Jump to content

Problema Pedala ambreiaj ?


voinageo
 Share

Postare recomandată

Bocanitul e puțin sesizabil la pornirea motorului și în primii km / primele minute. Dar cu cat merg mai mult cu atât devine mai evident. Sau cu cat e mai cald. Spre ex vara când sunt 37 grade și stau în trafic, se aude mai intens la plecarea de pe loc după ce mașina merge de 20-30 min. Tot la plecarea de pe loc, ambreiajul tremura puțin și se simt trepidații. Nu asa mult încât sa țin ambreiajul minim 2 secunde apăsat ca sa pot pleca, dar totuși e semnificativ. Dacă i'as da drumul într'o secunda, mașina probabil ar da sa se înece. Cu toate astea, partea de trepidații la plecarea de pe loc a existat mereu la mașina asta, asta pt ca eu urc pe la 1500 rpm cand eliberez ambreiajul pt a pleca. Și oricum sub 1400 rpm chiar și în mers se simt trepidații, ceea ce e normal, pt ca mașină e subturata (eu nu merg asa, dar știu ca e același simptom). In general, in oraș, țin turația intre 1500 și 2500, fără accelerație puternica sub 2000 rpm. Bineinteles, acum e destul de greu sa plec de pe loc fără sa țin ambreiajul apăsat minim 1 secunda pt ca altfel ar da sa se înece mașina (fata de vremurile bune în care puteai sa pleci tare fără sa te ajuți mult de ambreiaj). E clar ca e pe ducă, dar sa vad cat ma mai tine... 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@rayn app. la mn nu e... tot se aude dacă apăs pedala..nu cred ca e volant ca nu am prob cu pedala..intra ok în viteze..etc..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salutare , am si eu o intrebare recent mi-am luat un golf plus 2.0 din germania iar azi am observat un zgomot ciudat la ambreiaj care nu apare intodeauna . Cateodata apare la apasarea pedalei un zgomot ca si un arc iar cateodata la lasare ) mentionez cand apare zgomotul simt tot asa in pedala ca si cum ar fi un arc . Schimbarea vitezei e ok , intra foarte usor in viteza . Ce ar putea fi ? multumesc 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ori de la pompa de ambreiaj,  ori de la volanta e posibil sa fie.Vezi daca zgomotul asta e pronuntat mai mult cand e rece motoru.Daca e asa atunci e volanta.

Modificat de dani89gl
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salutare

Am o problema cuidata cu un golf V 2.0 tdi BKD

   Motoru rece si oprit , pedala de ambreiaj apasata la max, masina in viteza intai , dau cheie masina da se plece de pe loc singura si se aude cum debraiaza. Nu pot scoate din viteza masina numai cu o forta foarte mare. Daca ii dau 2-3 sprituri de acceleratie iese frumos din viteza si nu se mai aude debraiatul.

Situatia asta o am si cand fac miscari gen parcare si folosesc masalierul si viteza 1, nu pot scoate din viteza maneta si am senzatia ca merge singura desi pedala de ambreaiaj e la maxim apasata. Dar NU tot timpul ci odata la 10 incercari. Deci nu e ceva constant .

Am impresia ca are legatura cu presiunea din circuit pentru ca daca fac mai multe pedale de frana masina intra si iese bine din viteza 1 si masalier.

In rest masina merge bine in viteze superioare si ambreaiajul prind bine , pedala e moale normala, volant nu se aude sa bata.

Eu as da vina pe pompa ambreiaj sau cilindru receptor.

Ce parare aveti?

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

faci pedale de frana, sau de ambreiaj? ca frana nu are legatura cu ambreiajul in afara de borcanul cu lichid

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

NU cu frana m-am inselat . Am fost din nou la mecanic acuma si a aerist circuitul si tot asa face. Daca stau cu piciorul pe ambreiaj si dau fata spate de mai multe ori fara sa ridic piciorul de pe pedala de ambreiaj , dupa 5-6 cicluri de dat fata/spate gata incepe de debraieze , parca vrea sa "fuga"  singura si nu pot scoate din viteza masina. Singurul mod in care imi elibereaza schimbatorul din viteza 1 / masalier ii daca ii dau 2-3 sprituri de acceleratie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutari ! Sunt de pe telefon , in cazul in care au mai fost postate topic-uri sau chiar filmulete cu problema descrisa mai jos sau chiar rezolvari .

