Jump to content

Camera marsarier - montare / probleme


hristash
 Share

Postare recomandată

Info pentru camera high montata cu interfata RGB:

1. Nu vor exista nici un fel de linii ghidare, doar imagine wide!

2. Pentru ca servomotorul are un delay de circa 15 secunde si modulul RGB ramane fara semnal instant , veti avea un " blue screen" pentru o secunda, se poate rezolva, cu modul suplimentar.

3. Trebuie facut neaparat cablajul din imagine, iar cablul de 5m dintre camera si modul daca este sub 80 lei este o porcarie. Atentie , instructiunile modulului, prevad legare pe linie 30, ( + permanent), consumul este de vreo 5 mA in gol, cateodata important daca se aduna cu altele.....

.image.thumb.jpeg.fa7f48d20ac1636b43d5e9e5f1b0e654.jpeg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am încercat sa schimb Navigația și nu se mai potrivește mufa de la camera 

pe mașina aveam rns510 dar având in vedere ca s-a stricat display am pus un rns310 și nu reușesc sa conectez camera.

trebuie ceva modul ca sa meargă camera ? 

voi atașa poze cu ce intrări am la rns 310 și poza cu mufa de la camera..

 

 

F1697B32-1CE9-4615-93E5-6673EF44E82B.jpeg

DC99814F-2A39-45F8-BBA8-2E04AE992B86.jpeg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In poza de mai sus HU nu are intrare de camera.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Și nu se poate face vreo adaptare sa primească semnal video ?

Modificat de lacika92
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

RNS 310 nu are intrare de RVC. Nu ai cum sa-l faci sa mearga. Ai nevoie de RNS 315 sau RNS 510. Dava nu vrei navigatie, merge si RCD 510 cu intrare de camera (vezi ca sunt RCD 510 si fara intrare camera).

Spor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Configuratia pinilor de la mufa de 26 pini ce intra in Rns de la camera oem CC low line o are careva? Ma intereseaza culoarea firelor de la video out si in.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

PAi OUT nu ai acolo, doar IN.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

IN atunci Cristi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

radflaviu@gmail.com

.Salut. Am un passat b6 variant si are sau a avut camera de masarier la lampa de pe numar, iar cineva mi-a rupt plasticul de care este prinsa camera. As vrea sa stiu plasticul se gaseste separat fara camera

Screenshot_20180311-214345.png

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut!

Ma puteti ajuta cu un cod pentru cablul care intra in mufa rotunda cu 6 pini!

Codul pentru manerul cu camera este 5n0827566!

Asta este cumva camera high sau low?

Multumesc!

 

QBHZ1078.JPG

Modificat de cossty
detalii
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

buna ziua, dragi colegi!

sunt fericitul posesor al unui passat cc din 2011. in urma cu o saptamana m-a intampinat cu o neplacere. brusc, camera pe spate nu a mai mers. totul este original pe masina. rns 510, camera OEM in emblema VW. am desfacut capitonajul in porbagaj, crezand ca este vreun cablu  intrerupt. am fost uimit sa vad ca in locul unde este situat calculatorul RCV (modulul camerei), era plin de apa si calculatorul statea cu brio in acea apa. nu am aflat de unde a intrat acea apa, masina nefiind lovita, neavand mastic crapat sau alte urme. am pus-o pe seama condensului sau a unor schiuri si clapari ce au stat acolo pline de zapada. am uscat tot, calculatorul era ars inauntru. am cumparat alt modul, si cand l-am pus, surprize, nici acesta nu mergea. totusi, l-am deconectat in timp ce masina mergea si mi-a aparut pe display urmatorul mesaj: Rear view camera system is not available at present.. nu stiu cum sa continui sau ce sa mai fac. nu dispun de VCDS momentan.  specific ca pe display nu apare nici macar imagine neagra. pur si simplu camera de pe spate se ridica, dar pe display nicio modificare. noul modul este curat, intact. l-am verificat si nu prezinta elemente desprinse, curse, murdare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Salut,

Am luat un player android after market si nu stiu sa conectez camera de marsarier. Mai exact, cred ca imi trebuie un adaptor dar nu stiu de care. Imi puteti spune ce mai exact imi trebuie? Atasez si o poza cu conectorii player-ului. Multumesc.

PS: Ma refer la camera originala de pe masina.

 

player.jpg

Modificat de SergiuEn
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai camera highline sau lowline ?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@SergiuEn cum functiona camera inainte sa schimbi unitatea? Liniile de ghidare erau statice, sau se miscau cand virai?

