Jump to content

Achizitionare Sharan SH - discutii cu si despre


Calin78
 Share

Postare recomandată

Masini lego? :)

Apropo de cumparare de masina fosta taxi in Germania (nu Spania, Italia, ...), am auzit numai lucruri de bine.

Reviziile si intretinerea sunt intotdeauna facute la timp. Legea nu le permite sa circule daca nu sunt "beton" dpdv tehnic. Mai degraba particularii nu isi fac reviziile la timp. Unora le este lene sau uita. Firmele de transport nu-si pot permite asta.

Singura problema este cea de "look". Dupa cum spunea un coleg mai sus, ar fi ideal sa fie trasa in colant.

Mai multe probleme apar la o masina foarte veche cu putini km comparativ cu varsta, decat la una tinerica (ma refer la masini, nu la femei :) )si cu multi km.

Eu zic ca merita sa o cumperi, doar sa o inspectezi "la sange" inainte si sa te asiguri ca nu se ascunde ceva in spatele "evitarii garantiei".

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Va multumesc pt sfaturi. pana la urma am gasit un touran din 2004 1.9 tdi 101cp. foarte intretinuta masina si merge de asemena bine. doar ce am fost intr-un tur prin tara cu ea sa vad daca merita sa o tin sau nu.... sunt incantat de ce poate face...usor de condus, nu este obositoare, nu este zgomotoasa..cu doua persoane si ceva bagaj, pe drum de munte si cu viteza medie de ~100km/h a consumat 6.7l... cu 4 persoane si mers cu 140km/h 8l+...totusi mi se pare un pic rigida pe suspensie, clar ca nu-i place drum cu denivelari-gropi in comparatie cu frontera ce l-am avut inainte cu care traversam liniile de tramvai fara sa franez.....la testul cu vag-com nu a dat nici o eroare!!!...cel care mi-a verificat-o a spus ca masina nu poate avea mai mult de 200k km dupa uzura injectoarelor...ulei s-a folosit doar castrol 5w40 schimbat intodeauna la service frontal in gl impreuna cu toate filtrele aferente...fostul proprietar - arbitru de fotbal....desi o am doar de cateva zile ma declar multumit si sper sa fi facut o alegere buna, sau potrivita si mai sper sa vad service-urile doar la tv. :)

Modificat de rauhofer
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si daca inca mai are cutia DSG pe ea asta cred ca e un lucru bun. Inseamna ca tine atitia km si chiar mai multi. Oricum e de verificat bine inainte de cumparare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am zis lego din cauza afirmatiilor facute de domnu modu mai sus: " cu "eticheta" aceasta sunt masini cu dauna totala (radiate din circulatie de catre asigurator) si reparate apoi pentru revanzare la export sau la dealer . "

dupa enuntul asta inseamna ca aproape toate masinile care circula la noi sint in halul asta, doar is luate de la handleri :P

daca are motorul si cutia schimbate recent chiar ca nu e o problema asa de apasatoare culoarea masinii... ;)

in mod sigur voi plati verificare la reprezentanta pt ca nu o voi cumpara cu bani furati :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut! Ia-ti Sharan 1.9 TDI 130 CP!!! Am avut una la transport international si am mers cu ea 445.000 km si am vandut-o in stare impecabila cu 13.000 euro. E cea mai tare masima din clasa! Sau Alhambra sau Galaxy ca sunt acelasi lucru. Bafta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare! Dom'le dumneata esti in eroare in legatura cu motorul Sharan-ului! Pai stiu si copii ca ala e motor tip pumpe-duse!! Ma refer la modelul nou, dupa 1999, adica Sharan 2. In rest, ce sa-ti mai zic? Masina e beton! Vezi ca i-am mai scris astuia despre masina cate ceva. Bafta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cui doreste sa achizitioneze un taxi in stare tehnica buna, la un pret decent, ii recomand sa caute in parcurile auto din Hamburg, Germania.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salutare .Nu pot spune decat ca pentru concediu , plimbare ..iesire la un gratar ..si oriunde este o masina foarte buna .Consum mic , solida si foarte spatioasa , ca sa nu mai zic foarte comoda la condus pe distante lungi .Deci suparmasina ....nu de fuga ca BMW dar masina de masina .Cine are nu regreta :D numa drumuri bune

