Jump to content

Bateriile Rombat o tzeapa pentru romani ?


cezarsv
 Share

Postare recomandată

Acum 2 saptamani am venit acasa de la job..eram pe fuga,trebuia sa plec la o nunta in provincie.Am uitat cd de la masina mergand..a mers pana a consumat acumulatorul,in jur de 35 ore.Cand am ajuns acasa duminica seara..nici macar nu se mai deschidea masina.Luni dimineatza i-am dat curent de la alta masina.A pornit fara probleme.Nu am pus bateria la redresor.Dupa o saptamana sa inverzit iar,,becul,,acumulatorului.Baterie e un rombat calciu 62 ah achizitionata acum 3 ani.Nu vreau sa influentez parerile voastre..doar am relatat patania mea. :blah:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am descarcat de 2 ori un Bosch Silver pe alta masina(supernova).ambele situatii identice

Am lasat proiectoarele aprinse vreo 6 ore,s-a descarcat complet,moarta.Neavand de ales,am deconectat bornele si apoi am plecat cateva ore,in speranta ca isi va revine.M-am intors dupa 4 ore am reconectat bornele si dupa o cheie luuunga masina a pornit.

1 an jumate mai tarziu ,la fel uit proiectoarele aprinse dar ceva mai putin 3-4 ore,vin deconectez bornele,o las 4-5 ore si apoi porneste normal.

Niciodata nu a vazut redresor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La fel si cu Caranda, sunt ok, nu se compara cu un bosch silver sau altele mai scumpe, dar sunt la fel de bune precum Rombat. Am de 1 an si jumatate, nu am pus redresor pe ea si nu are nici macar o problema

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

... Macar luai Varta Black Series mai ieftina ca rombat,e la oferta acum la 275 RON la 74A

Unde ai gasit la pretul asta? Ca ma lasa si pe mine bateria la O1.

Modificat de VNB
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E in Bucuresti ,langa mine(pe sos Stefan Cel Mare vis-a-vis de IGP) e un magazin Varta,are in continuare promotia asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc. Vad ca ai revenit la poza veche.

Modificat de VNB
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Hudrea stii cumva si ce preturi sunt la bateriile de 60-62A la magazinul de care ai pomenit? Mi se par foarte bune preturile :).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu vreau sa aduc vreun prejudiciu moral sau de alta natura firmei Rombat, insa imi exprim parerea: am cumparat o baterie ROMBAT de la Autocenter Iasi. Dupa exact 2 ani si o saptamana de la achizitei, (deci iesita de curand din garantie), in plina vara, ajung cu masina acasa, totul normal, iar dupa 10 minute cand vreau sa pornesc, moarta. Mi se reseteaza ceasul de bord, etc etc. O imping si pornesc pana la un service. Acolo opresc, iar cand ii dau mecanicii cheie...nimic. Pun "robotelul" si porneste "la sfert".

Imi zice nenea mecanicu': " bateria nene". cand dau jos bateria de pe masina, ma uitam dupa specificatii ca sa cumpar una la fel si ce credeti ca vad??? ::::>>>> Fabricata in 2005. Pai cum dracu sa nu se arda 2 elementi - dupa spusele mecanicului - daca ea, bateria, e expirata fizic?

acum am un bosch silver! sper sa ma tina macar 3 ani!

PS: cum spuneam si la inceputul postului: eu nu zic ca Rombat nu fabrica baterii bune, insa cascati ochii la data fabricatiei cand achizitionati o baterie, fie ea si bosch, rombat sau noname!

Modificat de alex_Silva
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Am luat un Rombat Premier fabricat in noiembrie. Pana acum totul e bine si frumos. Va recomand sa cumparati din magazinul de desfacere al fabricii. In Cluj sunt 3.

Modificat de PTDA
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@alex_Silva..in cazul tau tu ai fost de vina...trebuia sa belesti ochii la data fabricatiei.Pt ceei care vor sa achizitioneze batarii rombat o sa postez datele de identificare(sunt stantate pe baterie partea superioare cu bornele) ale bateriei care trebuie sa corespunda cu data fabricatiei de pe talonul de garantie.Nu ma intelegeti gresit...nu fac reclama,fiecare din noi achizitioneaza ce marca vrea.

post-64586-0-68120600-1318484804_thumb.j

post-64586-0-31968500-1318484936_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut,

In Ianuarie Romabat Tornado 75 de pe masina ar fi implinit 5 ani .A decedat ieri. Sunt in cautare de oferte.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Rombat premier. Cumpara cu incredere direct din magazinul lor de desfacere.

