Jump to content

Golf 4 1.6 Fsi 110 Cp - Pareri


On The Run
 Share

Postare recomandată

Salutare tuturor,

Vreau sa achizitionez un G4 cu acest tip de motor. Are cineva de pe forum? ..sau stie cineva mai multe detalii despre acest motor? E mai fiabil decat 1,6 16V? So..orice fel de impresie e binevenita.

Thanks.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca nu ma insel, e cu Schichtladebetrieb... e primul tip de motor FSI dezvoltat, si nu a fost prea reusit. Cere neaparat benzina CO98. Parca m-as feri de el :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In principiu FSI-ul este pretentios la benzina nu e vorba doar de primul FSI, intr-adevar este primul FSI pus. Eu zic sa iei benzinar normal daca tot vrei, oricum Romania nu are benzina pt FSI-uri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am deja masina din semanatura...1.6 16 V..dar am ocazia sa fac acest "upgrade" la 1.6 FSI, in primul rand ca nr. de km si in al 2-lea rand ca ani. Nu mai vorbesc de optiunile pe care le FSI-ul pe care probabil il voi achizitiona (varianta HighLine + xenon+altele..) :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Noile FSI-uri merg bine mersi cu CO95. Sa nu uitam ca si TSI si TFSI sunt tot FSI si merg si cu CO95.

Mitul cu benzina de 98 vine de la aceste prime FSI-uri care aveau o tehnologie diferita. FSI-ul BLF de pe Skoda/Golf 5 este cu amestec omogen, deci practic un motor clasic cu un raport de compresie ceva mai mare.

Detalii aici: http://www.kfztech.de/kfztechnik/motor/otto/fsi.htm

Modificat de rvacaru
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Germania se vinde la pompa benzina 91 si 95. La noi se vinde numai 95 si 98(99,100), dar cea de 95 de la noi merge la fel ca si cea 91 de dincolo. Asa ca in Romania e un mit ca 95 = 95.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asta e alta poveste. Atunci da, FSI necesita in RO benzina de 98-100 :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@R Z F - Foarte detaliata teoria despre motoarele pe benzina...:D dar sunt lucruri generale. Eu vroiam ceva concret despre acest motor (BAD cred ca e codul) deci...inca sunt "in za ceatza... :D". Anyway..thanks for quick answers :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

R_Z_F ai dreptate, dar la mine pe buson scrie 95/98 :) Si sub textul asta e altul in care scrie "SuperBleifrei". Nu scrie de SuperPlus. O sa fac o poza la buson si postez.

Si sunt sigur 100% ca e busonul original. Da, normal ca merge mai bine cu 98, senzorul de detonatii nu mai sufera si obtii consum mic si totul e bine. Dar daca il strange buzunarul pe FSI-ist, poate economisi ceva centi si pune 95 :D Dar in RO, am "convenit" ca trebuie 98.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 years later...

salut.am cumparat un golf 4 fsi de cateva saptamani si are o mica problema,nu baga caldura cand masina nu este turata chiar daca apa are 90 de grade.stie cineva care ar fi problema,recent i-am schimbat distributia o fi facut aia ceva gresit?merci anticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai incercat sa aerisesti fara capac la vasul de expansiune?uite aici o discutie pe tema asta:

Cat despre BAD....in afara de consum de 1,4 la 110 cai nu prea vad alt avantaj.....mers omeneste bineinteles ca daca o tragi de urechi tare se schimba cifra....piese scumpe,fiabilitate destul de scazuta,sensibila la benzina ceea ce in Ro e o problema,la noi benzina e zob.Daca mergi cu ea in consum sarac(pana in 3000 rot/min.)consuma cat un 1,4 dar in timp sunt afectate injectoarele care se imbacsesc datorita superbenzinei mioritice.

Pentru cei care vreti motorizarea asta mai bine va abtineti,cumparati un 102 cai in 8 valve ca e sfant,mult mai indicat pentru Ro..

Cine merge cu benzina sub 98 la motorul asta face o mare greseala,la noi oricum e cu mult sub 98 din vest,cea recomandata de producator.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

1.6 FSI cu instalație GPL, ar merge? Dacă da cineva care are GPL pe motorul ăsta, opinii?

Aș vrea  BRC 80%, Landi Renzo 20%. Am intenția să iau un Bora 1.6 FSI și vreau să știu ceva despre motorul ăsta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu mi-am pus GPL pe Octavia 2 ... pe 25 luna trecuta. Vreau sa spun ca merge brici, nici nu se simte trecerea de pe benzina pe gaz ... sunt mai mult decat multumit de alegerea facuta.

Apropo, BRC nu vei gasi (inca nu au scos pt modelul asta), doar Landi Renzo FSI. Eu am montat-o la Pitesti, la ProSperanta2002, in urma review-rilor de pe net (cei de-acolo si cei de la Vernesti au cele mai multe aprecieri pozitive). 950 euro (4227 lei; la Vernesti era 4500 lei), rezervor toroidal de 52L, montaj de la 10.00 dimineata pana pe la 15.00. Programare cu circa 3 saptamani inainte.

Modificat de Shymano
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...
Golf 4 1.6 FSI

Salut, eu am devenit posesorul unu golf 4 1.6 FSI, 110 cp, modelul break, este o masina foarte buna si pt consum dar in special pt puterea, deci in aceste privinte eu spun ca este o masina "FARA MOARTE", este foarte eficienta in depasiri dar daca vrei sa ramai asa trebuie sa apelezi la "ECONOMII" mai ales sa te uiti la ce benzina bagi, eu in special ii bagam benzina de la Petrom dar pompa de benzina de la masina cea veche trb sa o desfac de foarte multe ori ca aduna gunoaie si nu mai merge si dupaia m-am trecut pe OMV chiar daca este mai scumpa dar se vede diferenta si la masina cea veche in care bagam benzina 95 dar si in FSI in car bag 98-este mai buna pt acest tip de motor si nu risti sa ti se aprinda senzorul pt sonda lambda care nu te deranjeaza cu nimic, dar eu unul nu suport sa imi stea vreun martor aprins.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!