Jump to content
truty122

Probleme Stergatoare

605 postări în acest subiect de discuţie

Dudu   
Dudu

Am unit topicul lui Smenu cu cel indicat de R_a_z_v_a_n

Discutiile pot continua aici

Multumesc!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Cosmo17   
Cosmo17

legat de stergatoare, scrie si in cartea tehnica: daca selectezi o anume treapta de viteza (temporizare/senzor de ploaie sau mers constant-normal/repede) la opriprea pe loc ele trec automat pe o treapta inferioara. adica, daca le pui sa mearga continuu, cand opresti la semafor trec pe temporizare. ceea ce mi se pare practic.

daca tu zici ca nu iti merg nici stropitoarele, inseamna ca ai o preblema de natura electrica (siguranta, contact imperfect sau o eroare). verifica siguranta de la stergatoare si fa o scanare cu vag-com

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cily   
Cily

De sambata nici mie nu imi mai merg stergatoarele. Stropitoarele si stergatorul de la luneta merg. Cele din fata nu dau nici un semn de viata. M-am uitat la sigurante par ok. De la ce ar putea fi?

P.S. Daca ma prindea ploaia de aseara in trafic, eu neavand stergatoare o incurcam rau de tot. Trebuia sa oprec pe dreapta. Dar nici asta nu puteam pentru ca ploua cu bulgari de piatra!!!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
4abc   
4abc

Trebuie desfacut ansamblul din fata.In principiu e destul de simplu...se da jos plasticul ala(grila) mascheaza motorasul stergatoarelor si acolo ai un fir care sigur e oxidat.Citisem candva pe VwVortex ca este o problema des intalnita la Golf V.Ajunge apa la acel fir si nu mai face contact astfel motorasul stergatoarelor nu mai da informatii bordnetz-ului.Verfica toate firele care vin in motoras. :D

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Smenu   
Smenu

Ciudata treaba am fost ieri sa alimentez si am spalat parbrizu, intru in masina si dau cu mana din greseala peste maneta la stergatoare vad ca imcep sa stearga deja eram in al noulea cer, dau sa stropeasca parbrizu si wow functiona , am ramas cu gura casca. Mentionez ca nu iam facut nimic.

Pt stergatoare siguranta e f31 din panou de langa baterie

@cilianutop nici in mers nu iti merg stergatoarele? mi-e in mers imi mergeau doar cand opream nu mai vroiau sa functioneze.

Modificat de Smenu

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
AndyG   
AndyG

Cred ca ti-a intrat apa la contactul imperfect :icon_thumright:

Asteapta sa se usuce :P

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cily   
Cily

Exact in mers am avut surpriza sa constat ca nu merg. Nu merg nici in mers , nici pe loc.

Poate voi avea si eu o surpriza si vor merge mai tarziu fara sa le fac nimic.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cily   
Cily

Incredibil !

Daca e adevarat ce mi s-a spus in seara asta, inseamna ca avea masina inseamna sa ai 10 soacre!

Mi s-a spus ca stergatoarele nu imi mai merg din cauza ca s-a stricat, citez " modul de transmitere comenzi electrice". Care acest modul s-a stricat din cauza xenonului pus pe masina!

Este posibil asa ceva?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cily   
Cily

"modulul de transmitere comenzi electrice" adica din cate inteleg eu, o parte din componenta "hardware" a calculatorului masinii!

Astept orice parere/sfat/sugestie....!

Modificat de cilianutop

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
4abc   
4abc

Da acel modul se numeste calculatorul masinii sau bordnetz si se gaseste in partea stanga a bordului (dupa panoul de sigurante).Poate fi afectat si de un kit de xenon after foarte usor pentru ca acesta verifica mereu daca nu ai bec ars.

PS:Din pacate pretul e destul de piperat...undeva in jur de +-1000 ron! :D

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cily   
Cily

:)

Wow!!! Cand am montat xenon nu am mai pus adaptoare de erori pentru ca nu dadea eroare de bec ars!

Nu imi dadea eroare de bec ars nici cu adaptor, nici fara adaptor!

Deci nu le-am pus!

Azi ma duc sa fac scanare cu VAG-Com!

Revin cu informatii!

Modificat de cilianutop

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
EsTeTicu   
EsTeTicu

4abc: Calculatorul masinii? Te referi la modulul confort? sau ce modul ? Eu nu vad legatura cu luminile, din moment ce au mers perfect 2 saptamani dupa ce am montat xenoanele. El nici nu a verificat sigurantele cu un aparat de masura si toti meseriasii ii spun sa vanda masina...

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
lucianwwl   
lucianwwl

Sunt tare curios ce rezolvare o sa gaseasca cilianu!

Am mai vazut masini cu xenon after si le functionau perfect stergatoarele si toate celelalte eclectrice !

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cily   
Cily

Razvan am verificat sigurantele, sunt ok. Dar aparatul ala fabulos nu a masurat rezistenta care trebuia sa fie 0 asa cum ai spus tu, a masurat intensitatea fiecarei sigurante.

Nu stiu de unde ai ghicit dar chiar sunt multi idioti care mi-au spus sa vand masina. Am avut multe probleme la masina, dar absolut nici una legata de motor.

Luciane, crezi ca eu nu am vazut? Ti-am spus de mult ca pt xenon voi alege cea mai ieftina varianta. Xenoanele merg destul de bine. Ar trebui reglate farurile. Daca am facut bine sau nu, voi vedea!!!

Prin cea mai ieftina varianta a se intelege faptul ca am ales o persoana care si-a pus cel mai mic adaos fata de pretul de achizitie dintre toti vanzatorii de xenon, care era destul de aproape de mine si care mi-a oferit montaj gratis. Sa fie foarte clar!

