Jump to content

Detailing exterior


Northman
 Share

Postare recomandată

Ma gandesc ca poate ar fi cazul sa fie un sticky chestia asta, pentru ca cel putin pentru mine intretinerea masinii este o preocupare constanta.

Problema specifica este ca de cand am adus masina (te puteai barbieri in lucioul vopselei cand am adus-o din DE), in 2 luni de zile, arata groaznic, si asta din pricina maimutelor de la diverse spalatorii la care am fost: zgarieturi peste zgarieturi, chedere decolorate, jante tratate cu acid care acum ruginesc... samd. Asa ca am luat decizia ca de acum incolo sa ma ocup numai eu de tot ce inseamna curatare.

Am nevoie de orice material gen do-it-yourself in domeniu, referiri la produse cu care ati avut rezultate deosebite la polish, ceruire, curatare pentru orice suprafete ...

Problema arzatoare este ca la ultima spalare chederele de la geamuri au pete aproape albe, care nu se duc nici de frica, nu stiu cu ce dracu le-au frecat. Exista ceva sa le readuca la culoare "pitch black"?

Alta chestie ar fi legata de petele lasate de "depunerile" de la pasari, care daca stau 24h, raman al naibii de vizibile. Ceva solutii pt asa ceva?

PS: sper sa fie oameni interesati de aspectele astea (sau clean-freaks asa ca mine) s-o punem de un thread lung si constructiv pe tema asta.

Toate cele bune!

Modificat de Northman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe mine ma intereseaza subiectul propus de tine, si sunt curios de unde pot achizitiona ceara pt bord, pt ca nu vreau silicon.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru chedere exista un spray de la johnson care revigoreaza culoarea neagra. Eu l-am folosit cu succes vreo 2 ani de zile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

depinde cat te tin buzunarele, insa prin Cluj, pe la Autoworld - dealer autorizat VW-, daca ti neaparat sa-ti cumperi toate prostioarele de spray-ri de intretinere --- gasesti cate vrei la ei. Eu de ex mi-am cumparat pt bord, ca nu-mi plac cele de prin comert pline de silicoane ...

Modificat de sebica79
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu mai am o masina, un ford escort din '89, caruia am incercat sa-i redau o parte din stralucirea de alta data, am incercat fel de fel de produse, dar la plastic nu am reusit cu nimic. Este un gri-albastrui texturat, pe care se vad f mici crapaturi si matuiri, care nu se duc cu nimic. Siliconul nu il recomand, ii da o stralucire de prost gust.

ma duc sa iau spray-ul de la Johnson, daca au la Autocenter sau Augsburg, si revin cu detalii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Spray Johnson nu am gasit, numai niste chestii romanesti pe baza de silicon, de care nu am luat. Am sa mai caut la reprezentanta...

In schimb am luat polish si ceara Turtle Wax, e super meseriasa.

Am insa o intrebare, cum pot sa scot de pe geamuri stickerele fara sa las urme? am un fel de vigneta pa parbriz care e din hartie si deja se scorojeste, si un abtibild mare pe luneta pe care era pretul de la autohaus, l-am scos si a ramas o pelicula de lipici. Cu ce se duce? am incercat cu spray de geamuri Ajax, no luck!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Lasa masina la soare un pic mai mult si apoi o sa scoti foarte usor lipiciul acela. :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Peliculele de lipici siliconic ramase dupa indepartarea diverselor stickere pot fi indepartate in 2 moduri:

1. De pe plastic, lemn, geamuri etc: cu spray pentru mobila Pronto (cel maron, cu cel albastru nu am incercat).

2. De pe tabla: cu polish auto (am testat Prevent, Johnson si inca unul de la Augsburg - nu mai tin minte cum se numeste)

Have fun!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In schimb am luat polish si ceara Turtle Wax, e super meseriasa.

<{POST_SNAPBACK}>

Ceva detalii? Pret, cum se aplica ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

stickerele de pe geamuri se dau jos cu alcool sau solutie de geamuri

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Turtle Wax este gama destul de mare de produse, eu am luat un polish de la ei, si ceara hard-shell. Instructiunile de aplicare sunt pe cutie, in principiu se freaca polish-ul ori cu un burete special, ori cu o carpa de bumbac care sa nu lase scame, pana cand se observa o "matuire" a vopselii, dupa care se lasa sa se usuce. Se indeparteaza usor prin tamponare cu ceva care la fel, sa nu lase scame. Dupa care se aplica ceara, pentru un efect mai bun si de durata al polishului.

