Jump to content

Martor eroare bec ars


fuscobal
 Share

Postare recomandată

Nu prea e buna explicatia ca este exact invers, adica la un contact imperfect apa il ajuta si merge, cand dispare apa nu mai exista contact, apa conduce curentul nu il stopeaza ca sa zic asa

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Al Bundy

    20

  • F l o r i n

    13

  • dan26

    8

  • Zabin

    6

Top Posters In This Topic

Posted Images

oricare ar fi, am inteles ca umblarea la becul de pozitie e destul de stresanta :D AM sa ma duc saptamana care vine sa-mi verific farul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am o problema similara la un golf V 140cp cu BC+.

La un moment dat mi-a aparut martor ca becul de faza scurta stanga e ars. Asa si era. Am schimbat ambele becuri de faza scurta cu unele mai luminoase (nu xenon si cu aceeasi parametri electrici). Totul a fost ok. Peste cateva zile m-am hotarat sa schimb si becurile de faza lunga cu acelasi model. La fel, totul a fost ok.

Problema a aparut peste cateva zile cand a aparut martor cum ca becul de pozitie stanga fata e ars. Problema e ca beul functioneaza in momentul in care martorul e aprins. In mers, daca am farurile stinse complet si comut rapid pe pozitia de faza scurta, martorul dispare in cateva secunde. Ce credeti ca poate fi. Repet, in momentul cand am martorul aprins becul cu pricina functioneaza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut aceasi problema o am si eu. Adica cand motorul este oprit aprind pozitia totul este ok. Pozitia functioneaza. Pornesc motorul aprind pozitia sau faza scurta eroare in bord bec st fata pozitie ars. Becul este stins. Am fost la service si au zis ca poate fi din comutatorul de aprindere???????

Modificat de DR florinel
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Mie imi apare martorul cu bec ars pentru pozitie (stinga) si chiar nu arde becul. Daca apas putin pe far se aprinde si dispare martorul. Pare a fi un contact prost avind in vedere ca apare atit de aleatoriu si ca se remediaza daca imping putin farul. O sa incerc diseara sa vad daca pot sa remediez singur problema sau trebuie sa merg in service.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

MAMA..MAMMA....CE DE PROBLEME CU FARURILE LA GOLF V...:huh:( HAI CA INTERVIN SI EU CU UNA...DE DATA ASTA LA STOP...DACA MA POATE AJUTA CINEVA....NU AM MARTORUL DE BEC ARS APRINS...NICI MACAR NU STIU UNDE AR TREBUI SA FIE APRINS...AM MASINA DE 1 SAPT...SI AM BECUL DUPA POZITIE LA STOP ARS....AS VREA SA IL SCHIMB...AM DAT MOCHETA LA O PARTE SI NU PREA AM VAZ MARE LUCRU MIAM BAGAT NASU PE ACOLO AM VAZUT 2SURUBELE PROBABIL ACELEA trebuie DEFACUTE....SI SE DA STOPUL JOS...DE ACOLO SPER SA M DESCURC....

INTREBAREA MEA E?... A MAI SCHIMBAT CINEVA BECURILE DE POZITIE SI STOP LA VW G5?....SI CE BECURI AR TREBUI?...MULTUMESC FRUMOS...TOATE CELE BUNE

Modificat de Andu2k8
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

1. Nu mai scrie cu majuscule

Scrierea nejustificata cu majuscule, litere

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Astea sant probleme 'normale'. Este totusi un contact electric. Cupru, alama ...corodeaza. Bagati si voi in cutia de scule un spray de contacte cu ulei si mai dati din cand in cand. Vreti sa tzina la nesfarsit? Led uri pe pozitie stiu ca am montat la cineva mai demult la un Golf V si in paralel cu ele am pus si un bec undeva in interior pe fir ca sa 'pacalim' BC. Se vedea fain mai ales ca erau asezate in fagure. So, asta tine de intretinere. :) Bafto !

P.S. Mi s-au lungit urechile de asteptat golfutzu' ... . Si mai am o luna ... :P

Modificat de dodoskoda
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aseara am intampinat si eu urmatoarea problema, am pus contactul si mi-a aparut in bord martorul de bec ars, ma dau jos din masina un bec de la stopul din dreapta nu era aprins, ma urc in masina, plec si in 30 de secunde dispare martorul bineinteles ca s-a aprins si pozitia la loc. Si asta ar fi a doua oara cand imi face asa, bineinteles ca nu era vorba de acelasi bec, stie cineva care ar fi cauza? Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Ma bag si eu in topicul asta cu o povestioara:

Mi s-a aprins martorul de bec ars pe bord; am verificat cat-de-cat, n-am vazut nimic; asta pana a semnalizat prima oara stanga, cand am vazut ca martorul de semnalizare clipeste mult mai des si releul se aude cu o cadenta mai mare; am pus avariile si am vazut ca de fapt becul ars era cel de semnalizare....

Aveti idee cu ce bec trebuie sa il inlocuiesc? ;) banuiesc ca trebuie sa aiba o anumita rezistenta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este bec clasic de semnalizare pe soclu P21W. Se gaseste la orice benzinarie OMV, Petrom, Rompetrol, etc. Cauta becurile alea portocalii/galbene ca din ala este. Se vand la blister de 2 bucati de obicei in raionul de auto, dar poti gasi si la bucata de la Philips (au in benzinarii pe la casa un dulapior cu becuri Philips)

Poti folosi link-ul dat de dudu cu trei posturi mai inainte la pct. 3 daca vrei sa afli exact tipul de bec.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Salut. Am si eu o problema. In decurs de 1 an si 3 luni de cand am masina mi s-au ars vreo 4 becuri H7 Philips toate la faza scurta. Banuiesc ca am o problema pe undeva, un contact ceva! Sau poate cumva sa le afecteze functia Comming home/leaving home pe care o am activata! Ajutati-ma cu un raspuns. Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 11 months later...

