Jump to content

Probleme Climatronic


OvidiuV
 Share

Postare recomandată

revin cu urmatoarea dezamagire , sa spun asa ...

- a trecut vreo saptamana pana cand a inceput sa se auda iarasi acel ticait de la clima. Acum nu stiu ce sa cred... au lasat ei intentionat nerezolvata complet treaba ca sa mai vin pe la ei, sau nu a fost suficient acel prim upgrade. Luni am dus masina inapoi ca sa-mi rezolve buba, si ei erau foarte linistiti, deloc afectati de faptul ca nu s-a rezolvat : "se rezolva cu o noua modificare software, nu-i nimic"

acum... merg fara muzica in masina ;) ca sa aud chestii "noi". Momentan merge totul ok. O sa revin cu informatii DACA apar iar probleme, pentru a NU mai sugera si altora sa dea banii pe o chestie care nu mai e sigura.

Spor :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am si eu o problema asemanatoare,dar am golf 4.sper ca nu am gresit,dar se vb despre climatronic.

i mi poate da cineva o idee ce asi putea face?la golf 4 e aceeasi combinatie de taste(econ+aer mijloc)?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

primele doua leduri (care indica turatia) de la ventilatorul de climatronic sunt pe duca parca au umbre negre pe ele am crezut ca e murdarie sau ceva dar nope :( cred ca se duc pe bune , se pot schimba oare doar ledurile sau numai impreuna cu unitatea de control de la climatronic ? sper sa se rezolve pe garantie ...daca a mai avut cineva problema asta orice input e folositor

drive safe !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

problema rezolvata la service s-a inlocuit coroana care contine ledurile , scanare cu tester erori 0 , reparatie facuta pe garantie , timp de lucru 10 min :(

Modificat de GTD
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut!Intrebare scurta:cate o data cand climatronicul nu e pornit se aud niste pacaneli in dreapta fata,in bord pac-pac,pac pac,si daca pornesc clima,se opresc.Ele incep sa se auda cand pun contactul si apoi se aud la intervale scurte de timp cand motorul functioneaza.Am resetat climatronicul(se apasa butonul care dirijeaza aerul catre in fata si butonul E-CON in acelasi timp)si pacanelile sau mai rarit dar tot apar rareori.Are cineva o solutie in afara de o resoftare clima?Multumesc anticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am acceasi "problema" ... pac pac pac pac pac .... parca din torpedou :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si la mine se aud aceste zgomote. credeam ca sunt inghetate ventilatoarele alea.. sper sa nu fie ceva mai grav.

(asta pe langa faptul ca nu-mi merge compresorul, pe care sper sa-l rezolv la primavara)

incepe sa ma cam enerveze "VW" si mitul fiabilitatii lui

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

identic si la fel mi se intampla :( se aud niste zgomote de tip tzacaneli din partea dreapta si nu mai baga aer rece. o sa ma duc la niste prieteni sa pun un tester ca sa imi controleze toti parametrii pe care i am citit in posturile de mai sus. daca s a stricat compresorul am inteles ca va costa o basca de bani. poate sa fie oricum multe cauze , sper ca pana la urma nu e dus compresorul. bafta voua si mie :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intrebare :

Este posibil( vreun model mai nou/vechi de climatronic) sa nu am butonul ECO?

ce inseamna asta? nu am climatronic si mai zice ca e si bizonic :)

Am postat aici ca nu am unde si nici cu ce sa compar

merci.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am acceasi "problema" ... pac pac pac pac pac .... parca din torpedou :Driver:

Pac pac-ul se ascunde si la mine in torpedou... Tare sunt curios ce este. A rezolvat cineva problema asta?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@AUTOBOOM nici eu nu am acel buton de econ. Asa arata modulul de climatronic la mine.

Modificat de Cielo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salve,

Am si eu o problema cu climatronicul. Va rog sa imi spuneti daca ati mai patit si daca aveti idee ce are. A inceput acum vreo 3 saptamani cand am dat drumul la clima si am observat ca turatia motorului la relanti nu a mai crescut cu 2-300 rpm ca de obicei. A doua zi si-a dat drumul. Am mai patit 1 data dupa cateva zile. Am scanat-o cu un prieten (mergea insa in momentul scanarii) si vag-ul a zis ca e totul ok. Acum de vreo 2 zile nu mai merge deloc. Simptomele sunt: nu mai creste turatia motorului la relanti si nu se dezabureste in masina decat foarte greu. Plz help.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca e frig afara compresorul nu mai porneste deci nu are de ce sa creasca turatia, nu cred ca e defect, poate nu ai fost atent la temp exterioara :wub:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si pe mine m-a enervat climatronicul acum 2 zile cand ma intorceam de la munte am dat pe 21 grade si el imi baga rece de-mi inghetau picioarele simteam si un aer rece numai cand directionam catre picioare sau dadeam pe Auto. De ce tot timpul cand dau pe auto se aprinde si AC? Ca nu-i vad rostul cand sunt -5 grade afara. Problema s-a remediat dupa ce am oprit motorul la un suc si am plecat mai departe. Se pare ca acest climatronic o cam ia razna uneori si are nevoie de restart, cu OFF-ON nu si-a revenit decat dupa ce am oprit motorul si repornit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca e frig afara compresorul nu mai porneste deci nu are de ce sa creasca turatia, nu cred ca e defect, poate nu ai fost atent la temp exterioara ;)

