Jump to content
sandumbogdan

Intreruperi La Motor 2.0 Tdi

245 postări în acest subiect de discuţie

neo19ro
Am observat o chestie ciudata la masina: uneori se simte pentru mai putin de 1 secunda ca incetineste, adica ori intrerupe alimentarea, ori ar pune frana, f.f. slab, doar cat sa-l simt ca sofer, ca pasager nu se simte. Asta se intampla doar la mers constant si relativ lejer, adica in general pe drum drept, in acceleratii sau urcat dealuri niciodata.

Nu am gasit un tipic, adica a facut si in II si in III si in IV, si la 2000rpm si la 2500rpm.

Nasul meu care are masina surioara, identica, spune ca e normal, ca e de la turbina, dar eu nu am mai intalnit asa ceva la motoare diesel. Doar la Espero mai facea asa in acceleratii lungi si puternice, o mica intrerupere, dar la diesel nu am mai intalnit si nu mi se pare normal.

Ceva idei?

Oare o fi de la motor, eu asa cred, pentru ca nu cred ca se apuce de nebuna sa franeze singura, asa din senin, mai ales ca nu era vorba despre mers calm, nici vorba de ESP&stuff.

Ambele masini au fost alimentate la Petrom Suceava, dar de la pompe diferite, si deocamdata nu au consumat primul rezervor... au 500-600km in total. Poate o fi ceva de la motorina, sau ca e "virgina"?

Eu ma gandesc la un bug al calculatorului de injectie. Nu este deranjant, dar enervant in idee. Voi ce ziceti? O fi un bug in sorf, un defect hard, sau ceva de inceput?

pana la urma care este rezolvare la simptomul de mai sus, a inceput sa imi apara si mie la motrul de 2.0 TDI 140cp top motor BMP

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Michi

Am o problema (pe care am mai semnalat-o pe forum).

Uneori, dupa ce masina a stat in parcare mai multe ore (sau 1-2 zile), dupa ce pornesc motorul si demarez de pe loc, motorul are niste intreruperi ca si cum masina ar

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

mihaid2003

salut, aceasi problema cu intreruperile

dar ce mi se pare ciudat este faptul ca timp de 150 000 km rulati in Germania masina nu a avut aceste probleme ( spun asta dupa istoricul masinii pt ca masinile de acolo au toate interventiile notate) si nici pompa de motorina nu a fost schimbata. Eu am cumparat masina din Germania la 150 000 km si dupa 30 000 km am schimbat pompa de motorina iar acum la 195 000 simt aceste intreruperi. F ciudat ca toate probleme apar in ROMANIA, combustibilul o fi oare? da-o incolo de masina timp de 150 000 km trebuia sa faca probleme si Germania nu numai aici....

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
kelu2001

e sigur de la motorina proasta. am avut aceleasi probleme cu intreruperi dar s-au sfarsit dupa ce am schimbat un injector. cei de la service mi-au zis ca injectoarele se duc numai din cauza motorinei si la subturare (nu este cazul meu...). apropo pana nu a cazut injectorul de tot si m-a lasat in drum nu mi-a aratat pe tester ca ar fi vreo problema...

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
mihaid2003

salut,

cum s-a manifestat la tine? pt ca ziceai ca ai schimbat injector pe urma

la mine deja de vreo 10.000 km face asa, adica intre 1800 - 2200 de rotatii se intrerupe o data sau de doua ori, fractiuni de secunda si isi de drumul pe urma, daca trec de 2200 de ture nu se simte deloc, nu face tot timpul, pana acum alimentam cu sprint diesel( OMV), iar de cand am pus ALTO de la rompetrol nu mai face asa des, la vreo 100km de vreo 2-3 ori

mersi

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
D@ny

o fi si motorina mai proasta la noi insa chiar asa , cele mai sensibile masini de pe piata sunt tocmai astea de 2.0 140 CP , este putin cusut si cu ata alba , de ce nu se intampla asa la un logan , sau la un mondeo , sau la orice alta masina ; cand intru in benzinarie vad ca toate au motorina , daca ar fi fost chiar asa de proasta si masinile sa mearga intrerupt zic eu ca nu ar mai fi avut clienti !?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
neo19ro

este cu siguranta o problema, nu cred ca este vorba de motorina, deoarce am alimentat din diferite locuri, si aceiasi problema, in ultima vreme a devenit parca mai rara, eu tind sa cred ca ar fi de la pompa de motorina, la mine a inceput sa faca cand aveam foarte putina motorina in rezervor si am zis ca ar fi de la gunoaiele din rezervor, atunci a facut pentru prima oara.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
man utd

buna ziua!am un passat tdi 2000,140cp,are 100300km.ieri mi s-a intimplat ceva ciudat!eram in mers si mi s-a aprins o spirala pe bord cred ca este de la bujii,in acel moment masina s-a accelerat foarte greu,nu mai mult de 2000turatii,am oprit motorul iar la repornire na mai aparut spirala pe bord!dar cind o accelerez in viteza 2,parca agata ceva sau se intrerupe ceva,dupa aceea isi da drumul:va rog sa-mi dati un sfat.va multumesc.cu respect!vw este din 2006

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
neo19ro

pare sa ai aceleasi simptome, dar la mine s-a aprins martorul de la bujii cand mi-a picat pompa de motorina.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
D@ny

@man utd spirala aia este de la injectoare , sau ma rog , atunci cand un injector are probleme se aprinde acea spirala , poate se aprinde si cu alte ocazii , asta in schimb nu stiu .

