Jump to content

Colectie De Tuneri


Clydeman
 Share

Postare recomandată

Propun sa facem o colectie de tuneri, chip tuneri cu pro si contra si eventual preturi si link-uri.

In cep acest topic deoarece vreau sa fac un Stage 1 si nush la cine sa apelez. Pe mine unul ma intereseaza doar calitatea dar poate altii sunt interesati de pret sau performate sau cine stie ce.

Din aceste motive propun sa scrie fiecare ce stim pt a ajuta incepatorii, ca mine, sa isi faca o impresie.

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ai citi cu atentie topicul "Tuning si alte modificari" eu cred ca ai gasi suficiente informatii pentru a-ti forma o parere. Iar ca si colectie, in Romania, la momentul de fata, din cate stiu eu, sunt trei mari si lati: TCM (Voinea), DimSport (Cecky) si ASPAD. Parca am inteles ca au mai intrat si unele firme din afara, dar, deocamdata, e au cam putine realizari pentru a ne forma o parere (ma refer, cel putin, la realizari in tara noastra).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Alxrro , tuneri in tara nu-s numai cei 3 pomeniti de tine ci mult mai multi .

In ceea ce le priveste "realizarile" ... nu-nteleg cum de te poti pronunta tu atat de categoric , din moment ce nu ai facut cip decat la unul singur din ei .

Cred ca ar fi bine sa fim cat mai obiectivi si sa-i lasam si pe ceilalti sa judece , nu sa judecam noi pentru ei .

Fara niciun fel de suparare ( no offence Dragos :icon_cheesygrin: ) faptul ca TCM Turbo este preferat aici pe forum , nu inseamna ca este singurul din tara si nici cel mai bun . INTOTDEAUNA concurenta a adus progresul si nu lipsa ei .

Parerea mea ! :screwy:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Alxrro , tuneri in tara nu-s numai cei 3 pomeniti de tine ci mult mai multi .

In ceea ce le priveste "realizarile" ... nu-nteleg cum de te poti pronunta tu atat de categoric , din moment ce nu ai facut cip decat la unul singur din ei .

Cred ca ar fi bine sa fim cat mai obiectivi si sa-i lasam si pe ceilalti sa judece , nu sa judecam noi pentru ei .

Fara niciun fel de suparare ( no offence Dragos :Driver: ) faptul ca TCM Turbo este preferat aici pe forum , nu inseamna ca este singurul din tara si nici cel mai bun . INTOTDEAUNA concurenta a adus progresul si nu lipsa ei .

Parerea mea ! :D

Eu vorbeam de tunerii consacrati si cunoscuti. Asa, sunt multi chiar si dintre colegii de pe forum (in afara de Voinea) care se pricep. Nu mai vorbesc de cei independenti, care fac pe cont propriu (sau incearca sa faca) , mai bine sau mai rau, chiptuning, dar care sunt cvasi-necunoscuti (au facut rost de un laptop + softul aferent si ce o mai trebui si fac tuning pentru prieteni si cunostinte) In plus, multi din tara sunt, de fapt, colaboratori ai celor trei de care vorbeam, deci de aceea nu i-am considerat ca si tuneri "separati" si am facut referire doar la cei trei. Au inceput, intr-adevar, sa apara si la noi firme mari din afara, dar, sincer, nu stiu cate realizari au deja in tara noastra. Si despre asta vorbim, nu? Ca asa, te poti duce direct in Germania la unul dintre marile nume in domeniu, marci lozul in mod corespunzator si s-a incheiat discutia.

Despre facut cip numai la unul dintre ei nu este adevarat, am avut cip facut la toti cei trei pe care i-am mentionat (nu doar pe masina actuala, bineinteles ;) )

De asemenea, eu nu am facut nici un fel de afirmatie sau aluzie cum ca Dragos Voinea ar fi singurul din tara sau cel mai bun. De ce imi atribui afirmatii care nu imi apartin? :D

Despre concurenta, sunt perfect de acord cu tine si nu am nimic impotriva ei. Inca odata, eu m-am gandit doar la numele mai mari din domeniu, la firmele consacrate, nu la persoanele care stiu si care fac unele incercari timide in acest sens. Eu cand ma gandesc la un tuner pe care l-as aduce in discutie, pai, dupa parerea mea, respectivul ar trebui sa aiba de la 3-400 de masini tunate in sus, iar rezultatele sa fie cunoscute si pozitive. Asa, ca si-a tunat masina proprie + pe a varului + pe a nepotului ... nu mi se pare concludent si nu m-as da pe mana lui.