Problema sta in felul urmator , acuma aprox. 1 luna am schimbat kit ambreiaj + volant , acuma 1 saptamana am avut o problema si anume s-a spart rulment electromotor si au ajuns resturi din acesta , la disc ambreiaj/volant , nu mai intra in a 5 a (cateodata intra cateodata nu) .

 A fost dusa masina la reprez. Skoda, s-a desfacut ambreiaj, curatat si inlocuit rulment electromotor . Acuma la o saptamana, la apasarea pedalei de ambreiaj se aude un zgomot ascutit . 

 Stie cineva de la ce poate fi ? :(

Multumesc!

received_1665283786821722.mp4

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salutare.

Asa face la mine dupa 10-15 min de mers in trafic sau daca a stat in soare si a fost incalzita natural ?

 

Deci, cauza care este pana la urma? Pompa de la pedala sau arcul ala? Problema nu este numai de scart ci faptul ca salta in trepte si este mai greoaie. 

Merci

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine cand s-a defectat pompa de ambreiaj , nu mai revenea complet inapoi. Avea momente cand dupa punctul de lucru nu se mai ridica fiind eu nevoit sa o ridic de acolo cu piciorul , pana cand a cedat . Posibil sa fie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

face exact ca a mea, dar la mine nu face pedala ci se transmite sunetul, din carcasa ambreiajului se aude, ridica capota si pune pe cineva sa faca manevrele astea si tu trage cu urechea la cilindrul receptor sa vezi daca nu cumva e ca la mine....nu merita sa dai cutia jos pt atata lucru

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu prea cred ca este de la ambreiaj intrucat cand gresez pe la pedala, chitaitul se diminueaza spre zero. Nu imi dau seama daca este de vina numai pompa sau si arcul acela pentru ca as vrea sa le schimb cu unele noi insa, doar pe cea care imi afecteaza functionarea normala.

 

merci. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

De cativa ani intampin problema cu pedala de ambreiaj, care o data cu frigul, sau pana se incalzeste motorul, nu mai revine de la jumatatea cursei, iar cuplarea ambreiajului se face dupa cativa milimetri de ridicare a pedalei. Pana acum am schimbat 3 pompe de ambreiaj- Sachs ( una era originala insa tot Sachs).Daca incerc o aerisire, constat ca pompa in nicio pozitie nu mai lasa lichid sa treaca prin ea, ca si cum s-ar rupe o parte din tija de plastic si ramane ca un dop in fundul cilindrului. Chiar as vrea sa descopar sursa. Cam o data pe an schimb pompa, o data cu venirea frigului. Citisem pe un site strain ca eliminarea unui restrictor din interiorul corpului prin care se face aerisirea ambreiajului ar elimina problema. Stie cineva ce sa verific? sau care ar putea fi sursa?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Salut!

Am si eu exact aceeasi problema, clancul este la fel. Toata treaba este ca se aude din interiorul masinii si ma gandesc ca nu prea are cum sa fie de la cutie sau de sub masina (tocmai ce am schimbat volant+kit ambreiaj si mecanicul spunea ca a afectat cutia de viteze nefiind schimbata la timp si de asta se aude acel sunet)... dar astea sunt aberatii.

La mine se aude doar cand apas repede pedala de ambreiaj... daca apas mai finut/incet, nu se aude niciun clanc.

