Jump to content

Revista Vwforum


alxrro
 Share

Postare recomandată

M-am gandit ca ar fi o idee daca am avea o revista a forumului.

Am putea prezenta discutii mai interesante de pe forum, articole utile, poze cu masinile cele mai frumoase, diverse anunturi, am putea, eventual, in timp, avea publicitate pentru diverse firme, am putea publica diverse cupoane de reduceri pentru membrii, ... ma rog, chestii din astea, sunt colegi care, probabil, se pricep mult mai bine. Revista ar fi distribuita, la inceput, gratuit printre membrii forumului, in benzinarii, in showroom-uri, poate chiar prin metrou si autobuze etc. Dupa ce revista ar deveni cunoscuta si apreciata s-ar putea si vinde contra unui pret decent, care, pe langa donatiile mici, dar importante, ale membrilor cotizanti, ar determina strangerea unor bani pentru forum. Cu acesti bani s-ar putea organiza intalnirile anuale, s-ar putea ajuta membrii forumului care sunt intr-o situatie dificila, s-ar putea organiza diverse simpozioane si intalniri, poate chiar cu participare internationala, s-ar putea face multe. Daca ai bani, idei exista (doar suntem 10.000 de baieti si fete destepti si destepte). Si, prin intermediul acestei reviste cred ca si puterea noastra ca si comunitate ar creste si am avea un cuvand mai greu de spus, in toate relatiile cu diverse firme, service-uri si dealeri de care ne lovim destul de des.

Bineinteles, se pune problema de bani. Dar suntem 10.000 de membri, iar numarul este increstere. Daca ar dona fiecare, sa zicem 20.000 de lei (vechi) pe luna, s-ar strange 200.000.000 lei, aproximativ 6.000 euro / luna. 20.000 de lei nu e mult, cat un pezervativ. Vorba aia, te abtii intr-o seara si faci o donatie forumului :D (pentru fete nu am gasit o comparatie potrivita, dar, oricum, cred ca au prin ideea :) ). Nu e mult, dar s-ar putea scoate un tiraj mai redus, care, in timp, s-ar mai mari pe masura ce revista s-ar dezvolta.

Exista, de asemenea, problema ca poate nu toti membrii ar vrea sa contribuie (desi, daca ar fi o masura adoptata de majoritate, fiind membru al unei comunitati ar trebui sa te conformezi, dar ... anyway). Dar macar jumatate sunt convins ca ar contribui. Se poate face, pana la urma un poll pe tema asta pentru a se vedea cati membri ar fi de acord si cu ce suma si, astfel, daca ne putem baza pe ceva si continua sau nu. Daca jumatate dintre membri ar dona 40.000 lei/luna (mai putin de un pachet de tigari) s-ar strange cei 6.000 de euro lunar de care va povesteam mai devreme. Eu, unul, as da si mai mult fara nici un regret.

De asemenea cred ca ar trebui ca vwforum sa fie inregistrat ca persoana juridica, ceea ce, pana la urma, nu ar fi ceva insurmontabil.

Este doar o idee, poate alti colegi ar putea veni cu completari, cu corecturi la ce am spus eu.

Daca nu sunteti de acord cu ideea nu dati cu pietre. Am incercat sa prezint doar ce am gandit, sperand sa nu deranjez pe nimeni.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • alxrro

    18

  • Cristian

    12

  • DomnulDoizece

    6

  • Sindrome

    4

I_am_Stealth

Sunt convins ca ai deveni bogat daca ai scoate tu revista :) . Fara sponsorizare de la membrii forumului.

Tot ce trebuie sa pui e un ghid "how to" in fiecare numar si niste articole despre masini pe care cu putin bun simt le poti spicui din reviste din strainatate..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu trebuie sa fii ironic, nu m-am gandit nici un moment la un castig personal. De altfel, daca citeai atent ce am scris, aceasta nu era o idee pentru ca cineva sa "devina bogat". Eu, oricum, ca simplu membru, nu as fi implicat in treaba asta decat prin donatia pe care as face-o si, eventual, daca vreodata as putea, cu vreun articol sau ceva de genul acesta. Atat.

Pe de alta parte ma refeream la o revista cat mai serioasa, nu la o hartie de doi lei cu niste articole luate de pe Internet. Asa cum ziceam, sunt convins ca pe forum exista o multime de colegi care se pricep destul de bine la astfel de lucruri si ar putea fi de un real ajutor.

De asemenea, daca cineva nu este de acord cu ideea, poate sa o spuna in mod civilizat, fara sa ma ia la mishto, eventual prezentand si niste argumente pentru care considera ca aceasta idee nu ar putea functiona.

