Jump to content

Probleme incalzire scaune


bigam21
 Share

Postare recomandată

Salutaree! Am un New Beetle 1.9TDI full si recent am avut probleme cu incalzirea in scaunul de la sofer!Cel de la pasager functiona!Deci nu era cazul sa ma uit de rezistentza arsa sau de vreun releu.

Am procedat in felul urmator.Am verificat intai butoanele din bord .Am pus butonul de la sofer la scaunul de la pasager si funciona deci nu erau de vina butoanele.

Mi-am indrepat atentia spre rezistenta din scaunul soferului mai exact cea din sezut deoarece este mai solicitata de greutatea soferului,de diferite apasari cu genunchiul cd vrei sa iei ceva din spate si nu vrei sa mai tragi scaunul sau sa mai deschizi usa din spate.Rezisentele sunt in serie. E intrerupta cea de pe sezut nu merge nici cea de pe spatar!

Am decuplat bornele la baterie, ca sa nu apara erori in confuter de la airbag . Am folosi niste inbusuri cu profil stea ca sa desfac cele 2 suruburi din fata scaunului dinspre pedalier. Am desfacut ornamentele de plastic de pe sine(2 suruburi) si din laterala scaunului(2 suruburi),manerul care ridica scaunul pe inaltime(2 suruburi), apoi am tras scaunul in spate ca sa iasa de pe sine.

Am desfacut mufele de sub scaun de la airbag si de la incalzire.Apoi am desfacut husa de la sezut care iese foarte usor :) .Pe sezut ea mai este prinsa si cu niste inele de otel ca sa urmeze conformatia scaunului,inele care se desfac cu doi clestisori cu varful subtire.

Astfel se va vedea rezistenta de pe sezut.

Rezistenta aia e asemanatoare cu un cablu cu mai multe fire cu izolatie de plastic! Este infasurata intr-o panza care cu timpul putrezeste sau se tocese. Faza e ca asa zisa rezistena se intrerupe lasand o urma pe burete ca de ars cu tzigara. Se poate ca izolatia sa nu fie intrerupta ma refer la camasa de plastic a cablului dar o sa o dea de gol arsura care e sigur in zona unde e intrerupta rezistenta.Am tras de rezistenta usor in zona arsurii pana s-a upt izolatia apoi am lipi-o(am cositorit-o) si am izolat-o cu banda izoler.Am facut operatia inversa desfacerii si functioneaza !

Daca bei o bere si stai de vb. sau lucrezi numai cu o mana iti ia maxim 2 ore. Sa auzim numai de bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Capetele firelor trebuia rasucite si stranse intre ele, eventual aplicat varnis termocontractibil pentru fixare mecanica, nu cred ca o sa tine cositorita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Multumesc ! Sper sa tzina si asa astept pana se dezlipeste daca se va intampla asta. Apoi o sa fac ce m-ai sfatuit! Merci!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

Salutare , dupa 1 an de zile fara incalzire in scaune, am hotarat sa desfac butoanele pt.incalzirea din scaune sa vad ce se intampla, dupa ce leam desfacut, am observat ca in mislocul butonului exista o tija mica de plastic al carui capat intra in potentiometru pentru reglaj.Problema la mine era ca, acea tija era rupta si butonul se invartea in gol.Am rasucit potentiometrul manual si spre bucuria mea merg amandoua.Scaunul din dreapta se incalzeste, iar cel de la sofer cred ca sa ars pentru ca mergea non stop pe 1, vara, iarna, numai nu stiam de ce mie cald la c... :P.Asa ca incerc sa rezolv tijele cu un picut de picatura da de reusesc :D, si sa desfac scaunul din stanga sa vedem unde este arsa asa zisa rezistenta.

Numai bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!