Jump to content

Eto
 Share

Postare recomandată

Va salut. De mult timp am observat urmatoarea chestie. Pe un passat b5.5 din 2002 (masina din semnatura) am montat un Radio Gamma OEM + o magazie de cd-uri in porbagaj (8 difuzoare OEM). Chestia este urmatoarea: Am fost in mai multe VW passat B6, Golf 5, Octavia 2 si am zis sa puna un CD si sa dea drumu la muzica sa vad cum se aude. Nu se aude nici pe departe asa de bine cum se aude in passat b5.5 cu radio gamma. Cei la care am fost aveau:Golf 5 RCD 300 (4 boxe), Passat b6 RCD 500 (10 boxe sau asa ceva), si Skoda Octavia 2 Navi Color (tot asa 10 boxe).

Ce am auzit nu se compara cu Radio Gamma, aici ma refer la claritatea sunetului, puterea sunetului. Am vorbit cu un electrician fanatic cu boxe si amplificatoare si a zis ca Radio Gamma e net superior RCDurilor de ultima generatie si ca fiabilitate si ca calitate. Cum se poate explica asa ceva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

habitaclu e altfel :RO flag: Si in bmw-urile mai vechi muzica se aude foarte slab, si daca vrei sa-ti pui muzica ca lumea in el, trebuie sa bagi mult mai multi bani decat intr-un passat ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...
habitaclu e altfel ;) Si in bmw-urile mai vechi muzica se aude foarte slab, si daca vrei sa-ti pui muzica ca lumea in el, trebuie sa bagi mult mai multi bani decat intr-un passat :P

salut

aveti idee daca mufele de la un Beta se potrivesc perfect fara modificari si la gamma ??????

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Nu este sigur! Eu am Beta si vreu sa imi pun Gamma pentru ca are 4 iesiri si eu am 4 boxe si 4 tweetrer montate din fabrica pe masina, dar la cas vin doar doua canale in loc de patru canale. Deci nu stiu cum ai cablarea facuta, ca eu fac cu nervi ca nu stiu cum sa separ boxele sa le pot lega separat pe cele 4 canale de la gamma! Numai daca trag alte fire la boxe si nu vreau sa fac asta! Poate ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

in bmw-urile mai vechi muzica se aude foarte slab

nu numai in modelele vechi ci si in astea noi e cam la fel. Bmw-ul la capitolul audio e praf, hai ca astea cu Logic7 mai suna cat de cat dar oricum nu se compara de exemplu cu Mazda6 cu echipare Bose. Si la modelele mai noi ( e60, e90, e92, etc ) reteaua de sunet e pe fibra optica si nu prea ai ce sa-i faci. Doar cu costuri mari, ce sa faci, trebuie sa aibe si ei ceva minusuri

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am Beta...si eu am 4 boxe si 4 tweetrer montate din fabrica pe masina, dar la cas vin doar doua canale in loc de patru canale.

Pai, ori ai doar boxe in portierele din fata, ori e facuta o modificare si boxele sunt puse in serie (...sau paralel) cauta in spatele casetofonului si vezi ce fire iti vin in mufa "B"

