Jump to content

Martor ulei (rosu/galben) aprins in bord


NeXuS_3
 Share

Postare recomandată

cati Km are?

ai cumparat-o proaspat adusa?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • NeXuS_3

    13

  • teko

    5

  • Fritz

    4

  • xxnelu

    3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Da am luat-o cu 163000 si acuma are 167000...am adus-o de afara din germania de la un proprietar nu de la turci sau cine mai stie si nici de la autohus...de la om de acasa...km sunt 100% reali, verificati si cu istoric si cu VAG

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da la ce nivel tre sa fie uleiul pe joja?

Are pe primul plastic de jos scris min si un semn - si pe al doilea bulb la 1,5 cm scrie max si semnul + apoi la 3-4 cm are ultimul bulb . Pe joja pare sa se vada ca nivelul ar fi intre ultimele 2 bulburi ? Acum nici nu stu .. e intre primele 2 sau intre al 2 si al 3-lea ?

post-3258-1210503022_thumb.jpg

post-3258-1210503040_thumb.jpg

post-3258-1210503050_thumb.jpg

post-3258-1210503058_thumb.jpg

post-3258-1210503065_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intre semnele care apar in dreptul lui "min" si "max"

post-1213-1210530724_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

In cazul meu a fost stricat sezorul de ulei, pe care l-am inlocuit (a costat 140 RON).

Un prieten are aceasi problema (se aprinde pe bord ca ar fi senzor defect) am verificat si are un cablu rupt, chiar la mufa.Deci trebuie sa schimbe ditamai cablu cu mufe cu tot (care se pare sa interesat el, costa mai mult decat sezorul).

Stie cineva unde gasesc (in Brasov)un loc unde se foloseste letcon?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai spusese cineva ca a lipit cu fludor cu un letcon si de la temperatura prea mare care o are uleiul se topeste si face treaba degeaba ...daca este in motor ruptura

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cablul porneste dintr-un senzor atasat de baia de lei (vezi poza postata de mine in topic) cablul e mufat in senzor, deci teoretic se poate schimba

ce e mai nasol este ca nu poti cumpara doar cablul, ci trebuie cumparata o poriune din cablajul motorului (cam scump)

sunt si alte metode de a reface o conexiune la un cablu, nu doar fludor

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...
Am patit-o si io astazi...am mers ok 20-30 km prin oras si cand sa repornesc motoru dupa ce am stat la un suc mi-a aparut senzorul de la ulei...am verificat nivelul si era intradevar la minim, am completat cu cca.200g si a urcat nivelul la maxim, tin sa precizez ca am 3000 km decand am masina si decand am facut schimburile la toare consumabilele...in toti acesti km am facut un drum de bacau-bucuresti si unu de bacau-Constanta(am mers pe autostrada soarelui de la bucuresti la cernavoda ). In acesti km facuti la exterior am mers cu minim 140, deci i-am dat oleaca de cocs. Intrebarea mea este daca este normal sa pape asa de mult...cand am facut schimbul a pus 3,8 L (1,9 TDI 131 cp cod motor AWX)

Problema cu uleiul o am si eu...papa cam mult, desi am schimbat toate consumabilele de cand am adus-o. Ca stil de condus, merg spre sportiv (2500-3000 ture in oras, iar la drumuri lungi schimb treapta superioara pe la 4000-4500 ture). Recent am facut 1150km prin munti (serpentine+ Tansfagarasanul) si am fost nevoit sa completez cu ulei deoarece mi s-a aprins martorul de nivel minim la ulei. In rest nu am nici o problema cu masina, face toti banii batranica :) .

Numai bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

Am un Audi A4 din 2002, 1.9 tdi/ 131 cp si in mers se aprinde becul rosu de ulei. Ii fac check-ul si arata OK

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Conform tuturor manualelor semnificatia martorilor de ulei este urmatoarea:

- martor galben = lipsa cantitate ulei (nivel mic);

- martor rosu = lipsa presiune ulei.

Fa-i o scanare si vezi ce erori iti afiseaza. :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hai salut !

Aceeasi problema o am si eu pentru masina din semnatura. Uleiul e OK, la nivel, insa din cand in cand se aprinde martorul de bord .

Atasez prima poza, cu eroarea din bord .

A doua poza am facut-o la un magazin de piese auto din Brasov. Poate sa imi spuna cineva, daca acest bulb este cel care indica nivelul de ulei la masina?

Vorbim de un Audi A4 - 1,9 TDI - 2004 .

Orice comentariu, sfat este binevenit.