Modificat de PTDA
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce concluzie? Din ceea ce ai scris tu mai sus nu exista nicio concluzie de tras. Eventual pretul foarte mic al bateriei Varta, care cu siguranta nu este un semn bun, ci mai degraba ridica MARI semne de intrebare.

Si ca un fapt, cum ca o "super-baterie" Bosch te-a tinut 4 ani, pe cand sunt destui pe-aici care au mers mult mai mult de-atat cu un Rombat entry level.

Colegu' Bogumil, deci pretul la Varta este problema?? Ca e prea ieftin??? Nu faptul ca bateriile fabricate pe plaiurile mioritice sunt la pret de firme consacrate? Adica tu pui egal intre Varta si Rombat? Daca da, numai am nimic de zis...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

varta e mama si tata lor, insa probabil este o promotie care face curat prin depozit, ca incep sa se apropie de expirare. mai bine ceva mai scump insa cu data certa, ca sa nu cumperi alta baterie noua peste 2-3 ani. macar 5 ani trebuie sa tina fara probleme o baterie buna, spre 7 ani una foarte buna. normal daca si masina functioneaza bine, adica alternator, etc. si mergi cu ea destul de des, daca mergi doar de 2 ori pe an atunci nici mama bateriilor nu poate sa tina 7 ani.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Azi m-am intalnit cu proprietarul fostei mele masini (Golf4),care isi cumpara alta baterie Rombat ,deoarece bateria veche cumparata de mine in februarie 2005 o baga pe logan,inca mai are curent destul pe ea. :lol:

Deci in februarie face 7 ani pe masina si in august 8 ani de cand a iesit din fabrica,eu unu zic ca sta bine" in ring" cu una de import.Am pus doua poze cu bateria de pe masina mea , are doi ani si ochiul verde inca :icon_cheesygrin: , daca ma mai tine trei voi fi fff.multumit,merge fff. bine deocamdata. :icon_thumright:

Ce sa-i faci,nu tot ce e Romanesc e prost, se faceau multe lucruri bune si la noi dar le-au stricat altii. STIMA

post-88683-0-08615400-1321706218_thumb.j

post-88683-0-05356800-1321706225_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Perfect adevarat.....dar nici garantat nu e ca te tine cu anii.....si asta e valabil pentru orice marca de acumulatori. Sincer, daca ar tine 7 ani toate Rombat....era bataie pe ele.

Oricum, la baterie conteaza foarte multe regimul de functionare, modul de incarcare care-l asigura masina, etc.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

conteaza toate clar, insa este dovedit stiintific ca atat cat dai cam atat si face, oricum cred ca numai un roman ar monta un rombat pe o masina de peste 30k, poate din patriotism, poate din alte cauze.

:)

nu zic ca rombat este rau, la opelul kadett am fost multumit de marca asta, insa de la polo in sus parca merita masina ceva mai interesant, nu cred ca sunt diferente uriase, vad ca o varta black dinamic de 45 ah costa doar 170 lei.

asa cum una este sa spui ca ai un logan, la care merge si rombat, si alta este sa spui ca ai un golf, skoda, audi si o baterie varta, bosch, etc.

pentru mine asa ceva e ca si cum ai merge imbracat in trening la o nunta, ai ceva haine pe tine, insa clar nu este ce trebuie.

:)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ondin: conteaza toate clar, insa este dovedit stiintific ca atat cat dai cam atat si face, oricum cred ca numai un roman ar monta un rombat pe o masina de peste 30k, poate din patriotism, poate din alte cauze.

Total gresit colegu,nici din patriotism,nici din alte cauze,cu atat mai mult ca roman.Am luat Rombat ca un simplu client multumit de produsele lor si cunosc si din aia care isi iau masini mult mai scumpe si mananca cartofi si fasole, ca de atat le-a ramas .Golful cand l-am adus in dcembrie 2004 avea aproape 3 ani cu bateriea originala Varta care a murit in februarie 2005.

