Jump to content

Diferenta Motor 1,4 75 Cai Fata De 1,4 101 Cai


ksi_id
 Share

Postare recomandată

Revin cu ceva impresii, dupa o calatorie de 1200 km (Bucuresti - Sibiu - Arad - Timisoara si retur). In primul rand, vreau sa precizez ca motorul se comporta admirabil, consumul a fost undeva aproape de 7 litri la 100 km, avand in vedere ca pe 600 km am scos medie orara de 85 km/h. La urcare, pe panta, e destul de greu sa accelerezi, trebuie sa schimbi mereu in treapta inferioara, mai ales pe Dealul Negru, unde depasirile trebuia sa le faci rapid, avand in vedere ca dublarea benzilor se face doar pe cateva sute de metri.

La depasirea tirurilor, desi rulam cu treapta a patra la 80-90 km/h, era necesara retrogradarea in treapta a treia, pentru a executa o depasire rapida. In plus, au fost cazuri in care am accelerat in treapta a treia pana la limitarea de turatie, undeva la 5800 rpm. Cu toate acestea, am avut tovarasi de drum un Audi TT modelul anterior 3,2 V6, un Mercedes E-class si un Volvo S60, alaturi de care m-am tinut tot timpul intre Deva si Arad fara nici o problema.

Sunt foarte multumit de motorasul asta si ma felicit ca nu am ales fratele mai subnutrit 1,2 HTP. Probabil ca 1,6 ar fi fost alegerea perfecta, insa pe Ibiza 6L aceasta motorizare nu era disponibila. Probabil ca daca ar fi sa iau din nou Ibiza, vorbind ipotetic, as lua sigur motorizarea 1.6.

Modificat de cristian
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Cristian

    13

  • Cornel.B

    6

  • ksi_id

    5

  • szintyjanos

    4

Asta cu retrogradarea la treapta a 3-a in depasire o fac si eu, chiar daca am frumoasa "herghelie" de 100 de cai.

Este o masura de siguranta pe care o apreciez mult de tot, tinand cont ca acum 3 ani, intre Bacau si Adjud era sa o patesc destul de urat.

Ce s-a intamplat, mergeam pe banda de langa axul drumului, in fata mea un TIR care a iesit din banda lui, eu sa trec pe langa el cu a 5-a, aveam cam 110, din fata venea un Mitsubishi Pajero, caruia i-a intrat pe banda un TIR, asta cu Pajero intra pe banda mea, eu ma chinuiam sa trec de TIR-ul de langa mine si in ultima secunda am realizat ca trebui sa trec in a3-a ca sa iau un pic de accelaratie sa trec pe langa TIR si sa intru in fata lui.

In ultima secunda am facut asta, iar ala cu Pajero a trecut la 1 cm de oglinda mea stanga.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Lipsa de cuplu isi face simtita prezenta la motoarele Otto aspirate normal.

Modificat de drw99
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cornel... si eu am patit o chestie urata cu un tir si de atunci practic ce am scris mai sus destul de des. Oricum, diferenta intre 1.4 75 si 100 e aproape nula, doar de putere, avand in vedere ca cel de 100 CP are 1 NM in plus fata de cel de 75 CP. Probabil un motor de cilindree mai mare sau un motor turbo s-ar fi comportat altfel. Sunt ok si astea aspirate care le avem, insa trebuie sa anticipezi totul cu ceva timp inainte.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am avut o Cordoba 2006 cu motorul de 1.4 - 101cp, si am fost extrem de multumit de el, pacat ca a trebuit sa vand masina din motive financiare. Intradevar cum spunea cineva cu cateva posturi mai in urma, diferenta fata de cel de 75cp este in primul rand cuplul maxim pe care il ai undeva mai sus, la peste 4000 rpm. In rest diferenta de cai putere se va simti de la treapta 3 in sus si la vit max, pentru simplul fapt ca este ceva mai lung in ture, cert este ca se simte aceasta diferenta DOAR daca motorul este dus sus in ture, si evident daca alimentezi cu benzina 100, sau cel putin cum am apucat sa o testez cu benzina de austria si germania vreo 2000 de km. Eu unul spun sincer, mare pacat ca nu mai exista acest motor in productie cu varianta de 101cp, era unul foarte reusit, si la fel ca orice 1.4 benzinar ieftin la intretinere. Diferenta aproape nula intre ele nu stiu daca se poate spune pentru ca e vorba totusi de 26cp diferenta care in cazuri extreme, ma refer la depasiri, ai mare nevoie de ei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

Nu cred ca se poate spune ca diferenta intre 1.4 75 si cel de 101 este nula cum se spunea mai sus. Nu cred ca cei cu 75 cai viseaza la o viteza maxima de 198 cat am prins cu ea in linie dreapta. ca sa nu mai zic ca ibizele cu motorul asta au discuri pe spate deci o franare mult mai buna.

Modificat de vw golf 2001
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!