Jump to content

Golf V 1.9tdi Sau 1.4 Mpi?


emilu
 Share

Postare recomandată

Eu la matiz am 8% in oras ,e drept in bucuresti, iar un golf cred ca consuma mai mult de 10% urban, dieselul e sfant la consum asta e .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • emilu

    4

  • c6t9

    4

  • vali_devill

    4

  • soila

    4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Eu as alege 1,9 TDI! De ce? E un motor fiabil, consuma putin, are ceva cuplu, si daca nu iti place cum trage, il poti chipui din cauza turbinei. Lucru pe care la 1,4 nu are sens sa il faci. :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu as merge tot pe 1.9 TDI. Ii faci o resoftare si vei fi incantat - o sa ai si consum mic si cuplu si putere. Benzinarul iti va consuma cu cel putin 3 litri mai mult in oras. Iar cine spune ca revizia la diesel este mai scumpa nu prea are dreptate - un filtru de motorina il schimbi la 25000-30000 km (ca sa nu ai griji) si costa 70-80 ron... Sa fie o asa mare problema?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu ai ce face cu 1.9tdi prin oras, e crima curata pentru saracul motor

tdi-ul trebuie sa mearga la turatii constante pe distante lungi, nu prin oras unde uzura este mult mai mare spre deosebire de drumul lung.

aceiasi decizie a trebuit sa o iau si eu... mai iau un TDI sau iau un 1.4 benzina pentru masina de oras.

extra urban merg cu tancul numit T5, la o viteza de 150km/h merge sublim, motorul se simte in largul sau

iar prin oras golful 1.4 se simte in largul sau, desi merg subturat uneori mai ales ca merg pe distante scurte.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 months later...

Postez si eu tot aici ca sa nu deschid alt topic.

Ma intereseaza sa achizitionez o masina pe benzina de cilindree 1.4 sau 1.6. Merg preponderent in oras si sunt plecat si foarte mult datorita serviciului, masina stand in parcare in perioada respectiva. Deci, variantele diesel pica din start.

La G4 am vazut ca sunt anumite probleme, atat la 1.4, cat si la 1.6, gen oprit motor in mers, nu se accelereaza etc. Nu am vazut sa se fi descoperit vreo cauza, doar presupuneri.

Problemele acestea s-au perpetuat si la G5 sau au disparut?

Cam ce varinata sa aleg? Pana acum am gasit pe 1.4 doua exemplare care mi-au placut, 10 air-bag-uri, dublu climatonic etc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

spune ce bani detii,ca sa iti putem da o idee,daca vrei.de la bani porneste totul,uita-te si in aria de vanzari auto aici pe forum,o sa gasesti masini ingrijite...sper sa ne dai mai multe detalii,ca s ate putem ajuta in vreun fel...

brgds

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In momentul de fata am in jur de 4000 de euro, poate 4400 de care as putea sa ma agat la orice ora. Dar as putea sa ma intind pe la 7000-7500.

Am gasit ceva la vanzari aici care sa-mi placa, dar stau oarecum in dubiu. Am gasit si niste Opeluri Astra H foarte intretinute, VW imi place mai mult, dar nu stiu cat de pretentioase sunt pe partea de admisie, corp clapeta, ECU. Nu am nici o cunostinta cu G4 sau G5 benzina, toti sunt cu TDI.

Modificat de crisT79
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca dispui de o suma rezonabila e bine,dar la 4500 de euro,cam greu sa gasesti un golf 4 care sa iti convina in totalitate...bine,mai sunt si exceptii.daca as fi in locul tau,as lua masina usor avariata a lui mmneg.nu fac publicitate,doar vorbesc serios.

nu toate masinile se strica,deci nu generaliza.iar un golf 5 la un 6000 sa zicem,cam greu.gandeste-te ca nu vrei o janghina,vrei o masina buna,iar in tre un golf 5 rupt in freza si un golf 4 tata de mata,eu personal as lua golf4.acum depinde foarte mult si de tine...mai tine-ne la curent.

brgds

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In nici un caz nu ma arunc la un G5 foarte ieftin. Am gasit doua care aratau foarte bine, pe la 7000-7200, dublu climatronic, 10 airbag-uri, etc.

Am vazut masina respectiva la anunturi, dar nu prea sunt genul caruia sa-i placa spoilere, praguri si culori tipatoare. Prefer o masina mai sobra, care sa fie cat mai aproape de starea in care a iesit din fabrica. Niste jante simple care sa dea foarte bine pe masina sunt de ajuns. Prefer sa o aranjez cum vreau eu, nu sa dau o caruta de bani pe briz-brizuri puse de altii si care ar putea ascunde diverse belele. Chestie de gusturi.

Tin legatura cu cineva care are o masina de vanzare aici, un G4, poate ma hotarasc.

Modificat de crisT79
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ai o gandire sanatoasa...sper sa iti iasa pasenta,exemplul pe care ti-l dadusem eu viza masina si dotarile ei,nu plasticaraia.

brgds

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

.iar un golf 5 la un 6000 sa zicem,cam greu.gandeste-te ca nu vrei o janghina,vrei o masina buna,iar in tre un golf 5 rupt in freza si un golf 4 tata de mata,eu personal as lua golf4.

Nu neaparat. Eu am vandut Golf V cu 58.000km in 2009 ( l-am adus personal din Germania in 2008 la 47.000km si l-am tinut 1an) 1.4/ 16v, era ca nou, cu 6000euro. Deci poti gasi si Golf V ieftin si bun.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

astea sunt ocazii one of a kind,si fac pariu ca ai vrut sa o dai rapid.poate pt ca plecai afara?altfel as zice ca te-ai intepat,luand asa putini bani,pe o masina asa buna.

brgds

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 years later...

Salutare tuturor. 

As dori sa achizitionez un golf 5 si am nevoie de parerile voastre.

Concluzia mea dupa tot ce am citit :

- motor 1.4 ...prea lent

- motor 1.6... consuma prea mult

- motor 1.9...bun

- motor 2.0 ... pareri impartite dar nu este recomandat de multi.

Va rog sa imi dati niste sfaturi !

Mentionez ca as aprecia un consum mai mic,conduc masina in oras ,afara mai rar si in concediu, aproximativ 10k/an.

Daca sunt permise vanzarile pe forum astept si propuneri. 

Caut neaparat 4 usi,clima automata,cotiera daca se poate.

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 years later...
On 26.06.2008 at 15:33, adilabv a scris:

Pana la urma concluzia, dupa parerea mea, e ca ar trebui facut un test cu amandoua inainte de a alege pentru ca parerile sunt subiective si impartite. Eu am ales 1.4 MPI si sunt ok cu alegerea facuta. Daca ar trebui sa aleg din nou tot pe asta l-as alege (bine... e pe cordoba care are 1100 kg in talon). Fiecare are asteptarile lui de la o masina si daca motorul de 1.4 satisface aceste asteptari atunci poate fi ales cu incredere avand in vedere ca la consum nu sunt diferente foarte mari, iar ca intretinere e mult mai ieftin. Plus ca masina e mai ieftina cu acest motor decat cu 1.9 TDI.

Ce consum are cel de 1.4 aproximativ ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!