Jump to content

vibratii motor


Tracto
 Share

Postare recomandată

salut,

aceeasi probleme am si eu la un golf 4 2003 1.6 16V, cod BCB

se poate sa fie de la volant masina merge si consuma normal insa trage sacadat in turati mici...trebuie sa ii dai talpa k sa simti cei 105cp (nu foarte multi dar sunt)

iar la relantiu uneore smuceste alte ori nu 

astept si eu un raspuns daca se poate

multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...
  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • roger roger

    18

  • gabyte00

    9

  • xxnelu

    6

  • Dj SoSo

    3

Va salut si la multi ani tuturor forumistilor. Vin si eu cu o pica problema care ma deranjeaza de foarte mult timp si nu stiu ce poate fii . Am un golf 4 1.6 SR 8 valve , tip AKL si de un an jumate imi tot trepideaza la relanti. Tin sa precizez ca i-am pus si gpl si pe gpl sunt mult mai accentuate vibratile si mersul neregulat al motorului . Nu face contiunu dar la un interval de cateva secunde . Am schimbat de curand ulei , filtre , clapeta acceleratie , fise , buji , am verificat si cu alta bobina de inductie , am curatat injectoarele de benzina cu ultrasunete si tot nu am scapat de acel trepidat . M-am uitat si pe sub masina la toba cu motorul pornit si l-am pus pe un baiat sa acopere teava de esapament in timp ce mergea motorul sa vad daca rasufla pe undeva si mi s-a parut ca ar da putin la cele 2 racorduri flexibile dar nush daca poate fii asta o cauza . Am sa mai verific tampoanele de la motor , sa ii fac un test de compresie si sa verific presiunea pompei de benzina pe viitor. Am inteles ca parametrii dupa benzina sunt copiati si pe gpl. Masina are 230000 de km si in timpul mersului merge foarte bine , se infige daca pisc pedala ajungand si la 200 km pe ora . Pe vag com nu imi da nici o eroare legat de motor decat de swichul de la ambreiaj care nu are legatura din cate stiu. Sper ca cineva sa ma ajute cu un sfat si mii de scuze pentru mesajul foarte lung. Stima !!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salut eu am un touran 2.0 BKD si am avut probleme cu pornitul la cald din cauza bateriei, am schimbato si problema a disparut,dupa cca 1 luna motorul mi s.a supraturat in mers de cateva ori am mers la service unde s.a constata ca aveam in baia de ulei motorina mi.au schimbat oringurile de la injectoare (620 lei) am schimbat ulei + filtru dar aceeasi problema mi.au desfacut iarasi injectoarele pt verificare dar la injectorul nr 3 mi.a rupt urechea de prindere am acizitionat  unul sh (500ron) l.am montat nimic nivelul de ulei crestea la max 100 km efectuati cu dublu nivelului de ulei adica 8 litri urmatoarea faza am schimbat pompa de tandem care a rezolvat problema dar am dat de alta problema acum la cald cand cresc viteza de deplasare de la 2000 rot/min cu treptele de viteza 5 si 6 motorul nu mai trage si tremura  cu totul ce sa fie oare?


mentionez ca injectoarele puse pe tester functioneaza in parametrii


Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Buna ziua. Am un Golf 4, 1.4 BCA si am observat de ceva vreme ca de fiecare data cand accelerez la 2000 rpm masina vibreaza. Simt in volan, pedala, chiar si sunet . Mentionez ca fix la 2000. La 1900 nu face nimic, la 2100 nimic. Daca accelerez , simt vibratia o fractiune de secunda cat trece masina de 2000, iar daca o tin constant in 2000  se aude constant pana scad/cresc turatia. Am schimbat recent toba la masina si un mecanic mi-a zis ceva de genul ca intra in rezonanta toba la turatia respectiva. Nu mai retin daca vibratia a aparut exact dupa ce am schimbat toba sau a mai durat. Ma obisnuisem cu vibratia asta pana cand azi a inceput sa faca si in jur de 3000rpm alt fel de vibratie. Dar vibratia asta parca e mai ascutita si zdrangane si plasticele prin masina. 

Intrebarile mele ar fi: poate fi rezonanta la toba doar la o anumita turatie? Poate fi alta cauza? Ma gandeam la tampon motor.

Va multumesc 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Aerofan a închis acest topic
  • 6 months later...

Bună ziua, am și eu o problemă cu un vw golf 5, motor 1.4 BUD, benzină. Problema este că motorul nu funcționează rotund, are o vibrație la relanti, se zmucește. Am pus testerul și nu apare nici o eroare. Menționez faptul că am instalație gpl pe auto iar când mașina funcționează pe gpl trepidația dispare în proporție de 90 %. Un prieten mi-a spus că s-ar putea să fie din cauza suportului motor. Vă rog dacă cineva poate să ma ajute cu niște sfaturi. Vă mulțumesc anticipat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se verifica aprinderea, se vede amestecul cu diagnoza, presiunea in rampa de injectie (poate fi o problema de pompa de benzina). Asta pentru inceput. In principiu trebuie sa faci o diagnoza calumea cu citirea parametrii senzori.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!