Partea cu frecatul nu o detaliez, eu am facut manual, si ia cateva ore bune. Atentie numai sa nu stati cu masina in soare, ci undeva la umbra... eu am facut intr-o hala industriala. Ideea este ca trebuie sa se usuce treptat, sa se zvante.

Modificat de Northman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Turtle Wax este gama destul de mare de produse, eu am luat un polish de la ei, si ceara hard-shell.

Salut.

Incercati la www.turtlewax.ro.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E dat naibii lipiciul ala "siliconic". La umbra pare ca s-a dus, dar in bataia soarelui se vede clar conturul. Am dat cu spray de geamuri, cu spray de mobila... cred ca am incerc si acetona. Fiind pe luneta, mi-e teama sa nu deteriorez chestiilea alea de dezaburie, la Dacie stiu ca erau cumva aplicate deasupra. La VW e altfel?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tot la suprafata sunt si la VW. Mai incearca cu alcool si freaca local cu abnegatie. Eu am dat jos un sticker dupa ce a stat masina mult la soare si era lipiciul foarte moale.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La masina mea care este bleumarin metalizat (Windsor Blue) folosesc cu succes ceara de la Arexons(GlanzWax/cod:7506/cca.10USD/300 ml).Dupa ceruire vopseaua devine parca mai inchisa la culoare si luceste de-ti "faci mustata".Acum a mai aparut o varianta special pentru vopsea metalizata.

Pentru curatarea jantelor folosesc la 2-3 spalari odata Sonax Felden Reiniger(cod:429 200/cca.12 USD/500 ml),dar nu mi se pare foarte eficace.La luna odata dau pe jante cu ceara mentinata mai sus,care si curata si ii da luciu.

Pentru a da aspectul original,mat al pneurilor folosesc spray cu spuma Sonax Reifen Pfleger(cod:435 300/cca.13 USD/400 ml).La aplicari succesive poata sa ramana un aspect lucios,neplacut,dar la urmatoarele 2-3 spalari ale masinii pneurile capata un aspect mat.La acest capitol am folosit mai multe marci(TurtleWax,Simoniz),si nu este nici o diferenta ca rezultat(Simoniz-ul este cel mai ieftin,din pacate n-am mai gasit)

La scoaterea urmei lasate de un sticker am folosit cu succes WD-40!

La aproximativ o luna dau pe geamuri(pe exterior) cu Arexons Windscreen Protection(cod:7085/cca.3,5 USD/250 ml).Este foarte eficient produsul,mai ales la condusul la viteze mari:mai actionez doar sporadic stergatorul.Pe langa asta face si micile zgarieturi de pe geamuri mai putin vizibile.(Sonax-ul are un polish special pentru zgarieturile de pe geam,dar deocamdata nu l-am folosit)

Pe bordul negru mat am dat mai demult(acum vreo 2 luni) cu o emulsie speciala de la Sonax(Tiefen Pfleger Seidenmatt/cod:383 000/cca.15 USD/250 ml),care nu lasa aspectul acela lucios de silicon.Desi au trecut 2 luni inca arata bine(negru,mat,fara luciu)

Pentru restul plasticelor din interiorul masinii,care sunt de culoare crem/bej deschis folosesc ori produsul Sonax de mai sus ori un produs Arexons(TiefenPfleger & Reiniger Seidenmatt/cod:7527/cca.10 USD/500 ml) care da un aspect mat.Pe acest ultim produs l-am luat ca o alternativa la Sonax,l-am incercat pe o mica portiune a dashboard-ului si da un aspect mai lucios decat Sonax-ul(asa ca acum il folosesc la usi,praguri,chedere etc.)

Nu recomand Arexons Bumper Restorer.Am dat pe portiunile din plastic negru de pe barile de protectie si pe spoilerul de plastic dintre praguri.Initial arata OK,dar dupa cateva spalari se exfoliaza.

