Jump to content

Golf Mkiv Zdr


Jacku

Postare recomandată

Si am facut si prima iesire dupaperioada de carantina. las o poza facuta pe fuga . pana la urma cred ca am rezolvat si cu franele. Pentru fata am avut de ales intre etrierii de R32 , Leon Cupra R , Porsche Boxster si cei de Ibiza Cupra R. Cel mai rapid am gasit un set de pe un audi TT 3.2 similar cu cel de pe golf R32. Oferta a fost buna si m-am ales cu toti etrierii , discurile fata si aparatorile de noroi fata. O sa am ceva de lucru pentru ca vrea usa ii reconditionez dar la final o sa fie bine.

e.jpg

a.jpg

c.jpg

d.jpg

Link către comentariu

Apropos: cele de pe spate de cat ai cilindrul? 38 sau 41?

Link către comentariu

felicitari ptr upgrade`u la sistemul de franare...masina chiar merita niste frane mai potente mai ales daca te gandesti sa umblii si la motor,din cate tin minte protectiile alea de discuri nu se potrivesc decat pe fuzetele de audi tt/r32 ,ca sfat daca vrei sa faci o treaba klumea incearca sa iei si fuzetele + bratele +arb de la audi tt masina se va simti complet diferita cu ele,bafta la reconditionat si hai cu ele sus pe masina :Driver:

Link către comentariu

Pistonasele pe spate sunt de 38 dar discul este mai mare si ventilat. s suprafata de conact a placutelor e mai mare decat la etrierii cu pistonas de 41 dar disc mai mic si plin.

O sa verific si codurile la protectiile alea. Cel de la care le-am luat a trimis tot inclusiv placutele de frana dar o sa iau unele noi. discurile in schimb nu sunt asa uzate. Oricum nu o sa le montez imediat pe masina Am timp sa analizez si schimbarea fuzetelor pana atunci.

Link către comentariu
  • 1 month later...
  • 1 month later...

A trecut mai bine de o luna de la ultima postare si eu am reusit sa termin de reconditionat doar 1 etrier din cauza gafelor celor care au livrat piesele. pe scurt ...de pe primul site am primit un kit care nu avea nici o legatura cu piesele solicitate de mine. apoi am comandat din alta parte direct ATE. nu m-am mai incurcat cu alti producatori dar am primit doar 2 garnituri/ protectii praf in loc de 4. restul reperelor au fost trimise corect. acum sunt iar in asteptare.

Ca sa compensez am mai avansat cu cele necesare pentru cresterea de putere. teoretic mai am nevoide de o cupla siliconica  , sa montez piesele si sa fac softul pentru noile piese. practic mai am nevoie de bani pentru a face asta ?

Si ca minusuri.... a cedat o flansa de la amotizor si trebuie sa o schimb.

b.jpg

c.jpg

d.jpg

a.jpg

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Frumos au iesit. Insa, dupa cum am vorbit - respectul meu il ai pentru reconditionarea etrierilor spate - acolo e mai complicata treaba cu melcul de frana de mana.

Link către comentariu

Cu clestele corespunzator se desfac foarte usor, iar cu putina rabdare ii montezi la loc :) Am facut deja cateva seturi de etriere :D

 

Link către comentariu

Va multumesc pentru aprecieri. Si etrierii spate se reconditioneaza destul de usor cu sculele potrivite . Mi-am cumparat presa si cleste pentru sigurante. Fara ele mi-ar fi fost greu.Intre timp au sosit si garniturile pentru celalalt etrier.

Acum ma pregatesc sa fac revizia , sa montez turbina si sa refac softul. 

 

Link către comentariu
  • 3 months later...

nu am mai postat de ceva vreme pentru ca nu am mai facut nimic la golf. din motive personale a trebuit sa il las deoparte si sa circul din nou cu Zafira care din pacate aseara cred ca a facut ultimul drum.  Eram singur pe sensul de mers si fata care venea din fata a crezut ca poate vira stanga daca vine doar o masina din fata asa ca m-a proiectat in pomisorul care se vede in poza. au sarit airbagurile planetara e rupta si mai sunt si alte chestii pe acolo. Sarbatori fericite la toti !

