Jump to content

Zgomot Pe Decelerare


Mama Omide
 Share

Postare recomandată

Sincer nu stiu daca e cffb, stiu doar ca service ul au diagnosticat pompa de inalte si tocmai au primit £2000 de la garantia mea pentru pompa, senzor, filtru plus manopera. Dupa ce am plecat de la eu am constantat ca masina face fix la fel la cald. Evident am intors o la service si mi au dat alta masina de schimb, nu mai platesc pt nimic pt ca e gafa lor. Ideea e ca nu inteleg ce ar putea sa fie, nu pare ca stiau ce are, pare ca vor sa afle si treaba asta ma ingrijoreaza pt ca nu vreau sa ma apuc sa schimb piesele fara rost, masina este 2014 70k km, reviziile facute la timp, motorina scumpa, nu biodiesel, nu inteleg....

 

Face doar cand slabesc pedala de acceleratie (frana de motor, sub 2200rpm) dar nu mereu, doar intr un anumit punct. Nu inteleg ce se intampla cand decelerez inafara de retur la motorina, nu sunt mecanic si ma depaseste...insa nu vreau sa fac teste schimband tot motorul la o masina noua aproape ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fa Log in mers la injectoare

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Momentan masina este inapoi in service astept sa vad ce rezolva.. 

Sunt putin dezamagit pentru ca am schimbat pompa de inalte si senzorul de presiune degeaba cred, masina face la fel. Ei au spus la prima impresie ca nu ar fi vreun injector. +

Masina face asa dupa ce merg cu ea prin trafic vreo 30-40 min, deci doar la cald. In mers se aude mai putin, se auzea mai trare inainte sa schimbe pompa...D aia sper ca poate nu e calibrata cum trebuie sau ceva de genul ?  In caz ca spun vreo prostie, nu sunt mecanic repet. 

Astept sa vad ce spun saptamana asta, nu vreau sa mai schimb piese inutil. 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Au recalibrat pompa (noua) cu aparatul de la VW si tot face....urmeaza sa trimita injectoarele la verificat...spun ei. Deja am 3 saptamani de cand merg cu o Toyota Aigo...

Ei mi-au spus ca pe tester totul se comporta normal, injectoare, pompa, tot. Ar putea avea ceva doar un injector fara sa apara pe tester ? Gen sa scoata mai multa motorina sau ceva ? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce sa recalibreze la o pompa mecanica ???

Log in mers la injectoare a facut? Daca nu stie cum ...fa-le cont pe vwforum.ro 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

An fost azi la ei...mi au spus ca or sa ceara supirt tehnic de la VW...banuiesc ei ca nu primeste cantitatea corecta de combustibil in injectoare. Mi au spus ca e prima data cand dau de problema asta. Acum eu sunt putin blocat pt ca au primit £2000 de la garantia mea. Au schimbat pompa, senzor de presiune si filtru. 

 

In momentul asta eu nu mai platesc nimic iar ei trebuie sa o rezolve pt ca au dat rateu cu diagnoza si reparatia...

 

Eu sper sa nu o strice mai rau, le-am spus de log la injectoare si mi au spus ca vor cere suport la vw...am masina la ei de 2 saptamani nu stiu ce sa fac

Am vorbit si de log, practic il fac, il posteaza aici si s-ar putea identifica problema ?!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Se pare ca ar fi din injectoare. Mi au pus aceleasi injectoare de pe alta masina cu acelasi cod de motor si surpriza... nu se mai aude. Au pus injectoarele mele pe masina aia si se auzea exact acelasi sunet ca la mine. Pe tester figureaza ca sunt ok. Le-au trimis la testat pe banc si astept rezultatele, e posibil sa le inlocuiesc....mi se pare ciudat la 70.000 km sa aibe problema cu ele...in fine, va tin la curent.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Au trimis injectoarele la testat pe banc iar aia au spus ca sunt bune...dar dupa sunet nu par ok...ce e de facut ? Nu prea mi vine sa o las uitata si sa merg cu masina asa pt ca e clar ceva acolo...ar putea sa fie de la altceva ?!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Pana acum mi s-au facut urmatoarele:

-schimbat pompa de inalte

-schimbat injectoare

-schimbat senzor de presiune

-testat alt calculator

-dat jos chiulasa pentru a se uita in motor

-verificat distributie

-schimbat senzorii de acceleratie

problema tot este....masina este la dealer deja iar acestia au deschis un topic la fabrica in Germania....parca nimeni nu-i da de cap, am masina de schimb de 3 luni de zile....nu are nimeni idee cam ce ar putea sa fie ? Masina a fost la 3 dealeri diferiti si un service autorizat...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parca ai zis mai sus ca nu mai face asa cu injectoarele de pe alta masina? Acum face la fel si cu alte injectoare?

Ai mers cu alta masina sa vezi ca nu face la fel? Poate ca nu e chiar relevant, dar am observat acest "carait" sporadic si la motoarele de origine Cummins montate pe autobuzele Isuzu aduse de noi la Iasi.

Toate fac asa si nu cred ca sunt toate defecte.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Referitor la treaba cu injectoarele...asa m-au informat baietii dar nu era defapt asa...

Am testat alte 2 CC-uri cu acelasi motor si o Skoda Octavia....nu fac asa ceva, nici a mea nu a facut vreo 20 mii km, a inceput pur si simplu.

Ideea este ca aparent pe tester masina merge in parametri, s au schimbat si verificat toate cele mentionate mai sus, service-ul, inclusiv dealerii mi au spus ca nu este normal...insa aparent nu gaseste nimeni problema.