Salut! Vreau sa merg sa vad un Golf 5 1,6 benzina din 2005, pe care as vrea sa-l si cumpar chiar astazi. La telefon proprietarul mi-a spus mai cu jumatate de gura ca are in bord aprins martorul de bec ars datorita faptului ca a schimbat becurile si a pus niste halogene "de 100" cu tenta alba si ca n-ar fi compatibile cu instalatia. De asmenea mi-a spus ca masina nu indica temperatura exterioara datorita fapttului ca are senzorul de temperatura exteriora. Ca sa fiu scurt as avea cateva intrebari:

1. E posibila problema cu martorul aprins?

2. Daca senzorul e defect nu afiseaza temp deloc? Nu cumva afiseaza o temperatura default ?

3. Aveti idee cat ar costa un astfel de senzor ? :blah_:

4. La climatronicul de Golf 5 exista acea posibilitate de a testa instalatia si erorile aparute? la cel tip vechi era o combinatie din 3 taste + contact si testa instalatia de AC/clima si afisa erorile aparute.

Va multumesc anticipat si mi-ar prinde foarte bine ca raspunsurile voastre sa la am in scurt timp. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

cauta pe cineva cu experienta si un tester VAG-COM (sau similar) si mergi cu el la masina. Martor motor aprins nu are nici o legatura cu becuri de alt fel puse. Pentru becuri exista semn de bec ars. Pentru erori pe motor exista check engine si trebuie sa vezi ce este exact.

vad ca esti din Slobozia. Suna la 0746.180.720 - Ovidiu. Are tester VCDS original cumparat de la mine. E si membru pe forum. Ii zici ca vrei o diagnoza si e mai bine decat sa cumperi fara sa verifici masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc mult de idee! Foarte buna! Il cunosc pe Ovidiu de mult timp si am avut o Octavia asemanatoare cu a lui. O sa-l sun si poate e liber sa mearga cu mine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Martor motor aprins nu are nici o legatura cu becuri de alt fel puse. Pentru becuri exista semn de bec ars.

Dragos, omul a zis mai sus ca are martorul de bec ars aprins si nu check engine. Si da daca becurile puse sunt de 100W apare eroare de bec ars.

De asmenea mi-a spus ca masina nu indica temperatura exterioara datorita fapttului ca are senzorul de temperatura exteriora.

Poate nu afiseaza din cauza ca nu are. Daca nu are nu afiseaza nimic, nu inlocuieste cu ceva default.

Exista si test climatronic la G5.

Dar de ce nu are senzorul, o fi fost lovita in fata sau de ce?

Cel mai bine te duci cu cineva care stie sa faca o diagnoza cap-coada. Sa fie atent la toate codurile de eroare aparute pe toate modulele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Gata! Mi-a iesit din grija. Am fost, am vazut, am plecat.... Masina a fost lovita pe partea dreapta si avea inlocuite farul(producator) si aripa dreapta, iar capota, usa din dreapta si pragul erau refacute. de fapt e un termen prea frumos...erau batjocorite. Masina asta nu a avut casco si a fost reparata la repezeala si cu buget cat mai mic pentru revanzare. asemenea mantuiala nu am vazut nici la Daciile mai vechi. Nici vanzatorul nu mi-a lasat o impresie prea buna, in conditiile in care i-am explicat ca stiu suficiente despre masini cat sa-mi dau seama daca sunt manarite, iar el mi-a spus ca nu stie sa fi fost lovita masina si ca personal nu crede ... vechiul si expiratul truc cu vanzatorul nestiutor... am batut un drum de 250 km dus-intors ca sa vad o masina despre care si bunica-mea si-ar fi dat seama ca a fost lovita. In fine, in speranta ca nu vor mai fi si alti doritori de a vedea aceasta masina iata un link in care o puteti vedea:

http://www2.autovit.ro/vsdetalii8.php?IDM=...%252B%252B%252B

Cu toate astea masina nu era imposibil de refacut, insa va fi nevoie de multa pricepere si rabdare...ca sa nu mai vorbim de buget. i-am propus respectivului un pret care mi s-a parut corect pentru masina respectiva si astept in continuare un raspuns... si totusi, parca n-as lua o masina care a fost lovita...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut. s-a aprins si la mine martorul de bec ars. verificand toate becurile, am ajuns la cel de pozitie din far.

am cumparat un set cu 2, le-am incercat, dar din pacate nu se aprinde nici unul.

poate fi de la soclu ? imi puteti da vreun sfat ? thx!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

MAsoara cu o lampa de control daca ai curent in soclu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La inceput cand pui contactul si pornesti motorul calculatorul iti spune ce bec sa ars verifica daca ai tensiune cu contactul pus .Mulkt sucses.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Al Bundy - am verificat si e curent in soclu. :|

@gabyyy - nu am comp de bord + sa arate care e cel ars, dar asta e singurul care nu se aprinde, deci acolo e ceva...

sigurantele le-am luat la rand.. toate sunt ok..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inseamna ca sunt arese becurile sau nu ai masa. Cu lampa ai daca ai curent soclu, punand lampa in contactele soclului sau intre plus din soclu si masa?

Verifica daca ai masa in soclu punand lampa intre plus si masa din soclu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

s-a rezolvat instant cu conectarea vagcom, era o eroare la bec. ciudat..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

sper sa nu fiu offtopic eroare de bec ars apare si la schimbarea becului de la suportul de la nr?vreau sa mi le schimb azi si sa stiu ce am de facut:D mc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!