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
neo19ro

spirala galbena nu este martorul de la bujii ?? Eu am avut 2 masini diesel inainte de passatul asta marci diferite si amandoua la martorul de bujii aveau aceas spirala galbena pusa pe orizontala.

Modificat de c o s m i n
Nu mai da quote la mesajul anterior. Foloseste butonul ADD REPLY.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
man utd

Multunmesc ptr. sfaturi. Sper sa-mi spuna la diagnoza exact. Stiti cumva cat costa sa schimbi un injector? Cu respect

Modificat de dm76ro
Renunta la CAPS. Multumesc

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Riddler

@neo19ro: Oricum nu`i mare secret ca pretul unui injector este intre 1600 si 1700 RON daca il dai pe cel vechi la schimb, iar fara schimb sare de vreo 3000 RON :rolleyes:

@man_utd: Uitate la poza urmatoare pt explicatia martorului respectiv :)

1klldgt4fwr0dknimupf_thumb.jpg

Modificat de Riddler

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
man utd

Am rezolvat problema, am fost la diagnoza, totul a fost ok, doar un furtun a fost spart, undeva la turbo, l-au schimbat baietii de la Robot Baia Mare, adevarati profesionisti. Acum Passatul zboara ca un avion, totul a fost gratis, pentru ca am prins o actiune de la VW Germania! Am avut o saptamana de groaza, dupa ce am umblat la mai multi mecanici de 2 bani! Asa ca daca aveti o problema, va recomand reprezenta VW, dai un banut in plus, nu prea mult, dar merita!

Cu respect

:winter:

Am platit doar diagnoza,130ron!! Salutari de la Maramu :icon_thumright:

Modificat de dm76ro
Renunta la CAPS! Multumesc

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
neo19ro

Deci intreruperile erau de la acel furtun spart?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
D@ny

!! incearca sa nu mai scrii cu caps lock - este f greu de citit si deranjant in acelasi timp !!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
man utd

da,de la acel furtun,aveam problema!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ottoflo
AM REZOLVAT PROBLEMA, (...) TOTUL A FOST GRATIS,PT CA AM PRINS O ACTIUNE DE LA VW GERMANIA!

Ne poti spune despre ce actiune este vorba? Poate ar trebui sa mergem si noi dar nu am fost anuntati.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
man utd

Doar cind esti cu masina in service la vw,te anunta ei daca in acea luna exista vreo actiune de la vw,sau daca ai pe cineva acolo,care sa te anunte

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
D@ny

hai ca asta este tare : "doar cand esti cu masina in service" - pai ce , trebuie sa se ghiceasca si sa te duci sa o lasi in poarta la ei ?

Asta este asa , cum ai noroc , daca in momentul ala ai masina in service o facem , daca nu ... mai asteapta ::coffee_lol:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
man utd

la noi in nord,lumea este mult mai serioasa,asa ca daca nu crezi vino sa vezi!la un prieten i-au schimbat axul cu came tot printr-o actiune vw!nu esti obligat sa citesti sau sa crezi!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Michi
la noi in nord,lumea este mult mai serioasa,asa ca daca nu crezi vino sa vezi!la un prieten i-au schimbat axul cu came tot printr-o actiune vw!nu esti obligat sa citesti sau sa crezi!

man utd, anunta te rof forumistii din Baia Mare cand cei de la Robot mai au astfel de actiuni.

Merci!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Jargy
buna ziua!am un passat tdi 2000,140cp,are 100300km.ieri mi s-a intimplat ceva ciudat!eram in mers si mi s-a aprins o spirala pe bord cred ca este de la bujii,in acel moment masina s-a accelerat foarte greu,nu mai mult de 2000turatii,am oprit motorul iar la repornire na mai aparut spirala pe bord!dar cind o accelerez in viteza 2,parca agata ceva sau se intrerupe ceva,dupa aceea isi da drumul:va rog sa-mi dati un sfat.va multumesc.cu respect!vw este din 2006

Am patit si eu acelasi lucru.Poti sa imi spui cum s-a rezolvat si de la ce a fost?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
dm76ro

Daca citesti cu atentie vei descoperi ca raspunsul la intrebarea ta a fost dat deja! AICI

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
mihaid2003

salut, o problema asemanatoare cu intreruperile la motor

in orice treapta cateodata se "pune in bot" ca si cum ar face frana de motor ( mi se pare ca nu se mai alimenteaza) scade turatia de la 3000 sau cat o fi la 1000 si trebuie sa dau a doua ca sa plec mai departe, motorul nu moare dar in secundele respective pedala de acceleratie nu mai face nimic, am incercat sa o las si sa o turez din nou dar nimic, pana cand nu schimb intr-o treapta mica (a doua)

s-a aprins martorul de motor inainte sa faca probleme, la scanarea cu vag com a dat urmatoarele:

VAG-COM Version: Release 607.3-UD

Control Module Part Number: 03G 906 021 MR

Component and/or Version: R4 2,0L EDC G000SG 9389

Software Coding: 0000072

Work Shop Code: WSC 69582

3 Faults Found:

001139 - Exhaust Pressure Sensor 1 (G450): Signal too High

P0473 - 000 - -

Freeze Frame:

Fault Status: 01100000

Fault Priority: 2

Fault Frequency: 254

Mileage: 199283 km

Time Indication: 0

Date: 2009.08.11

Time: 19:29:24

Freeze Frame:

RPM: 0 /min

Speed: 0.0 km/h

Load: 0.0 %

Voltage: 12.62 V

Mileage: 90 km

Temperature: 180.0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×