 

p.s. - dupa ce m-am consultat cu mai multe persoane golful va primi biele forjate ca sa fie upgradeul sigur. asa ca mai trebuie sa iau cateva piese pana in primavara cand e programata operatiunea

aaaaaaa.jpg

Link către comentariu

Imi pare rau de patanie dar ma bucur ca nu au existat victime (sper). Spor si astept cu nerabdare golful tau gata! 🍻

Link către comentariu

imi pare rau de patanie, insa, fara a fi rau, ma bucur ca acolo in poza e zafira, si nu golful :)

(chiar si asa, zafira poate ajunge impecabila si fara accident in samsarovit :D )

Link către comentariu

Salut. Imi pare rau de patanie! Totusi, ma uit la zafira si nu e afectata structura de rezistenta = se poate repara si circula cu ea in siguranta. 

Spor si sanatate sa fie! Ma bucur (si sper) ca esti bine!

Link către comentariu
On 12/3/2020 at 1:33 AM, Emy D said:

Salut. Imi pare rau de patanie! Totusi, ma uit la zafira si nu e afectata structura de rezistenta = se poate repara si circula cu ea in siguranta. 

Spor si sanatate sa fie! Ma bucur (si sper) ca esti bine!

In poze arata binisor daar sunt airbagurile sarite , direcita e distrusa  , bascula , planetara rupte , se vede contraaripa atinsa si deformata , pragul jos , e plecat botul spre dreapta putin. nici nu avea cum sa fie altfel. Masina care venea din sens opus nu a incetinit si a virat brusc stanga. Am depus dosarul la asigurari si caut alta masina. Eu nu am patit nimic , doar m-a zdruncinat bine. 

Link către comentariu

dar hai sa lasam la o parte lucrurile triste.  saptamana viitoare voi revedea golful sper. intre timp pe langa vasul de expansiune nou am mai adaugat pe lista cu piese de montat termostat , radiator  ,kit flanse de aluminiu  , furtune noi siliconice ca sa inlocuim totul pe partea asta.

in primavara o sa montez si "noile " frane si daca tot umblu acolo schimb si suspensia cu un sport cup kit de la h&r.

gata,  hai ca am inceput ss stric din surprize

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

La multi ani !  Multi km fara probleme. Acum trecand la partea practica vreau sa te inreb daca in chitul de reconditionare a etrierilo specifica ceva referitor lasensul de montaj al garniturii din interiorul pistonasului ( etrierii spate ) . Daca poti spune ce tip de vaselina ai folosit pentru lubrifierea acestora in interior . 

Link către comentariu

In kitul de reparatie nu e specificat nimic. am gasit pe un site rusesc detaliat si cu poze dar nu imi mai aduc aminte acum. am fost atent cand am scos tija din pistonas si am aranjat pe masa in ordine toate componentele. cred ca daca faci asa nu vei avea probleme. 

am folosit pentru lubrifiere ATE Brake Cylinder ASSEMBLY PASTE 03.9902-0517.2 e un tub albatru marisor. are 180gr

Link către comentariu
  • 11 months later...

Nu am mai postat de aproape un an pe aici. am reusit intr-un tarziu sa schimb "placutele" de frana. cu ocaia asta am constata ca trebuie sa imi gasesc rezerva pe 17". 
In rest masina a primit din pacate doar julituri prin parcare :( . la primavara o duc la doctor pentru mici retusuri si un polish

1.jpg

2.jpg

Link către comentariu

Chiar si asa de rar, ma bucura enorm sa vad ca mai sunt oameni care isi ingrijesc si circula cu masini vechi🥳

 

Rezerva pe 17 mi-ar trebui si mie, insa nu cred ca incape in spatiul destinat. Ce voi face daca fac pana, e sa pun roata de rezerva pe spate si cea de pe spate inlocul celei cu pana. Si problem solved (chiar daca dureaza mai mult). 

Link către comentariu

De ce sa nu incapa...diametrul rotii nu se modifica...indiferent ca este 15...16...17

Vorbim bineinteles de dimensiunile standard...

1878030074_ScreenShot2021-12-05at13_09_37.thumb.png.1587f694ba975de4bf336a17ed5585a3.png

1658791175_ScreenShot2021-12-05at13_10_21.thumb.png.501adbf7ded46d2f855c463e418574c2.png

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!