Jump to content

Bateriile Rombat o tzeapa pentru romani ?


cezarsv
 Share

Postare recomandată

Dilema asta am avut-o si eu, dar am rezolvat-o prin achizitia unei noi baterii (economice, cei drept...) de la reprezentanta.

Modificat de janos
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dacă sunt la ~același preț, ia Varta, dacă nu, ia-o pe cea mai ieftină. Eu personal aș lua bateria cu curentul de pornire mai mic, asta înseamnă plăci mai groase și mai trainice. Deși am impresia că doar autocolantele și marketingul diferă.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fost in situatia ta si am luat tot rombat, pt ca mi s-a parut mai important curentul la pornire mai mare ; inainte sa ma lase cea veche, dadea semne de oboseala la temperaturi sub 0 grade la prima pornire.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Atunci o sa aleg si eu Rombat.Si acum cu temperaturile astea scazute cum e pornirea daca o lasi macar o zi,doua?Si la mine de cand a dat frigul se chinui grav sa porneasca dupa 12 ore.Cat a fost cald nu am avut probleme.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chiar si dupa o saptamana sau 2 nu ar trebui sa fie probleme la pornire.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fost cu o baterie ROMBAT pentru garantie si am fost umilit asa cum numai pentru un produs romanesc poti sa patesti. Pentru ca nu aveam hartiile in regula, desi aveam factura cu chitanta,acesti mari profesionisti m-au refuzat plicticosi.Dupa ce am sunat pe la directorii de la ROMBAT(dupa 1 ora!!), au venit aceiasi profesionisti si mi-au spus ca trebuie sa trec cu pixul datele mele.Credeti ca gata??!!!
Nuuuu!!! S-a uitat nenea la masina, a vazut ca incarca alternatorul si a inceput sa-mi puna intrebari ce motor, benzina, etc si cu mare satisfactie mi-a spus nu poate sa-mi dea garantie pentru ca bateria este "subdimensionata" desi o luasem cu mult peste ce recomanda constructorul masinii...
Daca vreti sa fiti umiliti, cumparati acest produs romanesc ROMBAT si duceti-va acolo!Nici nu vreau sa-mi imaginez ce patesti daca patesti ceva pe bune cu garantia...Deci cat de buna este bateria...nu stiu!
P.S Vanzatorul mi-a schimbat Rombat-ul bateria cu o VARTA si uite ca...totul a decurs normal
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Luna trecuta am inlocuit bateriile la BMW cat si CC.

La CC am ales un Rombat premier, garantie 3 ani, cu doar o verificare dupa montaj.

Si la ger de acuma (-15) porneste foarte bine masina, se invarte mai bine fata de vechiul varta (2.0tsi).
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu te entuziasma, bateria ta e nouă!

Eu sunt în a 4-a iarnă cu un Rombat Premier de 74Ah, pornește fără bâlbâieli, în condițiile în care fac doar drumuri scurte! (30 minute dimineata și 15 minute după-masa). Cred că mă va ține cel puțin încă o iarnă!


Așa "țepe" să tot iei cu Rombat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

"Țeapa" mea a intrat în a 7-a iarna și învârte încă destul de bine. Rombat Premier75Ah și navetă zilnică de 7km(15-20 minute).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bun am mers si eu ca tot romanul  sa iau o baterie romaneasca Rombat. AM avut pana acum una Banner m-a tinut din 2010 pana acum daca tin bine minte.  Oameni m-au intrebat ce motor am i-am zis 2.5 tdi   raspuns:" pfooai  mare!"   trebuie minim 100ah.  le-am zis oamenilor ca de fabrica am avut una de 72 ah.  Mi s-a spus ca ei nu pot sa imi vanda o baterie asa mica si ca ce am eu nevoie  .. 550 roni !      Normal ca am facut o moaca e prost si am intrebat ca ce sortiment de baterie e aia de e asa scumpa si ca nu este o baterie dintr-o clasa inferioara mai eftina gen Tornada sau Pilot? Nu de alta dar eu cu masina de la  semnatura efectuez 80% extraurban si de pornit porneste foarte usor.

 Omu foarte meticulos mi-a scos un catalog in care mi-a aratat ca aia e singura baterie Rombat care se potriveste la mine... asa ca am plecat.  Oricum pretzul cred ca era cu 100 de lei mai scump decat ce gaseam online.  Exact acelasi lucru s-a intamplat si la urmatorul centru Rombat  pe care l-am vizitat.