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salutare !! zic si eu ca proprietar de sharan din 2006, chiar daca nu s-a mai postat de mult ca e o masina foarte practica, consum bun zic eu..la mine imi scoate media de 6,3 mixt si 5,9 afara. In astia 2 ani am schimbat doar bieletele antiroliu (parca asa se numesc) nu's f scumpe cam 1 mil bucata, ulei de buna calitate filtre si cam atat. Mentionez ca la achizitie (din germanica) am schimbat tot : pompa de apa filtre distributie curele role.

o recomand persoanelor care au nevoie de spatiu /marfa /persoane. motor 1,9 tdi 116 cai. Bafta tuturor!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai un consum bunisor, esti sigur de ce zici ?eu mai putin de 6,3 afara nu pot sa scot iar in oras 9,5-10. Acelasi motor de 115.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da...da..sigur sigur, am o obsesie sa-mi fac consumul, mai ales ca a crescut motorina :lol: ..iti dau un exemplu..nu am mai facut plinul de prin noiembrie..dar cand se aprinde becul fug repede la pompa si pun sa zicem de 100 de lei..imi fac treaba prin oras drum iasi..iar prin oras pe la rude la tara si tot asa deci mixt

cand se aprinde becu vad cati km am facut si vad cat imi consuma la 100 de km. nu stiu daca e relvant cum fac sau daca e bine (in baza asta am scris mai sus) consumul. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E posibil ca intr-o zi sa ramana acul "agatat" mai mult timp (cateva minute sau chiar 1 ora) depinde cat de repede si corect reactioneaza plutitorul ala din rezervor.Suficient cat sa te induca in eroare,nu cred ca e corect asa.

Sau daca ai putina motorina si esti in coborare se poate aprinde. oricum nu e o practica buna sa astepti pana in momentul ala, alimenteaza cand esti pe "sfert"

Modificat de speedo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un consum de 5.1 % ,pe o portiune de 180 km, am scos si eu dar cu un "mers criminal pentru masina" www.youtube.com/watch?v=BXHlRGTcK2M.

In rest consumul nu scade sub 7.5-8 afara,10-11 oras.

Computer de bord nu ai ?Incearca sa faci un consum de la plin la plin,mi se pare cam ireal consumul tau pentru un mers obisnuit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exact.Daca vrei sa iesi la consum mic nu poti sa nu omori turbina pt ca trebuie sa mergi subturat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

gata am reusit sa fac si eu un consum mixt mai mult (afara) cu clima pornita am scos 7.2

si mixt mixt 8.5 :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

SALVE sunt actual posesor de passat 2002 B5 1.6, 102CP,ALZ vreau sa achizitionez un SHARAN 2001 1.8T 150 CP

Personal am fost ft multzumit de benzinar in varianta passat daca iau in calcul ca am folosit-o extraurban 70% din timp fiind mashina de familie si cu un regim de mers de croaziera la 120KM/h pe drum intins cu depasiri de max 140; Acum, am mers si cu un passat 1.9 TDI 130CP dar, am considerat ca pentru mine mai mult ma avantajeaza un motor linistit (chiar si turat) decat un plus de putere ; Nu mai fac depashiri la limita si mai ales cu copii in mashina :ninja:

NU sunt pro sau contra unei motorizari doar ca asha sa nimerit conjuctural;

AM NEVOIE DE UN SFAT pt ca urmeaza sa iau o decizie in vederea achizitionarii; Estetic arata bine, are obtiuni full si sper sa nu ma inshel in privintza proprietarului.......

merci anticipat donatorilor de info :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

buna ziua...

vin si eu cu cateva intrebari pe acest topic in speranta ca voi gasi raspuns cat mai repede...

vreau sa plec saptamana viitoare dupa un vw sharan, an 2004-2005, motorul de 1.9 tdi...

1. si cele din 2004 si cele din 2005 sunt euro 4? sau doar 2005? sau nu pot fi sigur de nici una... cum verific aceasta chestie?

