Jump to content

Consiliere achizitie


Marku
 Share

Postare recomandată

Îmi închide ochiul prețul și tapițeria deschisa la culoare. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Muale: La 10k cam greu de gasit ceva impecabil si cu rulaj mic si bine dotata, asta daca e sa fim realisti. 

Referitor la cele postate de tine: paradoxal, cea cu 240k pare mult mai ingrijita decat cea de Romania. Dupa cum arata scaunul soferului (presupunand ca nu a fost schimbat), masina aia a fost condusa la costum/in stofa. Comenzile nu par zgariate, sterse, plasticele la fel - par nezgariate. Asta din cat se vede in poze.

Din experienta proprie, am mers cu un O2 FL RS adus din DE la 220k rulaj - incredibil cat de inchegata era masina, efectiv nu parea "dezlanata", iar interiorul era impecabil. De asta nu as spune pas unui rulaj mai mare, presupunand ca masina e "tzipla" :) 

Daca esti "blocat" in bugetul asta, eu zic sa le vezi pe amandoua si sa o alegi pe cea mai ingrijita. Ori 150 ori 240, riscul de defecte la rulajul asta e cam tot ala.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@MualeSuperbul meu a fost luat la 215k. Acum are aproape 240k. Chiar am fost cu el pe la tine...

Singura problema pe care am avut-o a fost cu compresorul de AC, pe care l-am schimbat acu vreo 10k. In rest am mai schimbat acum bieletele fata, pentur ca la revizie mi-au zis ca la urmatoarea revizie ar trebui schimbate, dar le-am schimbat preventiv. 

LE: Si singura chestie care ma enerveaza, e lipsa antenei pe plafon... Pierde cam repede semnalul la radio cand ies din localitati...

Modificat de saishnoo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 2/19/2018 at 12:01 PM, saishnoo said:

@Muale

LE: Si singura chestie care ma enerveaza, e lipsa antenei pe plafon... Pierde cam repede semnalul la radio cand ies din localitati...

Ciudat comportament. La mine distanta de receptie este mai mult decat excelenta. Spre exemplu Dance FM Buc il receptionez de la Km 80 al A2 si este doar un exemplu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Domnilor, e "Consiliere Achizitie" aici... va rog sa ramanem pe subiect :) 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

Salut, doresc sa achizitionez o skoda superb 2 motor 2.0 tdi 140 CP an fabricatie intre 2010-2013. Achizitia doresc sa o fac anul viitor cand sper sa mai scada din pret si sa ma incradez undeva pana in 7500 euro. Ma intereseaza costurile de intretinere ale masinii gen revizii, schimbat distributie si alte probleme frecvente daca ma puteti ajuta. Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@catalinglv: vad ca esti la primul tau post, asa ca iti urez Bine ai Venit

Revenind la intrebarea ta, nu vreau sa te dezamagesc, dar la 7500Eur buget, targetand un Superb 2 2013 2.0TDI140, efectiv ceri sa fii victima de samsar. (7.5k este buget de O2 2011-2012, asta presupunand ca vei cauta o masina ingrijita, fara sa vreau sa intru in polemici aici)

Ca sa fiu succint, asa cum ti-a indicat in cuvinte mai putine colegul @vdragos, pana la momentul achizitiei ai timp suficient sa rasfoiesti zona de Superb2 de pe forum, inclusiv topicurile colegilor din zona Masina Mea care au masina pe care o cauti, asta ca sa fii cu temele facute.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salutare,

In cautarile din ultima perioada am trecut de la passat b7 la superb II(facelift) 2013-2014. Am gasit masina la weltauto dar va rog inainte sa dau banii sfatuiti-ma ce verificari as putea sa fac. Plus ca mi se pare dubioasa uzura scaunului soferului pentru 67000 de kilometrii.

Masina costa 14250 euro, echipare Ambition, 170cp, dsg, 2013.

Orice sfat e binevenit.

 

image.png

1440.jpg

Modificat de juice_kk
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@juice_kk: in primul rand, buna alegere ;)

In al doilea rand: este un Superb 2 FL, din primul an de facelift.

Alegerea e buna, Ambition este echipare medie, aveai destule in standard.

Scaunul nu este uzat dincolo de cat ar trebui sa fie uzat la km aia. Nu te lasa pacalit de "albeata" tapiteriei. E o problema tipica la Ambitionurile ne-intretinute cu mare grija. Daca faci un detailing interior, tapiteria va arata ca noua. Apoi, trebuie doar intretinuta periodic. Urma aia pe are o vezi in perna laterala, este din cauza deselor intrari-iesiri din masina, vezi si rulajul mic raportat la anul de fabricatie. Dupa detailing se va vedea foarte putin. 

Dupa felul in care arata plasticul din laterala scaunului soferului, masina pare sa fi fost ingrijita. 

Daca e masina de Weltauto, trebuie sa primesti minim 6 luni garantie pentru ea, cu un carnet de garantie de Weltauto.

O verifici la service autorizat, ceri o verificare de rampa + diagnoza si verifici existenta la zi a tuturor reviziilor, conform carnet de service.

Important: revizia DSG (ulei+filtru) se face la fiecare 60k. Verifica daca la masina asta s-a facut. Daca nu o are facuta si notata si carnet service, poti cere sa ti se faca gratuit, ca si discount la achizitie.

