Jump to content

Insula Lefkada


ender
 Share

Postare recomandată

Poti sa dai mai multe info despre A3 inchisa intre 13-18? Am cautat dar nu am gasit nimic si noi plecam pe 24 spre Grecia, ar fi cam nasol sa prindem asa ceva.

Unde sa caut? Merci

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru ca mergem mai departe, mai la sud si o intarziere n-ar fi asa de buna...:)

Pare totusi o oprire temporara a unui fir. Merci, mai studiez pana plec.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hmm

 

Preturile sunt la fel cum le-am lasat acum 3 ani.

Am facut 12h:45 min in conditiile in care am fost cazat in SUD, din vasiliki pana in lefkada town faci 1 ora...


Drum la intors am adunat taxele de drum (PE SOFIA) 15,4 + 2 eur trecerea spre RO, atentie la rovigneta bulgaria 90 lei la samsari pe 1 luna, 72 lei la omv platit cu cardul. mitul ala prin care faceti plinul la bulgari la omv cu cardul ca iese mai ieftin este PIPI, iese mult mai scump am bagat 27 litri cu 171.84 = 6.36. Recomand Shell de la greci, am bagat motorina ieftina care ziceai ca e peste cea de 100 la noi, imi pare rau ca n-am bagat si premium.

 

Intrarea la greci pe la kulata sunt vreo 5 km de autostrada efectiv nasoala...se face slalom...

 

Mare grija la bulgari cu acele camere noi, le-am urmarit special (noaptea) cand te apropii unele fac poza (cred) ca se inroseste mini displayu ala, indiferent ca eram in viteza legala sau ca aveam mai mult. (Dumnezeu cu mila)

 

Despre insula :
AVETI GRIJA ca se lucreaza, m-am trezit pe drumul ala ingust cat un l!nd!c catre porto katsiki cu 2 basculante d'alea mari...

La egremni se ajunge doar cu vaporul ( se ppleaca din vasiliki si nidri ) sa nu ii credeti p'aia cu "DOAR MAINE MAI PLECAM...PIERDETI VACANTA" intrucat a 2 a zi seara aplica aceasi regula pt urmatoarea zi.


PRET : din vasiliki cu ioanian sea 20 eur la grup mai mare ne-a scos la 16 eur copii gratis

 

PLECARE plaja Agiofili 6 eur de persoana dus intors ( se pleaca din vasiliki )

PT aia tari in picioare de faceti cycling merita, dar aveti grija de unde luati bicicleta, eu am avut de lucru si m-am dus dupa prietenii mei cu bicicleta...un jaf cu discurile de frana pline de ulei...la 36 grade am zis ca mor pe drumul ala pt cei mai experimentati merita, eu am 1 luna de city cycling.

 

Porto Katsiki - 5 eur parcarea (bagati masina langa scaunu lu ala cu plata vine umbra cand plecati), acum 3 ani trebuia sa intri in apa sa ajungi in partea stanga a p[lajei...acum zici ca e ca la pescuit...a umblat astia la calugar intrucat a scazut apa si s-a marit plaja.

Tot aici 10 eur setul 2 sezlong + umbrela.

 

Kathishma parcare moca pe stanga, parcare cu plata pe dreapta tot 5 eur. sezlongurile la fel.

 

Preturi taverne vasiliki :

Recomand Alexander, vedeti ca sunt 2 romani sot si sotie tineri. (fac discount)

+ ultimul din port Miramare (este mai scumput ~ 1 eur dar mancarea este bomba de buna)

INFO PRET:

Platou fructe mare 1 pers 17.9 eur

Vin 0.5 - 5 eur

Mix grill - 14.9 eur

suc portocale copil 2.5 eur - 2.9 eur

Calamari - 11.9 eur

Lamb Chops - 14 eur

 

PRETURI NIDRI :

mai mici cu 1.5 - 2 eur dar am luat teapa....a 2 a zi am fost morti toti...inclusiv un copil. am uitat numele tavernei ca era ciudat, singura taverna recomandata pt nidri este EL GRECO sunt 2 romani patroni. f f f cumsecade.