post-12725-1241160864_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sunt boxe in toate 4 usi plus 2 tweetere pe usile din spate si doua tweetere pe bord. Iar la radio vine pe cablu original din constructie doar patru fire pe pinii 3,4,5,6 din mufa B. Nu e nimic artizanal si nu am idee unde sa caut locul de distributie catre boxe, ca firele la un moment dat intra pe tronsoanele principale si nu am cum sa le mai urmaresc! Practic canalul L merg boxele de pe stanga din usa fata spate plus tweeterele aferente, iar pe canalul R merg boxele din usile dreapta fata si spate plus tweeterele aferente. Asa ca nu as vrea sa demolez masina sa caut locul de conexiune al cablurilor si as dori daca ma poate ajuta cineva unde sa identific locul de conexiune!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din ce spui tu, inteleg ca si cu Beta iti mergeau toate 4 boxe. Incearca sa cauti la iesirea cablurilor din portierele din fata sau pe undeva pe sub bord...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exact... si cu Beta merg toate 4 boxe. Am sa mai "sap" dincolo de cablul de la casetofon, sa vad daca nu gasesc vreun spliter care distribuie la toate cele 4 perechi de boxe. Cu toate ca nu cred ca voi reusi sa identific, ca atat conexiunea dinspre casetofon cat si terminalele de la boxe se grupeaza pe tronsoanele prncipale de cabluri si e greu de urmarit und ese face interconectarea intre ele. De aceea ma gandeam ca poate are careva vreo schema elecrica a cabarii masinii, ca, cu ETKA nu este relevant!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Am un Cass Blaupunkt si o telecomanda pe volan tot de la Blaupunkt RC10. Acum vreau sa revin la cass-ul Gamma dar am o nelamurire; voi mai putea sa folosesc telecomanda si la Gamma? In poza de la postul nr 7 am vazut ca apare si telecomanda in schema. Poate sa-mi dea cineva un raspuns sigur? Ms

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

vezi daca iti intra in spatele cassului ceva de la telecomanda. daca nu inseamana k iti trebuie un adaptor ir. telecomanda rc10 e pe IR.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Va salut! Pentru ca nu pot sa deschid un thread nou (nu stiu de ce) si pentru ca titlul acestui topic are legatura cu ce vreau eu sa postez, scriu aici solicitarea mea.

Am luat de la cineva un radio-casetofon Gamma. Merge perfect. Problema este ca nu se vede bine pe display decat daca te uiti direct la el. Daca te uiti putin mai de sus, nu se mai vede. Ca si cum ar trebui reglat contrastul. Sa fie din display sau se poate regla contrastul de undeva?

Am avut un Beta inainte si se vedea bine de oriunde priveam.

Am observat ca atunci cand sunt aprinse luminile, deci si lumina de la display, se vede si mai slab.

Nu cred ca se poate pune problema alimentarii pentru ca este mufa originala ( pe un Passat), cu, conexiunile din fabrica si pe Beta a mers perfect.

Modificat de dori_x
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 10 months later...

Am la masina personala (VW passat din 2003) sistem audio gamma care avea si un suport pentru telefon (cullmann pt siemens vechi) .

Cum pasagerii din dreapta i-au tot dat genuchi suporul s-a rupt si il tineam pe jos in masina pana cand zilele trecute m-am gandit (proasta idee) sa-l deconectez si sa maschez firul sau nu mai fie in picioarele pasagerilor. Deci am deconectat firele de la capat si am scos suportul afara. Apoi am izolat firele ramase (vreo 10 la numar unul cate unul).

Ca urmare acuma radioul nu mai vrea sa scoata sunete. Imi apare un mesaj TP PHONE in stanga jos, si numele ultimului post selectat si atat.

Are care vreo idee de ce trebuie sa-i fac ca sa mearga radio din nou?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut!

Uite ce am gasit eu net: http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/showthread.php?t=39310

Sfatul meu: Incearca sa resetezi unitatea de la carkit de sub suportul de pahare de sun consola centrala din fata (cum recomanda in lik-ul pus de mine) si daca tot nu merge si ai codul de la cass scoate-l afara si deconecteaza mufa de la carkit din el si lasa-l in jur de juma de ora- o ora ca sa reseteze cass-ul. Apropo iti mai trebuie suportul stricat? :coffee_lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am desfacut iar firele unul cate unul si am refacut izolatia si acuma pare sa mearga

probabil se atingeau totusi firele cand mototolit sa le ascund :)

suportul nu-mi mai trebuie ca e tot rupt (e pt siemens C35i/S35i/M35i and similar)

e ca si asta

http://cgi.ebay.de/Audi-Cullmann-Handy-Ada...#ht_1798wt_1139

doar ca eu cum nu am putut sa scot mufa - am tras de ea dar nu a mers am deconectat doar capatul.

nu se poate pune pe firul ala ceva receptor bluetooh sau de genul?

