Jump to content

Gradul de satisfactie al posesorului de Octavia 2


AndreiO2
 Share

  

440 voturi

  1. 1. Gradul de satisfactie al posesorului de Octavia 2

    • Foarte multumit
      239
    • Multumit
      178
    • Nemultumit
      13
    • Foarte nemultumit
      14
    • 0


Postare recomandată

1,6 MPI Elegance MY2008 din dec 2007. Extrem de multumit, motorul merge la fel de uniform, e la fel de silentios, consuma decent pentru un benzinar si masa masinii (9 urban si 6 extraurban in medie), confort bun, multe spatii de depozitare, ergonomie de top, fara greieri. Singurul sa zic minus ar fi vopseaua care s-a matuit in unele locuri destul de usor (de la niste ciori..a stat murdara maxim 2 zile). Nicio problema la ea, interior perfect, insa mi s-a albit capacul de scrumiera de la un odorizant :(

As cumpara-o oricand din nou si din nou si din nou...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Salutare, doar două vorbe: gradul de satisfacţie - o maşină excelentă!.

Ieri am dat-o pe mititică, după mai bine de 7 ani şi 160000 de km.

Cu această ocazie, mă retrag de pe acest minunat forum şi vă salut pe toţi, urându-vă drum bun la bordul maşinuţelor voastre. Şi acum, chiar dacă mi-am luat o altă marcă (dar tot din cadrul grupului VW :icon_thumleft:), rămân la părerea că Octavia este combinaţia ideală în ceea ce priveşte raportul preţ-calitate-imagine.

Îl salut în mod deosebit pe Valix, cu care am intrat cam în acelaşi timp pe forum, pe la începutul lui 2005 - Salutare! :icon_thumleft:

S-auzim numai de bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Tocami ce a facut 8 ani si Skoda mea. Sunt de parere ca nu exista perfectiune, dar masina asta pur si simplu mi-a intrecut orice asteptari in anii ce au trecut. Masina are 180 000 de km si pana acum nu am schimbat decat consumabile (ulei si filtru din 15 in 15k + aer,combustibil si ce mai e inclus in planul de service din 30 in 30k) + distributia la 120 000 km + placutele si discurile de frana o singura data pana acum + cateva becuri + bateria pe 5-6 ani. Cam asta e tot, nu m-am atins de motor, nici macar nu l-am spalat vreoadata in toti acesti 8 ani. Masina merge foarte bine (ca si tinuta) nu troscane,nu bate si nu e barca in conditiile in care am mers numai pe drumurile patriei ( cateodata pe niste drumuri de munte foarte foarte proaste) si nu m-am atins de nici un element al suspensiei. Tot ce pot sa spun e ca merge la fel ca si cand era noua ... ceea ce mi se pare un lucru foarte tare.

Acum mor de curiozitate sa vad cand va cadea prima piesa si care va fi aia, dar am o oarecare idee pt. ca volant a inceput sa dea ceva semne de obseala (tremurat finut la ralanti cand ambreiajul nu e apasat), dar sigur masina asta va trece lejer de 200 000 km cu aproape toate piesele cu care a venit din fabrica. Oare ce poti cere mai mult de la o masina ? ...

PS: Chiar weekend-ul trecut am obtinut cel mai mic consum de cand am masina si anume 3.9 l/100 km (pe drum fara diferenta de nivel), mers foarte (dar foarte) atent la consum ... Oricum nu sfatuiesc pe nimeni sa mearga asa pentru ca este si foarte enervant si nu stiu cat de bine face motorului, eu am mers asa doar de test ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu saptamana viitoare ating 170 000 km , masinuta are 6 ani si cateva luni, pana acum am schimbat la ea doar consumabile conform reviziilor, la astea am schimbat toate filtrele la fiecare 15 000 km , singurul element stricat pana in prezent a fost sirena la alarma :D

Prin urmare sunt multumit la capitolul fiabilitate, mi-as dori ca si urmatoarea masina sa fie cel putin la fel de fiabila, dar am dubii :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

188.200 KM si..in afara de consumabile, am schimbat compresorul clima in garantie si volant;

Am trecut pe LUK nonOEM si sunt extrem de multumit; (am peste 25.000 km cu el)

In rest, motorina si muuuuulti km!

