Jump to content

Sales Man


Snoop
 Share

Postare recomandată

caz concret. am fost intr-un showroom la audi (nu conteaza unde, conteaza principiul) sa ma uit de un q7 (masina de minim 55.000 euro). m-am dus la un "salesman" sa cer un catalog care contine aproape toate info care m-ar putea interesa despre un model; dupa ce salesmanu' "m-a apreciat" si s-a gandit in sinea lui ca nu am fata de cumparator de q7 mi-a spus ca nu mai are cataloage. am spus biiiineeee. am trecut peste. documentat fiind deja intr-o anumita masura, am cerut info despre anumite compatibilitati. mi-a cerut un nr de tel ca ma va suna el mai tarziu. am spus biiineee din nou si l-am lasat.

fiind interesat de masina, dupa cateva ture prin showroom, am mers la un alt birou la o doamna care mi-a adus pe loc un catalog si mi-a raspuns la aproape toate intrebarile tehnice iar la cele nerezolvate mi-a raspuns mai tarziu telefonic FARA A AVEA GARANTIA ca voi reveni sa cumpar masina (care in final avea valoarea de peste 100.000 de euro).

parerea pe care mi-a facut-o salesmanu'... sa nu cumpar de la el. gretos, n-am ajuns la discount cu el ca probabil ma injura.

vanzarea s-a concretizat prin simplul fapt ca doamna respectiva si-a dat interesul si a facut in asa fel sa aflu toate informatiile pe care le-am solicitat.

discount nu am solicitat. mi-a fost oferit la semnarea contractului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am patit-o si eu cand am trecut pe skoda. Vanzatorul de la brady a reactionat urat la intrebarea de ce Brady si nu Avia, Porsche etc. Incerca sa ma faca sa inteleg ca asa cum un ziar costa 1 leu asa si masina are un pret... nu m-a convins comparatia:) apoi imi explica ca el este pregatit sa rateze o vanzare si ca imi poate acorda un discount gen covorase si alarma urmand sa comunice numele meu in toata reteaua de dealeri astfel incat sa nu imi dea altcineva mai mult. Era foarte ofensiv desi eu chiar nu l-am apsat tare. Oricum a ratat vanzarea. La porsche am facut greseala sa ma duc relaxat, pantaloni scurti, incaltaminte sport. In concluzie am aflat mai multe de la persoana responsabila cu leasingul decat de la un vanzator la costum care avea o "greata" suspecta si care si-a facut de lucru la computer cand am incercat sa vorbesc cu el. Nu m-a mai interesat restul de vanzatori de acolo pentru ca primul imi transferase starea lui. Pana la urma am preluat un leasing la o masina de un an.

A mai trebuit sa iau o masina in graba pentru firma sotiei si am fost dupa un Polo, dar m-am nimerit gresit ca nimeni nu avea pe stoc ceva cum vroiam eu sau pe aproape asa ca am intrat iar la skoda (porsche). Acolo tot asa, discount semnificativ la urmatoarea masina zicea baiatul ala. Cred ca mi-a dat doar presurile la o fabia de 11.000. Dar fiind presat rau de timp si pentru ca masina era pe stoc am luat-o.

Per total pot sa zic ca nu am avut pana acum o experienta placuta in ce priveste negociatul cu vanzatorii. Am fost la Mazda (Arian Motors) intr-o zi si mi s-au parut mult mai serviabili oamenii pe acolo si chiar mi-au spus ca pretul nu e batut in cuie, doar ca mai trebuie sa cresc putin pana la un CX-7:D (offtopic: intre 16 si 20 consumul in oras :offtopic: )

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nici o problema xxnelu,dar ma revolta o astfel de exprimare,mai ales ca din banii nostrii isi iau salariile,nu?E un comportament de parlamentar,mai degraba

Modificat de DANIM
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Zorro Classic

Cand am luat masina am avut cea mai scumpa optionala de pe lista gratis. In plus am primit si alarma gratis. Si la calcul a rotunjit in jos catre valoarea intreaga (vreo 40 EUR). Adica vreo 1000 EUR net, adica 5% din valoarea masinii. Ceea ce mi se pare OK.

Valoarea discountului este legata si de valoarea masinii pe care o cumperi si de relatia ta cu salesman'ul. Reducerile se pot da si "pe ochi frumosi".

