Jump to content

De ce mi-am luat Skoda?


charisman
 Share

Postare recomandată

In serviceuri autorizate nu as zice ca sunt cam la fel la intretinere. Iar in primii ani esti oarecum obligat sa faci reviziile la ei ca sa pastrezi garantia. Garantie care apropo la dacia e de 3ani standard+2 ani optional contra a ~200 de euro. deci cam 5ani. la skoda tot 2 a ramas?

personal daca vorbim de 6-7-8,000 de euro as lua logan. O fabia cheala si cu motor "lesinat" nu e nicio afacere. la banii astia loganul/sandero e mai puternic si mai bine dotat decat fabia. Dar daca vorbim de fabia cu optiuni multe, cu motor 1.2 tsi, adica de o fabia la 10,000eur +, atunci comparatia nu are rost. Clar fabia.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • charisman

    4

  • srudolf

    4

  • Thheo

    3

  • sebus

    3

Va rog sa revedeti titlul acestui topic si sa nu-l transformati intr-un versus sau, sfaturi pentru achizitionarea unei masini. Pentru sfaturi legate de Fabia, aveti (de ex.) ACEST TOPIC. sau, se poate deschide un topic nou, cel din link fiind legat de motorizare.

Multumesc pentru intelegere.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...
Catalin Emilian

Mi-am luat Skoda pentru ca am avut de la serviciu pe mana o Fabia din 2002. Doamne ce si-a mai luat masina aia, numai Bucuresti, numai idioti au condus-o. Indiferent de vreme sau de situati s-a comportat impecabil, reparatii minime. Acum are vreo 250.000 km din care 90% numai in oras, adica Bucuresti si inca sta cu fruntea sus. O masina de exceptie, ceea ce m-a determinat sa-mi iau Octavia.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mi-am luat Skoda deoarece nu prea am vrut sa dau 1000 de euro in plus pentru un Golf.

Varianta ramasa a fost Fabia.

e excelenta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

...ca asa s a nimerit sa fie.Am avut ocazia sa iau superbul cu bani foarte putini , km foarte putini (am lut o anu' trecut in 2010 cu 28500km din 2007 iar acu' am 38000km).Initial era in plan un audi A6 dar asa ocazie nu am putut sa ratez.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Din........nefericire. A se vedea probleme 1,2 tsi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Am cumparat skoda pt. ca am avut o ocazie buna.

Dar nu imi pare rau.

Cu cat o conduc mai mult cu atat mai mult incepe sa i-mi placa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...
octavia 4ever

In 59000 km nu prea am avut probleme .In afara de revizii care s-au facut la reprezentanta am schimbat doar un difuzor de inalte iar acum trebuie sa schimb discuri+placute fata (discuri ovalizate). Per total masina e ok , e foarte spatioasa . Ce nu imi place: calitatea volanului -EXECRABILA, se toceste , stabilitatea in curbe (am pachet de drumuri grele) , ii lipsesc unele chestii cum ar fi senzor lichid spalare parbriz (am la un mitsubishi pajero din 96 dotarea asta :)) ) desi masina mea este ELEGANCE . Motorul este foarte ok , 1.9 tdi BXE , trage foarte bine . Consumul la drum lung este intre 5 si 6.5 l/100km depinde de viteza si pasageri . Este cea mai buna masina la pretul pe care il are . Totusi eu zic ca se vede diferenta aia de 2000 de euro fata de un jetta/golf la calitatea materialelor .

Daca ar fi sa iau o a doua skoda , m-as mai gandi sincer .. motivul fiind calitatea materialelor , greierii si designul care e urat :)) niciodata nu m-a dat pe spate designul .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

De ce mi-am luat Skoda?... Pentru ca am avut 2 prieteni care si-au luat in 2006 si au fost foarte multumiti. Pentru ca e spatioasa. Pentru ca mi-a placut sa o admir pe strada inca din 2004 de cand a aparut.

Am 122.000 km cu Octavia 2 din septembrie 2007. Are chiptuning stage1 de la 30.000km (dupa 1 an) si nu am avut probleme cu ambreiaj/volant/turbina. Am facut toate reviziile la timp, numai la dealer autorizat. Ca si istoric schimbari consumabile: primele placute le-am schimbat la 72.000km pe fata si 86.000km pe spate. La 102.000km am facut distributia (am facut mai devreme cu o revizie pentru ca am prins o promotie la dealer). La 116.000km am schimbat bucse fata/spate un capat de bara si o bara antiruliu. Daca traiam in Germania probabil ma tineau dublu. La 120.000 km a trebuit sa schimb discuri si placute fata (disc stanga fata ovalizat cu trepidatii la franare la viteze mari).

Sunt foarte multumit de cum se comporta masina si o sa o tin cat de mult posibil.

Astept cu nerabdare Octavia 3 (in 2012 din cate stiu) dar probabil ca mai astept un an doi sa scape de bolile tineretii.

Toate cele bune!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!