Respectele mele si o seara buna tuturor!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

I_am_Stealth

alexrro, imi pare rau daca ai luat-o ca ironie. NU AM VRUT SA FIU DELOC IRONIC!! Vorbeam cat se poate de serios cu tine. Tot ce ti-am scris am scris gandindu-ma nu la bani, dar la un mod de viata (din care sa iti castigi existenta decent din punt de vedere financiar )FOARTE placut. Daca vrei sa stii adevarul, as scoate EU REVISTA AIA, mai degraba decat sa fac naveta si sa merg la serviciu zilnic! Avantajul in a scoate o revista e ca poti lucra si de acasa pe calculator :) . NU cred ca niste articole si niste DIY-uri sunt prostii.

Argumente ca revista nu ar functiona NU AM. Am doar argumente ca AR FUNCTIONA. Ceea ce am dubii e sa gasesti pe cineva care sa investeasca timpul si energia necesara sa se ocupe de ea in schimbul a .... a ce? In afara de bani nu vad alta recompensa. Iar daca e vorba de asa ceva, sunt convins ca ar fi foarte profitabila daca s-ar vinde. Si in mod evident singura optiune sa fie gratis e sa o umpli cu sponsori, etc... Cine altcineva ar plati? Si atunci revista s-ar umple de adrese /foto ale unor service-uri, reprezentante, tuning, etc.

Give ME the money and I'll do it myself.... :D

Sper ca te-am convins ca eram serios..

Modificat de I_am_Stealth
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai si atunci de ce sa nu profitam ca suntem o comunitate importanta, cu multi membri inteligenti, sufletisti si priceputi, lucruri dovedite adesea. De ce sa nu incercam? Astept si alti colegi care sa vina cu idei, cu critici (dar constructive), cu propuneri... asta daca se doreste. Daca se considera ca a fost o idee gresita rog un moderator sa inchida, eventual sa si stearga topicul si-mi exprim scuze pentru poluarea forumului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sustin si eu aceasta propunere, si sunt de parere ca ar trebuit discutat serios in aceasta privinta pentru ca ar putea iesi ceva foarte frumos.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mi se pare o chestie foarte inspirata. Chiar sper sa se materializeze cat mai repede cu ajutorul nostru,al membrilor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

oare din cei 10000 de membri , cati au fost activi in ultimile 6 luni? Totusi sa stii pe cine sa te bazezi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tocmai de aceea am propus un poll pentru a vedea cati ar fi interesati sa contribuie si cu cat. Dupa acest poll am putea avea o idee cam cat s-ar putea strange lunar. Apoi ar trebui facute niste calcule pentru a vedea cam cati bani ar trebui pentru a porni si a tipari un anumit numar de reviste, pentru inceput.

Deci ai dreptate, trebuie facute niste calcule, dar eu zic ca ar merita incercat. Ar fi pacat ca ideea sa fie respinsa fara macar sa se reflecteze un pic asupra ei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic ca s-ar gasi usor niste sponzori.Sintem cea mai importanta comunitate orientata pe marca din tara,zic eu.Pentru cineva inteligent asta inseamna potentiali clienti.Ganditi-va doar la cite VW-uri exista inmatriculate in romania,si cita lume e pasionata sau constransa la DIY.Cite firma ar dori publicitate la piese sau accesorii.Citi DEALERI ar vrea sa isi faca reclama in o publicatie de profil VAG.Si,nu in ultimul rind,anunturi de mica publicitate,ceea ce aduce tiraj,ca romanu' e curios ce se mai vinde. :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Alexrro, sunt de acord cu ideea ta , cu toate va fi un pic dificil sa strangem banii de la toti membrii. O solutie ar fi sa deschidem un cont la o banca unde sa depunem suma asta, dar nu stiu daca poti depune atat de putin (20.000 sau 40.000 lei); chiar si 50.000 lei nu ar fi mult. Initial s-ar putea scoate o revista la 2 luni (vezi ca ex. 4tuning, 4WD, etc.), PAREREA MEA, iar ca nr. de pagini, din nou PAREREA MEA, sa nu depaseasca 80-100. De asemenea consider ca fiecare am putea contribui la succesul revistei prin adei la articole, poze persoanale (dar de calitate), cu idee de articole noi, toate astea intr-un nou forum dedicat special revistei. Cam astea sunt parerile si ideile mele. Sper ca nu am deranjat pe nimeni cu ele si a as vrea sa cred ca au fost folositoare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ideile tale sunt foarte bune si cam asa ma gandeam si eu ca am putea incepe.

Despre depus la banca nu am auzit sa fie o limita inferioara a depunerii. Nu vad de ce sa nu poti depune 20-30.000 de lei intr-un anumit cont. Eu am mai facut astfel de operatiuni.

De asemenea este buna si ideea lui homeboy, de a gasi cativa sponsori. Cred ca pe masura ce revista va evolua numarul celor interesati de a sponsoriza ar fi mai mare.

Va multumesc pentru idei si pentru sustinere si mai astept si pe ceilalti colegi!

O zi buna tuturor!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ideea asta o am si eu de ceva timp, si probabil cu ceva munca s-ar putea scoate si gratuit. Ideea e ca ne trebuie mai mult de un singur om care sa se implice serios in asta. E nevoie de timp de pierdut pe la sponsori, eu as fi dispus sa pun umarul, dar nu cred ca ma pot descurca singur.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nici nu o sa fii singur. Si eu sunt dispus sa fac tot ce imi sta in putinta pentru a ajuta. Ma bucur ca esti pentru sprijinirea acestei idei.