Asa ca fain frumos am sprijinit economia altei tzari si am luat o Varta Silver de 74 Ah cum foarte bine i-a dat in configuratorul omului de la piese auto. 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Deci are catalog Rombat probleme fundamentale (voit sau nu).

Hm da, pentru BMW-ul din 76 catalogul prescrie o baterie de 95Ah, unde din fabrica are 55.

Modificat de bartro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Eu am luat un Rombat Premier de 12V75Ah in Februarie pentru masina din semnatura de la centrul din Cluj, de pe Str. Siretului. Oamenii foarte amabili, mi-au dat jos bateria veche, mi-au montat-o pe aia noua, 3 ani garantie, 330 lei, nimic de comentat vizavi de faptul ca masina are numere de Germania.

Decat sa iau o Varta sau un Bosch (ambele pe la 100-110 Euro) si doar doi ani garantie, mai bine un Rombat la 73 si am sprijinit si economia nationala :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am vrut sa am incredere in acumulatorii Rombat, si asa am achizitionat una EFB 70Ah, care a functionat 1.5 ani, dar de cateva luni functia start/stop nu a mai functionat nici dupa un drum de 1000km! Pornea cum trebuia, uneroi la frig invartea de 2-3 ori dar pornea fara probleme! Asadar m-am dus la service sa o verifice, fara se se uite i-au si pus diagnosticul, baterie descarcata! Acum cerand explicatii la faptul ca masina porneste, doar functia start/stop nu merge, seful de atelier mi-a spus ca niciodata alternatorul autoturismului nu va incarca o baterie descarcata ci doar o va mentinte la un anumit nivel! Descarcarile ar fi pozitii /faruri/radio/becuri interioare folosite atunci cand masina nu e pornita! Incarcarea se face intotdeauna cu un redresor! Astept cu nerabrade sa ma sune dupa ce verifica bateria.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Gata am revenit la ei si mi-au înlocuit acumulatorul cu unul nou, cel vechi nu mai tinea curentul acasă! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ce aberatii.... ca alternatorul nu incarca bateria, doar o mentine... 

Atunci sa imi explice el de ce acumulatorul meu , original din fabrica, Varta de 62Ah cu 540 A curent pornire, am folosit-o de cateva orisa pornesc alte masini si am descarcat-o destul de bine, am pus-o inapoi pe masina si am facut cativa km de fiecare data. Si s-a incarcat. Si nu am incarcat-o pe redresor niciodata. Si face 8 ani in septembrie anul acesta.

Chiar as vrea sa aud o explicatie pentru treaba asta..... 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aternatorul incarca bateria iar releul spune cat :)

 

Alternatorul incarca bateria iar releul spune cat :)

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

gabi, crede-ma ca stiu ce vorbesc, Nu e adevarat ca doar pe redresor se incarca bateria.

Daca e asa cum zice nenea ala, de ce o baterie moarta se reincarca dupa cativa km? si de ce un Midtronics o testeaza si o vede corespunzatoare, cu tensiune de repaus de 12.6? si fara sulfatare sau alte probleme ? Si de ce mai merge ani buni fara sa vada redresorul ? 

Crede-ma ca o baterie care nu s-a reincarcat pe masina dupa un drum mai lung, nu se mai incarca nici pe redresor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@GABIVVX Daca ai fi citit cu atentie ce scrie chiar in linkul pus de tine, ai fi descoperit jos, la punctul 2, informatii despre felul in care un alternator INCARCA (nu MENTINE) o baterie. :) (oricum, mie nu mi-e clar ce intelegi tu prin "mentine")

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@andrei_221,de cate ori ti-a venit o masina cu o baterie moarta cu incarcarea perfecta...care a fost pusa pe redresor si apoi si-a revenit miraculos?

De cate ori ai salvat o baterie dupa ce a fost pusa pe redresor ?

Daca era cum spui tu...ce draq mai sunt pe piata milioane de modele de redresoare de diferite modele si marimi ?

Nu era de ajuns sa dam bateria de la o masina la alta si gata redresorul iesea din schema ?