Merci mult de raspuns. Ai cumva idee, e vreun prag de temperatura de la care nu mai pleaca acest compresor? Intreb pentru ca senzatia mea e ca au fost cazuri in care a fost mult mai frig afara si compresorul a pornit. Oricum sunt cu ochiul pe el ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din amintiri iti zic ca sub zero grade nu porneste, nu se simte nimic indiferent daca apesi pe AC sau nu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mie imi porneste si cand e frig, nu de alta dar altfel cum dezaburesti daca ai nevoie. ultima oara acum vreo 2 saptamani am dat dat drumu' la AC frig tocmai ca mi se aburisera geamurile si compresorul a pornit

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Compresorul porneste ca sa faca frig, iar daca afara e frig ce rost are sa porneasca ? dezaburirea se face prin bagarea aerului de afara...e cu totul altceva,nu are legatura cu compresorul

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am ales sa postez aici referitor la climatronicul de pe Tiguan, sper sa fiu inteles de ce si sa nu va supar ...

Pe climatronicul Golf-ului din semnatura am butonul "ECON" in dreapta jos, iar la Tiguan pe acelasi buton scrie "AC". Din manuale am inteles ca functionarea acestui boton este complementara pe cele doua modele de climatronic. De exemplu, se decupleaza compresorul daca se apasa pe buton si se aprinde ledul ECON intr-un caz, sau atunci cand se stinge ledul AC in celalalt caz.

Iata acum ce am observat in aceste dimineti racoroase. La Tiguan (2.0 TDI), atunci cand pornesc climatronicul consumul creste de la 0.5l/h pana la 0,8l/h si ramane la valoare ridicata chiar daca apas pe buton si se aprinde sau se stinge ledul AC. Am fost atent de mai multe ori, am asteptat si cateva minute sa vad daca scade consumul instantaneu, dar degeaba. Constat practic cum compresorul functioneaza indiferent de starea ledului AC, desi in manual scrie altceva.

Pe de alta parte functionarea automata a climatronicului pare sa fie in regula pt ca spre exemplu atunci cand afara e mai cald (~15 grade C), nu e umezeala si motorul este incalzit de mult timp la 90 de grade, atunci cand pornesc climatronicul consumul ramane la 0,5l/h si cu ledul AC aprins, si cu el stins. Deci climatronicul stie sa nu porneasca compresorul atunci cand nu e nevoie. Nu stiu daca a facut asa de la inceput pt ca am Tiguanul doar de cateva saptamani si la inceput oricum consumul instantaneu era ridicat.

Oare climatronicul mai nou ignora faptul ca eu vreau sa decuplez compresorul pana cand apa ajunge la 90 de grade? Sau pana la incalzirea optima a motorului, pornirea climatronicului actioneaza si alti consumatori (gen rezistenta electrica pt incalzire suplimentara) si astfel se explica un consum mai mare de carburant? Incalzire Webasto nu am, m-am uitat si pe dedesubt sa fiu sigur ca nu e nicio evacuare suplimentara. Poate e defect climatronicul?

Mai adaug in incheiere ca la Golf intotdeauna cand apas pe ECON, indiferent cum e afara sau cat de incalzit e motorul, se simte clar cum se opreste compresorul. In cateva secunde dupa ce apas pe butonul ECON si se aprinde ledul, consumul instantaneu scade la 0,5l/h si chiar se simte in turatia motorului o usoara fluctuatie.

Multumesc

Modificat de bender
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Am cautat pe forum insa nu am gasit. Am o problema in bord, dupa ce se incalzeste putin masina in tot bordul se aud niste tacanituri, cand este dat drumu la climatronic sau ac. Dupa ce opresc climatronicul,ac, nu mai am nimic aprins legat de aer nu se mai aude nimic. Parca s-ar dilata plasticul sau nu stiu cum sa explic. Daca a mai avut cineva aceasta problema si ma poate ajuta, sau sfaturi

Va multumesc mult si sper ca Moderatorii sa nu se supere.#

O zi buna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

posibil sa fie de la dilatarea /contractarea plasticului sau servomotoarele care actioneaza clapetele de directionare a aerului.

Incearca urmatoarea chestie: (dupa ce apa a ajuns la 90 grade) da-i sa-ti faca frig (LO), lasa-l 1 min apoi da-l pe HI. Astfel o sa vezi in functie de zgomot daca este vb de dilatarea plasticelor. Si la mine se mai aude ceva, dar nu mi se pare suparator.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc Florin1up o sa incerc asta.

Chestia este ca pana acum nu s-a mai auzit, insa de vreo 5 zile se aude. au fost friguri mai mari si tot nu s-a auzit. Oricum cred ca trebuie sa fac o vizita pana la service. Cate o data (de exemplu astazi) mergand spre servici se auzea mai rau ,parca se desprindea ceva din el. Mam uitat prin ea nu pare nimic desfacut (adica in masina pe sub volan,in partea pasagerului, nu am desfacut nimic la bord).

O zi buna

Modificat de andru
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se aude intermitent din momentul pornirii pana la oprire sau se aude o perioada scurta de timp dupa care inceteaza?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Zgomotul vine de la clapetele de circulare a aerului, mai bine zis de la servomotoarele care pun in miscare clapetele. S-a discutat pe un topic, ar fi niste probleme cu unele servomotoare care nu-si fac datoria cum trebuie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • loghy a închis acest topic
  • Aerofan locked şi pinned this topic
  • Aerofan pinned şi locked this topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!