Jump to content

Consum Sharan


speedo
 Share

Postare recomandată

Daca nu mai trage poate e doar debitmetrul.Oricum 8,6 in oras e ceva fantastic pt un sharan poate nu a calculat corect.

Eu zic sa nu ai aspiratii de genu' asta in ceea ce priveste consumul urban....10,5-11% ar fi un consum normal.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Confirm ce a spus speedo : consumul in oras, iarna: ~11.5. Desi vad ca e aproape dublu de cat scot pe exterior (6.7), am inteles de la mai multi posesori de Sharan/Galaxy ca acesta e consumul (Peste 10-11).

La tine, adi iliu, daca 14 este consumul indicat de BC, cel real este posibil sa fie mai mic - citeste topicul despre consumul TDI-urilor, acolo baietii ziceau ca BC-ul indica cu 10% mai mult (si atunci ai avea o medie de ~12.5).

Poate ai facut vreo schimbare la masina in decembrie? Poate cauciucuri de iarna...

Sper sa nu fiu considerat off-topic, dar consider ca ce am zis mai sus legat de consum se incadreaza la "info sharan"

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu stiu de de ziceti ca e normal un consum de 10-11 l/100km

eu personal cu auto incarcat cit de cit normal scot consum de 6.1l/100 km asta pe traseu arges bucuresti bacau si retur.

asta vara arges bucuresti constanta neptun si retur cu rulota de 1000kg dupa auto am avut un consum de 8.3l/100 km dar am fortat si am mers pe autostrada cu 120km/ora.

in schimb iarna cind folosesc auto pe distante scurte 4-5 km si vebasto permanent in functiune consumul a fost de 9-10l/100km.

tin sa mentionez ca conduc intr-o maniera linistita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Consumul normal de 10-11l/100km era pentru oras .Consumul de 6 % care l-ai scos tu a fost intr-un regim de mers foarte-foarte linistit(am scos si eu un consum de 5,1% pe Bucurest-Focsani intr-o noapte max vit 100 km/h(postat pe youtube la recorduri),in general la drumuri intinse imi consuma intre 8-9 % dar mers nu stat ;) ).I-a vin-o tu in Bucuresti si mergi iarna pe distante scurte (cu webasto pornit) sa vezi daca mai scoti consum sub 10 %.

@adi iliu.Depinde ce distante parcurgi ,daca mergi 2-3 km si aia facuti bara la bara in Bucuresti atunci e normal consumul.Apropo de lenesa ,mai scoate un pic afara si mai da-i niste talpi ca lumea(mers cu 3000-4000 ture in viteza 3,4vre-un sfert de ora si sa vezi cum isi revine(asta bineinteles daca nu ai probleme mai grave))

Modificat de andrusel
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai in 4-5 km iarna, nici motorul nu apuca sa se incalzeasca. Daca e sa luam dupa manualul de touran, in primul km avem 80%, urmatorii 4 cca 40% si abia apoi incepe sa scada spre valori normale. Valabil mai ales pentru vreme rece.

Si consum de Bucuresti de 10% reprezinta un consum chiar bun mai ales la ore de virf si bara la bara. Eu reusesc si mai mult de atit. Cu succes chiar :vaidecapulmeu:

Modificat de kasius
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Legat de consum uite ce-am gasit in meniul 2:

4000km >> 86h35min >> 47km/h >> 7,5%

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu ce Sharane aveti voi, dar mie imi ia 7.5 max in oras cu clima pornita. Model mai vechi ce-i drept... 98. La drum lung imi ia 6.3-6.4, asta in conditii de alergat (150kmh), altfel se incadreaza sub 6.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Offtopic catre un admin: nu s-ar putea face un post separat pt consumul la sharan... si muta aceste posturi? este totusi un subiect interesant si se aduna cateva posturi... nu ar fi frumos sa il degeneram doar in consumuri...

mcmeng... te bati cu golfurile la consum si ai vreo 400 kile in plus :)

Apropo de info sharan... are idee cineva cat cantareste un scaun? eu am renuntat la 3 scaune ... mai dau jos inca doua si il fac roadster

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator
nu s-ar putea face un post separat pt consumul la sharan... si muta aceste posturi?

Done! :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc Aryes.

Acum putem vorbi in voie despre consumurile "matizurilor dopate" (zic asta din cauza formei :P si a puterii).