2. cum pot verifica VIN-ul masini fiindca am inteles ca in acest fel se pot verifica km?

3.ce probleme sunt mai "tipice" sa zic asa la aceste modele, sa ma uit la ceva anume etc. (rog posesorii de sharan sa ma ajute si pe mine aici)

multumesc si sper sa ma lamuriti si pe mine un pic.. chiar daca nu raspundeti la intrebarile mele de mai sus orice sfat e binevenit...

Modificat de liviu.vw
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

1. Exista motoare diesel euro 4 si din 2002. Totul tine de ... dispozitia celor de la RAR. :)

2. La un dealer din zona respectiva sau la TUV/DEKRA. Sau il trimiti (VIN-ul) unui prieten din tara si merge el la un dealer de aici ca sa-l verifice. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu, acum serios, nu cred ca se poate asa ceva. vorbesti serios? cum adica depinde de dispozitia lor? este o gluma sau, nu am prins eu ceva...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Eu am cumparat un VW Sharan din 2002 si avea 160000 de km la bord.

Banuiam ca nu sunt reali, dar nu am avut cum sa verific masina fiind cumparata din provincie, nu am reusit sa o verific la nici un dealer fara programare.

La prima testare cu VAG COM, am ramas socat, mi-au spus ca in realitate are 578000....

TEAPA mai mare nici ca se putea !

Acum faptul e consumat, as dori cateva sfaturi de la cei priceputi, pls !

Simptome: consum cam mare, peste 10% afara-mentionez ca are si cutie automata.

Se tureaza cam pana la 2000 rot /min pana schimba in viteza superioara

Demaraje cam lungi insotite de un gemut suspect al motorului.

Ce inseamna o reparatie la un motor 1.9 TDI typ AUY, atat ca piese, cat si ca bani ?

Ce consumabile trebuie schimbate, ce uleiuri ?

Am avut pana acum doar masini pe benzina si nu stiu nimic despre motoarele diesel.

Ma feresc deocamdata sa ajung pe la service-uri, pana ma mai documentez.

Multumesc anticipat celor care vor avea bunavointa sa-mi raspunda :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator
Simptome: consum cam mare, peste 10% afara-mentionez ca are si cutie automata.

Se tureaza cam pana la 2000 rot /min pana schimba in viteza superioara

Demaraje cam lungi insotite de un gemut suspect al motorului.

Ce inseamna o reparatie la un motor 1.9 TDI typ AUY, atat ca piese, cat si ca bani ?

Fa-i o scanare si vezi ce erori iti afiseaza, apoi posteaza-le aici: Scanarea cu Vag-Com - erori aparute

Tot in aria TDI gasesti topic-uri despre motoarele diesel si problemele lor.

Ce consumabile trebuie schimbate, ce uleiuri ?

Distributia in primul rand pentru ca NU poti sti cand a fost schimbata.

Discutii aici: Schimbare distributie - cand , cum , de ce ?

Ulei, filtru ulei, filtru aer, filtru polen, filtru motorina.

Uleiuri si carburanti

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce consumabile trebuie schimbate, ce uleiuri ?

Schimba filtrele de aer ,polen si motorina.Baga ulei Castrol EDGE TURBO DIESEL 5W40 (schimba si filtrul de ulei).Daca troncane pe fata la trecerea peste o cale ferata (aici iti dai seama cel mai bine) te-ai facut si de 2 capete de bara(nu lua italiene la 30 ron bucata ca te tin max 12k)

Verifica atent discurile si placutele de frana.

Lichidul de racire se schimba la 2 ani.Doar G12 ,sa nu bagi altceva.

Daca motorul suna frumos nu-ti fa griji cu restul e o masina buna.Eu am stricat un cap de planetara din prostie ca am vazut ca pierde vaselina si am mers asa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@aryes13 - multumiri pentru ca are acum si Sharanul un loc al lui pe forum

@speedo - am notat tot

@sharanisti - chiar nu are nimeni manualul de utilizare si reparatii in engleza sau romana ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!