Jump to content

Cutia de viteze - Probleme


bogdancmb
 Share

Postare recomandată

Buna stimati colegi Golfisti .Incerc sa scriu si eu cevain legatura cu o probleme pe care am avut-o lacutia de pe golful meu .In primul rind este un golf 4 cu motor alh si cutia cu seria EBJ .Am fost plecat putin mai departe de casa si prima simptoma afost un cloncanit in regim de frana de motor (folosesc mult acest regim).Am mai parcurs vreo 350 km pina acasa ptr ca schimbarea vitezelor mergea perfect.Am schimbat cutia cu una SH si totul e acum OK cu masina. Pina aici toate bune ,am achizitionat tot felul de chei torx si am demontat cutia ,si aproape nimic in neregula .De aici rog sfstul unui specialist in cv exista o piesa din plastic sau teflon sub forma de sfera cu decupari ptr. sateliti si iesire planetare care are in cazul meu marginile zdrentuite .POATE FI ACEASTA CAUZA ????

 Nu amscos boltul care tine cele doua roti din grup

 

poti pune niste poze ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pune niste poze.Cred ca stiu la ce te referi,unde vin satelitii exista o piesa rotunda de plastic pe care sta satelitii si ca sa o scoti trebuie sa dai jos un ax pe care sta sateliti.La tine acea piesa este zdrelita sau ce probleme ai mai exact de a trebuit sa umbli acolo??

Modificat de SSRAZVAN
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

SSRAZVAN marti merg la mecanic sa dam cu spray sa o curatam de ulei sa vedem de unde curge. In viteze intra foarte bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu ma prea pricep la pus poze ,dar daca intri pe BROKE VW .com la instaling a bolt kit prima poza este piesa cea neagra se numeste piece thrust washer ,vreau sa stiu exact ce e bun si ce e rau in cutie ptr ca vreau s-o vind ca si piese .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu este greu sa incarci o poza pe forum sa vedem despre ce este vorba.Pana nu pui niste poze sa vedem ce mai este bun si ce nu ne dam cu presupusu.

Si piesele de cutie se vand greu foarte greu.Am si eu una la vanzare si nici macar vreunul interesat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problema provenea de la aceasta "cutie" (se afla in spatele blocului motor sub galeria de admisie) si imi pot da seama ca pe acolo ies ceva noxe care ajung in capacul de la motor si inapoi in admisie.

Lichidul care scapa pare sa fie antigel pentru ca este rosu si nivelul imi scade cu timpul si alta scurgere de antigel nu am. Ceea ce nu inteleg este de ce ar trece pe acolo agentul de racire.

c910.th.jpg

52sm.th.jpg

 

A mai intampinat cineva problema aceasta? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. De azidimineata am niste batai ce se aud din zona ambreiajului, ca si cum ai trage o bara de fier peste niste gratii. Cam 2 batai regulate pe secunda, frecventa creste odata cu viteza masinii dar nu foarte mult (nu sunt in functie de viteza de invartire a rotii si se aud in toate vitezele pana in jurul 2000rpm in viteza 5 nu am auzit decat foarte putin). La relanti cu masina oprita nu se aude, este prezenta bataia doar in mers la accelerare si la decelerare. Atunci cand apas pedale de ambreiaj, ruleaza scoasa din viteza sau in marsarier dispar bataile. Bataile au diferite tonalitati la viraje si sunt prezente pe orice suprafata de drum, se aud chiar si pe franare. Nu vibreaza nimic, nu se simt batai in pedala de ambreiaj sau in volan sau in schimbatorul de viteze. Masina merge normal ca si inainte de aparitia batailor, accelereaza bine, schimba vitezele bine, nimic deosebit, dar bataile se aud tare, intoarce lumea capul pe strada. Va rog, Ce poate sa fie?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare,

 

Cred ca ti s-au retezat niturile de la grup,din cutia de viteze.Nu toate niturile,ca altfel numai te puteai deplasa.Mai ai ceteva nituri care prind grupul.Grupul la accelerare/decelerare se forteaza si iti loveste in carcasa,din cauza niturilor lipsa.

Asta ar fi explicatia,am patit-o si eu,tot la 1.9SDI AQM,cu cutie DUS.

Esti sigur ca nu iti vibreaza nimic,nici catusi de putin?.E imposibil.

Ti-am zis 99%,e din cutia de viteze.