In definitiv nimeni nu te obliga sa iei de la un anumit dealer, mai ales ca VAG are o multitudine de dealeri in toata tara.

Cand am luat masina am avut o oferta de la dealerul din Brasov (care-mi dadea 5-6% discount din valoarea neta). Am aratat celui din Bucuresti oferta concurentei (pe un ton normal, nu superior sau acuzator) si mi-a oferit acelasi discount.

Eu cred ca discountul tine si de valoarea masinii (daca vrei una de 10.000 EUR nu te astepta la discount de 1.000 EUR) dar si de relatia pe care ti-o faci tu cu persoana respectiva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Depinde tare mult de fiecare vanzator in parte. Sunt de acord cu cei ce au postat inaintea mea. Skoda nu prea e masina la care cumparatorul nu prea stie ce vrea pe ea. Pt simplul motiv ca Skoda este budget, adica pt cumparatorul tipic pregatirea deciziei de cumparare a fost facuta de mult.

Si eu cand am intrat in showroom, imi stiam lectia, i-am zis vanzatorului - cu zambetul pe buze: vreau o Octi II, TDI, in valoare de cca xx.000E. Hai sa nu ne pierdem timpul si sa vorbim despre discount si termen de livrare. Cu 3 vanzatori nu a mers, deh, erau baietii la costum, si eu eram la blugi - mi-au dat varianta - DAR e deja in promotie, aveti discount 900E (in gandul meu d'ooooh!). Cu al 4-lea (vanzatoare, la Brady) treaba a mers ca pe roate. Ea voia sa vanda, eu sa cumpar.

Parerea mea e ca cine nu stie sa vanda (pt ca legat de cateva posturi mai sus, a vinde e o arta, iar un vanzator bun nu va afisa sau chiar simti scarba fata de client) nu merita sa vanda. :lol: Ce ma distreaza si mai tare e ca acesti oameni chiar se cred superiori daca ii vand vreunui agramat pt care banii nu conteaza, se simt bine, dar daca ii vand unuia care isi munceste banii, se simt usor jigniti. Si ca sa fie treaba completa, aceeasi "baieti de vanzari" au discounturi consistente daca e sa-si cumpere ei insisi o masina...

Off-topic - era un film cu un tip - cam zdrentaros, care intra cu "asociatul lui" intr-un showroom Ferrarri. Este primit de sus de catre seful de showroom, un negru la costum. Tipul da sa se suie intr-una din masini, la care seful protesteaza... pana la urma se suie. Dupa care vrea sa-i porneasca motorul - seful il masurase deja, asa ca il refuza. Un alt vanzator insa ii arunca cheile. Tipul ii zice "asociatului" sa plateasca, si lasa si un bacsis gras, de vreo $30.000. Dar spune clar ca bacsisul e pt vanzatorul ce i-a dat cheile, nu pt sef :) Seful e lasat cu gura cascata. M-a distrat. Cam asta inseamna sa fii un vanzator bun.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe mine m-a sunat salesmanul 02.05 2008 sa-mi spuna ca si-a schimbat locul de munca....

Mi-a spus unde se muta(fara sa-l intreb eu),mi-a mai spus ca ma lasa pe mana unui coleg de nota 10 ,cand l-am intrebat cat mai am pina-mi vine masina ,m-a rugat sa-l sun pe "colegul care se ocupa de mine"...l-am mai intrebat daca i-a explicat "colegului de nota 10" discutiile pe care le-am avut referitor la anvelope(nu vreau Matador sau Pirelli) a avut un "aaaaaa" foarte lung.

Nu era normal sa ma sune pana astazi sa facem cunostinta(telefonic),sa-mi dea buna ziua....macar

:) Acum va intreb,daca vine cu anvelope pe care eu nu le vreau,pot sa fac ceva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
herea_costin

iti poti alege anvelopele?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu se pot alege anvelopele doar sa speri ca pe marimi mai mari nu sunt matador ca banuiesc ca de astea fuge toata lumea :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Leon nou noutz cumparat de mine si negociat de prietenul meu, discount primit : alarma si covorase. Leon nou nout cumparat de alt prieten , de la alta reprezentantza, discount : 1000 euro +alarma +covorase. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Luni 26.05.2008 am sunat la Brady sa-i intreb cand sa le aduc restu' de bani sa-mi achit masina,si sa-i intreb daca a plecat din fabrica,etc....etc(avans dat pe 14.04.2008)

Area Sales Manager pe nume Cristian Preoteasa imi spune stai sa verific,stau sa verifice omu,ce-mi spune...masina a plecat de pe 17.05.din fabrica dar nu stiu d c nu a venit inca,imi spune sa-i dau un telefon pe la 17,adica peste 3,4 ore.Il sun la ora 17,bine'nteles ca tot nimic nu stia,imi da seria de sasiu si-mi spune cat mai am de dat.