M-am uitat pe spritmonitor la aceleasi modele si cu "mandrie" is in top3 (1.9TDI, 80-90kw, 2001-2005): http://www.spritmonitor.de/en/overview/50-...2000&sort=1

Oare is printre putinii care folosesc sharanul ca masinuta de oras? :D alta explicatie nu am... Cred ca am un condus normal... nici eco nici sportiv...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

MERSI MULT DE RASPUNS SPEEDO SI ME-HIGH, AVETI DREPTATE, ACUMA INCERC CU METODA PLIN PE PLIN SA VERIFIC CONSUMUL SA VAD CE IMI DA.

PANA ACUM SUNT OPTIMIST. CU JUMADE REZERVOR AM FACUT 500 DE KM (ASTA AR VENI CAM 8%, NU?) :lol: SI ZIC EU CA SUNT OPTIMIST. VA ANUNT CAND FAC PLINUL DIN NOU SI CALCULEZ CONSUMUL EU. SPER CA REZULTATUL SA FIE CEL CARE SPER.DESI NU CRED CA B.C. DA ASA O EROARE DE MARE, MI SE PARE CHIAR GROSOLAN. DACA DOAMNE FER' CHIAR DA ASA O EROARE CE II POT FACE? SE POATE "REPARA"

AM FACUT SI DISTRIBUTIA ACUM VREO LUNA SI LE-AM ZIS LA BAIETII DE LA SERVICE SA VERIFICE SI CONSUMUL CU VAG-COM-UL SA VADA DACA DA VREO EROARE SI AU ZIS CA NU DA NICIO EROARE. DESI NU CRED

APROPO DE ERORI

ANUL TRECUT, MI-A VREIFICAT NUSH CE FILTRU DE LA TURBO SAU CEVA DE GENUL SI AU VAZUT CA ERA ULEI IN EL, SI AU ZIS CA E SI TURBO DUSA, SI ZIC EU CA SI ASTA AR PUTEA FI UN MOTIV AL LIPSEI DE PUTERE DE CARE VA ZICEAM EU.DAR SUNT O GRAMADA DE POSIBILITATI, NU-I ASA? LA FAZA CU DEBITMETRUL M-AM GANDIT SI EU. CRED CA O SA FAC SA IL SCHIMB SI ALA.

THANK'S GUYS :D S'AUZIM DE BINE

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Offtopic: Adi... nu vreau sa fiu rautocios... dar citeste regulamentul si nu mai scrie cu CAPS (majuscule) :lol:

Ontopic: si eu am facut vreo 900 cu un plin (iasi - bucuresti - iasi) deci esti in target :D . Metoda cu plinul o aplic mereu... poti folosi situl spritmonitor.de (vezi semnatura mea) pt managementul consumului.

Asteptam vesti :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe un Sharan 2001, 90 CP , iasi - roma - iasi ( peste 5000 KM ) cu 6 persoane + bagaje a iesit un consum de 6,5 % .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si iata-ma cu stirile de care ca promiteam..... .

cu un plin am facut 816 km, am alimentat cam 70 de litri cu aproximatie. asta ar veni un consum mediu de 8.6.

dar sa povestesc unde ma dau eu cu masina..... locuiesc undeva langa sibiu, si fac naveta aproape in fiecare zi in sibiu. fac aproximativ 10 km in afara+10 prin oras, cat mai "invart". la bc imi arata consum mediu pe 2400 de km 11% si e in crestere. zilele trecute era 10.8.

intrebarea mea este de ce nu arata consumul real? era chiar culmea sa consume asa mult. :icon_thumright: asa cas sunt multumit acum. oricum numai cu plinul circul acum si o sa ii monitorizez consumul.

:beerchug: daca e cineva din sb si ma ppoate ajuta la ea cu niste probleme la electrice si altele ..... si unde post postez si pt ele...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Consum ca la carte Ikks!

Adi Iliu, se poate seta cu VagCom sa iti arata consumul cat mai real... baietii de pe forum din sibiu sigur te vor ajuta. Nu as putea sa iti zic de ce BC-ul arata mai mult...

Si acum ca a venit primavara mi-a scazut consumul cu 2 litri :icon_thumright:

Azi am facut plinul si calculul .... nu credeam ca se poate asa ceva... 622 km in oras cu 56 l motorina => 9%

Si mai mult de atat, am inceput sa conduc mai turat... schimb cam in 3000... si incerc sa fiu atent sa nu ii scada turatia prea mult sub 2000... desi e cam greu prin oras...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Nu este nimeni aici in sectiunea asta care are Sharan benzinar de 2.0 din 2002 motor ATM? Voiam sa fac schimb de date la consum! La mine am impresia ca a crescut consumul si este undeva peste 11% consum mixt!

Stie careva cum se verifica consumul cu Vag Com?