.Dute la un mecanic bun,sa ti-o bage pe elevator.Accelereaza tare(cu masina ridicata de AMBELE ROTI FATA),si mecanicu sa asculte cu urechea la cutie.Eu am zis ca erau tampoanele de la motor,cand am patit asta de era defapt din cutie.

Numai merge cu ea asa,ca poti sa spargi cutia de viteze de tot,si te costa mai mult si e mai nesiguri sa o schimbi cu alta SH.Cel mai bine o repari pe a ta,schimbat rulmenti,simeringuri,cumparat kit de bolturi de la Volksman pt grup si aia e.Cost reparatie aproximativ 2-300e.

 

Succes,dar mai intai fa-i un diagnostic la cineva priceput.

Completeaza-ti profilul sa stim si noi de unde esti,ca asa e frumos. :icon_thumleft:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

AGG ala e epuratorul,pe acolo circula vapori de ulei in nici un caz antigel...cauta in alta parte

 

.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cutiile de viteze de pe 1.4 si SDI sunt problematice la diferential.

daca reusesti performanta sa o spargi, pune una de tdi si ai combinatia fara moarte, SDI+cutie buna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cutiile de 1.4 16V sunt problematice la diferential doar cele cu an de fabricatie intre 99-00.

Am vazut cutii de viteze de 1.4 cu an de fabricatie 2001 in sus si merg foarte bine fara acele probleme la grup.

 

Marius nu este o performanta sa spargi o cutie.Eu la 150 km/h mi sa retezat 5 nituri de pe grup si a facut-o tandari pe dinauntru.Am avut noroc ca se mai tinea grupul in 3 nituri care acele nituri au fost puse de un mecanic care repara numai cutii.Nu au fost in stare neamtii sa faca niste nituri care sa tina si la mine un nene mi-a pus 3 nituri de o calitate foarte buna.Cand am desfacut cutia veche am dat cu dalta si ciocanul in acele 3 nituri si abia am reusit sa le tai si cu flexul deci va da-ti seama ce bune au fost.

Cred ca daca se retezau toate niturile spargea toata cutia cu consecinte foarte grave si asupra motorului.Mare noroc am avut ca azi masina era buna de taiat in 2 si dusa la fier vechi.

 

De aceea va zic:orice zgomot la transmisie trebuie tratat cu o atentie deosebita si daca observati ceva urme de ulei unde se imbina cutia cu motorul este semn rau.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru raspunsuri. Nu am avut timp sa ma uit la masina, poate reusesc saptamana aceasta sa ajung la un service pentru constatare. Am gasit asta:

se aseamana foarte mult cu zgomotele de la masina mea. Sper sa fie de la planetara avand in vedere ca zgomotul e mai pronuntat la viraje. Suspectez capatul dinspre diferential de pe partea pasagerului. Poate mi s-a parut dar cred ca am avut la o franare niste oscilatii in volan ca atunci cand ai rotile dezechilibrate, dar numai o data am simtit asta in ziua cu pricina. Am mers aproximativ 20 km de cand au aparut zgomotele, iar in ziua cand a inceput sa bata, am facut cam 200 km cu 5 pers in masina si cu bagaje, poate am solicitat prea tare piesa care cedeaza, ciudat ca a inceput sa bata cand am ramas singur in masina. Vara asta am fost pe transalpina iar la coborare in frana de motor, s-au auzit pentru 3-4 sec. aceleasi batai, nu am dat importanta, am zis ca e vreo piatra in roata sau pe sub masina. Asta a fost acum 2 luni aproape, de atunci am facut vreo 2000km.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna iata ca revin dupa o vreme de nervi. Am scris despre acea cutie de viteze pecare am schimbat-o la recomandarea (SPECIALISTILOR) dar sa dovedit ca de vina era planetara. Am demontat cutia de viteze si nimic totul perfect. Va rog sa m-a ajutati sa postez pe rubrica vanzari. Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Observ ca e fara sunet, merge bine pe youtube

 

Am bagat azi masina pe canal, am saltat-o de puntea fata am accelerat in viteza a 4-tra progresiv pana la 80kph, nimic deosebit, nici o bataie nici un sunet suspect, dupa parerea mea, specific, ca pana la atelierul cu canalul de revizie s-a auzit zgomotul si bataia constant in toate treptele de viteza. atasez mai jos, filmarea din masina in drum spre atelier, filmarea de sub masina in timp ce era saltata si in viteza. Surpriza: dupa ce am coborat masina si pana acasa, nimic, suspect, toate zgomotele si bataile au disparut. Planetarele erau tzapane si in regula, nici-o scurgere nimic de nicaieri, totul fix si la locul lui, specific ca sub masina nu am fost cu un mecanic, am fost doar eu de capul meu. Va las sa vizionati si sa va dati cu parerea, masina merge acum perfect ca si cand....