Monteaza pe o masina o baterie moarta care a fost tinuta pe redresor,dupa ce porneste masina mergi cu ea pana unde vrei tu ..pana in Olanda.:biggrin:...si apoi vezi daca a doua zi dimineata mai porneste masina cu bateria moarta.

Toate depozitele de acumulatori care se respecta,au in dotate aparate care masoare durata de viata si stadiul  de incarcare a bateriei....daca bateria este de multa vreme in depozit...se incarca.In mod normal puteau sa vanda bateriile si asa ca erau incarcate de masini....dar corect si cinstit este sa fie incarcata bateria daca depaseste in stationare 6 luni in depozit.

Din cauza asta apar si problemele cu baterii identice care au avut durata de viata foarte diferita una fata de alta.

http://echipament-service.autowebshop.ro/p/73/intretinere-acumulatori-forex-tester-baterie-bt501-cu-imprimanta/

https://www.bateriiauto.net/intrebari/de-ce-sunt-obligatorii-masuratorile-pentru-garantie.html

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic să reveniţi la subiect, bateriile Rombat.
 Dacă doriţi să discutaţi despre probleme legate de încărcare deschideţi un topic la Tehnic (am verificat puţin şi nu este unul strict pe tema asta) şi mut discuţia aceasta acolo.

Oricum nu o să vă înţelegeţi pentru că vorbiţi despre lucruri diferite: Andrei zice de recuperarea energiei pe care o pierde bateria la pornire, iar Gabi de încărcarea bateriei care s-a descărcat accidental.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca sa inchid discutia,eu m-am referit exclusiv la faptul ca un acumulator descarcat din anumite motive (stationare in depozit,masina cu regim zilnic de mers pe distanta scurta,consumatori in standby,masina stationata pe perioada lunga,probleme incarcare,folosirea consumatorilor cu motorul oprit..etc) isi poate recapata energia optima doar daca este supusa unei incarcari corecte cu un redresor adecvat.

Niciodata alternatorul nu o sa aiba capacitatea de a regenera o baterie asa cum o face un redresor.

Mi-au trecut prin mana sute de baterii de diferite tipuri si de fabricanti diferiti,au fost cazuri cand au fost probleme cu ele si atunci cand m-am lovit de problemele respective m-am interesat su am discutat DIRECT cu oameni care sunt specialisti si se ocupa de garantii si in general de mentenanta bateriilor.

Pe scurt si la final:ai bateria descarcata -REDRESOR si nu te pacalii cu gandul ca o incarca ALTERNATORUL.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

În seara asta mi-am luat și eu "țeapă" cu bateria Rombat de pe Golf (2.0 TDi BKD). Fără nici un semn premonitoriu, în mijlocul verii, și-a dat demisia.

Inițial am avut impresia că bateria are 4 ani, dar la o mai atentă analiză și verificare cu memoria soției (care nu mă lasă niciodată la greu :) ), mi-am dat seama ca acumulatorul are de fapt 6 ani.

Așa "țepe" să tot iau. Și nici nu cred că e vârful lor de gama. Verific mâine dimineață si vă zic ce gamă și amperaj este.

Nu vă mai zic ce bine a pornit astă-iarna, deși era al șaselea astfel de anotimp (nu a dat măcar o dată semne de răzvrătire).

Pe de altă parte, în seara asta mi-a dat perversa de pe Târgu Ocna, de nu înțelegeam ce se întâmplă cu mașina mea. :)

Următoarea va fi tot Rombat, fără ezitare. Probabil că Premier și 80 sau 75 Ah (în funcție de ce recomanda și nenea de acolo).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bateria se cumpara dupa catalogul celor de la Rombat, asta daca vrei sa beneficiezi de garantie fara absolut nici un comentariu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe mine m-a lasat de curand bateria de pe masina si cum eram in criza de timp, am trecut pe la un magazin de piese auto din Sibiu si am luat una: Rombat 12V80AH... parca cu 760 A . Am vrut sa iau mai mica, dar ala nu ca pentru motorul tau trebuie de 80AH. Bine...sa vedem cat o sa tina acum. (3 ani cat e garantia ar trebui sa am liniste).

OT: Cea veche, era una no name...luata  de prin germania, cu borna stantata cu saptamana 13 din 2003. Mai avea si o eticheta pe undeva cu 10/2012.  I-a ajuns... End OT.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!