Later edit: hai ca am gasit-o:

https://www.dasweltauto.ro/detail/1019002804?brand=skoda&maxRegYear=2013&minRegYear=2013&modelgroup=skoda-superb

Are garantie 12 luni Weltauto, chiar mai bine. Este un Ambition, care pe langa standard are Bolero si scaune incalzite fata.

Personal, mi se pare foarte ok masina

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru feedback. Si eu sunt incantat de masina. Sambata merg sa o vad si cel mai probabil (daca nu apar defecte la fata locului) o iau.?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@juice_kk: Bravo, iti tinem pumnii, te rog sa revii cu follow up pe ce ai facut :icon_thumright:

Nu uita de povestea cu revizia DSG, in sine este o operatiune care te costa in zona de 1000-1200Ron sa o faci in reprezentanta.

Cei de la AW sunt destul de ok - cel putin din cate am interactionat eu cu ei - ar trebui sa nu fie probleme.

Cere sa fii prezent la verificarea de rampa si diagnoza - arunca un ochi pe dedesubt sa nu fie scurgeri - la km aia trebuie sa fie perfect uscata-  iar scuturile si pragurile sa nu fie lovite - semn de sarit borduri/obstacole. Scuturile merg pe toata podeaua masinii, e usor de urmarit.

Nu are voie sa aiba uzuri in bucsaraie/pivoti/amortizoare, discurile ar trebui sa fie cele originale la km aia.

Sa functioneze tot la interior - desi la uzura normala, masina trebuie sa fie impecabila la rulajul ala.

In rest...nu prea e de zis: platforma este bullet proof, iar pe FL au venit cu niste chestii misto, dincolo de design care e subiectiv - vezi ca ai butoane separate pe portbagaj pentru ridicare "doar capac" sau "capac plus luneta", versus cele pre FL, unde faceai asta din acelasi buton, prin timpul de apasare pe buton.

Inca ceva: asigura-te prin contractul de garantie Weltauto ca daca exemplarul asta are probleme cu pompa de apa (pierderi antigel) ea se schimba pe garantie. Eu cel putin am inceput sa am consum gradual marit de antigel de pe la 30k, iar la 60k am schimbat pompa de apa pe garantie.

Enjoy

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc inca odata, inainte de conversatia asta aveam o jena referitor la seriozitatea celor de la AW, si corectitudinea kilometrilor declarati de ei.

M-ai ajutat mult sa trec peste treaba asta.

Respecte

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@juice_kk: Cu placere, daca pot, ajut fara rezerve.

Si nu uita, ochii mari pe toate actele/CIV-ul masinii/carte service/contract de garantie Weltauto.

Fa-ti un bine, investeste 50Ron si cumpara online de la DNA Auto un raport pentru VIN-ul masinii - vezi ca ai poza in anunt cu seria de sasiu. In raportul ala ai informatii despre rulaj, posibile daune si valoarea lor, etc.

Bafta si sa fie cu noroc :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am sunat la AW si masina provine dintr-un  leasing operațional.  Întrebarea mea ar fi cât de mult complica situația acest lucru?

Citisem ca se practica si datul km înapoi pentru a se sării peste revizii. Cum se poate verifica treaba asta. Sper ca nu devin agasant.

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se citeste memoria de km a cutiei DSG. Daca bate bordul cu cutia e ok, daca cutia arata 0 km sau bordul nu bate cu cutia, kilometrajul e contrafacut.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asta pana acum cativa ani. Mai nou sunt scule dedicate care fac posibila editarea...nu sunt accesibile ca pret insa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

@juice_kk, avand in vedere ca masina e la AW Cluj/Compexit eu nu m-as baga decat cu foarte mare precautie si in plus cu istoricul scos in fata mea.

Am avut doua - trei experiente cu ei si m-au lasat cu un gust mai mult decat amar drept pentru care in lista mea cei de la Cluj sunt la "evita-i orice ar fi".

Fii foarte atent si nu uita sfaturile colegilor de aici.

Mai bine te oftici ca n-ai luat-o decat sa plangi dupa ce dai banii. 

Succes! :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Azi an primit certificatul de garanție (draft). Oare la preț pot sa mai negociez ceva având in vedere ca e deja redus?

Orice părere, mulțumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Gust amar,

Cei de la Compexit Cluj sunt niște țărănoi.

Nu o fi valorând Superbul cât un A8 sau mai stiu eu ce alta scula de 100k dar m-au   tratat cu mare indiferenta. 

Nu știau unde e localizata masina, am gasit-o in fata la Polus dupa vreo ora de căutări. La exterior nu am gasit decât pe haion cateva zgârieturi minore ( cred ca ies la un polish), cauciucuri de vara ( dot 2013  coapte si uzate). Plăcutele de frâna pe gata, discuri Ok. La interior pe stâlpul din dreapta parbrizului o urma (înfundătură) cel putin suspecta pe care inca nu mi-o explic. In rest nu am gasit uzuri mari. Sub capota arăta nasol totul fiind f murdar.

In cartea service ultima intrare la 46000, masina având acum 67000. Cel care păzea mașinile in parcare la Polus avea cheile mașinilor dar nu știa sa ne dea detalii. Mai mult de atât, consilierul de vânzări cu care corespondasem si-a luat o zi de concediu tocmai azi deși il anunțasem ca ajung sa vad masina.

Voi ce ati face in continuare?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!