 

Imi cer scuze anticipat pt calitatea filmarilor, nu am aparat profesionist de filmat nici nu ma price sa fimez sau sa decupez....

 

http://www.youtube.com/watch?v=SVzlrGcrFbE&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=96-aEqJgvf4&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=q0TNiyMxRkU&feature=youtu.be

Modificat de bah
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un zgomot parca se aude din zona grupului.Dar poate ma inseala inregistrarea.

Verifica cu atentie,si capul de planetara dinspre cutie nu prea am auzit sa faca galagie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Colegul AGG:

1.Daca uleiul din cutie ti la aruncat pe la aerisitor,te poti pregati sa il schimbi.De obicei il arunca pe la aerisitor fie din cauza uleiului de proasta calitate(in mers face spume)si il arunca pe la aerisitor,fie este nivelul de ulei prea mare in cutie dar nu cred.

2.Acele suruburi care strang carcasa cutiei nu se mai strang.Adica daca observi ca iti supureaza nu te apuci sa il strangi mai tare ca posibil sa faci filetul praf si in general suruburile la cutie odata ce l-ai dat jos se inlocuieste cu unul nou.

3.La capacelul verde se verifica volant si iti recomand sa te uiti acolo si sa vezi daca exista ceva urme de ulei.

4.Semeringurile din carcasa cutiei c-am greu sa iti supureze asa tare.La cate cutii am desfacut nu am observat niciodata ca la semeringul de la priza de putere si priza de ambreiaj sa aiba vreo problema sau sa curga pe la acele semeringuri.Deci exclus semeringuri.

In locul unde ai ulei ca sa nu iti faci vreo grija iti spun ca nu este de la grup.

 

Uleiul la cutie se verifica in locul marcat din poza.

 

Cutia de viteze de la SDI aqm este una de 1,4 cu rapoarte de diesel, asa am citit pe forum. La acelasi buson verific nivelul si la masina mea?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un zgomot parca se aude din zona grupului.Dar poate ma inseala inregistrarea.

Verifica cu atentie,si capul de planetara dinspre cutie nu prea am auzit sa faca galagie.

 

Se aude un harsiet asa ca de frecare in grup, planetarele sunt ok, nu suna ciudat nici nu misca nici nu curg ma gandesc ca ti-ar da senzatii in mers daca ar avea ceva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In mers face urat,se aude un zgomot metalic si daca se retezeaza vreun nit sau mai multe masina merge in socuri.

Eu c-am ceva de genul zgomotului tau care il ai il aveam si eu dar eu am suspendat masina de ambele rotii si am pus pe cineva sa bage intra 5 si sa accelereze si eu eram sub masina cu urechea langa cutie si asa mi-am dat seama ca am un zgomot la rulmentii de la grup.

 

E bine sa inspectezi totul ca sa nu ai alte belele mai mari.

Si cum a zis si colegul zebrocksky la cutiie de 1.4,1.6,1.9 SDI uleiul se verifica prin partea stanga indiferent de rapoartele de transmisie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu mai are nimic masina. Am fost si la mecanic, nu a depistat nimic. mi-a zis s-o las asa sa nu desfacem nimic pana mmerge.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut sunt nou pe aici si as avea si eu o intrebare. :D Si mie mi s-a intamplat ca atunci cand reduc viteza si incerc sa o bag in treapta intai parca nu ma lasa, intra mai greu. Dar in timp ce incerc sa plec de pe loc nu face asa, doar cand masina inca mai este in miscare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut.

Asa face si la mine, trebuie sa opresc aproape de tot ca sa pot schimba in treapta 1. Din ce am inteles e normal, asa e cutia.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu asa este cutia.Pana la 20 km/h in mers trebuie sa te lase sa bagi in a 1a fara caraieli sau sa intre greu indiferent ca este la rece sau la cald.

Daca face figuri si nu intra sau caraie atunci este o problema de sincron,ambreiaj,sau poate pinion cutie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

asa e cutia la vw... ca la dacie merge, asta e alta discutie :D

 

eu nici la T5 nu pot baga prima treapta daca sunt inca in miscare, decat daca fortez cutia

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!