Jump to content
razy

Problema semnalizare

112 postări în acest subiect de discuţie

yoneko.adr   
yoneko.adr

multumesc pentru poza si schita...

Am verificat azi becul si e bun, 21w. L-am schimbat si stanga cu dreapta inca o data.

Am o dezmembrare mare aproape si am sa caut o centrala sa o probez...

Multumesc pentru sfaturi !

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n   
F l o r i n

corect - cel mai usor asa.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
yoneko.adr   
yoneko.adr

am luat 2 centrale electrice de la dezmembrari sa probez pe masina mea, si... surpriza ! N-am gasit deasupra la pedale nimic asemanator. Am desfacut plasticele de pe acolo insa nu se zareste nimic...

Am gasit o 'cutie neagra' cam 7x7 cm pe care scrie TEMIC, un tablou cu sigurante si un tablou dreptunghiular cu niste relee in el...

E posibil sa nu aiba masina mea asa o centrala ?

Caddy life k2 din 2006...

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Al Bundy   
Al Bundy

TAbloul cu relee e centrala electrica.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n   
F l o r i n

ti-am si pus poza ca sa vezi cum arata.... are releele pe fata iar pe sub el, o sa vezi mufele la centrala. In stanga o sa il gasesti, sub bord.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
yoneko.adr   
yoneko.adr

da, multzam florin, am descarcat poza pe telefon si era intr-adevar sub bord... Probabil nu deschisesem ochii cand am cautat-o prima data...

Am probat cu amandoua, insa trist... Aceeasi problema...

Ce a fost interesant si ma face sa nu dau vina pe c.e. este ca dupa ce am montat alta prima semnalizare la stanga nu inregistra defectul... (la fel facea si cand stergeam eroarea cu vcds) apoi bineinteles, licare mai repede sageata sa imi scrie in bord mesajul stresant !

...

Of... Stie poate cineva vreo metoda sa 'pacalesc' centrala ?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Al Bundy   
Al Bundy

Leaga un bec de semnal pe firul ce duce la semnalizarea respectiva chiar langa mufa ce iese din centrala electrica, asa vezi daca e problema pe fire.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
yoneko.adr   
yoneko.adr

instalation fault !

Am descusut azi instalatia la tripla stg si am observat ca firul original negru+alb este taiat de langa mufa si lasat liber. Iar in tripla in locul firului negru+alb este adus un fir 'extra' de undeva din neant si legat acolo sa functioneze becul. Deci in concluzie este o problema pe instalatie undeva in caroserie...

Si in cazul de fata ma multumesc ca licare becul si ma vede 'nea vasile' din spate cand fac stanga, si da-i pedale...

Si tot o mica problema la care as fi recunoscator comunitatii daca aflu raspuns, e ca intr-o seara jucandu-ma cu vcds am vazut pe acolo modul ala 'american' sa stea semnalizarile aprinse la 50% si l-am activat. Numai ca pe dreapta spate de data asta (pe stanga era problema cu firul) nu mi se aprinde semnalizarea deloc in modul 'american'. Daca dau avarie sau semnalizez merge. M-am uitat la firele din mufa si la numaratoare imi lipseste un fir gri+negru (cred ca am vazut bine). Pe stanga este, pe dreapta e locul liber in mufa...

Ce-o fi asta?

Ca sincer se vede super si din fata si din spate cand sunt cu aere 'of america' si mi-ar placea sa mearga...

Tot respectul pt cine a avut rabdare sa citeasca toata povestea mea...

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n   
F l o r i n

daca nu identifici problema, trage-i circuit nou din centrala electrica.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
cristian-mihai   
cristian-mihai

Va salut. Vreau sa va spun si eu despre problema mea cu semnalizarea. Cand dau semnalizare dreapta se aprinde cea din stanga. Dar se intampla numai cand e frig afara si dureaza cam o jumatate de ora pana se incalzeste masina. Apoi nu mai am probleme toata ziua. Am mai remarcat ca nici faza lunga nu mai merge cateodata. Dar tot asa pana se incalzeste masina. Mai mentionez ca semnalizarea stanga merge bine mereu. Care ar fi problema? Multumesc.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Al Bundy   
Al Bundy

Cred ca din maneta. Dar asta se poate vedea si faca sa desfaci maneta, cu VCDS in blocurile de masura de pe calc de coloana de volan.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristi P   
Cristi P

Buna ziua,

 

Am o problema cu semnalizarea in sensul ca atunci cand semnalizez dreapta se activeaza semnalizarea din stanga.

