Jump to content

Pierdere Antigel


AXIS
 Share

Postare recomandată

8 hours ago, FlorinNistor said:

@valmax27, nu se ceeaza vid, este o iluzie. De fapt, compresia aerului din camera de ardere, prin neetansarea garniturii de chiulasa, ajunge in sistemul de racire si aerul, avand densitatea mai mica, se acumuleaza in vasul de expansiune impingand antigelul in restul instalatiei. Sfat: daca dimineata, cu motorul rece, desfaci busonul si lichidul revine in vas, nu mai merge cu masina. Verifica plan la chiulasa, schimba garnitura si ai scapat. Cu ocazia asta cureti admisia (galeria, egr, clapet....) schimbi ulei, filtre si eventual toata distributia (nu doar cureaua) si poti merge linistit, oriunde.

Da. Dimineața cu motorul rece, așa se întâmpla. Înseamnă ca e urat. Și merg așa de vreun an! Mulțumesc!

Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O ultima precizare: la furtunasul de retur vas de expansiune, după un pic de forjare, cu bușonul la vas de expansiune desfăcut, scoate bulbuci mici și mulți și din când in când scoate câte un set de bulbuci mari și zgomot. Probabil confirma ce au spus toți colegii: garnitura de chiulasa sau chiulasa…

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exact ... Bule sau bulbuci in vasul de expansiune este unul din simptomele principale. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va salut, vin si eu cu o problema cu care ma confrunt de ceva vreme.
In poze puteti vedea cum nivelul antigelului a refulat pana la gura vasului pe la supraplin.
Am parcursc cu masina vreo 200 de km, pe tot parcursul drumului apa a stat mereu la 90° insa n-am mers foarte agresiv (130/140km) dupa a stat parcata in jur de 4h iar dupa 4 ore dupa ce s-a racit motorul, nivelul antigelului tot refula iar furtunul care duce in radiator a ramas tare si dupa 4h de stationare, 
Termostatul e schimbat, busonul de la vas la fel, antigelul nu a scazut, ramane la nivel si tind spre garnitura de chiulasa iar dimineata la prima cheie se aude in zona bordului un fel de bolboroseala dar cred ca e de la caloriferul de caldura, are aer in instalatie pentru ca nu-mi baga foarte bine cald pe partea dreapta dar nu cred ca ar influenta asta cresterea nivelului de antigel, ce spuneti?
Vreau sa stiu de la voi daca e normal sa refuleze atat antigel incat sa-l dea afara pe la supraplin dupa ce masina a parcurs un numar mare de kilometri si a mai si stationat vreo 4h. Multumesc!

Screenshot_20220613-222255_Gallery.jpg

Screenshot_20220613-222649_Gallery.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Făcut testul cu substanța aia care se colorează in prezenta monoxidului de carbon, in vasul de expansiune. Are covid! S-a confirmat. Probleme chiulasa. Mulțumiri tuturor!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Rog câteva idei!!!!

IMG_20220627_101351.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!