Multumesc!

post-12344-1236608774_thumb.jpg

post-12344-1236608809_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Satoshi.....vad ca tu ai motor pe benzina de 2.0!Eu am avut tot 2.0 pe un Passat si aveam aceeasi problema ca si tine.Dupa lungi cautari si investigatii am ajuns la concluzia ca motoarele astea au defectul asta din fabricatie!Multa lume se plange de consumul EXAGERAT de ulei.Al meu lua vreun litru de ulei la 1000 si ceva de km.Nu are rezolvare treaba asta cu consumul de ulei!Impaca-te cu ideea asta!Cauta aici pe forum sa vezi ca mai ai colegi care zic treaba asta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este a doua oara cand cedeaza senzorul din baia de ulei, (A4 motor AWX) primul de 140 ron a tinut doar un an ! De aceasta data am luat si montat un senzor original la reprezentanta, este adevarat ca a costat dublu 300 ron, dar sper sa nu mai am probleme.

Nu prea inteleg de ce se strica asa des! Masina mea primeste ulei recomandat de Audi-Castrol longlife III si il schimb la 15.000km (in Germania se schimba la 30.000km) filtre ulei originale iar masina nu a fost lovita in baia de ulei si nici nu o bag pe drumuri de tara sau mai accidentate (e adevarat ca senzorul este foarte expus chiar si o piatra sarita in scutul de plastic poate ajunge la el)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut.aceeasi problema,cu aparitia martorului galben la ulei am intalnit-o si eu la un audi a 4 1.8 turbo,160 cp.nivelul la ulei ok,senzorul de presiune la ulei ok.si totusi se aprinde sporadic becul galben la ulei,cu mentiunea ca numai la viteze foarte mari.

se exclude eventualitatea unei defectiuni la pompa de ulei.aceasta a fost inlocuita,pentru ca aparuse zgomot la motor(bateau tachetii).are 1500 km.filtrul de ulei este de asemenea nou.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

Salutare, am un prieten cu un audi A4 B7 si astazi i s-a aprins martorul galben de ulei in bord (mi-a spus ca nu ii dadea in gura, nimic, pur si simplu se deplasa). Mi-a spus ca a verificat uleiul dupa ce a "tipat" si intr-adevar era pe la jumatatea bilei din varful jojei (sub MIN), dar motorul era oprit de cateva minute. A ajuns acasa, a parcat masina in plan orizontal. Am ajuns eu la el (~1 ora cu motorul oprit - plan vertical), am verificat uleiul si era fix la mijlocul zonei medii. Am pus cablul, am scanat, nu a aparut nici un fel de eroare. Am dat "CHECK" din bord, a verificat ea toate cele, totul OK.

A mai completat el vreo 200ml cat sa ajunga la maxim nivelul. In seara asta a plecat de acasa, si in ~10km i s-a aprins iar martorul in bord (am atasat poza). A ajuns la mine, am pus calculatorul fara sa opreasca motorul (martorul era aprins in bord) si in engine si instruments nu aparea nici un fel de eroare.

Apoi am oprit prin oras sa bem ceva, cand am iesit (~1 ora) am verificat nivelul si era iar fix la jumatate pe joja. Am mai scanat odata complet, nimic.

A plecat spre casa si in 10 minute iar m-a sunat ca s-a aprins in bord martorul.

Masina are 66000 Km, e cumparata din Germania de curand, motor 2.0 TDI - 140CP(nu stiu cod), 6 trepte, an 2006. Omul are grija de ea, nu o calca pana ii sar supapele, nu liniute, etc.

Mi-a mai spus ca ultima oara cand a verificat uleiul era la maxim, de atunci a estimat el ca au trecut cam 1000Km.

Ne-am uitat pe sub ea, nici un fel de urma de ulei.

Aveti idee ce ar putea fi? Este posibil sa "manance" atata ulei? Fum negru nu scoate. Antigelul este curat.

Ma mai gandesc... oare o fi posibil ca vreun furtun spre radiator sa faca "galma" de la caldura + presiune si sa intre mai mult ulei in el iar apoi sa se contracte la loc cand se raceste?