Fenomenul e neregulat si din cate am observant atunci cand e umezeala ridicata sau pe timp de ploaie.

Am citit ca si alti colegi au avut aceasta problema dar nu am vazut si o rezolvare. (daca este imi cer scuze).

O scanare o sa fac zilele acestea sa vad daca o sa apara ceva pana atunci cateva sfaturi ar fi utile.

 

Multumesc.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n   
F l o r i n

problema este din maneta. Curatata cu un spray de contacte cu alcool izopropilic, gresata... si o sa isi revina.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristi P   
Cristi P

Multumesc de sfat, o sa merg saptamana aceasta la un electrician.

Am facut o scanare ieri si nu am nici o eroare pe partea electrica, deci ramane de verificat maneta.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n   
F l o r i n

nu este de la partea electrica - am mai intalnit problema, am rezolvat-o, este doar de la maneta.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristi P   
Cristi P

Multumesc.

Asa mi-a spus si electricianul aseara. A ramas sa o schimb si daca tot fac asta l-am rugat sa verifice daca se poate monta una cu pilot automat.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n   
F l o r i n

daca ai calculator de bord (vezi consumul, etc) da, merge sa montezi cu tempomat.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristi P   
Cristi P

Rezolvat problema.

 

Am schimbat maneta semnalizare.

A mers montata una cu tempomat.

 

Multumesc pentru sfaturi.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
ViciTDI   
ViciTDI
Salutare! Am aceiasi problema ca DR florinel Postarea patru 10.01.2009 @ 14:08- nu mai merge becul semnalizare stg fata, in rest toate functioneaza si nu-mi da nici o eroare. 

---------------------------------------------------------

Eu am un VW Caddy TDI 1,9 din 2007 Am verificat becul nu e ars.

Au pus baietii la servis aparatul pe ea si in afara de o bujie arsa,nu apare nimic.Martorul in bord sta aprins,semnalizarile fata,spate,aripi merg,mai putin semnalizarea stanga fata.

Cand semnalizez stanga se aude releul cum ticane mai repede insa semnalizarea stanga spate si aripa fata functioneaza normal.

Am masurat  si am ninus pe amandoua firele ce duc la soclu.Pe un fir vine -13V si -11 V cu motorul oprit.Plus nu vine decat daca pornesc motorul, pe un singur fir imi da +1V.Am inversat becurile cu socluri cu tot si amandoua functioneaza pe semnalizarea din dreapta fata.Am curatat lamelele din far .

 

Daca ar fi din releu,cred ca nu ar functiona semnalizarea stanga fata sau poate ca este al wattaj si este legata pe alta cale.

Daca ar fi din maneta,de ce functioneaza cea dupa aripa sau si acolo este legata pe alta cale?

 

Problema a inceput acum vreo 6 luni dar isi revenea din cand in cand.In ultimile dati umblam pe la bec si cand puneam contactul,martorul din bord nu se mai aprindea.Cand dadeam sa semnalizez stanga,semnaliza de de trei ori lumina si sonor in releu normal apoi se aprindea martorul si incepea releu sa tacane repede si semnalizarea stanga fata sa ne se mai aprinda.

 

Ce sa aibe oare,cu ce sa incep?

Releul este acela universal ca la masinile mai vechi sau mai special?

Ma gandeam sa desfac capacul de plastic din stanga si sa probez niste relee dar sunt de VW ce se potrivesc la masinile de prin anii 95.

 

Banuiesc ca nu are sigurante pe toate becurile.

 

Se demonteaza greu blocul de semnalizare,trebuie decuplat aerbegul sa ajung la suruburi?

 

Banuiesc ca daca ma apuc sa trag fire de la aripa o apuca pandaliile si martorul in bord tot aprins ramane.

Modificat de ViciTDI

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n   
F l o r i n

Al tau Caddy nu are releu de semnalizare, ci pleaca din centrala electrica. Masurati continuitatea firelor din centrala pana in far - daca este ok, atunci vezi ce iti pleaca din centrala - e foarte posibil ca problema sa fie din ea, daca verifici cablajul si e ok

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
ViciTDI   
ViciTDI

Multumesc pentru informatii.Am mai facut o diagnoza ieri cu un Autel Maxidas DS708 si imi spune ca are problema pe un bec.Am desfacut capacul la bord si am constatat ca releul este incorporat in placa centrala electrica unde vin releele.Ma consult zilele astea cu un electrician inainte de acumpara placa centrala si blocul de semnalizare si promit ca revin sa spun de unde a fost problema.