Si crede-ma castig destul de bine ca sa nu merg la nunti in trening. :lol: STIMA

Modificat de forceturbo
Bold nejustificat
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Colegamente

Nu generaliza parerea ta ca fiind universal valabila.

Eu am avut pe vechea masina fabricata in 1989 Rombat

Golfu din 2001 a venit cu Varta, si a murit bateria dupa ani buni de functionare.

Am luat 2 Rombat dupa aceasta si cu ambele am dat chicks.(desi am rude in fabrica de la Bistrita si la indemnul lor am luat bateriile, asa ca fara patriotism, intereseaza calitatea si performanta)

Am trecut pe Varta si sunt multumit, se simte pe ea diferenta.

Mai mult decat atat, stima fabricii de la Bistrita, e ok. dar e Romaneasca,asta spune multe.

Iar de castigat, fiecare dupa ale lui, unii mai mult, altii mai putin, sanatosi sa fim.

Toate cele bune

Modificat de joky
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Orice acumulator auto, in ziua de azi, (ca mai orice de altfel) e la ghici, indiferent de brand.

De gamele entry level si nu numai, de la branduri cunoscute, facute de Rombat si altii, dar "stickerite" cu eticheta lor ce spunem ?

Desigur, mai mult retorica chestiunea, pt ca (inca) sunt destui care daca vad scris vreun "mare" brand, gata aia e "da shit".

Sunt oarecare diferente in ceea ce priveste sansa la ruleta ruseasca, insa pt sanse o idee mai bune trebuie sa mergem pe gamele medii si de top ale acelor branduri; oricum ar fi, tot la ghici ramane.

Marca Akuma, cel mai probabil, nu spune mai nimic multora; mai mult, erau cativa care au avut ceva probleme reale cu acesti acumulatori pe Skodele lor (majoritatea benzinare -> capacitate mai mica). Pe Fabia din semnatura isi face datoria cu brio acest acumulator, din Martie 2006; mai e putin si face 6 ani (sper sa-i si implineasca). Si-a facut datoria fara nazuri si la -25-26 grade; iarna trecuta a prins cel putin -20 de grade si a pornit din prima fara emotii si avea 4,8 ani.

Pt o alta masina, 1,6 benzinar, am cumparat recent un Rombat MTR (Rombat Premier) 55Ah si 540A, la pretul de 250 ron; daca tine, fara emotii, 4 ani (in cazul in care va mai fi masina la mine in curte si atunci) ma voi declara cel putin multumit.

Fiecare intelege ce vrea si face cum doreste; doar ca generalizarile nu (mai) sunt bune deloc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

joky;: Ce ai??? Te-am indemanat cumva cumva sa-ti cumperi Rombat ??? M-am declarat cumva patriot ??? Colegamente :lol: , fiecare isi cumpara ce vrea ,sant la a doua baterie Rombat si deocamdata multumit, atat si nimic mai mult.

Sper ca m-am facut inteles si lasa afirmatia asta( Nu generaliza parerea ta ca fiind universal valabila.) pentru tine.

,

Modificat de forceturbo
Bold nejustificat
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ondin'

Ce afirmatie lipsita de gandire. Eu am avut acumulator Akuma pe Octavia si a tinut 6 ierni, in conditiile in care umblu 90% din timp in oras. In octombrie am luat un Rombat, si nu pt ca sunt zgarcit sau patriot, ci pt ca am auzit multe lucruri bune despre Rombat. Nu am pretentia sa tina 7 ani, 4 imi ajung, pt ca am dat pe ea 300 lei TVA inclus. De ce sa dau 600 lei pe o Varta care face acelasi lucru in aceleasi conditii? Numai pt brand? Si cine imi garanteaza ca Varta tine 7 ani? Defapt e garantata 2 ani, exact ca si Rombat.

Si cu ce e mai buna Akuma (montata de fabrica) decat Rombat? Cu toate astea a mers mult mai mult decat multe Varta de pe forum.

In incheiere iti spun ca masina mea a fost 25000 EUR, dar din diferenta aia de 300 lei dintre Varta si Rombat prefer sa imi cumpar un rulment.

PTDA nu mai da quote te rog e de ajuns numele la cine faci referire .Multumesc

Modificat de flotouran95
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!