Ar fi ok sa fie si O3 asa de robusta... :emthup:

Modificat de claudiusnc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Foarte multumit de achizitia facuta !

Masina are 6 ani si 131.000 km la bord. In toata aceasta perioada am inlocuit:

- rulment roata fata stanga la vreo 73.000 km

- si unul dt becurile de la numarul de inmatriculare la revizia de  120.000km .

In rest NIMIC ! NICI macar un singur bec sau altceva !

Toate reviziile au fost facute la timp si la reprezentanta Skoda , iar 80% din km au fost facuti inafara Romaniei !

 

Acum ma gandesc la Octavia III , sper sa fie la fel de fiabila !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O2 1,6tdi,2010.O am de7 luni,am facut7500 kmcu ea si sunt foarte multumit de masina.Fost posesor de b6 2tdi...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Octavia 2 MY2007, motor 1,9tdi, achipare Elegance cu cateva mici imbunatatiri aduse de mine (suna ca la daciile cu bord CN etc).

Foarte multumit de masina, mai ales dupa ce i-am montat tempomat si schimbat bolturile si suruburile de la injectoare + reglat avansul. I s-au gasit niste jante de aliaj de 15" de audi (modelul care seamana cu niste capace), aparatoare de noroi pentru rotile din fata (am inteles ca nu toate au din fabrica asa ceva) si alte nimicuri care nu prea se observa. Tinuta de drum a masinii este una ok dpmdv, avand in vedere ca are PDG si roti de 15" si de vara, dar si de iarna.

Ca plusuri amintesc:

- pozitia la volan- foarte confortabila, mainile si picioarele imi stau exact unde imi place, reglajul lombar iarasi e util. Scaunul sta coborat de tot, am 1,82.

- antifonare ok (avand in vedere ca e BJB euro 3 PD)- masina o conduce o saptamana tatal meu si a zis ca de afara se aude oarecum motorul, insa la interior nu e deranjant;

- garda la sol generoasa (exact ce am urmarit);

- porkbagaj imeeeeeeeens! Cateodata neincapator :D, ca romanul pune ce-i trece prin cap in masina. Deci la spatiul interior sta foarte ok.

- spatii de depozitare destule

- materiale de calitate la interior (exceptanad volanul);

- intretinere relativ decenta;

- consum decent (sub 5 la drum intins);

- cutie de viteze etajata ok (m5), cursa scurta si precisa;

- pedale usor de apasat, ambreiaj moale;

- frana foarte buna, avand in vedere gabaritul masinii;

 

Si acum, minusurile:

- volanul se toceste usor, arata naspa (cere piele, musai);

- vopseaua se zgarie usor;

- receptia radio e sub orice critica in afara oraselor;

- lipsa ESP in dotare standard (chiar daca e Elegance, nu am decat ASR si ABS)

- kit ambreiaj predispus la uzura prematura, la fel si axa cu came.

 

Cam asta ar fi in mare. Dupa ce am condus saptamana trecuta o astra h cu o gramada de optiuni, in care nu m-am simtit deloc bine, pozitie la condus vaaaarza, cotiera de pe usa mult sub nivelul cotului, consola centrala alambicata, motor lesinat (1,3 cu m6)- pot spune ca Octavia 2 e cu minim o clasa peste Astra h. Fiecare km parcurs cu tractorul e o placere, nu regret ca am luat masina, iubesc modelul combi, e exact ce mi-am dorit. Daca avea mai mult de cei 105 cai, era si mai frumos, dar ne multumim cu cat este si NU ii facem CIP.

Tractorul are acum 207k km, luata de mine in feb 2013 la 177k km, vreau sa-i mai fac geometria si eventual sa ii colorez pragurile in negru.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 years later...
octavia 4ever

Dupa 12 ani jumate si  aproape 290 de km am vandut-o.

Eu ma declar foarte multumit de masina, probleme  nu am avut, doar consumabile. Volant, ambreiaj, turbo, injectoare, amortizoare(pachet de drumuri grele)  sunt originale.

Acum sunt in cautare de masina dar mi-e foarte greu sa gasesc ceva ok. Am fost si prin showroom-uri, plastic tare pe usi, vopseaua pare de proasta calitate, punte spate fixa la majoritatea, motoare care nu au istorie ?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!