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Al Bundy   
Al Bundy

Ce sa faci? Sa cumperi centrala ca nu merge un bec? sa schimbi maneta de semnalizare, cu toate ca ea da semnal in partea respectriva? N-ai decat, daca te dau banii afara din casa....

DAr inainte de asta, ai verificat continuitatea firului de la centrala la bec?

Ai pus un bec la iesirea din centrala sa vezi daca merge?

 

Ala care iti spune sa schimbi centrala, nu este electrician auto.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
ViciTDI   
ViciTDI
Problema este ca am desfacut becul si am masurat firele.Cu motorul pornit imi da +1V pe un fir iar minusul este ok.In centrala intra multe mufe care vin din  instalatie.este un manunchi de fire sub bord si sunt date cu banda.Nu te poti uita la centrala ca manunchiul este prea scurt sa tragi centrala mai in fata.

 

Am decuplat bornele la baterie, scos mufele din centrala,scos centrala afata dar nu stiu care este mufa si nici pinii care ar duc la semnalizarea stanga fata. Daca as afla firele,as desface izolatia si as masura continuitatea pana in fata sau as pune un bec.Pe placa electonica a centralei totul este ok la prima vedere.

 

Banuiesc si eu ca nu ar fi din centrala sau vreo piesa arsa a acesteia ca problema venea cand si cand dar de ceva timp nu isi mai revine.Am luat toate masele la mana de la motor si sub mocheta,curatat dat cu spray si nimic.

Mufele nu sunt oxidate iar masina are 109000 km.Inlatur si ideea ca ar exista carpeli pe undeva. Masina este fabricata in 2007 iar eu o am din 2008 si am luat masina cu 30 000 km parcursi.  Am incarcat pe acest link niste poze.Nu stiu sa le incarc aici.

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
paulino79   
paulino79

Buna. Scuze ca postez aici, am o skoda octavia berlina din 2000, 1.9 tdi, care practic e aceeasi treaba cu golf 4. Am intampinat o problema care se repeta din cand in cand. In timpul mersului. Cateodata la semnalizarea schimbarii directiei de mers, releul de semnalizare ticaie foarte repede . Am oprit masina sa vad ce se intampla si am observat ca nu merg semnalizarile pe spate. Am pornit avariile care ticaie normal dar nu merg numai pe fata. pe spate nu merg. Am auzit un ticait in portbagaj si am demontat capitonajul. Aici am dat de un releu de semnalizare si de un fir cu o siguranta de 10A. Am scos siguranta si totul a revenit la normal. Semnalizarile mergeau normal fata spate. Am observat ca sigurnta e de la becul de iluminat portbagaj. Totul functioneaza normal acum. dar din cand in cand imi apare problema aceasta. Aveti idee ce poate fi? Noroc bun!

Modificat de paulino79

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
F l o r i n   
F l o r i n

Buna. Scuze ca postez aici, am o skoda octavia berlina din 2000, 1.9 tdi, care practic e aceeasi treaba cu golf 4. Am intampinat o problema care se repeta din cand in cand. In timpul mersului. Cateodata la semnalizarea schimbarii directiei de mers, releul de semnalizare ticaie foarte repede . Am oprit masina sa vad ce se intampla si am observat ca nu merg semnalizarile pe spate. Am pornit avariile care ticaie normal dar nu merg numai pe fata. pe spate nu merg. Am auzit un ticait in portbagaj si am demontat capitonajul. Aici am dat de un releu de semnalizare si de un fir cu o siguranta de 10A. Am scos siguranta si totul a revenit la normal. Semnalizarile mergeau normal fata spate. Am observat ca sigurnta e de la becul de iluminat portbagaj. Totul functioneaza normal acum. dar din cand in cand imi apare problema aceasta. Aveti idee ce poate fi? Noroc bun!

 

din pacate la masina ta, se pare ca au fost facute niste improvizatii - tot din pacate, descrierea ta nu este suficienta, pt a te ajuta in remedierea defectului. Fa cateva poze, sa vedem pe ce fire este legata, etc.....

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×