 

De aceea au pus o intrebare la fabrica saptamana asta si asteapta un raspuns...Ideea e ca nu m-ar deranja sa merg cu ea asa daca as stii ca “e normal” insa nu stiu, repet am mers cu ea 20 mii km aproape si nu a facut asa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Dupa 5 luni de tinut masina in service si la dealer nimeni nu gaseste problema. La dealer mi-au spus ca vor sa desfaca motoru si costa in jur de 3000 lire doar pentru manopera (desfacut si pus la loc). 

Toata injectia este schimbata, distributia verificata, senzorii de acceleratie schimbati, recalibrat injectoare noi, testat un nou calculator. 

Problema este tot acolo....m am hotarat, o sa o ridic de la ei si o sa incerc sa o dau inapoi de unde am cumparat-o, sa-mi dea alta. 

Toti imi spun ca nu au intalnit problema asta pana acum....chiar si la dealerul VW...nici nu stiu ce sa mai cred. Nici nu stiu daca ar merita sa merg cu ea asa pur si simplu, ideea e ca nu mi se pare normal ce se aude acolo. 

Daca totusi are cineva un sfat, il ascult cu placere, eu am deschis deja un caz ca sa incep procesul de a da masina inapoi, dar desigur daca  as putea sa o repar cumva, nu ar mai trebui neaparat sa fac asta. 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salut, am si eu acesta problema la un Golf 5 2.0 DSG;

La mine apare caraitul asta si cand masina sta pe loc, daca o turez la 1500-2500 cand las pedala se aude un carait pana revine turometru la 800-1000.

In mers apare de la 15-20km/h in jos daca iau piciorul complet de pe acceleratie.

Daca in mers acceleratia e apasta nu apare nici un zgomot indiferent de treapta sau viteza.

Are cineva vreo idee de la ce poate fi? volant poate?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Update,

 

Am observat ca nu mai caraie deloc in momentul in care intra regenerarea DPF....deci in altea 15 min sau cat dureaza indiferent cum incerc sa reproduc caraitul ala nu se mai aude....

Ce se intampla exact in motor cand se face regenerarea inafara de cresterea turatiei si injectarea de mai multa motorina ?! Ce se schimba in plus ? Incerc sa i dau de cap caci dup 7 luni de stat in service problema tot nu a fost gasita...

 

Multumesc,

Adi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
Constantincatalin

Salut !! Aceeași problema o am și eu numai că la mine se aude un suierat că de rulment la eliberarea accelerației și numai în mers ! Pe liber nu se aude oricât aș accelera !! Bănuiesc rulmentul de presiune dar as vrea și alte păreri !! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La fabrica ce sa faca aia? Aia doar le asambleaza si cam atat.

Si nici astia platiti cu £20 ora...

Vw trebuie sa trimita o echipa de la R&D de la wolfsburg care sa stea 24/24 cu masina ta sa o studieze sa o analizez, ca si pe omul elefant.:ceuameni::frigbaitata:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...
On 1/1/2008 at 6:59 PM, WNS said:

Aceeasi problema o am si eu, exact cum ai descris-o mai sus. Acelasi zgomot care este sesizabil numai cand iau piciorul de pe acceleratie iar masina este in viteza. Daca o scot din viteza si o las pe liber dispare. Si intrucat am probleme cu volant, am crezut ca aceasta ar fi cauza acelui zgomot.

Nu e ..e altceva..am aceasi problema am schimbat kit volant + ambreiaj si ..e tot acolo huruit ul

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

salut Baieti!

Stiu ca s-au tot mentionat pe aici diferite probleme legate de acest huruit, am si eu una.

La mine e cam aceasi problema. In treptele inferioare apare acel huruit la decelerare. As putea spune ca e sunetul similar cu al unui autobuz vechi, sau ca la un tramvai.

MENTIONEZ ca masina nu face in niciun fel cand este rece, de cand o pornesc si pana se incalzeste nu se aude.

Apoi incepe sa huruit, in special treptele 1, 2 si 3, la decelerare sau cand sunt cu ea pe loc si o turez!

Am schimbat de curand la ea EGR si uleiul in cutia de viteze din cauza unei garnituri. Masina facea si inainte sa schimb piesele. are aprox. 160.000 km si o am de un an si putin. am parcurs vreo 12.000 cu ea, nicio rezolvare.

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Buna seara.am și eu o problema la turanul meu.este motor bkd 140 cp cutie automata .la decelerare se aude un țăcănit care scade odată cu turația motorului .de unde poate fi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Sorin adi

aici trebuia să postezi, nu la benzinare. Studiază puţin forumul pentru că este structurat pe arii dedicate şi poţi folosi funcţia Search

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Salutare!

A gasit cineva pana la urma cauza sunetului la decelerare? Ma refer la descrierea de la inceputul topicului.

La mine, passat b7 - alltrack - dsg - 170 cp se aude acel zgomot (Trrrrrrrr in scadere) imediat ce iau f putin piciorul de pe accelaratie. Se aude in special cand e cald motorul, dar are si momente cand se aude mult mai incet sau deloc. In special la viteza mai mare (peste 60-80 kmh). Nu pare sa tina de vreo viteza anume (face in toate treptele superioare). Distributia si cureaua de accesorii a fost schimbata recent si parea ca s-a rezolvat sau se auzea mai putin... insa de curand a inceput iar sa faca. 

Mult timp am presupus ca ar fi un rulment ceva de la diferentialul spate, insa faptul ca incepe sa faca zgomotul imediat ce ridic f f putin piciorul de pe acceleratie, ma face sa cred ca nu ar fi vreun rulment pt ca nu se reduce drastic viteza sau turatia motorului. Apoi daca accelerez iar f usor zgomotul inceteaza. 
 La service-uri nu am reusit sa reproduc problema (culmea) si mi s-a zis ca nu au observat nimic suspect.

Ma gandesc sa merg iar la un service si sa ii rog sa verifice mai multe lucruri.

Idei? ?

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!