 

Va salut:salut:. Dupa lupte seculare, am reusit sa achizitionez un kit RVC Lowline flip de la cehi (a venit fara schema de montaj, evident) si am stat ieri mai toata ziua sa montez minunatia. Cu ocazia asta, am ramas sa ma spal pe cap cu o camera OEM Highline de G7 si modulul de conversie semnal CVBS-RGBS China. Bun tare! :banghead:

Toate bune si frumoase, doar ca nu pot deschide portbagajul de la clapeta daca motorul e oprit, sau contactul scos de mai mult de 30 secunde. Se poate deschide doar din portiera, sau din cheie. 

Mi s-a recomandat sa iau +12V de la priza din portbagaj (firul negru) si asa am facut.

Apoi am verificat cu multimetrul si am gasit tensiune pe firul maro (cel gros) la cuplarea marsarierului. Fara marsarier cuplat, arata 0.3V (nu stiu din ce motiv, dar banuiesc verificarea CAN).

Masa am luat-o de la punctul din spatele prizei din portbagaj, unde mai sunt cuplate alte 3-4 fire de masa.

Camera functioneaza corespunzator, la calitate ok. Poate s-ar vedea mult mai bine daca as elimina folia mata de pe displayul RNS. 

Am avut dubii mari in privinta conectarii cablurilor, deoarece:

1. Pe mufa cu 4 pini (de alimentare a clapetei) aveam: maro, maro (ambele fiind intrarile de alimentare ale clapetei), rosu/alb (alimentarea permanenta, pe care nu am facut-o corect), albastru (semnal bec marsarier.)

2. Pe mufa mica cu 3 fire aveam: Maro (masa), rosu/alb (care presupun ca e alimentarea camerei, care trebuia conectata la priza din portbagaj) si albastru (semnal, bec marsarier).

Eu am impreunat firele rosii de alimentare si le-am pus cu o siguranta de 10A la priza din portbagaj, apoi am impreunat firele albastre pe becul de marsarier.

La camerele de China exista un singur fir pt 12V+, un singur fir pentru semnal marsarier si un singur fir pentru masa, ceea ce face montajul mult mai simplu, fara semne de intrebare.

A mai fost o chestie care ma pune pe ganduri si anume ca azi am gasit clapeta deschisa, cand am coborat la masina (dupa cca. 12 ore de cand am parcat). Ori nu am asteptat cele 12-13 secunde pentru retragere dupa ce am parcat si am oprit motorul, ori a luat comanda de undeva pe parcursul noptii (ceea ce imi e foarte greu sa cred). In cursul zilei am probat dupa 1 ora de stationare, dupa 4 ore si nu s-a repetat.

Momentan am lasat masina la vopsit cateva elemente (spoiler fata+spate si aripile fata) si abia sambata pot corecta greseala cu firele de alimentare si sa gauresc portbagajul pentru drain tube.

Cu stima.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

inseamna ca ai camera lowline cu modul de comanda.

trebuie un cablu de la intrarea din modul pana la HU.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si unde gasesc acest cablu ? Imi poti da un link ceva ? Sau il ai tu ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Camera highline nu are linii de ghidaj, nu are modul de comanda si este rgb. Cea low are modul care genereaza liniile de ghidaj si este cu iesire vga. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

invers

- Highline are linii ghidaj, modul, VGA

- Lowline - fara linii, fara modul, RGB

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 weeks later...

Buna. O recoa. Ndare de unde sa cumpar o camera oem pt un tiguan, dar sa fie cat de cat buna lowline.am rns 510 pe masina cu intrare video acea mufa cu 26 de pini. Pe unde se trag firele pt camera incepand din fata in spate ( capitonaj, plafon, praguri etc.) Si exista undeva o schema de montaj explicita. Orice sfat si parere este bine venita. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ioneleclaudiu@gmail.com

Buna dimineata!

Ieri a ajuns camera din poza, am comandat-o pentru a o monta pe Skoda Octavia 2 facelift pe care am pus in urma cu ceva timp o unitate RCD 330G Plus 187B Noname. Am achizitionat si adaptorul ce intra in RCD.

De aici nu stiu cum sa leg cablurile de la cutia neagra la camera. 

Daca ati mai montat asa ceva, m-as bucura sa-mi dati si mie cateva sfaturi.

Mulțumesc anticipat.

5684F2A2-DD52-4A42-897E-7A603B174C24.jpeg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!