele zimtate, introdusa prin interior, astfel incat saiba ajunge intre tija ruloului si corpul lateral de plastic, avand rol de fixare si blocare  a rasucirii. Se pune capacul la loc avand grija ca saiba  sa ramana pe surub, intre ax si capac. Se strange surubul dar nu la maxim, se tensioneaza apoi arcul prin rasucirea de 2-3 ori cu un patent de la celalalt capat al tijei ruloului de  catre o persoana, apoi cealalta persoana strange la maxim surubul, cu forta, astfel incat axul, saiba si capacul sa fie fixate strans. La eliberarea axului, daca  strangerea a fost suficienta, axul ramane tensionat si poate fi montat la fel si celalalt  capac lateral. La final se strang simultan suruburile de la ambele capete, de catre cele doua persoane.

Succes!

Modificat de totunu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

nu mai pune nimeni poze ca cele vechi nu se deschid

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...
todescuadrian

Am rezolvat singur problema, am dat jos cele două capace din lateral ( erau rupe piciorușele care țineau șurubul), într-o parte am strâns o cheie franceza de plasticul acela alb în care este strâns șurubul ( pentru a putea desface șurubul în cealaltă parte, deoarece dacă nu ți contră, se învârte plasticul alb în gol) apoi am pus capacul într-o parte cu același șurub doar ca am pus o saiba pe exterior ( ca și în poza) am strâns puțin șurubul dar nu tare, apoi am mers în cealaltă parte și am prins din noua de partea alba cu cheia franceza și am tensionat arcul cât am vrut, am rotit de vreo 20 30 ori, pana am văzut că s a rulat ruloul, am pus cheia franceza sa nu se miște ( dacă o desfaci o să se detensioneze) și am strâns în cealaltă parte șurubul iar apoi am pus capacul și în cealaltă parte și am strâns șurubul tot cu saiba, fără sa mai țin de nimic deoarece a strâns primul șurub și a ținut arcul tensionat, sper că m am facut înțeles, doar aceasta poza o am. Sper să se înțeleagă și sa reușiți care aveți nevoie ( șurubul se desface cu T20 dar să aibă în mijloc o gaura mică) 

IMG_20190712_195344.jpg

Modificat de todescuadrian
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!