Modificat de cilianutop

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
AndyG   
AndyG

Dupa cum ti-am scris si aici, pe "saitu" wiki.ross-tech.com scrie cam acelasi lucru aici.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
EsTeTicu   
EsTeTicu

Dupa cum vad pe wiki ce scrie acolo e pentru eroarea 00153 - Windshield Wiper Motor; Driver Side (V216) si legatura cu xenonul. La el eroarea e 02071 - Local Databus - No Signal/Communication.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cily   
Cily

Am atasat poza cu eroarea si aici.

Toate replicile din ambele topic-uri legate de ultima mea problema ar trebui sa fie unite intr-un topic cu numele " Probele stergatoare- cauza posibila: xenonul???"

post-24248-1212524494_thumb.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
AndyG   
AndyG
Dupa cum vad pe wiki ce scrie acolo e pentru eroarea 00153 - Windshield Wiper Motor; Driver Side (V216) si legatura cu xenonul. La el eroarea e 02071 - Local Databus - No Signal/Communication.

Daca ai fi citit pagina cu atentie, ai fi vazut in subsolul ei:

"Special Notes

When found in VW Golf (1K): Central Electronics (in Combination with 02071), check for Aftermarket Xenon installation.

Aftermarket Xenon installations may destroy the Wiper Electronics, installations like this are usually illegal and use H7 Bulb mounts for the Xenon bulbs. "

Modificat de AndyG

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
EsTeTicu   
EsTeTicu

Scuze, am citit acolo dar nu am retinut numarul erorii.

Totusi citeste si AICI si AICI care sunt replay-uri la ce a raspuns el prima data. Omul zice ca a schimbat modulul respectiv si problema persista. Nu incerc sa imi apar cauza, ci incerc sa gasesc o solutie pentru problema. Pana cand nu sunt dovezi clare mi se pare aberant sa arunce vina pe orice. Plus de alta eu nu pot sa gasesc o explicatie logica de ce asta nu s-a intamplat dupa 1,2,5 zile de la montarea xenonului si s-a intamplat la 2 saptamani, chiar cand a inceput ploaia. Chiar dupa montaj in Brasov si probabil si pe drum a plouat si banuiesc ca a folosit stergatoarele fara probleme...

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cily   
Cily
Pana cand nu sunt dovezi clare mi se pare aberant sa arunce vina pe orice.

La mine te referi ca dau vina pe orice? Nu eu fac acest lucru, altii.

Luni am stat cu unul dintre cei doi" specialisti" care s-au ocupat pana acum de masina mea. Dupa aproape o ora de tatonari/verificari/scenarii( sigurante, mufe etc...) omul a recunoscut ca il depaseste. Il suna pe domnul X din Bucuresti( o sa ii zic asa, pana cand se va putea) si ii spune acestui domn x ca are un Golf la care nu ii mai merg stergatoarele! Domnul x intreaba daca a fost pus xenon pe masina de curand! Asa a tras el concluzia: stergatoarele nu mai merg din cauza xenonului.(iar problema respectiva e destul de grava dar a mai intalnit-o si o poate rezolva). Explicatie logica nu a dat, pentru ca am mai cerut eu nici o explicatie, datorita faptului ca m-a zguduit din cap pana in picioare pretul spus de el.

Paradoxal, ulterior inca 2 "specialisti" destul de recunoscuti in zona ma trimit tot la Domnul x din BUC. Paradoxal "la puterea n" este ca cel la care am facut scanarea cu VAG-Com imi spune ca a avut si el ceva asemanator la masina si tot domnu X l-a rezolvat si l-a costat 100 RON.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
lucianwwl   
lucianwwl

Eu cred ca e un caz inchis, raspunsul clar il avem de la AndyG:

"Special Notes

When found in VW Golf (1K): Central Electronics (in Combination with 02071), check for Aftermarket Xenon installation.

Aftermarket Xenon installations may destroy the Wiper Electronics, installations like this are usually illegal and use H7 Bulb mounts for the Xenon bulbs. "

Cili incerca varianta cu reparatie de 100 ron! Ar fi perfect daca s-ar rezolva asa!

Modificat de lucianwwl

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cily   
Cily

Luciane cum adica e un caz inchis?

Eu cred ca ai glumit. Pai acolo zice ca poate distruge. Nu zice ca a distrus si mai ales ce a cauzat acest lucru.

Care 100 de RON, nu ti-am spus ca domnul X, a cerut 150 EURO.

Daca se poate rezolva aceasta " electrica a stergatoarelor" cine ma poate ajuta? Nu gratis dar nici cu aberatii de genul 150 euro!

Modificat de cilianutop

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
lucianwwl   
lucianwwl

Inchis la modul, ca stim care este sursa problemei, xenon-ul aftermarket!

Acum ramane sa vedem cu rezolvi cu bornetzul.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
EsTeTicu   
EsTeTicu

:) acolo scrie "in Combination with 02071" dar el nu are eroarea 00153, care e defapt modulul din motorasul de la stergator. E posibil ca ala sa fie bun si sa fie doar eroare de comunicatie (fizica) intre modulul respectiv si bornetz (mai ales ca a putut sa se conecteze pe bornetz, de unde banuiesc ca el merge ok).

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cily   
Cily
Inchis la modul, ca stim care este sursa problemei, xenon-ul aftermarket!

Acum ramane sa vedem cu rezolvi cu bornetzul.

Luciane,my friend, nu inchidem nimic! Nu am descoperit absolut nici o sursa!

Modificat de cilianutop

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×