Sa vedem si alte reactii si poate, in cadrul unei intalniri, discutam fata in fata mai multe detalii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ideea este generoasa ,insa va implica mult efort

Ar fi bine ca vw forum sa fie inregistrata ca organizatie nonprofit-fundatie

Avem "jurnalisti"in rindul membrilor care sa fie dispusi sa scrie fara"profit"?

Iar revista se poate apoi autosustine din reclame sponsori(cred ca dealeri VAG vor vrea sa puna reclame in revista cu profil),din anunturi de vanzare-cumparare,etc

Pentru ca prevad un topic luuuung referitor la aceasta tema vor veni multe alte idei

Tot ca propunere -articolele ar fi de dorit sa fie doar despre ce are legatura cu grupul VAG despre Audi,VW,Seat,Skoda

Succes,

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cosmin brici

da, foarte inspirata ideea. Sunt curios ce parere are si jurnalistul forumului care a mai avut tangente in domeniu:)

Modificat de cosmin brici
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu as sustine aceasta revista... dar inainte de toate, cel mai bine ar fi sa avem un cont in care sa depunem si sa fie inregistrat vwforum

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In primul rand trebuie stabilit statutul acestei reviste, pentru ca nu poti sa fii non-profit si sa publici reclame. In alta ordine de idei iti trebuie un sediu unde sa fie conceputa revista... o locatie unde sa se intalneasca lumea care lucreaza la revista si multe altele.

Eu lucrez in presa de 10 ani si va spun ca ideea este buna, dar nu e atat de simplu sa o duci la capat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ideea e geniala. Doar ca trebuie pusa in practica si asta nu e tocmai usor. Cu cotizatia eu unul as fi de acord.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nici nu m-am gandit ca ar fi simplu, dar din peste 10.000 de membri, daca macar 1000, sau chiar 500 s-ar implica, eu zic ca am avea o forta destul de mare de a face ca aceasta idee sa se realizeze.

Avem zeci de oameni care lucreaza in presa sau in domenii colaterale, am putea beneficia de experienta lor.

E pacat ca o comunitate ca a noastra sa nu aiba o revista proprie, cum au, de exemplu, cei de la 4tuning, cum bine zicea un coleg mai inainte. Ca sa nu mai vorbim de avantajele oferite de aceasta revista, de care ar putea beneficia intregul forum.

Haideti sa ne mai gandim si, eventual, daca cei care au mai multa experienta in acest domeniu ar putea sa ne ajute cu niste sfaturi.

Eu cred ca ar trebui sa incercam impreuna sa stabilim foarte clar ce pasi trebuie parcursi pentru a vedea revista inregistrata oficial si gata de a putea fi tiparita si distribuita. Trebuie sa fim foarte ordonati si bine organizati.

Mai vorbim si mai vedem.

Oricum, il astept si pe Dragos cu niste idei si opinii, el fiind administratorul forumului si omul care a construit aceasta grupare din care facem parte.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cine a zis insa de non-profit? :)

Stiu cam ce bani pot fi obtinuti dintr-un proiect bine vazut pe piata ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exact, iar acei bani ar putea fi folositi pentru finantarea revistei, pentru organizarea intalnirilor anuale, pentru ajutoararea membrilor aflati in situatii deosebite, pentru organizarea, de exemplu, a unui simpozion anual cu participare internationala, separat de intalnirile de primavara, vara, toamna si iarna, pentru, de exemplu, a face tricouri si sepci pentru membrii forumului, pentru acordarea de diverse premii pe diverse teme si concursuri, eventual s-ar putea organiza ceva de genul "scoala vwforum", cu organizarea de cursuri periodice pe diverse teme tehnice pentru cei interesati ... si pentru multe altele (pana la urma ne putem face chiar un partid si-l punem pe Voinea presedinte :lol:). Sunt sigur ca nu de idei vom duce lipsa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hai sa nu sarim la treapta 5 pina nu am urcat pe prima treapta.Asta cu cotizatia presupune un cont, pers juridica etc. Chiar daca o facem in regie proprie (membrii platesc si un grup se ocupa de realizare) revista e nascuta fara sperante (nu se pot semna contracte, sponsorizari etc).

Daca majotitatea accepta costurile si echipa moderatorilor schimbarile de statut .... ar putea iesi ceva util.

Ideea nu e rea.

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exista o revista, editata de Porsche Romania, special pentru marca Seat, Auto Emocion se cheama. Se distribuie gratuit, prin reteaua de dealeri Seat. Are multe reclame, prezentari de masini, articole de life style, etc. Cred ca am putea urma exemplul acesta. Pentru doritori pot pune la dispozitie cateva numere din revista.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exista si revista "VW Spirit" sau ceva de genul asta, de asemenea gratuita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!