Astazi il sun din nou,imi spune ca acum o incarca pe...trailer,camion,bizarca(nu stiu foarte sigur pe ce)si vineri sigur e in Bucuresti....

In contract nu scrie cumva ca imediat ce ajunge masina in Curtici,te suna sa-ti comunice seria sasiu si sosirea masinii(nu stiu in ce ordine)

Vad ca nu a dat nimeni numele salesman'ului,sunt primu care face treaba asta.Tot eu o sa-mi spun si parerea despre acest om.Este cel mai nepregatit om de la Brady,genul super ocupat.as putea sa spun mult mai multe,mult mai rele despre el dar sigur nu voi mai putea scrie niciodata aici.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator
R_a_z_v_a_n
...Tot eu o sa-mi spun si parerea despre acest om....

Vezi ca este deja un topic pentru acest dealer.

Brady Trade Bucuresti

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Mie mi se par foarte prost pregatiti. Si anume: ma duc sa ma interesez de passat-ul din avatar, care inca il am doar acolo, si oamenii incearca sa imi vanda unele masini din stoc care nu semanau nici pe departe cu ce vroiam eu, apoi incepem sa facem configuratia dupa ce eu imi facusem o idee de pe configuratorul on line, care, cel putin la modelul meu, e foarte aiurea existand lipsuri grave si repetari deranjante, dar culmea omul care trebuia sa imi explice si sa ma lumineze era mai in ceatza ca mine. Ii explic eu una, alta ce are si ce nu din dotarile de baza pe care omul le mai punea odata la optionale bineinteles pe bani. Intreb de optionalele de detaliu de diferente si compatibilitati, la unele da din umeri, la altele da raspunsuri evazive sau schimba subiectul. Pana la urma stabilim configuratia batem palma platesc avansul mai intreb odata daca e totul ok, si culmea, dupa o luna si jumatate ma suna ca nu e buna configuratia! Ca aia la fabrica nu stiu ce sa faca. Ca daca sunt de acord sa mai dau cateva sute ca sa schimbe nu stiu ce cu altceva.

Discountul a fost grosolan de sub 1%.

Nu mai am cuvinte!

Daca e normal ce am patit imi cer scuze, daca nu, sa le fie rusine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 years later...

Vin și eu cu un post despre un sales man (woman) de la midocar Otopeni. Luni sunt sunat ca ar trebui sa mai semnam ceva acte ,îi spun ca nu mă voi prezenta deoarece masina oricum vine la sfârșitul lunii august începutul lui septembrie și ca în apropierea datei de livrare voi merge sa semnam. Miercuri sunt sunat sa îmi spună ca mașina vine saptamana viitoare. Astăzi am mers sa semnez ce mai era de semnat și o întreb " când vine masina "? , " nu știu ca în sistem apare doar ca a plecat din fabrica (mexic ), când a plecat din mexic ,nu știu ca nu îmi apare. Îi spun " pai doamna luni mi-ati spus ca vine saptamana viitoare acum nu știți? Sincer mi s-a făcut puțin lehamite. Dacă este sa urasc ceva la o persoana, este faptul sa fiu mințit în fata. Am un gust amar după aceasta experiență. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

logic, femeia periculoasa, sa te arda sa semnezi actele alea :))

asa e peste tot in viata... pe de alta parte avea si ea nevoie de actele alea semnate, era bine sa iti fi facut timp oricum...

Modificat de bossake
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

9 hours ago, bossake said:

logic, femeia periculoasa, sa te arda sa semnezi actele alea :))

asa e peste tot in viata... pe de alta parte avea si ea nevoie de actele alea semnate, era bine sa iti fi facut timp oricum...

Depinde de cultura fiecăruia dintre noi domnule bossake, cât despre timp ,îți faci ca de , interesul este al tău. Mă întreb dacă vi s-ar fi întâmplat dumneavoastră, ați fi avut aceeași atitudine ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!