Dar, ma rog, asta a fost parerea mea. Daca se doreste deschiderea unui nou topic pe o tema care, oricum, mi s-a parut destul pe dezbatuta in cadrul topicului deja existent ... no problem, tot inainte :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

SKN Romania (Andrei Tentean), Wetterauer (am inteles ca au in Timisoara un dealer), ABT...si astia sunt tuneri "consacrati si cunoscuti" si au reprezentanta in Romania. Nu stiu daca este atat de important cate masini are facuta fiecare firma in Romania. Experienta lor nu vine de acolo ci din ani de tuning si dezvoltari proprii lucruri care se reflecta in softurile lor, oriunde in lume. Cand Voinea a inceput cu TCM Turbo in Romania avea vreo experienta cu masini tunate aici in tara? Nu. A pornit de la zero. Si asta nu inseamna ca era mai prost softul decat cel facut in Germania. Asta e valabil pentru toate casele mari de tuning. Evident, daca te referi la firme locale sau cum spui "baieti care si-au luat un laptop si o interfata" atunci da, este importnat ce experienta au. Dar la firmele mari sunt convins ca toate au destula experienta. Unii sunt specializati mai mult in masini pe benzina, altii sunt mai mult pe diesel...unii au preturi mai mari comparativ cu altii...altii sunt considerati mai agresivi, unii mai low dar mai siguri...sunt diverse puncte de vedere din care se poate privi problema. Asa incat nu sunt numai "trei mari si lati". Fiecare alege ce vrea in functie de finante sau de performantele la care vrea sa ajunga cu masina.

De asemenea sunt de parere ca s-a discutat destul pe forum acest subiect astfel incat cineva sa-si faca o parere. Toti au site-uri pe care le gasiti usor pe Google iar acolo sunt afisate atat performantele pentru fiecare stage cat si preturi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Sunt deja cu siguranta destul de mult peste 100 de chiptuneri in Romania. In Bucuresti aprox 50 (8-9 lucreaza chiar cu mine TCMturbo). In tara alti 14 cumpara soft de la mine. Firma cu retea foarte mare este si Aspadul dar si Dimsport. Si tuningchip au ceva distribuitori.

In Bucuresti ai firme de tuning din afara TCM (tcmturbo.de , aligator tdiclub si alte cateva companii nemtesti din CHC ) , Dimsport, Upsolute, Powerchips elvetia, Paulo portugalia (nu-mi amintesc acum numele firmei lui dar ma stiu cu omul din cateva discutii telefonice+mailuri) . Ar mai fi EDS dar sunt specializati doar pe Opel.

Producte proprie soft: TCMturbo (cu soft licentiat de editare ECU de la EVC si alientech) , Dimsport (Race2000 dimsport) , Powerchip (scandi) , tunningchip (din cate stiu cu softuri crackuite de editat dar cu rezultate bune pe anumite modele) . Mai sunt ceva viteji cu soft cracuit ce se dau tuneri dar i-as evita.

In tara dai de Felix la baia mare, romanciuc la Craiova, Alex si Jeff la Timisoara.

Mentionez ca lista de mai sus este ceea ce stiu eu. Daca mai stie cineva in plus sa-i treaca la lista.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu mai stiu de zztuning ( zztuning.ro) care e reprezentant pentru IPRO Tuning ( www.oct-ipro.com) de ei nu stiu nimic pt ca sunt incepator.

Este drept ca asi vrea sa stiu care sunt cei profilati pe benzinare care pe diesel si ce insemna safe si ce inseamna agresevi. Asa ar fi o lista de pareri si tuneri completa in opinia mea, astfel incat oricine intra sa vada exact nu cum fac io acum adica dau telefoane si caut in disperare pe net si obtin pareri fff greu.

:icon_thumright: hai ca incepe sa se contureze si topicul asta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

RacingCode (Sebastian) tuneaza doar Subaru si Mitsu.