 

P.s. recomand sa va duceti la waterfall'u ala, in al 3 lea an l-am vazut si eu si am ramas uimit, sa plecati cu cioboatele de baie sa intrati in apa, noi am fost dupa o ploaie cu adidasi si am alunecat ca la pationoar acolo...

 

P.S. Eu am plecat pe 10.06, deci am ROVIGNETA VALABILA LA BULGARi pana 09.07! nu este lipita, se ridica din militari sector 6 pt 1 bere rece !

Drumuri bune.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

vigneta la bg se face si pe nr de inmatriculare...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La benzinarie, iar nr se trece doar pe bon.

 

La gherete nu mi-a cerut niciodata nr la masina, nu stiu anul asta... :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

luna trecuta am facut intr-un peco in bg si s-a dus afara , a facut poza masinii si a revenit la pc sa bage numarul.

stiu ca sunt sanse mici ca politia sa se lege de asta dar la control, pe langa stickerul lipit pe geam pot sa ceara si bonul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De la 31 ianuarie 2017, au intrat în vigoare anumite modificări legislative referitoare la modalitatea de plată a taxei pentru utilizarea infrastructurii în Republica Bulgaria. (sursa mae.ro)

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să călătorească în Bulgaria că, la 31 ianuarie 2017, au intrat în vigoare anumite modificări legislative referitoare la modalitatea de plată a taxei pentru utilizarea infrastructurii în Republica Bulgaria.
Astfel, începând cu data menționată mai sus, vehiculele care ajung într-un punct de trecere a frontierei având ca destinație teritoriul Republicii Bulgaria pot continua călătoria numai după plata taxei de drum pentru categoria relevantă în unitatea specializată a Agenției Vamale din punctul de trecere a frontierei.

În punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse, pe sensul de mers dinspre România către Bulgaria, taxa de drum se plătește la ghișeul Agenției Vamale, situat la aproximativ 100 de metri după locul unde se efectuează controlul pașapoartelor. Situația că, până în prezent, Agenția Vamală din Bulgaria a creat un singur ghișeu pentru autoturisme și două ghișee pentru autocamioane a generat un timp de așteptare suplimentar.
De asemenea, în conformitate cu noile reglementări din Bulgaria, intrate în vigoare la 31 ianuarie 2017, un vehicul, care sosește la punctul de trecere a frontierei pentru a părăsi teritoriul Bulgariei, și care nu deține un document valabil privind plata taxei de drum pentru perioada relevantă și categoria de vehicul, poate părăsi teritoriul Bulgariei numai după plata unei taxe compensatorii, la unitățile specializate ale Agenției Vamale din punctul de trecere a frontierei.

Cateva detalii despre vigneta

Vigneta se poate cumpara din orice benzinarie (cu card, nu neaparat cu leva).

Vigneta se lipeste in colt jos dreapta (exista camere care scaneaza doar in coltul respectiv).

Vigneta este pe numarul masinii.

Daca stati mai mult de 7 zile, cumparati vigneta pentru o luna.


Update 30 MAI 2017: Vigneta pentru Bulgaria se poate achizitiona de oriunde din Ruse, nu mai este obligatoriu sa o achizitionezi din vama.

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut, 

Azi e ultima zi in Lefkada, pe care o s o petrecem la piscina la hotel. E prima oara cand ies cu masina din tara si pot sa spun ca a fost drumul lejer. Drumul pana in Lefkada l am facut din doua bucati cu oprire o noapte in Salonic, hotel El Greco in centru. Am iesit din BG pe la Kulata si cred ca am facut vreo 11 ore cu opriri si mers legal. De la Salonic e o placere sa conduci pe autostrazile grecesti. 

In Lefkada am mers prima data la Porto Katsiki. Am facut cam 1 ora si un pic de la hotel. Parcare 8 e iar setul de sezlonguri 20 e. Mancare e delivery pe plaja de la o terasa de sus, ok. La intoarcere m a furat peisajul si m a dus google maps pe un drum in amenajare cu piatra dar cu peisaje superbe. M am linistit cand m am intalnit cu alta masina de RO si au zis ca iesim bine pe aici. Imi era frica de o pana dubla pe piatra aia sparta.

