Jump to content

Diferente A6 Allroad Si A6 Avant


maryuskkk
 Share

Postare recomandată

doru_constantiniu

Lasand la o parte comparatiile nepotrivite intre un seria 3 si un allroad, intre aro si allroad, v-as propune sa revenim la subiect: diferentele dintre A6 quattro si allroad.

Am auzit ca la allroad (cel putin la modelul vechi), suspensia nu este foarte fiabila, adica se strica des. Am vazut pe un forum strain cum un posesor de allroad vroia sa schimbe complet suspensia originala cu una aftermarket.

Pe motivul asta, nu as vrea sa dau o gramada de bani pe un allroad, care sa-mi faca pe urma probleme. Nici nu vreau sa iau un allroad obosit, cu 400 000 km, din 2001. De aceea, m-am gandit sa iau un A6 quattro acceptabil, ceva din 2004, pe care sa-l transform eu in allroad. Oare merge?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • fantozzi007

    7

  • deocamdata

    6

  • maryuskkk

    6

  • Symphony4

    5

Ceva,ceva merge, dar nu o sa obtii niciodata un Allroad adevarat, sunt prea multe diferente.

Cred ca e mai convenabil sa iei un Allroad "obosit", cum spui tu si sa-l aduci la linia de plutire, decat sa schimbi pe un A6 quattro o multime de repere.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare,

Proaspat posesor de Audi Allroad,cu 312.000 km la bord,din 2003 (6000 euro)cutie manuala cu reductor,casetofon :lol: original si trapa.pot sa va zic ca una din diferentele dintre a6 c5 si a6 allroad c5 este si cutia de viteze care este altfel demultiplicata fata de a6 (probabil de aici si deiferenta intre sprint si viteza maxima),cu allroad nu poti face offroad asta este clar,dar ca sa mergi pe drum forestier de aproximativ 5 km cu zapada si de 1 m este ceva!sa urci o panta de cu inclinatie mai mare de 15% (nu stiu exact si nu vreau sa exagerez) cu gheata si zapada,fara sa-ti dea sentimentul ca te rastorni ! eu zic ca sunt niste atuuri mari fata de a6! Cand am luat allroad-ul din Germania am mai cumparat o masina impreuna cu nasul meu ,un allroad c6 si le-am luat la pachet,c6 mai bine echipat evident,cu mult mai putini km la bord dar si cu garda mai mica ca la allroad c5.Pe drum accidentat,ca tractiune si stabilitate pot spune ca allroad c6 cu cutie hidramata mi s-a parut o idee mai bun (motor 2.5 vs 2.7 tdi),foarte des in zapada mare trebuia sa folosesc reductorul la c5.O intamplare amuzanta ,in aceasta vacanta de iarna am fost la munte 4 familii cu 3 masini:allroad c5,c6 si o toyota hilux 3.0 d.Cel mai teribilist dintre soferi era cel cu toyota(avand masina de teren extrema -toyota hilux on top gear),din cauza vitezei a derapat intr-o liziera de langa drumul principal cca la 8-10 m.Nu am reusit sa-l scoatem decat cu un atv,allroad-urile nu aveau aderenta(cauciucurile de iarna),puteam urca si cobori la el ,dar la tractat nu reuseam decat maxim cativa cm sa-l urnim.Asa ca ,daca nu sunteti un sofer experimentat nu va ajuta nici un fel de suspensie si nici un fel de tractiune.Eu recunosc,la coborarea de pe munte am intors masina de 2-3 ori(instinctul de a frana),si a durat ceva pana m-am prins.....................

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

toata lumea vorbeste de suspensia la allroad c5 din auzite,ca un prieten a patit......ca un prieten a avut.........Nu e chiar asa,o perna coasta in jur de 1000 ron si nu le schimbi toata ziua.iar despre compresor si bloc de electrovalve se generalizeaza,daca la 2 posesori de allroad sau dus nu inseamna ca toate sunt cu probleme.

ps.alroad nu este o masina pt.off road.este numai buna pentru drumurile noastre din scumpa si infloritoarea Romanica

Modificat de Ruben-x
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Cum se da farul jos la allroad? Este la fel ca la a6.avant adică trebuie dată şi bara jos ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca la A6 Avant trebuie data jos atunci sigur si la Allroad trebuie.

La A6 C6-lea meu nu se pot lua farurile jos decat daca se ia si bara, un surub aflandu-se chiar sub far. Cred ca este la fel si la A6 C5 si Allroad C5.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Vad ca discutiilr din acest topic au divagat mult de la titlul sau dar ca sa nu mai deschid altul am sa scriu aici...

Un prieten de al meu are un Audi A6 C6 berlina 3.0 tdi quattro (de prin 2006 cred). Masina era dotata cu suspensii pneumatice (pe aer sau spuneti-le cum vreti). Din nu stiu ce motive, chiar nu l-am inteles, omu' le-a dat jos si le-a inlocuit cu suspensii standard - arcuri si amortizoare. Acum are o suspensie completa, cred ca si compresorul, pe care vrea sa o vanda. Intrebarea ar fi pe ce alte modele Audi ar fi compatibila? A6 combi, A8, A6 allroad, poate mai noile A4  Allroad sau chiar A7...

Ati fi de mare ajutor daca ne-ati lamuri cu problema asta.

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!