Eu unul sunt de urmatoarea parere, sunetul este de la arcul de rapel care cel mai probabil a suferit o deformare remanenta si are o spira care trece pe cealalta. Am fost si eu de 2 ori si mi-a gresat pedala si este la fel ca la @dumidude, clancul se diminueaza foarte mult>zero, doar cand o apas super super repede sa zicem ca se aude... dar dupa 2-3 zile de la gresare, revine la normal clancul.

Voi incerca urmatoarele chestii: schimbat arc rapel si pompa de ambreiaj ca din cate am inteles trebuie sa demontezi mai tot ca sa ajungi la acel arc... si asa ma asigur ca scot si pompa de ambreiaj din calcul.Va voi anunta cum a decurs treaba.

Daca a rezolvat cineva, rog sa-mi dea un pm sau un reply aici ca sa stiu ce sa fac mai exact. Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut,

acel scârț din video youtube nu. l mai am prin simpla schimbare a pompei master cea de la pedala. Nu este de la nimic altceva insa, acum m. am ales cu un alt zgomot care cred ca este de la arcul de rapel in sensul ca la apasare si doar in mers se aude un sunet gen huummm.... :) in fine nu mai este deranjant acel chitz chitz si salt in trepte al pedalei. 

Asteptam verdictul tau Devils. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Si revin cu solutia dupa ceva timp pana cand mi-am facut curaj sa cumpar piesele si sa merg la risc. Am cumparat arcul de rapel am ambreiajului OW VW si o pompa de ambreiaj AE marca ATE (made in germany). Dupa ce mi-a schimbat aceste piese si mi-a umblat si la pedala de ambreiaj, a desfacut-o... ce i-a facut acolo si intr-un final, problema s-a remediat.

dumidude, te sfatuiesc sa urmezi acelasi demers ca si mine si vei avea problema rezolvata. O seara faina!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salut 

La mine la golf pedala este cand tare, cand normala cand parca zic ca agata ceva si scapa. Ce ar putea fi? . Cu respect.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salut,

La 2.0 TDI se poate aerisi ambreiajul ? Stiu ca e diferit sistemul fata de 1.9 TDI

Mi se pare ca la mine cupleaza prea jos (ca, la 2 cm de la podea, cred), si parca pedala este cam moale la inceputul cursei pe apasare, ma gandesc ca poate exista aer pe instalatie. As fi preferat sa cupleze pe la jumatatea cursei.

Destul de rar, imi intra putin mai greu in 1 si R.

Am incercat sa verific nivelul lichidului dar n-am prea inteles mare lucru de pe capacul rezervorului, cum se verifica mai exact ?

Modificat de Adriannnnn
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poti incerca o aerisire, insa fii pregatit sa ramana pedala jos, si sa nu mai poti aerisi apoi...sper sa nu patesti ca mine. In cel mai rau caz ajungi la inlocuirea pompei de la pedala.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

scuze dar nu am inteles ce ai vrut sa spui. de ce ar ramane pedala jos ? din cauza aerisirii ?

Nu stiu daca la motorizare mea este acelasi  sistem.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine s-a defectat pompa de mai multe ori si nu mai tragea lichid din vas. Si nu mai putea sa creeze presiune,asa ca ramanea jos. Sper sa nu ai la fel.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Vreau sa schimb receptorul de ambreiaj,ce sa cumpar?Sachs,luk ,brembo?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cel original este facut de Sachs, daca te ajuta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 08/12/2017 at 8:55 AM, ionut10a said:

Vreau sa schimb receptorul de ambreiaj,ce sa cumpar?Sachs,luk ,brembo?

Salut,am schimbat receptorul de ambreiaj si pierde lichid pe la intrarea in receptor,unde are o siguranta de prindere 

Stie cateva vreo solutie sa opresc pierderea de lichid??????

Receptorul are vreo garnitura de cauciuc ?Eu nu am vazut nimic

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Adica pe la intrarea i pompa dinspre vasul de lichid de frana? Acolo stiu ca are o siguranta elastica. Probabil furtunul de cauciuc s-a intarit si nu mai etanseaza. Si la mine parea destul de rigid, insa nu pierde.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!