Jump to content

Termostatul si senzorul de presiune de ulei la 2.5 tdi V6.


alex_zuz
 Share

Postare recomandată

De 2 zile nu se mai incalzeste motorul masini din semnatura,un 2.5 tdi V6,132kw,cod motor BDH.Oricat de tare as merge cu ea & la cea mai mare temperatura de afara pe care prinso,in aglomeratie,oriunde nu mai ajunge temperatura lichidului de racire la 90 de grade,maxim ajungand cam pe la 75-80 de grade in rest seara spre exemplu abea daca se apropie de prima linie alba dupa 50 de grade,senzorul de temperatura a fost inlocuit acum 3 luni si nu am eroare vag-com pe el.Am realizat ca sa blocat termostatul pe deschis...zis si facut...va rog pe voi sa ma lamuriti si pe mine unde se afla mai exact & daca exista vreo metoda de a il schimba singur(gen diy).Daca se poate si unele poze schematice insotite de niste explicatii ar fi fenomenal.

p.s.:imi mai apare din cand in cand(o data la 8-9 luni eroarea de presiune de ulei desi este nivelul ok,dar se cam apropie schimbul daca stau bine sa ma gandesc legat de momentele in care apare) o data si uit de ea dar as vrea sa il verific si pe acela sa stau impacat & v-as ruga sa imi spuneti unde se afla si acesta,eventual o poza sau schema ceva ar fi prea buna,dar cu termostatul arde...sau mai bine zis nu se incalzeste.Astept poze sau indicatii cu amplasarea si sfaturi de inlocuire a termostatului pentru motorul meu cu maxim interes si nerabdare.Cu respect Alex.

Modificat de alex_zuz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Cam nasol.... trebuie data jos distributia sa schimbi termostatul....E recomandat sa schimbi termostatul de fiecare data cand schimbi distributia.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tocmai asta este problema,ca a fost schimbat anul trecut cand am schimbat distributia.Eu va rog sa imi spuneti si mie cam pe unde sunt amplasate cele 2 repere va rog mai exact:termostatul si senzorul de presiune de ulei.Cu respect Alex.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

& pana la urma unde se afla senzorul de presiune de ulei la 2.5 tdi (cod motor BDH)?Cu respect Alex.

p.s.:pentru termostat ma-m lamurit,nu ai scapare trebuie data distributia jos.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Daca ai un part number te pot ajuta cu placere.

Sau eroarea de pe vagcom.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Dupa cum am postat pe forum in alt topic(alta problema) masina sa ales cu distributie noua inclusiv pompa de apa si termostat nou (Wahler) plus senzor de temperatura original.Termostatul deschide,senzorul de temperatura arata cum trebuie,dar am urmatoarea problema:merg cu masina,sunt obisnuit sa se incalzeasca mai greu dar acum e de speriat...daca am clima pornita nu ajunge la 90 de grade,iar daca las clima oprita motorul ajunge destul de repede la 90 de grade si ramane acolo dar imediat ce pornesc clima si merg la turatii mai joase sau stau la semafor scade si eventual ramane pe la 70 de grade,crescand greu si in nici un caz nu ajunge la 90 de grade.Care poate fi problema fiindca stiu ca nu este normal ce mi se intampla?Cu respect Alex.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!