Modificat de ride
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Oameni buni, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema legata de VW Gamma. :( Am vandut unui coleg de pe forum un VW Gamma. Merge foarte bine, insa noul posesor nu este pe deplin multumit. Mi-a spus ca la Auto-scan, la posturile radio, ii sare anumite posturi (Kiss FM + inca vreo 2). In schimb, la cautare manuala le gaseste pe toate. El este un pic nemultumit, deoarece mi-a spus ca fostul VW Gamma pe care l-a avut nu a avut aceasta ,,problema".

As vrea sa fie multumit pe deplin si sa ma ajutati spunandu-mi ce ar putea genera aceasta problema. Ar putea fi de la o receptie mai slaba ? :blink:

PS: Mentionez ca el sta in Iasi (chiar in oras). Multumesc. :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate daca monteaza un amplificator de semnal nu mai are aceasta problema. Si al meu sare peste unele posturi cand ii dau autoscan, dar asta e problema de receptie nu defectiune tehnica a aparatului. Langa mine am acum o statie kenwood care la fel face pentru ONE FM si VIBE FM :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc de raspuns @radduu. Intre timp se pare ca problema s-a remediat. Am vorbit cu baiatul si a spus ca acum gaseste posturile si pe autoscan, doar ca din cand in cand mai are mici intreruperi pe Kiss FM, dar revine repede. Deci, cred ca e de la receptie. Ma speriasem un pic, din cauza ca am crezut ca poate fi ceva in neregula cu aparatul. Numai bine. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

Am nevoie de putin ajutor

am montat un gamma,(multumesc pe aceasta cale userului tzaga de la care l-am achizitionat si m-a ajutat telefonic la montare)

problema este ca eu am avut pe masina(cred ca montat din fabrica un kenwood)si pe pinul 5 la mufa de alimentare aveam un fir care alimenta adaptorul de antena

in schema primita de la colegul de mai sus apare ca trebuie sa am 12v care e safe.

pentru a putea porni si folosi aparatul am dezizolat firul de permanent 12v(pinul 7) si am unit cu firul de la pinul 5(safe) si astfel am dat curent si pe safe si pe adaptorul de la antena

acum intrebarea este

avand in vedere aceasta conexiune amplificatorul din baza antenei este alimentat incontinuu

e buna treaba asta sau ar fi trebuit sa dau curent pe safe de pe contact?(ma gandesc ca daca dau pe contact imi cere codul la fiecare pornire)

toate cele bune

post-9400-0-86409900-1300013911_thumb.jp

Modificat de joky
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bine v-am gasit pe toti recunosc sunt ultimul venit dar am si eu o problema am un radio CD+ cas marca GAMA SI DUPA O PAUZA DE BARERIE DE VREO 4-7 zile am ous baterie noua si de atunci nu mai merge radio cla fisie, cite o data pierde posturile si le gaseste alta data nu mai gaseste nimic precizez ca am verivicat (antena + cablu antena + mufe + contacte ) totul este ok cineva zice ca trebuie rescris(soft)ce spuneti ce ar putea avea ,multumesc mult noroc tuturor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

intre Gamma`ul de serie si difuzoarele din ushi am vre`un filtru pe undeva?

vreau sa schimb difuzoarele si totodata si firele..

e vre`un filtu ? ca eu n`am vazut :frigbaitata:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salut.Am si eu o intrebare referitoare la gama v pe care il am montan pe masina din semnatura, CUm pot afla cine e producatorul?Scrie pe el doar gama v made in france..ma poate ajute cineva rog frumos. Multumesc!post-70533-0-55694900-1302705303_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare!

Nu imi merge aproape deloc Radio....din ce cauza?Mentionez ca nu l-am scos niciotata de acolo este Gamma+magazie 6 cd in porpagaj

STIMA! :vaidecapulmeu:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!