Jump to content

[DIY] Rezolvare problema troncanit portbagaj


bamse
 Share

Postare recomandată

Astazi, ajungand la capatul puterilor din cauza zgomotului provocat de la capacul de portbagaj (placa pe care se afla si jaluzeaua) m-am hotarat sa rezolv problema. Am cautat si am gasit aici un DIY insa nu mi-a placut cum arata, practic impune lipirea unor scai pe placa de portbagaj si ornamentul de la hayon ... deloc estetic.

Piese necesare:

1. una bucata tampon hayon Golf Mk5 1J6867815A 71N

2. bormasina cu spiral subtire (eu am folosit 1.5)

3. fierastrau pneumatic (insa se poate folosi orice de la un cutter la panza atata timp cat aveti indemanare)

5. patent pentru a trage de tampon sa intre in locas

Am comandat piesa 1J6867815A 71N (care costa cativa lei) care este pusa pe ornamentul de la hayon la Golf Mk5.

pb010051db4.th.jpgthpix.gif

Dimensiunea tamponului cauciucat este de 26mm, atat de lunga trebuie sa fie si gaura pe care o vom da in placa de la porbagaj (este mai eficient decat sa dam gaura in ornamentul de hayon, pentru ca acolo se afla si motorasul de la stergatorul de luneta)

pb010052pl1.th.jpg

Cu hayonul deschis si inchis, cautati pozitia ideala pentru amplasarea tamponului (sau puteti sa va luati dupa pozitia unde am montat eu)

pb010047nd0.th.jpg pb010048ij6.th.jpg

Cu o bormasina si un burghiu cat mai subtire (in cazul meu de 1.5) am dat o gaura in centru, iar cu fierastraul pneumatic am lungit-o stanga - dreapta exact 26mm

pb010049xo4.th.jpg pb010054hn7.th.jpg pb010053cc1.th.jpg

Dupa care, nu mai ramane decat sa largiti gaura, putin cate putin, pana cand tamponul va intra si va ramane pe pozitie (sa nu aibe joc). Veti avea nevoie de un patent cu care sa trageti de coada tamponului (insa cu grija pentru ca eu am rupt o bucata :unsure: bin ca aveam una de rezerva) ... asa ar trebui sa arate la final

pb010055kg8.th.jpg pb010056hb2.th.jpg

Sunt foarte multumit de cum a iesit, nu se mai aude nici un zgomot in partea de spate, indiferent de hopurile sau gropicelele in care dau si pe de-asupra arata foarte "OEM" :blink:

Sper sa va fie de folos.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • cogdao pinned şi locked this topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!