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mind_hunter

am un sharan din '97 si fac cam 1000km cu un rezervor plin... cam la 120 km/h in afara si ceva frecus prin oras

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ mind_hunder. Ferice de tine! Eu am mers cu Shran 1.9TDI, dar n-am ajuns niciodata sa depasesc 900 km... la drum lung.

Eu voiam sa chimb impresii despre consum la varianta benzinara cu motor de 2.0 litri euro4.

Am avut ceva probleme cu valva EGR, dar dupa adaptare se pare ca a revenit consumul la un nivel domestic. Momentan am testat doar afara la un ritm de 110-120km/h cu cauciucuri de iarana (inca) consumul a fost de 8%. Urmeaza sa constat si consumul in oras si il voi posta aici.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu este nimeni aici in sectiunea asta care are Sharan benzinar de 2.0 din 2002 motor ATM?

Sharan 2.0 ADY 115 CP, euro 2, din 1998, 8% extern mers cuminte, 9% mers normal, clima la nevoie, 6 persoane, si 10% daca ii dadeam putzin in barba.

In oras 13-17, in functie de anotimp, aglomeratie, talpa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Am schimbat filtrul de motorina si acum imi afiseaza consumul mediu in jur de 9%. zic ca e bine.

oricum si in exterior, sapte persoane plus clima consum 7.5%.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cand am cumparat masina am facut testul de plin-plin si calculat pe caiet si confruntat cu BC-ul diferenta era insesizabila, chiar pot sa zic 0. De atunci numai prin BC mai verific consumul. Media mediilor mi se invarte in jurul valorii de 8,2%.

Consider ca este foarte important si marimea anvelopelor cand discutam de consum, si nu in ultimul rand de regim: cati km se face de la o pornire pana la oprire.

Deci: * eu zilnic merg pana la servici cu masina 9km (x2 dus intors) din care jumatatea distantei pot sa zic ca e "exterior" (daca Sg de Mures se poate considera exterior / de langa Sel-Gros/) - consum mediu dimineata (nu este asa de circulat) in jurul valorii de 7% (este cand scot si 6,7% este cand 7,4%), dupa masa deja ma apropiu si de 7,7-7,8%;

* la drum lung: Tg-Mures - Hamburg - Tg-Mures 3.982km (ultima cursa), consum mediu 6,7%. In toate cazurile la drum lung (Germania) media era 6,7-6,9% (depinde de stilul de condus);

* pe BC meniul 2 - cand circul loco la 3-4.000km imi arata intre 8,2-8,5%, dar am de cateva ori si instantul in oras cand este foarte aglomerat si cald (cu clima) mi se apropie de 10,5% (dar pana acum in foarte putine cazuri am avut astfel de consum).

PS: toate filtrele sunt schimbate la fiecare 10.000km - fara exceptie! Anvelope 215/55/16 Dunlop Sport 2020 si combustibil OMV.

drive safe :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:vaidecapulmeu: cred ca m-am cam laudat ... nu de alta .. dar de 3 zile incoace .. am un consum mediu de 14,7 % !!! Dimineata cand nu este dat drumul la clima, consumul imi este "normal", dar dupa masa ... cand dau drumul la clima pierd din puterea motorului si imi sare consumul si pana la 15% !!!

Vreo sugestie?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

@Manoka... O varianta ar fi sa opresti clima si sa deschizi geamul :))

Asta e... clima haleste din consum. Avem de ales intre confort si consum!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salutare

Asa cum se vede din ce spuneti aici eu sunt fericit.Am facut 1000 km pe autostrazile d'afara cu un plin.Am plecat cu cansistra cu motorina dupa mine special pentru a vedea cat consuma.Mentionez,climatronicul era pornit si eram 4 persoane in masina , iar viteza 130 km la ora mentinuta de tempomat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

NU de mult m-am intors inapoi din concediu. Pana in Besenova-Slovacia am scos un consum de 7,1l. De acolo m-a indreptat spre Budapesta - si am zis sa incerc sa conduc si eu "economic", am condus "ca la carte". Am scos un consum de 5,4l 0 dar sa nu va zic ca mai mult de 100 nu am mers! De la Budapesta am zis ca STOP cu mersul "economic" si am mers mai departe in my style, si consumul mi-a sarit inapoi la 7l.

Concluzie - se poate scoate si cu Sharanul consumuri mici, dar atunci trebuie si sa conduci babeste.

Recordul recordurilor pentru mine a fost 5,1l (cu masina din semnatura).

Prefer sa raman la un consum de 7l si sa ma bucur de condus!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!