Am mai fost la Kathisma de 2 ori. Gasiti sezlonguri si la 20 e si la 8 e,  parcare si gratis in soare si la 6-7 e la umbra.

Mai este o plaja inainte de Agios Nikitas -Deckside beach parca dar sunt pietre mari in apa. Cam periculos. Sezlonguri 5 e.

Trebuie sa vedeti si Milos Beach. Plecare din Agios Nikitas cu vaporasul 6e dus-intors de persoana sau pe jos cam 20 min prin padure pe munte in slapi... nu merita. Aici am experimentat umbreluta si prosopul. A fost fain. La intoarcere dupa masa am vrut sa mai stam in Agios la plaja dar venea miros de mancare de la terase. Nu recomand.

Recomand The Koutouki mancare buna multa si ieftina, Minas ok, Seven Islands cam scump dar ok.

Maine plecam spre Bucuresti tot din doua bucati cu oprire in Sidirokastro, Olympic Hotel aproape de granita Bg. 

Chiar daca si eu si sotia am avut net pe telefon am folosit un gps Garmin ultimul update Europa. Pe insula am folosit Google Maps, ok.

Toate bune .

Modificat de john_skoda
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

pe scurt despre lefkada de anul asta.

am facut popas o noapte la Meteora la dus si una aproape de Seres la intors (pt ca oamenii din grup nu au putut sa conduca atat de mult).

in Lefkada ne-am plimbat cu masina, ATV (40 euro/zi la 350s - motor destul de ok) si in ziua cu cutremurulcu barca (2 barcute cu motor 240 euro).

uneori omori ambreiajul si franele, drumurile sunt in panta si unele foarte inguste (cine se baga pe ele e bine sa stie sa mearga cu spatele :P )

detalii despre taverne nu am, am mancat peste tot si a fost ok.

detalii despre plaje...cele cunoscute le gasiti deja detaliate, cele mici le vedeam din barca si opream.

IMG_20180824_201944-01-1152x864.jpeg

IMG_20180826_103931-01-1152x864.jpeg

IMG_20180828_132419-01-1152x864.jpeg

 

IMG_20180829_195722-01-1152x864.jpeg

IMG_20180825_120347-01-1152x864.jpeg

IMG_20180829_203330-01-1843x1382.jpeg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai prins-o asa libera? Fain, eu am gasit-o destul de aglomerata si cu valuri mari.

Modificat de skodamen
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

este la apus poza, (cea cu masina) in timpul zilei parcarea este plina. cred ca era dupa ora 20:30

masina este sus, in parcare, nu pe plaja (nici nu cred ca ai cum sa intri acolo).

ziua, plaja a fost decent de aglomerata, valuri erau dar nu incat sa te impiedice sa te bagi in  apa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru iubitorii de plaje, ape cristaline, peisaje superbe, insula Lefkada este un paradis. Eu am vizitat-o acum cativa ani cand nu era o destinatie prea cunoscuta si m-a impresionat foarte mult. Las aici cateva imagini pentru cei care ar dori sa mearga acolo dar mai au inca retineri ...

i-LMwKstQ-XL.jpg

i-7Jx5Qpw-XL.jpg

i-czrTbkK-XL.jpg

i-xD8sRdR-XL.jpg

i-97dRPh5-XL.jpg

i-GRqXx63-XL.jpg

i-SsH2wDt-XL.jpg

i-MC8kHVf-XL.jpg

i-GqHzxvK-XL.jpg

i-Wvmzfcm-XL.jpg

i-3trqffL-XL.jpg

i-bGXPS72-XL.jpg

i-7jsPghp-XL.jpg

i-3qbS3mz-XL.jpg

i-L6sHN7G-XL.jpg

i-bth3nCM-XL.jpg

i-vLG6fk2-X2.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!