Daca tu cauti un tuner pentru 2.0TFSI trebuie sa sti ce vrei . Aproape toti care vand tuning pentru masina asta pot sa-ti ofere un produs care va aduce 25-30 poate chiar 35CP. Daca ai planuri cu evacuare completa, turbo mai mare , schimb de injectoare deja mai raman maxim 10 tuneri care sa-ti poata face asa ceva.

Aici pe vwforum poti gasi TFSI tunate sus la Soava (TCM), Fusco (TCM ) , Yoda (dimsport) si Zoz (tunningchip).

Tunate doar asa pentru 30-35 CP stiu numai eu cam 30 de masini aici pe forum (clienti de-ai mei).

later edit: Mai ar fi userul GolfII din Suceava cu un GTI tot soft TCM pe masina si peste 50CP castig

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

[nimeni] (Sebastian) tuneaza doar Subaru si Mitsu.

ma tem ca nu e asa :icon_thumright: s-a extins gama de automobile. au softuri pentru toata gama de automobile. :rolleyes: (stiu sigur)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Are dreptate Andrey, [nimeni] face mai nou de toate, la cate Subaru si Mitsu avem in tzara nu faci avere.

O remarca as vrea sa fac: sa nu se confunde tunerii (cei ce lucreaza acele fisiere) cu resellerii. Eu nu sunt tuner, sunt reseller - nu modific hartile, ci doar le scriu/citesc. Nu spun ca nu fac bine ceea ce fac :) dar tunerii sunt cei care merita respectul (sau nu, functie de rezultate). Era sa uit, cea mai de jos categorie sunt cei cu laptop/interfata/dvd cu softuri de pe ebay - daca nimereste softul "potrivit", sigur nu mai porneste masina...

Modificat de jeff
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sau merge motorul aiurea....sau daca e pd,se poate si mai rau...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sint destui care pot face un stage I, cu pusul unor harti a caror provenienta ar putea fi considerata indoielnica, sau nu;

insa daca tot vrei sa alegi unul, incearca sa-l cauti printre cei care pot face resoftari reusite si pe motoare cu modificari hard :lol:

si eventual nu la cei care iti pun o harta, p-urma alta... tatoneaza asa... ca orbetele, in speranta ca o scot la lumina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 13 years later...

Va salut! Ma aflu in aceeasi situatie si eu, doresc sa fac un Stage 1 la CC-ul meu, si nu sunt hotarat la cine sa apelez. Ordinea preferintelor mele (precum si a preturilor) ar fi urmatoarea:

1. TCM Turbo

2. Power Tech Buzau

3. Rbn.

Orice parere/indrumare e bine venita. Sincer tentatia este sa merg catre calea de mijloc, dar nu am destule informatii despre acesta. (decat cateva mentionari pe forumuri).

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mergi liniştit la TCM.

Dar de ce nu l-ai luat în considerare şi pe Dragoş Stăcescu de la Completechip?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

TCM sunt ok si oricum nu am auzit pe nimeni care sa se planga de ei

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am softat cc'ul ( si gti'ul + i40'ul ) la racing code ; pretul este foarte bun ( ~ 200-250€ cu tot cu dyno inainte si dupa ). Rezultatul il poti vedea in semnatura :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

56 minutes ago, MyKe said:

Dar de ce nu l-ai luat în considerare şi pe Dragoş Stăcescu de la Completechip?

I-am luat in cosiderare pe cei mai aproape de mine (Bucuresti-aprox 90km, Buzau-35km). In eventualitatea unei "neplaceri" sa fie relativ aproape (asta fiind singurul motiv).

Cu cei de la Power Tech n-a avut nimeni nicio experienta?

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

 

Modificat de Alin Dragan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poţi întreba, cândva venea şi la Bucureşti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E f ok si aproape de tine Ginel (Buzau). Am facut cateva masini la el cu rezulate bune si fara probleme, nu m as uita mai departe pt un stg 1.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salutare, răsfoiam forumul și am găsit aici opiniile voastre cu privire la resoftare. Am un tiguan 2.0 tsi 190 cai dsg 4M 2020, locuiesc lângă Hamburg in nordul Germaniei, și mi e foarte dificil sa aleg un tuner local... Am auzit de SKN, in rest nu știu la cine sa apelez. Voi ce credeți? Vad ca skn fac custom pe dyno la sediul lor la Hannover, m as deplasa pana acolo pentru o lucrare ok, menționez ca vreau ceva safe. Aștept recomandările voastre, multumesc. 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!