P.S. In poza, in dreapta "valurilor" scrie MIN (in cazul in care nu intelegeti) :icon_thumright:

post-24729-1256598778_thumb.jpg

Modificat de Sp!der
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aceeasi problema am avut-o si eu intr-o zi...dar nu am completat cu ulei si a 2-a zi cand am verificat nivelul era la cum am schimbat uleiul si asta dupa vreo 6000 km...acel martor nu este numai de la nivelul de ulei ci si de la calitatea uleiului...Daca masina este adusa de afara si are setat service la 30000 km se verifica calitatea uleiului iar daca este la 15000 km acel martor nu verifica calitatea uleiului care o puteti vedea la Applications -> SRI Reset si acolo va da informatii despre calitatea uleiului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

salutare,o problema asemanatoare o am si eu la masina din semnatura.am schimbat uleiul iar dupa 200-300 km s-a aprins martorul de nivel ulei (cel galben).dupa 30 min am verificat uleiul si era la maxim,am mai completat cu 20-30 de grame iar martorul s-a stins.dupa alti cativa km (100-200),martorul s-a aprins iar...la fel,uleiul era la maxim.am schimbat sonda de nivel din baia de ulei (Hella) si imi face la fel.trebuie sa-i resetez calculatorul si sa-i dai iar valorile initiale??as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta.multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

salutare..prietenului meu pe un a 4 din 2002 1.9 tdi / 131 cp;i s-a aprins azi martorul de ulei..ma rog nu exact ca in pozele postate de voi,la el aparea pe tot ecranu asa mare..si scria ceva de genu"motor abstellen oldrunk profen"; am pus testerul pe el si am gasit urmatoarele eroari pe care le-am sters dar una din ele continua sa apara din nou(cea cu Engine Mount Solenoid );daca ma poate ajuta cineva cu o explicatie v-as fi rfecunoscator..sau ceva legat de cele 2 erori..

VAG-COM Version: Release 311.2-N

Control Module Part Number: 038 906 019 FP

Component and/or Version: 1,9l R4 EDC G000SG 1467

Software Coding: 00002

Work Shop Code: WSC 63351

Additional Info: WAUZZZ8E32A176990 AUZ6Z0A0304904

2 Faults Found:

17994 - Engine Mount Solenoid Valves (N144/N145): Short to Plus

P1586 - 35-10 - - - Intermittent

17552 - Mass Air Flow Sensor (G70): Open or Short to Ground

P1144 - 35-00 - -

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am aflat ce sunt cele 2 erori..sau la ce se refera..nu au nicio legatura cu martorul de ulei;problema paare a fi calitatea uleiului si la in cazul acesta, sau in cel mai rau caz o problema cu pompa de ulei;ramane de vazut exact care e treaba;

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Eu am rezolvat prin recodarea modulului de instrumente la un golfIV : intervale fixe de service cu martor de nivel ulei in locul codarii cu intervale flexibile de service cu martor nivel ulei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Acum 2 zile mi s-a aprins martorul nivel ulei dupa care am completat putin cate putin asa cum scrie la carte(nivelul fiind acum cu 1 mm deasupra maxim), dar martorul nu s-a stins. Nu am pierderi de ulei. Daca ar fi fost o problema de senzor defect, asa cum scrie in manual led-ul ar fi trebuit sa clipeasca de 5 ori de la punerea contactului. Am verificat si cablul de la senzor capota(am citit in alte topic-uri) dar nimic. De la completarea cu ulei am mers cca 50Km. Am 11000 km de la revizia trecuta si mi-a spus sa vin la 15000. Aveti o alta idee?

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 months later...

Buna detin un a6 2.5 v6 akn,am si eu martoru de ulei galben in bord aprins,am cutie tiptronica cand e in P sau N nu mil arata doar cand e intr-o treapta de miscare,astazi am observat ca mi-sa aprins ESP+aBS pt 2 secunde,astept parareri.Multumuesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...

salut am si eu un audi a4 2006 3.0 tdi si mi s-a aprins martorul galben de la ulei dar imi scrie in dreapta jos SENSOR sa fie senzorul stricat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Salut. Nu mai faceti greseala sa completati cu ulei peste nivel , mai ales cand se aprinde martorul galben. Prima data incercati sa inlocuiti senzorul de ulei de pe baia de ulei , si o sa vedeti ca aceasta problema dispare. Ma refer la cei care sa aprinde senzorul galben dupa un anumit timp dupa ce porniti masina . Eu am avut aceasta problema si asa am rezolvat-o ..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salut ! Am un audi a4 din 2002 motor 2.0 benzina , hidramat , si am avut masina la vopsitorie , si dupa ce am luat-o la un interval de 2 min a inceput sa mi se aprinda in bord senzorul de la ulei , si i-am adaugat ulei aproximativ 1L , si tot aprins ramanea , si-n plus se aprinsese si senzorul de la frana de mana " (!) " . , si nu-mi mai indica km parcursi + data si ora , icon_cry.gif , ce as putea face in acest caz ! Va rog frumos sa ma ajutati !

Modificat de WNS
Te rog scrie cu fontul normal şi renunţă la bold.. Mulţumesc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!