Pentru intretinerea tapiseriei din piele cel mai bun produs(cel putin pentru tipul de piele din masina mea) este Sonax Leder Pflege(cod:291 141/cca.16 USD/250 ml).Am incercat produse similare de la Arexons(curata bine,dar produsul are un aspect de lapte imbranzit(!) si costa si mai mult) si TurtleWax(este mai ieftin,curata,dar dupa aplicare si stergere in masina persista un miros acrisor!)Daca curatati pentru prima oara tapiseria din piele va recomand produsul de la Sonax,care este sub forma de spray:din pacate merge doar o aplicare/masina,dar curata excelent!(este sub forma de spuma si scoate depunerile dintre cute si pori).

Toate bune!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ohooo se pare ca cineva s-a preocupat foarte mult de masina :(

O intrebare mai am si eu: cum se aplica ceara? :sly:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ceara se aplica cu un burete prin miscari circulare, se lasa sa se usuce si apoi se curata tot prin miscari circulare cu o carpa din bumbac sau o laveta speciala pana se obtine luciul. se recomanda a nu se aplica la soare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu cat te plateste Sonax-ul ???????????????? :sly:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ceara se aplica astfel:

- se spala masina bine de tot si se sterge

- se aplica cu o carpa curata, un strat de ceara nu foarte gros si se freaca usurel pentru a se intinde bine pe toata suprafata masinii...atentie la chedere, nu murdari cu ceara ca e foarte greu sa le cureti

- se lasa la uscat cca. 20-30 minute

- apoi se freaca cu alta carpa curata, bine de tot, cate o arie mica(usa, aripa, capota...) pentru a se putea curata bine de tot ceara deja foarte bine uscata pe tabla

- se repeta operatiunea pentru zonele mai afectate si se ceruiesc doar acestea

Toate operatiunea trebuie ferita de praf.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ohooo se pare ca cineva s-a preocupat foarte mult de masina
toni,sa fi vazut figura celor de spalatoria auto cand au deschis portbagajul pentru a-l curata si au dat de trusa de cosmetice auto :sly:
Cu cat te plateste Sonax-ul ????????????????

deocamdata,as vrea eu :(

Ceara se aplica astfel:

- se spala masina bine de tot si se sterge

- se aplica cu o carpa curata, un strat de ceara nu foarte gros si se freaca usurel pentru a se intinde bine pe toata suprafata masinii...atentie la chedere, nu murdari cu ceara ca e foarte greu sa le cureti

- se lasa la uscat cca. 20-30 minute

- apoi se freaca cu alta carpa curata, bine de tot, cate o arie mica(usa, aripa, capota...) pentru a se putea curata bine de tot ceara deja foarte bine uscata pe tabla

- se repeta operatiunea pentru zonele mai afectate si se ceruiesc doar acestea

Toate operatiunea trebuie ferita de praf.

Vlad MHL,nota 10! (Asa cum a mentionat Vlad,nu aplicati in strat gros,dupa uscare se curata f.greu)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@toni: iar daca esti maniac, casa eviti miscarile circulare pana capata luciu iti poti lua o masina de polishat circulara cu vreo 500 mii (sau iti pot imprumuta eu una :sly: )

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am si eu 2 intrebari:

1. ce polish sa iau pt masina mea: la culoare sau normal-incolor?

2. ce marca de polish si ceara imi recomandati?

merci mult!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru cei interesati am gasit un test in mai multe marci de polish/ceara

http://www.autoexpress.co.uk/product_test/..._and_waxes.html

Din pacate produsele Turtle Wax (care sunt in top) nu apar pe site-ul de la noi.

In acelasi timp am descoperit ca se comercializeaza si la noi produse Meguiar's (de care am auzit multe pe afara), dar preturile de la noi sunt prohibitive.

http://magazin.expertdetailing.ro/subcateg...p?mainc=1&top=1

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In testul cu diferite marci de ceara/polish este si TurtleWax Advanced Clear Vue Wax(cod:T5199) pe care l-am luat si eu,dar l-am folosit o singura data doar pe o aripa.Produsul se aplica un pic diferit si anume dupa aplicare se asteapta 1 minut ptr uscare,se sterge suprafata cu o carpa umectata dupa care se lustruieste cu o carpa uscata.Da un luciu fain,dar se curata f.f. greu.Trebuie sa muncesti din greu pentru a obtine rezultatul dorit.Sau asa cum zice mmneg trebuie dat cu aparatul de polishat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am fost in service la mercedes si am vazut ca ei folosesc produse 3M pentru polishat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!